Şimdi Ara

'Başkası yada Bir program Kullanıyor' Yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
30.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "Başkası yada Bir program Kullanıyor" bu mesajı çoğumuz biliriz. "Silmeye çalıştığımız dosyanın windows veya başka bir program tarafından kullanılıyor. Programı kapatıp yeniden deneyin der."
    Buraya kadar normal ama yaklaşık 2 aydır. İzlediğim filmleri (genelde divx,avi, mp4) silmeye çalıştığımda da bu mesaj geliyor.
    Windows benimle dalga mı geçiyor yoksa bir şeyi yanlış mı yapıyorum. Ancak güvenli modda silebiliyorum. Kullnadığım video programlarıı da mp classic, gom player, bs player k-lite codec pack en son sürümü de yüklü durumda. Ne yapmamı önerirsiniz ?
    Şimdiden Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EneSerhat -- 8 Haziran 2008; 11:33:27 >

• ben de sana güvenli modda silmeni tavsiye edecektim ama bütün filmlerin müziklerin bunu yapıyorsa, kullandığın media player leri silip yeniden kur. eğer ilaçlı versiyonları kullanıyorsan sorun uyumsuz ilaçdan da kaynaklanıyor olabilir. eğer ilaçsız olmasına rağmen sorun yine devam ediyorsa ctrl+alt+del yap buradan media playerleri kapat, bir daha silmeyi dene, sorun hallolmazsa cleaner programlarından birini kullan, yine olmuyorsa formattan başka tavsiyem kalmayacak.
  • Cevap yazdığın için teşekkürler. Program dosyalarında olması doğal ama bir video da olması biraz garip.

Mesela başka bir dosya indirirken silinmeyen dosyanın üstüne aynı isimle kayıt edip ve de inidirmeyi iptal edersem , dosya gene silinmiyor ama boyutu 700 mb değilde 20-30 kb oluyor. En azından yer açmış oluyorum.
    Peki şöyle bir program yok mudur ? Görev yöneticisinde işlemler kısmında listelenen programların klasörünü, hangi programın kullandığını, ne işe yaradığını gösteren bir program .
  • Unlocker programı ile hangi programın o dosyayı kullandığını görebilir ve de durdurup silebilirsin. Kolay gelsin.
  • quote:

Peki şöyle bir program yok mudur ? Görev yöneticisinde işlemler kısmında listelenen programların klasörünü, hangi programın kullandığını, ne işe yaradığını gösteren bir program .

Precess Explorer adlı program görev yöneticisinden çok daha detaylı bilgiler veriyor. Hangi exe'nin hangi konumda olduğunu gösteriyor. Bazı ne olduğu tahmin edilemeyen exe'ler için yan tarafta açıklaması da var. 1.6MB boyutundaki ücretsiz programı aşağıdaki adreste bulabilirsin.
    http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx

• Silemediğin Dosyaya sağ tıklayıp güvenlik bölümünden dosyanın tam kullanımını alman da gerekebilir.Vista'da böyle saçmalıklar çok var.Eğer Vista kullanıyorsanBende de video dosyaları vardı ve silememiştim.Bu şekilde yaptım ve sildim.Belki de senin sorunun da budur!..
  • Görev yöneticisinden işlemler bölümünden iptal ederek dene. Belki sen kapatsanda işlem olarak devam ediyo olabilir. Sürekli oluyo diyosun eğer dediğim gibiyse. İşlem sonlandırma problemin olabilir. Kapattığın halde kullanıyor diyorsa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @caadas Precess Explorer bu programda windowsun görev yöneticisinden kat kat iyi hatta okadar iyi ki 4 ay önce kaldırdığım yazıcının dosyası arka planda çalışıyormuşta haberim yokmuş. Windows görev yöneticisine güvenmemek lazım. Bu program arka planda trojanların çalışmasına da izin verir.

@serkankylie xp kullandığım için o menüyü bilmiyorum.

@Commander görev yöneticisindeki programları tek tek kapatmayı denedim, sıra svchost.exe ye geldiğinde bilgisayar 1 dakika içinde kapandı. Bende bu yöntemden vazgeçtim. Ama birşey öğrendim svchost.exe bilgisayarı kapatıyor...

@gece görüşü önerdiğin program çok iyiymiş. dosya oynarken bile sildi.

Hepinize teşekkürler. Sorunumu sayenizde çözdüm ve yeni şeyler öğrendim...
    2 aydır bu konuyu açmadan güvenli kipte silmekle uğraştığım için kendime

DH ve DH ye gönül verenlere

• Bin bilsende bir bilene danış .
  • quote:

Orjinalden alıntı: Commander

Bin bilsende bir bilene danış .

Mesaj alınmıştır.
  • Unlocker süpermiş reset atmaya son kilidi aç dedim sil dedim gitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: caadas

quote:

Precess Explorer adlı program görev yöneticisinden çok daha detaylı bilgiler veriyor. Hangi exe'nin hangi konumda olduğunu gösteriyor. Bazı ne olduğu tahmin edilemeyen exe'ler için yan tarafta açıklaması da var. 1.6MB boyutundaki ücretsiz programı aşağıdaki adreste bulabilirsin.
    http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx

İşime yaradı teşekkürler

• Unlocker bu iş için biçilmiş kaftan 2 gündür kurtulmaya çalıştığım bir exe vardı, sildim sayesinde. Explorer.exe kullanıyormuş ama silebiliyor valla helal olsun.
  • Ben de bir word sayfasını silmek istediğimde bu uyarıyı veriyor.Ama,başka hiçbir word sayfasında bu uyarı çıkmıyor.
    Saçma değil mi?Bir word sayfasını hangi program kullanabilir ki?
    Hem Office 2007,hem 2010 kullanıyorum.Sorun bu olabilir mi?Bilgisayarım wista.
    Bir de,bu evrakı kullanan programı nasıl bulabilirim?Programı bulsam,belki programı durdurup,evrakı silebilirim.
  • Evet arkadaşlar bende sonunda çözdüm sorunu.Ancak ben şu yolla çözdüm
    1-Denetim Masasını Açın
    2-Kullanıcı Hesaplarına gelin
    3-Hesapları yönete tıklayın
    4-Yeni Hesap Oluştura tıklayın.
    5-Yönetici hesabı oluşturun.
    6-Başlat menüsüne gelip kapat seçeneklerinden oturumu kapat deyin
    7.Sonra Yeni Açtığınız Oturumu Seçin
    8-Sonra oyun kurulum dosyasını yeni açtığınız oturumda açın ve oyunu kurun
    İşe yaradıysa ne mutlu bana
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.