Şimdi Ara

< # HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 2017 GİRİŞLİLER # > (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
6
Favori
11.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Okula LYS sonucundan sonra gittim gezdim, mezunlarından üst sınıflarından tavsiyeler aldım. Kayıt aşırı kolaydı öğrenci dostu üniversite ne güzel dedim cidden harikaydı hiç yormadilar. Tabiki bu güzelliklerin sonu okul başlamadan geldi uni101 gibi saçma sapan dayatma, 1 kredilik ortalamayı azda olsa etkileyen bir ders var. Uni101den önce muafiyet sınavlarının açıklanması/sınavların uygulanmasında ben çeşitli aksilikler yaşadım açıklanmasında herkes yaşadı diyebilirim.

Ben a3le geçtim sonuçlar cuma gununun sonu gece yarısı 12.30 gibi açıklandı. Bunu yazmamın sebebi şu : muafiyet sınavından veya hazırlık bitirme notu a 1-2-3, b 1-2 ile (muafiyeti gecmek için en düşük C1 notu lazım) bitirenler sene içinde zorunlu olan ing111 112 113 derslerinden sınavı geçtikleri notla muaf oluyorlar. Direk gecemeyenler veya notunu yükseltmek isteyenler için ayrı bir sınav yapılıyor sorun da burada. Sınava başvuru sonuçlar açıklanmadan başladı ve sınav açıklanmadan bitti (cuma 11.59). Derslerden muaf olamayan herkesi yani C1 ve b3le geçenleri direk sınava kaydettiler not yükseltmek isteyenlere bir yük iş çıkarttılar yok dilekceydi yok bilmem ne.

Sonra bu uni101 çıktı bu sene kaydolan herkes en az açılış kapanış ve 1 soylesi/film/spor/konser etkinliklerine katılması lazım en az diyorum geçmek için yani, kalmak nasıl mümkün olabiliyor bilmiyorum kalan varsa üni d**sak geciyodur heralde. Bir şeyi yapmaya zorlanmaktan nefret eden bir insanım zaten, özellikle bu: gezi/muzik/spor gibi kisisel hobi odaklı etkinliklerse ben oranın yakınından geçmem. Neyse bu da bitti derken bi de bu ders kayıt haltiyla uğraş dur. Sistemi başka yerden satın almışlar düşün bilgisayar mühendisliği bölümüyle gurur duyarlar bir de yok amazonda qualcommda microsoftta çalışan öğrencimiz var diye yazık ki el birliğiyle bir sistem yapamamışlar. Ders kaydı açılınca kitleniyor şanslı kişiler iyi hocaları alıyor sonradan girenlere baş. 2 zorunlu dersi alınca 2 ders de cakismak zorunda kalıyor çünkü kontenjan yok. Yarin ( ders seçimi için son gün) düzelteceklermis de bilmem ne de.

Biraz da yurtlardan bahsedeyim okul Eskişehir yolunun 14. Kilometresindeydi yanlış hatırlamıyorsam bu demek oluyor ki kampüsün dışından gelen biri için en az 35 40 dklik yol.

Bu yolu çekmemek için kampüsün içindeki yurtlara basvuruyorsun ve bil bakalım sana ne çıktı: kocaman bir baş daha. Çok sevgili muhterem yakınları (hocalarin tanidigi/ siyasi el/ yönetime yakin birileri) için yıl boyunca yer saklıyorlar. Torpil, zorla bir şeyler dayatilmasindan daha cok nefret ettiğim bir olay ve onla da burada karşılaştım. Ayrıca yurtlardaki ve öğrenci evlerindeki erkek/kız oranına bakarsak yaklasik 1 e 5 oran var 60 civarı erkek 290 civarı kız bu da ayrı bir başlık kadın erkek eşitse üniversite okuyan öğrenci oranına göre koyun şu kontenjanı gerçi il genelinde de böyle bir saçmalık var 30 a yakin devlet yurdu 8 9u erkek yurdu ki biri de çubukta merkeze 1 saat yol kampüse değil özel yurtlar erkek öğrenci dolu biz bayilalim 1000 lira 4 kişilik odalara hanimefendiler maç 285 liraya aynı koşullarda kalsinlar onların aileleri altın mı ne bu pozitif ayrımcılık neyse daha fazla uzatmak istemiyorum.

Kısaca üniversiteye başlayalı hazırlık sınavlarından itibaren yaklaşık 20 gün olmasına rağmen yeniden hazirlanma/yatay gecis/merkezi yatay geçişi düşünmeye başladım. Bende çok fazla işgüzar ve tembel bir profil oluşturdular. Dediklerim kendi yaşadığım olaylar bölümden bölüme farklılık oluşturabilir tabiki ama tercih döneminde 1 kez bile tıp dusunmeme rağmen şu an merkezi yatay geçişle düşünmeye başladım.

Edit: öğrencilerinin bu kadar başarıyı böyle saçmalıklarla başa cika kazandığını düşünüyorum.

Bu arada torpilin ilk defa tasvip edildiğini duyduğum üniversite

Beytepe kampüsü güzel de f*ckboylardan geçilmiyor itici bir havası var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yvz_1149 -- 22 Eylül 2017; 2:8:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yvz_1149 Y kullanıcısına yanıt
    Öncelikle uzun uzun yazdığın için teşekkürlerimi sunuyorum hocam, detayına kadar inmişsin
    Benim sorma sebebim okul ve biraz da olsun, şehir ile alakalıydı. Üni101 denilen sistem de çok saçma olmuş ayrıca neyse..:)

Anladığım kadarıyla, devlet yurdu çıkmassa, özel apartlara çıkılıyor ve erkek/kız ayrımı var sanırım?
    Ne yani ben kız değilsem ve yaşadığım yerde sırf kız öğrenci fazlalığı yüzünden, 3 katı para mı ödeyeceğim ? Bahsettiğiniz o 1 saatlik yol da gerçekten çekilmez hocam. Ben kendi yaşadığım, uzak ilden oralara kadar gelmişim bir de o yolu mu çekeceğim ? Sıcak havalar da nasıl olur düşünmek bile istemem..
    Bu yorumlarınızdan sonra, Üniversite'ye bakış açışım bir nebze de olsa değişti hocam tekrardan çok teşekkür ediyorum

Hedefim yani, hayal ettiğim Üniversiteydi desem yalan olmaz hocam ama:)
    Sırf kendisinin, kampüsünün adı var diye, en önemlisi de Spor Bölümleri'nin, daha geniş imkan olanaklarının olduğunu düşündüğümden istiyordum. Öyle hedefim, Tıp falan değildi yani yanlış anlaşılmasın:D
    Malum sırf ortam ve çevre için de tercih etmem de yanlış olurmuş. En önemlisi de kendi maddi imkanımız nasıl ? Bunları düşünmeyerekten o Üniversite'nin hayalini kurmam da biraz komik bir durummuş, şuan kendime gülüyorum. Yakın olduğum için Trakya'ya yönelmem en sağlıklısı olucak sanırım

• richierich59 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben sirf yakın diye akademik imkanları çok geniş diye burayı yazdım ama günde 45 dk yol gidiyorum. Maddi sıkıntım yok, yok derken babam öğretmen kurslar özel dersler vermek zorunda kalıyor 50 yaşındaki adam 3 çocuğu rahat okusun diye bu da benim agirima gidiyor. Ama sanki kykya giden herkesin maddi sıkıntısı var. Beytepe kampüsünde en yüksek puanla alan bölümlerden birinde olmama rağmen bizim bölümden yurtta 2 3 kişi var bu sene.

Kız erkek ayrımı derken yanlış anlaşılmasın ortada kayırma falan yok ama hep kızlara çok kontenjan ayrılmış devlette. Kayırma genel anlamda yakınlarına tanıdıklarına yapıyorlar. Şehir ile alakalı olarak yaşaması İstanbul'a kıyasla daha kolay öğrenci pasosuyla her yere rahat rahat ulaşabilirsiniz. Hemen yanında ODTÜ var arkadaşım orda Ankara'nın bir ilçesinden gelmesine rağmen bölümü iyi olduğu için yurda rahatça girebildi. Tek umudum: başta söylediğim akademik imkanları. Pazartesi başlıyor dersler, bakalım bunlar hayal ettiğim gibi mi? Hayalini kurduğunuz bölümün hocaları olsun akademik imkanları olsun yakın olduğunuz üniversitelerle kiyaslayin aman aman fark yoksa yakın bir sehri tercih etmenizi öneririm. ODTÜ de olsam bu yol birazcık daha kısa olacaktı yine hemen hemen aynı ama odtunun akademik imkanları bulunduğum bölümde hacettepeyle kiyaslanmasina gerek yok o açıdan içim rahat olurdu.

Bu arada rica ederim. Ya bu sene aksilikler silsilesi benim başıma geldi ya da okul zahmetli bilemiyorum ama fanboylara takılma. Tıp değili yeni gördüm Hacettepe de tip çok daha güzel bir konumda her yerden yarım saat, 20 dkda ulaşılabilir orayı tercih edecek olsaydınız hiç düşünmeden yazmanızı onerirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yvz_1149 -- 22 Eylül 2017; 8:46:0 >

• Şu dera kaydı gerçekten sıkıntı 3 akt hakkım kaldı ama 3 aktslik ders yok kalmamış Ekle sil haftasını beklemelisiniz diyolar.Bu konu biraz sıkıntı.Ayrıca şu da çok saçma sanırım 3 veya 4 tane yeni yurt açılmış , bunları bu hafta içinde söylediler.E madem yeni yurt açıcaksınız baştan söylesenize yedeklerdeki bir sürü kişi özel yurtlarla sözleme yaptı , şimdide çıkıp kimse açıkta kalmayacak diyorsunuz Tabi bu üniversiteyle ilgili değil Ankara ile ilgili bir sorun

• quote:

Orijinalden alıntı: leyls1

Şu dera kaydı gerçekten sıkıntı 3 akt hakkım kaldı ama 3 aktslik ders yok kalmamış Ekle sil haftasını beklemelisiniz diyolar.Bu konu biraz sıkıntı.Ayrıca şu da çok saçma sanırım 3 veya 4 tane yeni yurt açılmış , bunları bu hafta içinde söylediler.E madem yeni yurt açıcaksınız baştan söylesenize yedeklerdeki bir sürü kişi özel yurtlarla sözleme yaptı , şimdide çıkıp kimse açıkta kalmayacak diyorsunuz Tabi bu üniversiteyle ilgili değil Ankara ile ilgili bir sorun

Hocam özelden veya burdan ders seçme konusunda yardım edebilir misin mobilden giriyorum çok karışık sayfa. Altta 50 100 200 seçenekleri var bunlar kredi sayısı mı? Bir de ing150yi seçiyorum sonra eğitim dili türkçe yazıyor kafam karıştı

• Üni 101 tam bir saçmalık bütün kampüsü yürüdük resmen ayaklarım felç geçirdi.

• Ben ders kaydını yapamadım.. 6 akts kalmıştı daha ders bulamadım, kotalar doluydu hep

• LunaNoria L kullanıcısına yanıt
    İnşallah yapmissindir hocam simdi gordum mesajini

• Benimde 3 akts kaldi ve yanlis sectigim sube kodu var Şube kodunu yanlış seçenler pazartesi o sinifin ders listesinde adiniz yoksa yanlis secmissiniz demekmis.Ekle sil haftasibde hem subelerimizi duzeltecegiz hemde aktslerimizi tamamlamaya calisacagiz

• Bir tek ing150 yazıyodu onu ekledim

• Hocam ben ders kaydı yaptım ama sınıf listesinde ismim gözükmüyor. Napıcam ben şimdi? Hazırlıktayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: althusser

Hocam ben ders kaydı yaptım ama sınıf listesinde ismim gözükmüyor. Napıcam ben şimdi? Hazırlıktayım.

Hocam nerden baktınız acaba?

• Danismaniniz henuz onaylamamis olabilir mi hocam

• Hacettepe ydyo da sınıf listeleri falan yayınlanmış ben yokum. Anlamadım gitti. Pazartesi öğrenci işlerine sorayım bari. Ders kaydı onaylanmamış olabilir. Öyle bir durum olursa ne olur?

• Siz onayladiysaniz sıkıntı olmaz hocam ayrica yarin gidip ciktisinida alin.Danismaniniz onaylamadiysa yapacak bir sey yok onaylamak zorunda sonucta

• Pazartesi okulun otobüsleri Çalışmaya başlamaz değil mi? Yine kendi imkanlarımızla mı okula gideceğiz acaba

• yvz_1149 Y kullanıcısına yanıt
    Bende okulu baya bi hevesle tercih ettim. Açıkcası Karışık sistemleri falan filan biraz canımı sıktı. Tercih eden kafama dedim ama sonradan kampüs okul hayatı falan filan görünce vazgeçtim hocam. Gerçekten güzel okul ya ben beğendim. Ama Dediğiniz gibi internet sitelerinde vs vs büyük yetersizlikler var. Ayrıca okul gerçekten çok uzak. Öğrenci de çok olduğu için ulaşım da zorlaşıyor ama yapcak bisey yok

• Fahrenayk kullanıcısına yanıt
    Hocam kapanış etkinliğinde kart okutuldumu

• nick dick kullanıcısına yanıt
    Hayır

• 4 gün boyunca en güzel etkinlik kapanış şenliği idi bende .Oryantayona fazlasıyla emek verilmiş beğendim
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.