Şimdi Ara

(2. Sınıf Güz Eklendi) Hacettepe (Beytepe Kampüsü) ve Bilgisayar Mühendisliği Dersleri (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
5
Favori
12.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anladım hocam. Cevaplar için çok teşekkürler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ANTENFİKRET A kullanıcısına yanıt

Rica ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akademik kadro nasıl sence hocam, yurt dışı bağlantıları nasıl?

Hocam akademik anlamda henüz yararlanmasam da bence sağlam, lisansüstü abd olan çok hoca var (california, austin-texas, boston gibi üniler) ya da mesela biyoinformatik üzerine çalışmalar yapan hocamız cambridge'te çalışmış, yurt dışı bağlantılı olmayan hocaların da anlatımı kötü değil bu arada, üstteki 102 dersini Hacettepede phd yapmış bir hocadan aldım dersi çok iyiydi yani slayt okudum bittiden ziyade dersi daha verimli yapmaya çalışıyorlar. Tabi hocaların anlatım tarzına göre bazıları hızlı bazıları yavaş anlatabiliyor ama zaten hocaları tavsiyelere göre biz seçiyoruz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Buradaki konulara bakıyorum da eski günler gözümde canlanıyor. Top üniversitelerin mühendislik bölümlerini kazanmak için çok ugrasmistim ama kazanmak nasıp olmadı.

Bu tip üniversitelere kazanamazsaniz yapacaklarinizi söyleyeyim.

Ortalamayı yüksek tutup buralara yatay geçiş yapabilirsiniz.

Kendinizi geliştirmeniz lazım. Mülakatlara girdiğiniz vakit bu adamı almamız lazım dedirtmeniz lazım.

Yüksek lisans yapabilirsiniz ama not ortalaması en az 3.00 olması lazım.

Şimdi artık bilgiye kolay erişebiliyorsunuz ve bunu firsata çevirin.

• Hocam internette bölümün çok zor olduğundan bahsetmişler. Sizce de o kadar zor mu, 4 e yakın ortalama çalışarak yapılır mı ilk sene?

• BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt

çok absürt şu kendini geliştir lafı ya. kendini geliştir kendini geliştir o kadar şey öğren sona 3 kuruşa çalıştırıyorlar.

• 3 kuruşa çalıştırma konusundaki lafım zaten tecrübe edindikten (6-12 ay) sonra kendin orada barınmiyorsun. O süre zarfında tecrübe kazanıyorsun. Aslında o konuda pek bir şey diyemem.

Kendini geliştirmeye konusuda eskiden evet absürt bir kelimeydi. Şimdi artık bilgiye, bağlantıya İnternet üzerinden ulaşabiliyorsunuz. Yaptığın projeyi ise internet üzerinden de paylaşabiliyorsunuz.

Benim zamanımda kendini geliştirmek önemli ama senin zamanındaki gibi absürt bir kelimeydi. Zaten gelecek korkusundan üniversite konusunda çok seçici oldum. Benim zamanımda şu şartlar olsaydı üniversite konusunda o kadar seçici davranmazdim. Pişman mıyım. Denemeseydim pişman olma ihtimalim fazlaydı.

• Bana da en başta mantıksız geliyordu bu söz ama bölüme başlayınca daha mantıklı gelmeye başladı. (En azından şimdiye kadar gözlemlediğim kadarıyla)

Şimdi bölümde OOP diye bir ders konusu var, belirli bir program dili eşliğinde bunun temel kavramlarını veriyor, bundan sonra yöneleceğimiz kısmı (kullanacağımız teknolojileri) ise bize bırakıyor, mantıklı mı evet, çünkü her sene onlarca yeni araç çıkıyor, bölümde hangi birini öğretecekler, biri oyun yaparken lazım oluyor diğeri web sitesi yaparken, ayrıca bunların da birçok alternatifi var. Ama hepsinin ortak noktası OOP kavramını kullanmaları, geriye kalan şeylerde bizim tamamlayıp proje geliştirmemiz gerekiyor. (Zaten o temel yapıyı öğrendikten sonra devam etmesi çok zor olmuyor, tabi bir tıpçıdan senin ne projen var demezler ama bize sorarlar, o da artık gülün dikeni diyorum). Bu nokta ise biraz rekabetçi kabul ediyorum ama yine de sağlam işler (ve sonrasında da sağlam maaşlar) sunuluyor mezunlara.

Tabi ben csden anlamam sadece yüksek para istiyorum diyen varsa farklı alternatifler var ama hepsinde zaten baya bir çaba gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 17 Ağustos 2024; 23:0:52 >

Bence zor, ama aşırı zor da değil, yani aklınıza sınav haftası her gün sabahlamam lazım, gelsin filtre kahveler gibi bir düşünce oluşmasına gerek yok. Yapan var onların da ya ek projesi falan vardır (kulüplerde baya iş alan kişiler var) ya da dönem boyu çok çalışmayıp sınav haftası başlamıştır.

Yorucu denmesinin sebebi bu, şimdi ilk ay başlıyoruz konular önceden tanıdık falan gayet güzel, sonra bir başlıyor önce assignment verilir 2 hafta sonra istenir, onunla uğraşırken arada kısa quizler atılır, onu tamamlayıp assignmenta döndüğümde ise vizeler yaklaşmıştır, üstüne matematikte fizikte en baştan çalışmak gerekir, Fizik labı gibi derslerde önceden hazırlıklı gelmek gerekir ona da ayrı çalışmamız lazım, sonra bir bakmışız dönem bitti. Yani uzun bir süreç olması yoruyor ama karşılığında güzel ortalama ve yaz okulsuz bir tatil gelir.

4 ortalama konusunu şöyle söyleyeyim pek görmedim, yakın zamanda 1. olanların ortalamaları 3.6 - 3.95 arası gördüm, hiç 4 gördüğümü hatırlamıyorum. Bunun sebebi de geçen dediğim gibi bölüm dışı derslerde çan sistemi olmaması, yani bir sınavdan A1 (4.0) almak için 95-100 almak gerekir ki bazı sınavlarda en yüksek not 85 oluyor tüm bölümde.

Ama düzenli çalışarak ve assignmentları son günlere bırakmayarak hiç sabahlama vs olmadan 3.5+ yaparsınız.

• İleride değişebilir ama bizim bölüm yaz okuluna ders açmıyor o yüzden olabildiğince kalmamaya çalışmak lazım, hatta bütlere bile kalmasa daha garanti olur.

• BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt

abi haklısın insanlar iyi yere gelmek için kendini geliştirmeli ama özel sektör de çok kötü türkiyede o kadar çalışıyor insanlar kendilerini geliştiriyorlar dil öğreniyorlar karşılığı çok az maaş ve çok fazla maaş saati oluyor.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.