Şimdi Ara

Hafta sonu üç gün olsun kampanyası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
2
Favori
1.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dünya ekonomisini ve çevreyi (ve bizi-hayatımızı) kurtarabileceği öne sürülen durum. ayrıca aile ve arkadaşlarla daha çok zamanın geçirildiği, iş yaşamının streslerinden daha uzak bir dünya demek. beden ve ruh sağlığı üzerine olumlu etkileri var bu nedenle sağlık harcamalarını azaltırken iş verimini yükseltebilir. ayrıca daha iyi yetiştirilen çocuklara zemin hazırlayabilir.
    isveç'te 2015 yılında pilot bölgede denenmiş ve iş verimini, mutluluk oranlarını artırdığı saptanmış.
    abd ve avrupa'da yapılan araştırmalara göre bu durum enerji tüketimini ve doğaya salınan karbon emisyonlarını %20 oranında azaltıyor. abd florida'da 2007-2011 yılları arasında denenerek de kanıtlanmış. bir teoriye göre bu durum klima, bilgisayar, ve ışıkların kapalı olması ile ilişkilendirilmiş. bu şekilde yılda 12 bin ton karbondioksitin salınımı önlenebilirmiş. sistemden çıkılma nedeni vatandaşların cuma günü devlet dairelerine ulaşamamaktan yakınması imiş.

    bir diğer olay da ileride otomasyon ve robotik sistemler dolayısı ile bir çok işin elle yapılmasına gerek kalmayacağı. 20 yıl içinde mevcut mesleklerin %47-54'ü bu kategori içerisinde ele alınacak.

    venezuela da benzer bir proje üzerinde çalışmakta. yılın iki ayı için başlatmaya karar vermişler.

    ne diyelim desteğimizi sonuna kadar veririz

    Alıntı - Ekşi
    https://eksisozluk.com/hafta-sonu-uc-gun-olsun-kampanyasi--5470456?a=popular







  • Cumartesi çalıştığımdan hafta sonu bir pazar kalıyor ondan da bir bok anlamıyorum. Ancak Cumartesi yatarsam o iki gün gayet güzel tatil oluyor. 3 gün çok abartılı adam gibi temiz 2 gün olsun kafi. Piyasalar zaten kötü çoğu işyeri zaten Cumartesi'de çalıştırıyor. 3 gün tatil olsun desek iktirgit der. Kısaca bokunu çıkarmayın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ldr1907 -- 11 Ekim 2017; 13:49:49 >
  • ldr1907 kullanıcısına yanıt
    kimse kapitalizm kölesi değil,bu konuya destek vermeliyiz,para,mal ,mülk yalan. kim ne götürmüş yanında?..

    insanlar kapitalizm uğrunda karnını doyurmak,araba,ev için ,zamanlarını satıyor. en önemlisi zaman, çünkü zaman geri gelmiyor..artık dünya halkları onurlu yaşamalı!!
  • Haklısın ama yapacak birşey yok. Sistem rezalet. Doğ büyü köle gibi çalış evlen geber. Yaşamayı bilmiyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ldr1907 -- 11 Ekim 2017; 13:52:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ldr1907

    Haklısın ama yapacak birşey yok. Sistem rezalet. Doğ büyü köle gibi çalış evlen geber. Yaşamayı bilmiyoruz.

    ayrıca yanlış anlaşılmasın ,ülkemizde eleştirmiyorum, bu vahşi kapitalizm dünya sorunu.
  • Bizim gibi fakir ülkelerin çok çalışması lazım çünkü iş disiplinimiz yok. Belki de çalışma saatleri uzun olduğu için de insanlar gönülsüz yapıyor olabilir işleri. İncelemek gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok çalışmak değil verimli çalışmakta önemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NuTeRX

    Bizim gibi fakir ülkelerin çok çalışması lazım çünkü iş disiplinimiz yok. Belki de çalışma saatleri uzun olduğu için de insanlar gönülsüz yapıyor olabilir işleri. İncelemek gerek.

    Önemli olan çok değil verimli çalışmak. Yani her gün 10 saat çalışınca süper olmuyor. Uygun dinlenip, uygun çalışınca çok daha verimli olunuyor. Özellikle beyin gücü gerektiren işler ciddi fark ediyor.

    Avrupada yasal çalışma saati bizden çok daha az olmasına rağmen adamlar üretiyor, bizde çok çalışıp üretilmiyorsa durup düşünmek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NuTeRX

    Bizim gibi fakir ülkelerin çok çalışması lazım çünkü iş disiplinimiz yok. Belki de çalışma saatleri uzun olduğu için de insanlar gönülsüz yapıyor olabilir işleri. İncelemek gerek.

    Disiplin eğitimle olur.

    asıl sorun burda,insanlar 6 gün ve çok uzun saatler çalışıyor, ailesine,çocuğuna veya bekarsa kendine nasıl zaman ayırcak, uzun çalışmada verim olmaz. bizden daha fakir ülkeler var, ukraynadaydım bir kız 12-13 saat çalışıyor kafede 200-300 dolar aylık, uzun çalışarakta zenginleşilmez. verimli,bilgiye dayalı,zamanı iyi kullarak çalışmalı!!
  • Destekliyorum.



    Ancak isler 7 gun yurumeli. Kisiler bu 7 gunun istedigi 3 tanesinde tatil yapmali.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cuma yarım gün, Cmt-Pzr Tatil olmalı. Günde en fazla 8 saat iş olmalı. En az da 6 saat. 1 saatinde 15 dksı işe giriş hazırlığı, 15 dksı iş çıkış hazırlığı, 30 dakikasıda yemek paydosu. Maaşlarda minimum 600 Euro olsa, Vergiler,Ürün fiyatlarıda makul seviyede olsa kimse daha ses etmez.

    Ama...

    Sen adamı günde en az 10 saat ve 6 gün boyunca zorlu işlerde çalıştırırsan, Maaşı 350 Euro bile olmaz ise, sonra o parayıda yüksek vergi, yüksek enflasyon, yüksek ürün-hizmet fiyatları oluşturursan. Kimseninde çalışmakta gönlü olmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke ülke haftalık çalışma saatleri
    İşte ülkelerin haftalık çalışma saatleri... En çok çalışan ülkeler sıralamasında bakın Türkiye kaçıncı oldu.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/ulke-ulke-haftalik-calisma-saatleri-2-1652675/
  • hafta tatili olmayan ülkede komik bi yaklaşım
  • 5 6 sene içerisinde kurmak istediğim bir iş var. Şöyle 15 20 kişilik bir ekip olacak. Tabi mevcut şartları düşünürsek ülkenin biraz daha hayal olarak kalacak gibi ama kurduğumda mesai saatleri 11.00 - 16.00 veya 10.00 - 15.00 olacak. Çünkü 8.00 - 17.00 veya 9.00 - 18.00 çalışılan hiçbir işte verimlilik mevcut değil. Zaten sabah millet 10-11 arasına afyonu patlamamış oluyor. Çay kahve sohbet goygoyu ile geçiyor. Öyle biraz mail kontrolü, bir iki rapor ancak öyle. Sonrası öğle arasına geliyor. Eh işte öğle arasından sonra 2 3 saat bir verimlilik. Ondan sonra gözler mesai saatinin bitişinde. Yapacağım dediğim saati öğle arası olmaksızın tam verimli çalışma. Mesai bitti mi direk iş çıkış, eve iş götürmek yok. İş söz verilen tarihe yetişsin gerisi hiç mühim değil. Haftasonu ise kesinlikle tatil iki gün. Öyle altında bmwsi olan, 5.000TL altı takım giymeyen patronlardan olmayacağım. Olursam süt helal değil çünkü. Sömürü düzeni altında çalışırtırırsam ne kadar inançlarına bağlı olmasam bile öteki dünyada haklarını alırlar benden.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ImPerspektif

    5 6 sene içerisinde kurmak istediğim bir iş var. Şöyle 15 20 kişilik bir ekip olacak. Tabi mevcut şartları düşünürsek ülkenin biraz daha hayal olarak kalacak gibi ama kurduğumda mesai saatleri 11.00 - 16.00 veya 10.00 - 15.00 olacak. Çünkü 8.00 - 17.00 veya 9.00 - 18.00 çalışılan hiçbir işte verimlilik mevcut değil. Zaten sabah millet 10-11 arasına afyonu patlamamış oluyor. Çay kahve sohbet goygoyu ile geçiyor. Öyle biraz mail kontrolü, bir iki rapor ancak öyle. Sonrası öğle arasına geliyor. Eh işte öğle arasından sonra 2 3 saat bir verimlilik. Ondan sonra gözler mesai saatinin bitişinde. Yapacağım dediğim saati öğle arası olmaksızın tam verimli çalışma. Mesai bitti mi direk iş çıkış, eve iş götürmek yok. İş söz verilen tarihe yetişsin gerisi hiç mühim değil. Haftasonu ise kesinlikle tatil iki gün. Öyle altında bmwsi olan, 5.000TL altı takım giymeyen patronlardan olmayacağım. Olursam süt helal değil çünkü. Sömürü düzeni altında çalışırtırırsam ne kadar inançlarına bağlı olmasam bile öteki dünyada haklarını alırlar benden.

    Avrupa gibi yaparsan sorun kalmaz. Bir de ne is yapacagin da onemli.

    Bilisim alaninda calisacaksan kendi firmam icin konusayim (Polonya IBM)

    Kidemliler icin iki mesai, yeni baslayanlar icin iki mesai tipi var. Kidemliler sabah 7 ile 9 arasi is basi yapar, aksam 15-17 arasi cikar, ikinci mesai grubu da 12 de baslar 20'de biter. Tam 8 saat mesai yaparlar. Yeni baslayanlar sabah 6 aksam 18. ve aksam 18 sabah 6 olmak uzere iki mesai yaparlar, 12 saat calisirlar ama dort gun calisirlar. Ayrica isler durmasin diye aksam 20:00 den sonra nobetci vardir. Isyerinde durmazlar, yalniz nobetci olduklari gunlerde mesai saatleri disinda ulasilabilir ve sistemlere her an erisebilir olmalari beklenir. Cagri gelsede gelmesede para alirlar, cagri gelirde calisirlarsa ek mesai ucretleri uzerinden para alirlar.

    Ek mesailer icin ya ek ucret alirsin (saat x1.5 yada saat x2) yada ek izin alirsin. Yillik izinler 20 ile 26 gun arasidir, Cumartesi gunu izin gununden sayilmaz. Istersen topluca kullanabilirsin. Hastalikta, izinde, vs yanina laptop almazsin, maillere cevap vermezsin, is telefonunu yanina almazsin. Sadece izine cikmadan once uzerindeki isleri takim liderine yada mudurune bildirmen lazim, o kadar.

    Evden calisma hakkin var, baska sehirde yasayanlar ofise hic gelmiyor, bazilari iki aya bir geliyor sadece. Normal calisanlar haftada iki gun evden calisiyorlar.

    Verimlilik icin calisan kendi hayatini duzenlemeli. Sabahlari en verimli olunan saattir, geceleyin uyumazsa, icerse, vs kendi derdi seni baglamaz. Cay kahve goygoyu olmayacak. 8 saati dolu dolu calisarak gecirecek. Yoksa ne kahveler biter ne sigaralar biter. Uzerindeki isleri bitirsin sonra ne halt yerse yesin. Zaten normal calisan biri ortalama 15:00-16:00 gibi paydos edeceginden her seye vakti olacaktir.




  • 3 gün tatil olayı çok zor ancak düşük mesai süresi (6 saat) ve mümkün olduğunca evden çalışma desteklenmeli. Adam zaten tüm gün bilgisayar başında çalışıyor mail, excel veya erp programın başında zaman geçiyor. bu adamı kaldırıp ofise süreklemek çok saçma aynı işi evden de yapabilir. hem böylece trafik probleminin de önüne geçilmiş olur özellikle istanbulda.
  • Mantıklı.
  • Türkiye'de yol hariç haftalık çalışma süresi 45 saat. İstanbul'u düşünelim. İşe git-gel en az 2 saat dersek, cumartesi yarım günlük çalışmayı da hesaba katarsak toplam haftalık çalışma 57 saat yapar.

    Şu anda bırakın 3 tatil gününü 2 tatil günü hesap etsek bile yani 57 saati 5 iş gününe yaysak bile günlük 11 saat iş ve işle ilgili geçiyor. 8 saat klasik uyku desek 24 saatte işçiye kalan sadece 5 saat. Bu 5 saatte de yemek ye, sosyalleş, kişisel bakım yap, ailenle zaman geçir, kendini geliştirmek için bir şeyler yap vs. Yeterse tabii. Bu 5 saat içinde daha zorunlu olmayan ama mecburi mesailer, eve gelseniz bile susmayan işle ilgili telefonları, her zaman koştur koştur yetişmesi gereken işleri vs. saymıyorum.

    Türkiye'nin sorunu 3 günlük tatil değil bence. Çalışma süresinin fazlalığı. 2 gün de yeter; her şey dahil 45 saat yapın en azından (en azından bir ulaşım süresi kotası olsun, ne bileyim git gel 1 saat normal mesai süresinden sayılsın; uzaktan gelen bu uzakta oturma işini kendi kabul etmiş olarak düşünülsün ondan da 1 saat üstünü kendi kişisel zamanından harcaması beklensin). Mesailer gerçekten işçinin isteğine bağlı olsun, günlük/haftalık en fazla mesai limitlerine riayet edilsin vs.

    Bana göre haftalık 40 saat bile yeter de artar da Türkiye'de çok ütopik istediğim. Ancak herkes iş yerinde gözlemlemiştir ki bu çalışma koşulları verim getirmiyor zaten. İyi bir revizyon şart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMoE -- 11 Ekim 2017; 16:15:2 >




  • Valla hocam ben şu durumda iş bulabildiğime şükretmek zorundayım. Ben ve eşim iki haftada 1 gün izin yapabiliyoruz, mesai ücretide yok, kayınbirader yaz boyunca hiç izin kullanmadan gece 12'ye kadar çalışıyor. İsyan ettim başka işlere girdim birbirinin aynısı, üstüne uzun süre işsiz kalıp eve bakamamak daha kötü durum. Ben üç günü geçtim haftada iki gün izinli işte çalışmak için ne yapmam lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halil_tuyun48 kullanıcısına yanıt
    hocam bu mantıkda,sen en değerli zamanların uçup gidiyor, patronun zenginliğine zenginlik katıyorsun.

    insabları robotlaştırmışlar, yok işte işine sahip çık,yok zor bur şu.. bu zenginler,unutmasın emek ve insan gerisi boş..para , bu durumda kağıt parçadır!
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.