Şimdi Ara

Hacettepe Ingilizce vs Hacettepe Türkçe (Tıp)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ingilizcem kotuden bir tik iyi. Hacettepe Türkçenin (%30 ing) hazırlığını geçebilmek için yazın İngilizce çalışacağım.
    Hacettepe Türkçe ve Ingilizcenin hazırlık atlama notları ayniymis, sınavları da.
    Türkçe tıp okursam hazırlığı geçecek kadar çalışıp yoluma devam edeceğim. Ingilizce okursam hazırlık okuyacağım.
    Ilerideki hedefim uzman doktor olarak devlette veya özelde çalışmak.
    Hazırlığı dinlenme amaçlı onermeyin bu yaz yeterince dinlendim döneme hazırım.
    Ingilizce tipin kaynaklara makalelere birinci elden ulaştırması cezbediyor. Usmle akademisyenlik gibi hedeflerim olursa ileride bunun avantajı olacaktır.
    ##Tıp okurken bi yandan ıngilizce geliştirebilir miyim, eğer bu sorunun cevabı evetse Türkçe tıp okumak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi universiteadayi -- 21 Temmuz 2017; 21:19:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam şu sıralar ben de aynı dertten muzdarip vaziyetteyim. kafam çok karışık. İngilizce seviyem sizinki gibi. Sınav sistemi nasıl oluyor bilmiyorum ama mesela bir sözlü olduğunu düşünün, ben çıkıp da ingilizce konuşamam orada. Veya yazarken gramere mi dikkat edeyim yazdıklarıma mı diye derde düşmekten korkuyorum. Türkçe yazacak gibiyim açıkçası ama dediğiniz gibi İngilizce'nin de makale okurken veya usmle'de faydası illa ki olacaktır. Fakat hocam bu konuda da 3 aylık bir İngilizce kursu ile bu durumun üstesinden rahatça gelirsiniz diyorlar. Zaten beni Türkçe yazmaya sevk eden en önemli etken de bu. İngilizcemin iyi olmasını isterim ama tıpı ingilizce okumak gözümü korkutuyor.
  • Bence hacettepeye gitmeyin okul uzayınca pişman olursunuz çok zorluyolarmış cerrahpasa dusunun bence ben 520.yim ctf turkceye gidicem

• AliiBaba07 A kullanıcısına yanıt
    Aile Mersin de yaşıyor. İstanbul Ankara ya göre hem uzak hem pahalı. Mecburen Hacettepe yazacağım. Siralamam 670 okul birinciliği var.

• universiteadayi U kullanıcısına yanıt
    Ben de antalyadayım daha rahat yerde okumak varken uzaklık bence bir problem değil ama tabii takdir sizin hayırlı olsun şimdiden

Uzaklıktan ziyade aileme yük olmak istemiyorum. İstanbul da olsam rahat 1.5 2 bin gider olur hele devlet yurdu çıkmazsa.

Anladım hocam o zaman hacettepe hayırlı olsun umarım çok başarılı bir doktor olursunuz

Konuştuklarım cerrahpasadan kalacak yer haric 800tl felan aylik gideri oldugunu soyluyor ozel yurtlarin da ortalama fiyati 1000-1200 felan zaten erkek ogrenci icin devlet yurdu yok :D

Tekrardan hacettepe hayırlı olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Teşekkürler dostum sana da cerrahpaşa hayırlı olsun.

• Ingilizce

Ingilizce akademide tek dil gibi bir sey.

• ingilizce tutuyorken okumaktan neden kaçıyorsunuz ki? mis gibi fırsat var önünüzde bedava hiç yoktan ingilizce kursuna gitmişsiniz gibi düşünün ki sadece ingilizce görüceksiniz tıp dersleri de yok. ingilizce öğrenmekten kaçanı ilk defa görüyorum. acaba bilmediğim bir sistem mi var hacettepe hazırlıkta hocam biraz garipsedim çünkü :D

• oirectin kullanıcısına yanıt
    Tıp 6 yıl bunun uzmanlığı var 4 5 sene. Tusu ilk sene kazansam bile 10 yıl suruyor en az. İngilizceyi dışarıdan da öğrenirim, Türkçe 'nin hazırlığını geçebilmek için çalışacağım. Fazladan bi sene harcamak istemiyorum. Niyetim devlete atanip çalışmak. Tıp için bi senede yeteri kadar ıngilizce ogrenemezsin, ilk üç sene teorikte kullanırsin sonra Türkçe konuşan hasta gelir önüne yurtdışı yapmazsan zamanla unutursun diyenler oldu bu yüzden kafam karisik biraz.

bir sene bile sizin için önemliyse ve devlette çalışmaya kesin karar verdiyseniz benim diyebileceğim bir şey yok umarım en iyisi olur

• Ben de aynı durumdaydım tercih dönemi, Türkçe yazdım, bilerek hazırlık da okudum bir yıl tatil için.

Pişman değilim, hazırlığı 3 ayda bitirdim, ondan beri ekstra çalışma yapmadım. Makaleleri, textbookları anlayabiliyorum. Evet belki ingilizce okusam daha iyi durumda olurdum, yazma becerım gelişmiş olurdu.

İngilizce yazan arkadaşlarımdan da pişman olan çok az. Başta zorlanan olsa da alıştığını söylüyor kimle konuşsam. Ama ingilizcede yapamayıp Türkçeye geçenler de oluyor.

Kendin çalışarak veya kurslara giderek ingilizceni geliştirebilirsin tıp okurken de.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam pm'den de konuştuk sizinle ve ben sonrasında hatta bugün de Hacettepe'de okuyan İngilizce ve Türkçe öğrencileri ile uzun uzun konuştum. Kendi adıma konuşayım, şimdilik yurtdışına çıkmak gibi bir hedefim yok ama oldu da fikrim değişti diyelim, Türkçe okuduğum için olumsuzluk yaşar mıyım diye sordum konuştuğum herkese. İngilizce'nin kursta 2-3 ayda gayet iyi bir seviyeye geleceğini söyledi ekseriyeti. Ben de aldığım cevaplar doğrultusunda Türkçe yazmamın daha mantıklı olacağını düşündüm.

Pek çok öğrenci hocaların ingilizce değil Tarzanca konuştuğunu söyledi. Buna karşı çıkan olmadı bile. Hatta hocaların İngilizce seviyesinin çok iyi olmamasından dolayı Türkçe'de verilen bilgilerin, İngilizce'de verilenlerden daha detaylı olduğunu söylediler.

İngilizce okuyanların da 4. sınıftan itibaren Türkçe eğitime geçtiğini düşünürsek çok da elzem gözükmüyor İngilizce. Ha elbette kursa gidilir, makale okumak ve hatta daha fazlası için gereken İngilizce rahatça öğrenilir.

• GakgoBey23 kullanıcısına yanıt
    Usmle gibi niyetim yok ya buralar güzel. Orta seviye ıngilizce iş görür diye dusunuyorum, eylül de hacettepe de görüşmek üzere

• Yorumunuz için tesekkurler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.