Arkadaşlar merhaba Spor salonuna yazılmayı düşünüyorum. Boy1.70 kilo 75. vücut yağlı baya göbek vs. almış başını gitmiş. Amacım öncelikle yağ oranımı %13-15ler seviyesine düşürmek aynı zamanda zamanla güçlenerek ilk 1 sene içinde kol, omuz, kanatta gelişme göstermek. Sorun şu ki hafta içi sabah 7de evden çıkıyorum akşam 6.30'da evde oluyorum.(+evde de 1-2 saat işe zaman ayırmam lazım). Konuştuğum salon hafta içi 11'de kapatıyor. İş yorgunluğunu da düşününce hafta içi salona gidip düzenli verim almam çok zor. Sadece cuma akşam 7den sonra, cumartesi ve pazar günleri boş oluyor yani. kasların çalıştıktan sonra minimum 2 gün dinlenmesi gerektiğini de düşünürsek nasıl bir program önerirsiniz? haftada 1 gün çalışarak kas gelişimi sağlar mıyım? yoksa boşa salona yazılıp para verme diyetle yağ yakarsın kası boşver mi dersiniz? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ancyrag -- 10 Kasım 2022; 22:59:16 > |
Haftada kaç gün
-
-
up
-
3 gün ppl antremanı yeterli olur.
-
hocam araştırdığım kadarıyla bu antrenmanı da 1 gün arayla öneriyorlar.Dediğim gibi cuma akşam 20.00'dan pazar akşam 22.00'a kadar boş vaktim olacak .Buna göre bir program var mı acaba?Kasların çalıştıktan sonra en az 36-48 saat dinlenmesi gerektiğini de düşünürsek zamanım yok gibi.Şimdilik diyetle yağ oranını ve kiloyu düşürüp 3 4 ay sonra mesai saatlerime göre tekrar bir değerlendirme mi yapmalıyım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ancyrag -- 11 Kasım 2022; 12:39:24 > -
up
-
Herkes bir şey söyleyecek, ancak kimse ne yazık ki sizin istediğinizi söylemeyecek.
Salonun tek artısı, para verdiğiniz için kendinizi gitmek zorunda hissetmenin yarattığı suni motivasyon.
Anlattıklarınızdan skinny fat yapıda olduğunuzu seziyorum.
Salon için ekstra para harcamak yerine evde kalisteniks yapılabilir.
Bunun dezavantajı; cebinizden ahım şahım para çıkmayacağı için, zaman içinde sallamanız, antrenman yapmamanızdır.
şu herifin kanalına bir göz atın.
diğerleri gibi kamera karşısında yavşak yavşak hareketler de yok.
https://www.youtube.com/channel/UC1rUJcttaRruqIgctFuV53A
Ama bu iş haftada tek günle olmaz, en az 3, yapılan antrenmana göre 6'ya kadar da yolu var.
-
hocam vücut olarak boy 1.70,kilo 75. bacaklar kalın ama zamanında bisiklet sürmekten kas da var .üst tarafta baya büyük göbek var. sigara,alkol,tuz,şeker kullanmıyorum 5 yıldır. spor yapınca hızlı kilo verebiliyorum. yağ oranım zayıfken de yüksekti olması gereken aralığın üstündeydi biraz, yağ yakmaya odaklanmam lazım gibi.
sizce önce diyetle yağ yakıp kilo verip öyle mi başlamalıyım kas sürecine?
tecrübelerinize göre haftada 3 gün yaptığım programda günde kaç saat salonda geçer?Zaman problemimi düşünürsek eve yürüyerek 10dk mesafede ortalama bir salon var merdivenaltı da olmayan orayı düşünüyorum.
cuma cumartesi pazar akşamları boş olacak bir de haftaiçi günü eklersem nasıl bir program önerirsiniz?(daha önce fitness yapmadım ,şınav ağırlık vs konusunda kötüyüm)
-
Az evvel geldim salondan. (Merdivenaltı olmayan 3. kalite mahalle arası salonu)
Akşam 7 itibariyle salondaydım, rölantide çalıştığım halde 8'de bitti işim. (Kardiyo hariç)
Diyetle yağ eksiltme işine girmeyin. Yanlış. Diyetisyenlerin eline koz vermekten başka bir cacık olmaz.
Evde hoplama zıplama işi yaparım derseniz kolay halledersiniz. Kardiyoyu eve bağlarsınız.
Kardiyosuz olmaz zira viseral yağ var gibi düşünüyorum anlattıklarınızdan.
Viseral yağ, götte bacakta kolda olan löpçük yağdan çok çok çok tehlikeli.
(Ciddiyim, valla. Bir alkolik diyorsa bunu inanın.)
Kişisel görüşüm:
Kesinlikle kas yapmaya odaklanın. Ne kadar kas, o kadar yüksek bazal metabolizma hızı.
Ne kadar yüksek bazal metabolizma, o kadar rahat kilo kaybı.
Ki kilo kaybına gerek yok gibi sanki. Kas kazanımı + Yağ kaybı gerekiyor.
Mahalle arası salonları genelde pazar günü kapalı olabiliyor yalnız.
Bir de geleni analiz etmeden zottirik zottirik şablon programlar yaslıyorlar, buna da dikkat etmek gerek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 12 Kasım 2022; 21:54:48 >
-
hocam 10 dk uzaklıkta dediğim salon hazır program veriyor onu biliyorum. bir de 40 dk uzaklıktaki salon var onlar kendi makinalarıyla ölçüm vs alıyorlar. hatta ne kadar yapabiliyoruz bir hareketi ona kadar ölçüyorlar. arabam olmadığından kışın zor olabilir diye düşünüyorum uzaktaki salon. yakındakine gidip programımı kendim yapmayı düşünmüyor değilim.
rölantide 1 saatte bitiyorsa çalışma hafta içi de yapabilirim sanırım.
salon için ne dersiniz hocam uzaktaki iyi salon mu yakındaki vasat salon mu?kış şartlarını da düşünüyorum terleyip soğuğa çıkmak akşam sıkıntı olabilir.
-
Valla ben İstanbul denen köyün Avcılar mezrasında parseller kırsalındaki mahalle arası salonundan memnunum. Pro değilim. Hatta başlayalı 1 ay bile olmadı ama öncesinde 3-4 aydır hazreti youtube sağolsun, ne Orhan Yılmaz kaldı hatmetmediğim, ne de Akın Saatçi. Bilgehan Koç'u da boş geçmemek gerek. İlaçlı şebeklerin videolarından uzak durun yeter. Bi yerden sonra ufak ufak kendinize göre bir program oluşturabilirsiniz zaten.
Önerim şu olur:
Dediğim adamların videolarını baya bi izleyin.
Mahalle salonuna kaydolun.
Hazır programı ilk gidişte birebir uygulamayın, sakatlanırsınız.
Maddi durumunuzu bilmiyorum ama uygun olduğunuzda ağırlığı değişebilen bir dambıl seti, pilates lastiği ve mat alın.
Eeeeen önemlisi, rotator cuff kaslarınıı geliştirmeden bu vücut şekli ile haldır haldır ağırlıkların altına dalmayın.
-
Cuma ve Pazar günleri haftada 2 gün full body çalışabilirsiniz. Bir süre götürür sizi, daha sonra duruma göre üçüncü bir gün de eklemeye çalışırsınız.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Cevaplar gayet güzel ve tavsiyeler iyi. Disiplinli şekilde belirtilenleri yaparsanız güzel sonuç alırsınız. Önemli olan disiplin ve istikrar.
-
hocam sizce skinny fat'ler için olan programlardan mı uygulamalıyım yoksa salonun vereceği programı mı yapayım
-
Kısa özet: Salonun programı uygulayın.
uzun uzun düşünürsek;
Üst seviye bir salona gittiğinizi düşünmüyorum. Dürüst olmak gerekirse verdikleri programlar çoooookkkk süper diyemem. Fakat hiç bilgisi olmayan birinin (siz öylesiniz) salonun verdiği programı uygulaması daha doğru olacaktır. Hiç olmazsa standart bir program ile kendinizi sınamış olursunuz.
Salonun programı deneyin. Baktınız verim alamadınız, hareketler vücuda etki etmiyor gibi hissediyorsanız alın program yazan kişiyi karşınıza konuşun. Salonda hoca ile fikir alışverişi yapmaktan kaçınmayın. Sizi kanlı canlı gören biri emin olun daha iyi fikirler verecektir. Her ne kadar eksikler olsa da salondaki kişi çok fazla insan gördüğü için tecrübeye dayalı size daha fazla yardımcı olacaktır.
skinnyfat vb. tarifler ise bana pek doğru gelmiyor. Çok fazla türde vücut ve farklı beden var. 3-4 tanımla kategori edilecek bir şey diye düşünmüyorum. Bu şekilde araştırma yapmayın, yalan yanlış bir dolu saçma bilgi çıkar.
En basit saçma örnek; her kilo alma videosunda sabah 7-8 yumurta yemelisiniz diyen manyaklar...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X