Şimdi Ara

Hackintosh nedir , nasıl kurulur yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba ben bilgisayarıma hackintosh kurmak istiyorum ama aklımda bazı sorular var , şimdi bu hackintosh , mac bilgisayarlarında kullanılan işletim sistemimi oluyor , yoksa onun kopyası sahtesi falan mı oluyor.
    Ve mesela bilgisayarımıza kurduk diyelim , yani şimdi bilgisayarımız Windows olmuyor mu yani exe dosyalarını açmayacak mı yani Windows programı indirdim açmayacak mı kuramayacak mıyım , yoksa app store dan mı indireceğiz. Ve Türkçe dil desteği var mı Hackintosh yosemite ve mavaricks kurmak istiyorum şimdi gelelim yardım almaya.

Nasıl Kurulur, Lütfen Yardım Edin Ayrıntılı Bir Şekilde Lütfen Anlayanlar Bir Yardım Etsin

Şimdi ben Windowsa çok format attım kurdum yani cd yi takıyorsun biostan cd DVD den boot et diyorsun sonra harddikleri biçimlendiriyorsun yani format atıyorsun sonra kuruluma geçip bitiriyorsun

Yani bu hackintoshun kurulumu da mı böyle ama onda herhalde flash bellek gerekmiş , yani onu da biostan flash bellekten mi boot edip başlayacağız bu kadar kolay mı bana çok karışık geliyor çünkü hackintoshu kurarken harddiske nasıl format atacağız yani sileceğiz harddikteki windowsu resimleri programları falan , sonra Türkçe klavye saat desteği falan var mı , sonra mesela kurduktan sonra bilgisayardan ses gelmiyormuş driverlarını falan mı yüklemek gerek internete girmiyormuş vs falan , windowsta format atarken bunları yüklememe gerek yoktu.
    windowstaki programlarımı çalıştırabilirmiyim , açarmı , ve bunu kurarken bazı kodlar giriyormuşuz herhalde yani şuna benzer kodlar GraphicsEnabler=Yes, PCIRootUID=1, maxmem=4096, maxmem=8192 , npci=0x2000
    -x , bu kodlar nedir ne işe yarar neden yazmam lazım işte bundan dolayı bana çok karışık geliyor hackintosh kurulumu lütfen anlayan birisi bana yardım etsin lütfen.

• up
  • Bak burada adım adım anlatmış... Oraya bakarak yapabilirsin :
    https://www.technopat.net/2013/10/26/pcye-mac-os-x-mavericks-kurulumu/
  • SysEdit kullanıcısına yanıt
    İyi akşamlar öncelikle verdiğim rahatsızlıktan ötürü özür diliyorum ancak sormak istediğim klasik bir soru var. Toshiba Satellite A505-S6005 4GB Ram'e sahip bir bilgisayara sahibim. Daha önce birçok kez kurmaya çalıştım lakin başarılı olamadım. (OS X Mavericks 1.9.1 kurmaya çalışmıştım.) Bu bilgisayara herhangi bir sürümü kurabilmem mümkün müdür ? Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
  • Hayır makineniz herhangi bir sürümle uyumlu değildir... Snow leopard kurma teşebbüsleri -x busratio=12 cpus=1 GraphicsEnabler=No -v başlangıç komutları ile kurma ekranına ulaşılana kadar başarıya ulaşmış fakat fare ; klavye ve usb portların çalışmaması dolayısıyla yarım kalmış... Harici bir fare klavye setiyle kurulum denenebilir belki ama usb de çalışmadığından onlar da çalışmayacaktır...
  • SysEdit kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum beni bu konuda aydınlattığınız için, bir kez daha deneme kararı almıştım ki sayenizde sonu başarısız olacak bir deneme için bir sürü zahmete girmek zorunda kalmayacağım. Artık tek çarem yazı bekleyip bir retina ekranlı Pro edinmek, tekrardan teşekkürler. :]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.