|
Haftanın 4 günü vücut geliştirmeye gideceğim nasıl bir program hazırlamalıyım?

-
-
Boy kilo hedef devamlılık beslenme?
-
Göğüs+Triceps
Sırt+Biceps
Bacak
Omuz
Veya 5 gün gidip kolu ayrı güne al. Klasik Vücüt geliştirme programı işte.
Hareketlere gelince youtube da binlerce video var izledikçe mantığını anlarsın zamanla.
-
Upper lower yap.
Pazartesi upper salı lower çarşamba off perşembe upper cuma lower cumartesi pazar off
-
173 boy 65 kg beslenmem normal biraz kilo almaya calisiyorum -
Haftada 1 kere omuz ve bacak az deilmi -
Az değil ama ne şidddette çalıştığına bağlı birazda. Düzgün bacak çalışsan 1 hafta ağrısından yürüyemezsin. Ağrı olmasa bile bacak gibi bir kasın tamamen onarılması 1 haftadan uzun sürüyor.
Omuza gelirsek zaten her kas grubunda ister istemez çalışıyor kol gibi.
Ben haftada 5 gün gidiyorum, her kası ayrı ayrı çalışıyorum ama bitene kadar çalıştırıyorum. Örneğin göğüse 5-6 hareket, sırta yine 6 hareket bacağa 6-7 hareket, omuza+ trapez 5-6 hareket ve kola 3-4 hareket. ( 4 triceps- 4 biceps ) şeklinde. Set sayısına gelırsek en az 4 set yapıyorum ama genelde 5-6 yapıyorum. Omuz da yana açışlarda 7-8 set bıle yapıyorum.
Bir de şöyle çalışıyor.
Pzt: Göğüs+omuz+triceps
Salı: Sırt+biceps
Çarş: Bacak
Peşb: Göğüs+omuz+triceps
Cuma: Sırt+biceps
Bunda da mesala göğüse 6 hareket değil de 3 hareket yapıyorlar ama haftada 2 kere calısıyorlar. Yıne omuza 3 hareket, kola 2 hareket gibi. Yıne de biraz sana baglı ama çok zorlarsan bu kez kas dinlenemıyor diğer antremana.
Ben tek bolge sevıyorum. Kendın dene hansınden daha cok verım alıyorsan onu yap. Bır donem tek bolge calış, bır donem dıger şekilde çalış. Tek bir doğru yok bu sporda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 20 Aralık 2020; 20:28:26 >
-
-
Programını yazarmisin -
Bu daha çok güce yönelikti deilmi ? -
Hocam programı internetten bakabilirsin örnekleri var 5 gün giderim dersen yukarıda 12 angry men nickli arkadaşın paylaştığı programda güzel ama sağlam bir beslenme ve dinlenme yapman lazım o program için.
-
4 gün gitmemekle başlayabilirsin. 3 günlük 5x5 programını uygula.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Başlayalı 3 aya yaklaştı biraz artırmam lazım -
Hayır artırman lazım değil. 2 sene de yapsan artırman gerekmiyor.quote:
Orijinalden alıntı: çiz
Başlayalı 3 aya yaklaştı biraz artırmam lazım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Rastgele :) -
Daha ağır idmanlar yapmayınca gelişim sağlanmiyor -
Yok öyle bir dünya dostum. Broscience.quote:
Orijinalden alıntı: çiz
Daha ağır idmanlar yapmayınca gelişim sağlanmiyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X