Şimdi Ara

Hackintosh kullananlar pil ömrü nasıl ? (Dizüstü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni bir dizüstü satın aldım ve Mac Os X Mavericks kurup kullanmayı düşünüyorum,eğer yapabilirsem tabi.
    Windows 8.1 ile yaklaşık 3 buçuk 4 saat kadar kullanım ömrü sunabiliyor.
    Acaba Mavericks ile ne kadar pil ömrü sunabilir ?
    Şuan sistemi Hackintosh olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
    İyi günler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Beklentim o yönde değil elbette ama şöyle 5-6 saat fena olmazdı.
    Başka kullanıp da farklı bir durum yaşayanlar var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hackintosh sistem kaynaklarını daha çok kullanıyor özellikle gpu ve cpu windowsda fan otomatik ayarlanıyor ama hackintosh kullanırken sürekli son hızla ve normalde 36 37 c olan ısı hackintosh kullanırken 45 50 oluyor.
    Gpu için birşey söyleyemem benimki direk çalışmadığından bazı özellikler eksik ve fanı olmadığından 70 75 c civarında sıcaklık.Sonuç olarak pil daha çabuk bitiyor ama Mavericks de daha dengeli.
  • Z580 Hem Windows 8.1, hem de Mavericks 10.9.4 kullanıyorum. Neredeyse aynı diyebilirim, ancak günden güne pilin ömrünün kısaldığı da ortada tabi. Ancak şu kesin ki; Mavericks sanki daha sessiz çalışıyor. ;)
    Sistem uyumsuz sanırım.
    Kernel panic hatası alıyorum muhtemelen.
    Ayrıca dün Niresh mavericks indirdim,sonuç alamadım.
    Mac sevdasından vaz geçeceğim bu gidişle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rorschach-db

Yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar.
    Bir türlü kurulumu gerçekleştiremedim.
    Technopat youtube videolarını izledim ama uygulamada sorun yaşıyorum.
    Sistem uyumsuz sanırım.
    Kernel panic hatası alıyorum muhtemelen.
    Ayrıca dün Niresh mavericks indirdim,sonuç alamadım.
    Mac sevdasından vaz geçeceğim bu gidişle...

bu arada ben kurabilirim eğer ilgilenirsen zor iştir özellikle notebook'a

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • acer aspire 5755G os x 10.9.4 kullanıyorum ssd ile birlikte sadece web ve film %100den %5e 2 saat 50 dakika nvidia ekran karti kapali, final cut pro render yaparken %100 den %30 a 1saat 40 dakika nvidia ekran karti acik optimus kapali ,windows 8.1 de web ve film ssd ile birlikte nvidia kran karti kapali %100 den %5 e 2 saat 10 dakika sony vegas ile render yaparken nvidia ekran kartli optimus acik %100den % 20 ye 1 saat 40 dakika

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmlds -- 29 Ağustos 2014; 1:13:08 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Var malesef pilimin %53'lük kısmının öldüğünüde göz önüne alırsak windowsta 2 saat giden pil mavericks 10.9.5'te 40dk-1 saat arası gidiyor. (Acer Aspire S3 391)

Orijinalden alıntı: Dexter61

Var malesef pilimin %53'lük kısmının öldüğünüde göz önüne alırsak windowsta 2 saat giden pil mavericks 10.9.5'te 40dk-1 saat arası gidiyor. (Acer Aspire S3 391)

sisteminin stabilitesi tam sağlanmamış demektir eğer stabilite istiyorsan baya bi araştırma yapman gerek ben stabilite için baya uğraştım ve başardım :)

• ben bootcamp ile kendi mac'imde hem windows 8 hemde mavericks kullandim rahatlikla mavericks daha uzun pil omru sunuyor diyebilirim. pilde kullanirken genelde webte gezerim ekran cozunurlugu 2880x1800 bu cozunurlukte herhangi gibi flash icerikli birsey goruntulersen cs 1.6 oynamaktan daha cok enerji harciyor maverickste ise safarinin ünlü clicktoflash eklentisi sayesinde videoları flash değil mp4 oynatıcısı ile izliyorum (teldeki gibi) bu sayede windowsta 5-6 saat gezinirken maverickste 7-9 saat geziniyorum. İşletim sisteminin kendi yaktığı dersen o çok önemsiz öylece bırak ekranı açık muhtemelen ikiside aynı süre gider 10-11 saat (%40 ekran parlaklığı)

aksini iddaa edenler çıkacak ama onların hackintoshu düzgün kurtuğundan emin değilim ama ben windowsu stabil kurdum zaten bootcamp varken normal pcye format atmaktan daha kolay ayrıca bana göre oyun ve uygulama sayısı dışında her yönden daha kullanışlı bir işletim sistemi bu dediğimi ancak bir retina macbook pro ile anlarsınız bana göre apple'ın tek adam akıllı pc serisi budur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.