Şimdi Ara

Hacettepe Üniversitesi Yapay Zeka Mühendisliği (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
6.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hello World in Python 3 olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • barıscaa kullanıcısına yanıt
    python ve biraz makine öğrenmesi biliyorum kardesim temel seviyede. bu yaz daha da geliştireceğim, bölümde tutarsa efsane olur.
  • Guest-1h062019 kullanıcısına yanıt
    ha ha :D
    Hocam sordugum aralikta bekliyorum maalesef :(

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlueEarth

Türkiye de geleceğin mesleklerini değil bugünün mesleklerini seçin açlıktan ağzınız kokar başka ülkelerde bugünün mesleği olabilir ama Türkiye de 100 yıl sonra anca okuyabilirsiniz(((hiç sanmıyorum daha seçim yapabilecek kapasite ve zekaya sahip olmayan her neyse silivri soğuktur 1000 yılı bulur.))) .Ben gideceeeem amerigalarda mesleğimi yapacam demeyin sonra hayalleriniz suya düşer.
    Amerika da mesleğini yapmasıda pasaporta bağlı Zaten pasaport zamanında araştırdığım kadarı ile Microsoft kabul alsan bile pasaport işi yüzünden gidememiş adamlar var . Pasaport adı değişik böyle h1 mi ne değişik bir şeydi sanırım normal Amerika ya ziyaret tatil eden birisinin pasaportu ile aynı değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    tamamen katılıyorum bence bu bölüm de çoğu bölüm gibi geleceği var diye diye balon gibi şişip patlayacaktır
  • Arkadaşlar yapay zekanın temel algoritmaları 1950lere dayanıyor ve üniversitelerde bu algoritmalar sürekli öğretiliyordu. Son bir kaç yılda popülarite kazandı diye böyle bir bölüme gitmek ne kadar mantıklı bilemiyorum. Curriculumunda cmpe curriculumuyla aynı olacağını düşünüyorum isim değiştirerek pr yapmaya çalışıyorlar. İsminin popülaritesine aldanıp da yazmanızı önermem yapay zekada önemli olan o sinir ağlarını yazacak matematiği öğrenmek algoritmaları nasıl yazacağınızı öğrenmek. Örnek verecek olursam boğaziçinde programlama dersinde c ile başlatıyorlar c şuan c# ve c++ 'ın yanında milatta kalmış bir dil ama işin mantığını öğrendikten sonra bunları öğrenmek 1 haftanızı almaz. Bu sebeple büyükşehirde düzgün bir üniversitede bilgisayar mühendisliği yazmanızı öneririm
  • Ryo41 kullanıcısına yanıt
    Sen Microsoft'tan hele bir iş al gerisini onlar hallediyor merak etme. Özel vizeler var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • talhaduman5 T kullanıcısına yanıt
    Hmm tamam hocam benim bu dediklerimi forumda şuan Çin’de 20k TL maaş alan adamdan okudum . Nicki galiba nightmare Li bir şey isi

• bölüm istatistik bölümü ile pc müh karması gibi duruyor.
  • barkoda10 kullanıcısına yanıt
    umarim hocam sizin icin iyisi olur ayrica kendinizi daha da gelistirmek isterseniz datai team'in udemy'de 6-7 kurstan olusan yapay zeka kursu var tanesi 30 lira sanirim ve etkili öneririm ayrica matematik calismaniz da sizin yarariniza olur bakmanizi tavsiye ederim

• barıscaa kullanıcısına yanıt
    aynen, biliyorum :)
  • Hacettepe, ODTÜ gibi okulların bilgisayar mühendisliğindeki akademisyenleri araştırmamış adamlar gelmiş bu dersleri verecek adam memlekette yok diyor. Tam olarak hangi dersleri verecekler orası çok önemli. Bilgisayar mühendisliğinde verilen derslerden bulunuyorsa yazmayı düşünürüm, tabi bilgisayara puanım yetmezse. Verilen örnekler çok absürt. Nükleer okuyup da iş bulamamak gayet normal ama yapay zekada okuyup bilgisayar mühendisliğindeki dersleri alacaksak nükleer, genetik gibi bölümlerle kıyaslamamak lazım

• Peace Sells.. kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam, sakin. Gitmek istiyorsan git
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1h062019

Tamam hocam, sakin. Gitmek istiyorsan git
    Sakinim zaten, sadece açıklama yaptım

• Bu bölümü Hacettepe'nin çok isteyerek açtığını zannetmiyorum. YÖK'ün baskısı dolayısıyla ihale Hacettepe ve TOBB'a kalmış gibi olmuş biraz.

Öncelikle muhtemelen bu bölümün ayrı bir binası, alanı olmayacak. Kuvvetle muhtemel bilgisayar mühendisliğinin biraz daha az muhtemel olarak elektrik-elektronik mühendisliğinin alanını kullanacak.

3 ay sonra eğitime başlaması öngörülüyor ama bir internet sitesi yok; hocaları kim belli değil. Hacettepe için kabul edilemez bir durum bu. Muhtemelen derme çatma bilgisayar ve elektrik hocalarını kaydırarak ilerlemeyi düşünüyorlar ama bu da çok sağlıklı bir yöntem değil.

Ayrıca bu bölümün açılması son yıllarda güzel bir yükseliş içinde olan bilgisayar mühendisliği bölümüne de zarar verecek. Bilemedim, ben olsam tercih etmezdim.
  • Bu kadar dar odaklı mühendislik bölümlerinin yazılmasını doğru bulmuyorum. Örneğin mekatronik, yapay zeka müh, yazılım müh vs. Bunun yerine temel mühendislikler okunmalı. Mesela yapay zekaya ilgin varsa bilgisayar okuyup yüksek yapabilirsin veya lisans düzeyinde iken yönelebilirsin üni de ona yönelik dersler varsa. Mekatronik isteyen biri makine okuyup lisans üstünde yönelebilir. 5 çeşit şeker seçme şansına sahip olup içinden bir tane seçmek varken sadece elmalı şeker seçip devam etmek bana doğru gelmiyor, belki 4 yıl sonra damak tadında değişimler olur.

• 2017demezunakalan kullanıcısına yanıt
    diyip mezun olanlar pc müh olarak çalışmasınlar?
  • StalkerReborn kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar mühendislerinin çoğu da yazılımcı olarak çalışıyor.
    farketmez yani aynı işi yapacaklar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.