Şimdi Ara

H61 Anakart + 2600K + 8GB Ram Sorusu ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

GIGABYTE H61M-S2-B3
    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/gigabyte-ga-h61m-s2p-b3-h61m-s2p-b3-intel-h61-soket-1155-ddr3-1333mhz-vga-anakart/productdetails.aspx?I_ID=58304

INTEL CORE I7
    http://www.vatanbilgisayar.com/intel-i7-2600k-core-i7-2600k-soket-1155-34ghz-8mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=51000

CORSAIR 8GB
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/corsair-cmx8gx3m2a1333c9-8gb-(2*4gb)-xms3-1333mhz-cl9-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=56395

arkadaşlar yukarıdaki bu 3 lüyü satın almayı düşünüyorum, bazı arkadaşlar 2600K gibi bir işlemciye o anakart layık değil diyorlar fakat P67 veya Z68 anakartı gereksiz buluyorum

overclock ta yapmıyacağım

ne sata 3 hdd ne de usb 3.0 a ihtiyacım yok ama pci-e vga satın alacağım henüz karar vermedim

sizce bu 3 lü standart ayarlarda çalışan P67 bir anakarttan geri kalır mı, kalır ise nedeni nedir?

bir sorum da, 2600K turboboost ile 3,9 ghz oluyor, bu anakart ile o özellik aktif oluyor mu bunu bilmek istiyorum,

yorumlarınız için teşekkürler.

• ıslemcıyı takayım calıstırsın dersen yazdıgın kart ısını fazlasıyla gorur kalkıp en pahalı z68 vs anakartıda alsamn ıslemcı performansı olarak arada % 2-3 performans farkı olur kı bunuda hıssetmen cok zor
    turbo bost ıslemcı ıle ılgılıdır ıslemcıyı destekleyen her anakart bunuda destekler
  • Hiç fikir yürütmeden sadece bir öneride bulunacağım, madem overclok yapmayacaksın ki seçtiğin anakart ile istesen de yapamazsın, işlemciyi i7 2600k yerine i7 2600 olarak al. Kullanmayacağın bir özelliğe yaklaşık olarak 50 TL daha fazla ödememiş olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 14 Mart 2012; 16:05:13 >
  • ama işlemciyi ilerde satarken 2600kyı daha rahat satar
  • Ben de H61 bir anakart tercihi yaptim. Islemciye ivy bridge arefesinde yuksek para yatirmayi mantikli bulmadim. Cunku Mayis-Haziran gibi piyasa ivy bridge yagmuruna maruz kalacak ve illa ki bunun mevcut sandy bridge ailesine fiyat indirimi olarak yansimasi olacaktir. Bu durumda ben tercihimi performans farki i3-2100'sden cok az olan 'intel pentium G850' olarak yaptim ! Bu islemciyi bir yil kullanip seneye ivy bridge'e gecebilirim veya cok daha makul fiyata bir sandy bridge'e.
  • yani overclocksuz yapacağım bu tercihi mantıklı buluyorsunuz anladığım kadarıyla, satın alacağım firmadaki yetkili yaa o işlemciye yazık dedi onun o lafı bana mantıklı gelmedi de...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KamilXYZ -- 14 Mart 2012; 17:17:15 >
  • Alırken pek araştırmamışsın sanırım. 2600’de de TurboBoost özelliği mevcut
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

Alırken pek araştırmamışsın sanırım. 2600’de de TurboBoost özelliği mevcut

Bende bunu yazacaktım.

http://ark.intel.com/tr/compare/52214,52213
  • arkadaşlar bende de bu anakart var. intel pentium G850 ile kullanıyorum. Anakartta 16 GB 1333 Mhz ram desteği var gözüküyor. 450 W power ile 16 Gb 1333 Mhz ram takıldığında sistem 5 er saniye arayla kendini resetliyor. 8 Gb a indirince mükemmel çalışıyor. Bios güncelleme yaptım birşey değişmedi. Şimdi kartı iade etmeye hazırlanıyorum. Eski aşkım Asus a geri döneceğim. Bakalım o da 16 Gb ta sorun çıkaracak mı?
  • bu kartla 16 Gb 1333 lük ram çalışırmı. Üreticisi destekler diyor. Ben çalıştıramadım. Sizin fikriniz nedir?
  • memtest86+ yap
    eğer elinde yoksa
    hirens boot cdsini indir onla yap

belleklerden biri bozuk

ayrıca VRM ne demek bilmiyosunuz sanırım.
    H61 olup olmaması çok da önemli değil fakat
    4+1 olmak zorunda aldığın anakart çünkü VRM dediğimiz fazlar anakartın güç kaynağı gibi birşey, eğer onu yeterince iyi almazsan
    anakartın gücü çekemeyecek, iş sırasında işlemcini frenleyecektir.
    3,4,3+1 gibi zayıf fazla 65Wlık işlemcileri max destekler, üzerinde 2600k ready yazdığına bakma, HWmonitorde testlerde durduk yere WAtt değeri düşer işlemcinin
    işlemci 100% çıkar VRM frenleme yapıp işlemciyi %30lara çeker soğur 5 sn sonra geri ısınır.

4+1 den sonra yollar açılır 8+1 aynıdır, 4+2 ve 8+2 ise çok daha iyidir. overclock ise bunlarda yapılır. çünkü hiç ısınmazlar.

sonuç, 4 çekirdek için h61 ama iyi vrmli bi anakart sor.

• quote:

Orjinalden alıntı:M4N68T-MV2

anakartın gücü çekemeyecek, iş sırasında işlemcini frenleyecektir.
    3,4,3+1 gibi zayıf fazla 65Wlık işlemcileri max destekler, üzerinde 2600k ready yazdığına bakma, HWmonitorde testlerde durduk yere WAtt değeri düşer işlemcinin
    işlemci 100% çıkar VRM frenleme yapıp işlemciyi %30lara çeker soğur 5 sn sonra geri ısınır.

Intel soket kartlarda öyle "X cpu ready" gibi bir ibare yok.Sen amd ile karıştırdın.

http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3952

Burada 95W işlemci destekliyor diyorsa tam destekliyordur.
    Anakart üreticileri 7/24 işlemciyi bu kart ile tam yükte test ediyorlar.
    Faz konusunda dediklerin sadece overclock senaryosunda geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 19 Nisan 2012; 0:02:18 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.