İkisinden hangisi daha iyi tercih olur < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hacettepe yapay zeka vs Bilkent Ctis

-
-
ceng GTÜ’ne girmeniz daha hayırlı olur
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben buna Hacettepe yapay zeka müh derdim çünkü ctis konsepti pek aklıma yatmıyor ama yapay zeka mühendisliği daha anlamlı geliyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu mevzuyu 1 yıldır araştırıyorum, benim kadar cv inceleyen yoktur. Bilkent'te hazırlık okudum ve şu anlık kayıtlı olduğum bölümüm ctis
Yazılımcı/yazılım mühendisi/networkçü vs. olup direkt sektöre girmek istiyorsan ctis. Ama yok ben akademik kariyer yapacağım, hardcore cs alanları ile uğraşacağım diyorsan diğeri. He kazanç ve prestij açısından da fark yok o kadar. Hatta kalifiye bir back-end engineer, data scientistten fazla kazanıyor. Machine learning, deep learning gibi şeyler kulağa hoş geliyor da türkiye'de bu işler üzerine doğru düzgün çalışan şirket yok. Top üniversitelerde okuyan başarılı öğrencilerle konuşunca bu alanları överler ama sektördeki top üni mezunu adamlarla konuşunca realitenin öyle olmadığını anladım mesela.
Ama ctis'in eski mezunlarına bakmak mantıklı değil o kadar mesela ben 5.8k oldum, benim sıralamamı yapıp da geçmişte ctis seçen kişi sayısı bir elin parmağını geçmez. 120k olup buraya giren biri ile konuştum. 3 senelik mezun olmasına rağmen temmuz zammı hariç 45k aldığını söyledi. 4-5k olursan zaten kafası çalışan potansiyelli birisin demektir. Aç kalma ihtimalin hemen hemen hiç yok. O sıralamaya top tier olmayan bir yerde okunmaz. Odtü makine yaz daha iyi.
Hacettepe ceng desen neyse de yapay zeka mühendisliği bana absürt geliyor. Bilkent'ten kapsamlı bursunu da alırsın. Ben ctis diyorum eğer ikisi arasında kalırsan. Maddi gücün yeterse EE veya CS öneririm. Ben EE'ye geçeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE6B755DC -- 4 Temmuz 2023; 23:7:59 >
-
Maalesef bilkente para verecek maddi durumum yok o yüzden bu sıralamalarda gelirse ikisinden birini seçmeyi düşünüyorum akademik bişeyde şimdilik düşünmüyorum baya kararsızım keşke 4-5 yıl önce doğsaydım her şeyin sıralaması uçmuş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşım yapay zekada okuyor Hacettepe de, kesinlikle yapay zeka. Zaten bilgisayar mühendisliği ile aynı dersleri alıyor, sadece donanım derslerini almıyor, onun yerine veri bilimi dersleri alıyorlar + olarak diplomanda bilgisayar mühendisliği yazacak, sadece bir köşesinde yapay zeka alanı yazacak.
ilgi alanın ne
-
Ben mi korum yoksa bu adamlar prob verilmeyen bir ai/ml programi yaptıklarını mı iddia etmişler Linear algebrayi da 4.donemde veriyorlar, hayatimda gordugum en sacma/bos programlardan birine sahip galiba hacet ai
Dostum seni fazla arastırmacı ve sorgulayıcı gördüm, hemen elindeki silahı yere bırak ve söylediklerimi tekrar et:
"Devir yazılım devri. Yazılım ve yapay zekayla ilgili her şeyi onaylayacağıma ve ilerde freelancer sekilde 8262727822 dolar kazanacağıma ant icerim."
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam o değil de bilkent ee ile epfl ee'yi kıyaslarsanız nasıl bir fark var? dağlar kadar fark var diyebilir miyiz? bunu hep merak etmişimdir.
-
oha harbi çok kötü görünüyor
itü yzv ye o kadar sövdük ama ilk dönemden lineer 3. dönemden prob veriyolar
-
Yok ya ben topum hayatimin sonuna kadar learning algoritmalarinda error boundarysi cekicem
Bachelorda olabilecek farklar sinirli zaten, bence cok bisey yok. Olcme degerlendirme sistemi bence berbat, dersler yine hocadan hocaya gore ya mukemmel organize ya da salmislar kafasina göre takiliyor, öğrenci kalitesi "bachelor" icin bilkentten bile kotu olabilir (bunda su an covid yizunden normalde ex olmasi gerekenlerin olmamasinin da etkisi var)
İtu ai in programı genel ml değil de data science bakicam ben sadece diyosan baya adam oldu zaten
YTÜ BM'de okuyorum. Okulda öğrendiklerimle işe girmeye çalışsam işe giremem ne yazık ki. Okulun temel fonksiyonu size temel kazandırması. Ve bu temel de piyasadaki teknolojileri öğrenmenizi kolaylaştırıyor. Mesela Flutter öğreniyorsunuz. Navigator class'ı ile route yapacağınız ekranları bir stack'e push ile atıyorsunuz. O ekranla işiniz bitince pop deyip önceki ekrana dönüyorsunuz. Bunu dokümanda okuyan biri stack ve OOP biliyorsa saniyesinde anlar ama okulda bu konuları görmemiş biri zorlanır. Yani demek istediğim okul tek başına yeterli değil. Üstüne bireysel olarak çalışmanız gerekiyor güncel ne ise. Okul kriteri size ne kadar iyi eğitim verdiği açısından önemli.
Bu bölümleri kıyaslarken yapacağınız meslekleri, sektörü düşünmeyin. Yukarıda dediğim gibi sektörde çalışabilmeniz tamamen bireysel çalışmanıza bağlı. Okul size bu konuda artı puan kazandırmayacak. Hacettepe de Bilkent de iyi okullar. Dandik eğitim alacağınızı sanmıyorum. Bence Bilkent bir adım önde bu kıyaslamada. En önemlisi iyi bir İngilizce eğitimi alacaksınız. Bu alanda İngilizce her şey. Kampüs ortamı da daha güzel ki yurt bedava ve bir de güzel miktar harçlık bursu alıyorsunuz. Daha ne olsun.
-
bölüm özelinde de konuşulur ama önden söylemek istiyorum bilkent okul olarak hacettepeyi outclass ediyor her açıdan. tek ortak noktaları kampüslerinin ulaşımının saçma sapan olması o da ihsan beyin arazisinin azizliği zaten. eminim onda da bilkentin bir artı noktası vardır. bilkent-odtü arasında kalınır da bilkent-hacettepe arasında kalınmamalı bence benzer bir bölüm yazılacaksa. hacettepenin profili gazi ve ankara üniversitelerinin 2-3 tık üstü olmaktır, belki bazı bölümlerde de ytü ile yarışmaktır. sağlık alanı hariç tabi bu konuştuklarımda. itü odtü bilkent boun skalasına adı giremez beytepe tarafının.
-
Ctis olması büyük eksi yapmaz demi akademik bir kariyer düşünmüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qyshk -- 5 Temmuz 2023; 15:19:48 >
Akademik kadrolara bakılırsa net hacettepe yz. Hacettepe yz'de cs'den çok ayrışmamış bölüm. Aynı yerde aynı hocalardan ders alacaksın. İlk 2 sene ders programı cs ile aynı. Yüksekokuldan bozma Bilkent ctis'de bir tane yurtdışında phd yapmış hoca yok. Hacettepe cs ile ilgili konu açmıştım. https://forum.donanimhaber.com/hacettepe-ceng-hocalarinin-akademik-profili-ve-bolumun-diger-universiteler-arasindaki-yeri--153683698
-
Bu buyuk oranda hangi alanda ilerlemek ve calismak istediginize bagli. Ders programlarini incelemek ve karsilastirmak yapilabilecek en mantikli sey.
@The Killing Road'un dedigi gibi, Hacettepe yapay zeka'nin ders programi bana da cok mantikli gelmedi. Genel olarak bu tarz temellerin cok verilmedigi ve spesifik bir uzmanliga odaklanmaya calisan bolumlerin lisansta secilmesini cok mantikli bulmuyorum.
Bir diger yandan, eger cidden AI, ML gibi alanlarda calisma hedefiniz varsa bunun yeri kesinlikle Bilkent CTIS degil. Bunun icin matematik agirlikli bolumleri tercih etmenizi tavsiye ederim. Fakat, bir yandan da bunu gercekten istediginize emin olun. Cunku AI, ML, LLM vs. bir buzzword haline geldi ve surekli konusulsa da bu alanda cidden gercek bir seyler yapan insan cok fazla yok konusanlara kiyasla.
Eger Bilkent CTIS hakkinda sorulariniz varsa 2021 mezunu olarak yardimci olmayaca calisirim.
-
çöp hacettepe ile de bilkent karşılaştıralamaz.
Bu mevzuyu 1 yıldır araştırıyorum, benim kadar cv inceleyen yoktur. Bilkent'te hazırlık okudum ve şu anlık kayıtlı olduğum bölümüm ctis Yazılımcı/yazılım mühendisi/networkçü vs. olup direkt sektöre girmek istiyorsan ctis. Ama yok ben akademik kariyer yapacağım, hardcore cs alanları ile uğraşacağım diyorsan diğeri. He kazanç ve prestij açısından da fark yok o kadar. Hatta kalifiye bir back-end engineer, data scientistten fazla kazanıyor. Machine learning, deep learning gibi şeyler kulağa hoş geliyor da türkiye'de bu işler üzerine doğru düzgün çalışan şirket yok. Top üniversitelerde okuyan başarılı öğrencilerle konuşunca bu alanları överler ama sektördeki top üni mezunu adamlarla konuşunca realitenin öyle olmadığını anladım mesela. Ama ctis'in eski mezunlarına bakmak mantıklı değil o kadar mesela ben 5.8k oldum, benim sıralamamı yapıp da geçmişte ctis seçen kişi sayısı bir elin parmağını geçmez. 120k olup buraya giren biri ile konuştum. 3 senelik mezun olmasına rağmen temmuz zammı hariç 45k aldığını söyledi. 4-5k olursan zaten kafası çalışan potansiyelli birisin demektir. Aç kalma ihtimalin hemen hemen hiç yok. O sıralamaya top tier olmayan bir yerde okunmaz. Odtü makine yaz daha iyi. Hacettepe ceng desen neyse de yapay zeka mühendisliği bana absürt geliyor. Bilkent'ten kapsamlı bursunu da alırsın. Ben ctis diyorum eğer ikisi arasında kalırsan. Maddi gücün yeterse EE veya CS öneririm. Ben EE'ye geçeceğim. |
YTÜ BM'de okuyorum. Okulda öğrendiklerimle işe girmeye çalışsam işe giremem ne yazık ki. Okulun temel fonksiyonu size temel kazandırması. Ve bu temel de piyasadaki teknolojileri öğrenmenizi kolaylaştırıyor. Mesela Flutter öğreniyorsunuz. Navigator class'ı ile route yapacağınız ekranları bir stack'e push ile atıyorsunuz. O ekranla işiniz bitince pop deyip önceki ekrana dönüyorsunuz. Bunu dokümanda okuyan biri stack ve OOP biliyorsa saniyesinde anlar ama okulda bu konuları görmemiş biri zorlanır. Yani demek istediğim okul tek başına yeterli değil. Üstüne bireysel olarak çalışmanız gerekiyor güncel ne ise. Okul kriteri size ne kadar iyi eğitim verdiği açısından önemli. Bu bölümleri kıyaslarken yapacağınız meslekleri, sektörü düşünmeyin. Yukarıda dediğim gibi sektörde çalışabilmeniz tamamen bireysel çalışmanıza bağlı. Okul size bu konuda artı puan kazandırmayacak. Hacettepe de Bilkent de iyi okullar. Dandik eğitim alacağınızı sanmıyorum. Bence Bilkent bir adım önde bu kıyaslamada. En önemlisi iyi bir İngilizce eğitimi alacaksınız. Bu alanda İngilizce her şey. Kampüs ortamı da daha güzel ki yurt bedava ve bir de güzel miktar harçlık bursu alıyorsunuz. Daha ne olsun. |
bölüm özelinde de konuşulur ama önden söylemek istiyorum bilkent okul olarak hacettepeyi outclass ediyor her açıdan. tek ortak noktaları kampüslerinin ulaşımının saçma sapan olması o da ihsan beyin arazisinin azizliği zaten. eminim onda da bilkentin bir artı noktası vardır. bilkent-odtü arasında kalınır da bilkent-hacettepe arasında kalınmamalı bence benzer bir bölüm yazılacaksa. hacettepenin profili gazi ve ankara üniversitelerinin 2-3 tık üstü olmaktır, belki bazı bölümlerde de ytü ile yarışmaktır. sağlık alanı hariç tabi bu konuştuklarımda. itü odtü bilkent boun skalasına adı giremez beytepe tarafının. |
Arkadaşım yapay zekada okuyor Hacettepe de, kesinlikle yapay zeka. Zaten bilgisayar mühendisliği ile aynı dersleri alıyor, sadece donanım derslerini almıyor, onun yerine veri bilimi dersleri alıyorlar + olarak diplomanda bilgisayar mühendisliği yazacak, sadece bir köşesinde yapay zeka alanı yazacak. |
Ben mi korum yoksa bu adamlar prob verilmeyen bir ai/ml programi yaptıklarını mı iddia etmişler
![]() |
Benzer içerikler
- dişte uzmanlık okurken maaş
- ismail murat aydın
- 60 bin sıralama ile alan bölümler sayısal
- 21 yaşında üniversiteye başlamak
- en iyi bilgisayar mühendisliği üniversiteleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X