Şimdi Ara

Hafif ve sert bir madde?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir rüzgar tribünün kanadının yapımında kullanılmak üzere 1-1,5 metre uzunluğa ulaşabilecek, 0,5cm kalınlıkta kırılmayacak bir sertlikte aynı zamanda hafif bir madde var mı?
    Ayrıca -10 - +40 'C ler arasında dayanıklılığı olan bir madde nerden bulunabilir?

Not: Ucuz ve ulaşılabilir olursa; güzel olur.

• 6061-t6 aluminyum kullan veya
    Eger maliyeti karşılayabilirsen karbonfiberden yaptırabilirsin
  • Karbon -10 derecede çatlama yapmaz mı?

Ayrıca 1,5mt uzunluğunda 0,5cm gereksiz ince olur bu tarz bi proje için sanıyorum; piyasadaki tirbünleri incelediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Karbon -10 derecede çatlama yapmaz mı?

Ayrıca 1,5mt uzunluğunda 0,5cm gereksiz ince olur bu tarz bi proje için sanıyorum; piyasadaki tirbünleri incelediniz mi?

Aslında yanlış bile demişim; 1-2 mm kalınlıkta olsa galiba yeter
    Çünkü, fiziksel olarak; kalınlıkta ki 1 mm artış bile kanatlara aşırı ağırlığın binmesine sebep oluyor.(Aynı zamanda cebe de)
    Bu incelik uzunluk ve ağırlık arasındaki dengeyi de sertlik sağlayacak.

• O zaman aerodinamik bi yapıda olması gerek aksi takdirde çok sert bi madde olmalı sabit durması için bu da kırılılabilirliği ve ağırlığı arttırır

Fazla esnek de olmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 7 Mayıs 2012; 9:04:43 >
  • quote:

Donmaz ancak tirbün döneceği için üstüne donma önleyici kimyasal sıkmak gerekebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ironbird

quote:

Donmaz ancak tirbün döneceği için üstüne donma önleyici kimyasal sıkmak gerekebilir

Yok donmaktan ziyade içten patlayarak gövdede çatlama yapıyor diye biliyorum; vaktinde karbon dolgulu su altı tüfeklerinde büyük sorun vardı bu yüzden Tabi bambaşka şeylerden bahsediyor da olabiliriz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Yok donmaktan ziyade içten patlayarak gövdede çatlama yapıyor diye biliyorum; vaktinde karbon dolgulu su altı tüfeklerinde büyük sorun vardı bu yüzden Tabi bambaşka şeylerden bahsediyor da olabiliriz

Öyle olsaydı çoğu süperspor araba kışın parçalanırdı gövdesi karbonfiber olduğu için

• Onlar kaplama ama, benim dediğim bi dolgu malzemesiydi Belki ben başka bi karbon bileşeniyle karıştırdım, karbon fiber değil heralde
  • quote:

Onlar kaplama ama, benim dediğim bi dolgu malzemesiydi Belki ben başka bi karbon bileşeniyle karıştırdım, karbon fiber değil heralde

Kaplamamı
    Koenigsegg agera r modeli karoseri ve dış kaportası ile beraber tamamen karbonfiber bugatti lamborghini ferrari karfonfiber karoser kullanan firmalardan
    Senin dediğin karbon dolgu ise sistem daha farklı o kunuya hiç girmeyelim

• kompozit malzeme kullanmalısın yada bütçen varsa karbon fiber.
  • quote:

Orijinalden alıntı: filinte

kompozit malzeme kullanmalısın yada bütçen varsa karbon fiber.

Kompozit malzemelerden bildiğiniz; 2,5-3,0 metreye kadar uzadığı halde kırılmayan bir malzeme var mı?(Hafiflikte önemli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daima İleri -- 12 Mayıs 2012; 19:16:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zıplayan fil

quote:

Kompozit malzemelerden bildiğiniz; 2,5-3,0 metreye kadar uzadığı halde kırılmayan bir malzeme var mı?(Hafiflikte önemli)

Dışı karbonfiber veya kevlar kaplanmış fiberglass malzeme kullanabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zıplayan fil

quote:

Dışı karbonfiber veya kevlar kaplanmış fiberglass malzeme kullanabilirsin

Senin bu konuya katkın çok oldu. Sağolasın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.