Şimdi Ara

GÜZELLİK SOYUTMUDUR ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • güzellik soyutmudur ? soyutsa kısa cvplarla bana olayın mantığını anlatabilirmisiniz ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Güzellik Soyut Müdür Yoksa Somut Mudur?

Güzellik kavramı, yüzyıllardır filozoflar, sanatçılar ve bilim insanları tarafından tartışılmaktadır. Bir görüş güzelliğin öznel ve soyut olduğunu savunurken, bir diğer görüş güzelliğin nesnel ve somut olduğunu iddia etmektedir.

Soyutluk Perspektifi

Soyutluk perspektifine göre, güzellik kişisel algıya ve kültürel bağlama bağlıdır. Bu görüş, güzelliğin izleyenin gözünde yattığını ve iki kişi arasındaki güzellik algısının farklılık gösterebileceğini öne sürer. Örneğin, bir kişi "güzel" olarak gördüğü bir tabloya bakarken, bir diğeri aynı tabloyu "çirkin" bulabilir.

Somutluk Perspektifi

Somutluk perspektifi, güzelliğin objektif ve ölçülebilir faktörlere dayandığını iddia eder. Bu görüş, simetri, oranlar ve uyum gibi belirli fiziksel özelliklerin güzellik algısını etkilediğini öne sürer. Bu perspektif, güzelliğin herkes tarafından aynı şekilde algılanması gerektiğini savunur.

Güzellik ve Nesnellik

Güzelliğin soyut mu yoksa somut mu olduğu sorusunun kesin bir cevabı yoktur. Bazı araştırmacılar, güzelliğin hem soyut hem de somut yönleri olduğunu öne sürmektedir. Örneğin, bir yüzün simetrisi gibi bazı fiziksel özellikler güzellik algısını etkileyebilirken, kültürel bağlam ve kişisel deneyimler de güzellik algımızı şekillendirebilir.

Sonuç

Güzellik kavramının karmaşıklığını yansıtan güzelliğin soyut mu yoksa somut mu olduğu sorusu, kolay bir cevabı olmayan bir sorudur. Bununla birlikte, bu tartışma, güzelliğin izleyicideki öznel tepkiler kadar, içinde bulunduğumuz çevre ve kültür tarafından da şekillendirildiğini vurgulamaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yaw yorumlarınızı, düşüncelerinizi yazın, sizden akademik cvp isteyen yok.. yokmu hiç fikriniz , bi düşünceniz ??!
  • bence soyut bi kavramdır

(çünkü soyut olmasa beni beğenen olmaz dı yaniii)())))
  • abi biraz daha açalım konuyu..
    çok lazım bana bu konu
  • Tabiki soyuttur arkadaşım, Mesela dünya güzeli seçilen Azra Akın sence dünyanın en güzel kızı mıdır?
    Bence Azra Akın dünyanın en güzel kızı değil.
  • yaw tamamda okulda estetikçi dediki bana bu konuyla ilgili bi sayfa açıklama yapacan.. bi sayfa boyunca azra akın falan bunlardan mı bahsetcem.. bana anahtar kelimeler lazım.. varmı aklınıza gelen, böyle felsefi sözler falan ??! ben ordan açarım konuyu bi şekilde bi sayfa eder.. ama azra akınla bu iş yürümezki ??
  • güzellik göreceli kavramdır.
    birşeyin güzelliği diğerlerinin nasıl gördüğüne bağlıdır.
    güzel gözler 70 yaşındaki kadını senin için dünyanın en güzel kadını yapabilir,
    20 yaşında dünyanın en güzeli de olsa küçücük bir sivilcesini gördüğün an onun güzelliği fıs.
    önemli olan insanların nasıl baktığıdır.
    [bana göre]
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seks yapmak nasıl bir duygu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • somut veya soyut değildir,özneldir.Yani kişiye bağlıdır.Bana göre güzeldir,sana göre değildir.

Somut veya soyut diye ayrım yapılacaksa soyuta daha yakın duruyor çünkü maddesel bir olgu değildir.Yinede soyut diyemeyiz.Öznel demek daha doğru olur

• Güzellik hayli somuttur. Bazen bıngıl bıngıldır, bazen taş gibidir, bazen de sütun gibidir. Bazen elma yanaklıdır, bazen kiraz dudaklıdır, bazen de ay yüzlüdür. Ölçüleri vardır, şekli bellidir, şemali bellidir. Teleme peyniri gibi olanı makbul değildir. Daha ziyade şeftali gibi olanı makbuldür. Güzel dediğin ele gelir, şanslı isen dile de gelir. Durum bundan ibarettir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sparkplug

Güzellik hayli somuttur. Bazen bıngıl bıngıldır, bazen taş gibidir, bazen de sütun gibidir. Bazen elma yanaklıdır, bazen kiraz dudaklıdır, bazen de ay yüzlüdür. Ölçüleri vardır, şekli bellidir, şemali bellidir. Teleme peyniri gibi olanı makbul değildir. Daha ziyade şeftali gibi olanı makbuldür. Güzel dediğin ele gelir, şanslı isen dile de gelir. Durum bundan ibarettir.

Arkadaşım güzellik ile ilgili bildiğimiz bütün ezberleri bozdurabilecek tarzda şeyler yazmışsın. Nerde durduğun çok önemli, yani nerden baktığın, senin nerden baktığın belli.

• Mesela ben bir bayanı tanımıyorsam bana güzel gelebiliyor. Ama tanıdıktan sonra eğer karakteri hoşuma gitmezse benim gözümde güzelliğinden eser kalmıyor... Somut olarak çirkin görüyorum...
  • tamamda benim daha çok kafam karıştı
  • quote:

Orjinalden alıntı: altinok

Tabiki soyuttur arkadaşım, Mesela dünya güzeli seçilen Azra Akın sence dünyanın en güzel kızı mıdır?
    Bence Azra Akın dünyanın en güzel kızı değil.

Bu dediğin felsefe'ye giriyor.Eğer felsefe gördüysen öznel ve nesnel durumları var sana göre güzel değilse öznel'dir.Soyut somut durumu farklı biraz.

Güzellik iki çeşit(bana göre)iç güzellik ve dış güzellik.Dış güzellik somut,iç güzellik ise soyuttur.Bunlar benim fikirlerim.
  • quote:

Güzellik iki çeşit(bana göre)iç güzellik ve dış güzellik.Dış güzellik somut,iç güzellik ise soyuttur.Bunlar benim fikirlerim.

galiba bu dış güzellik olayı yalan yanlış bişe . güzelliğin içi dışı olmaz.
  • GÖRECELİ VE DEĞİŞKENDİR

quote:

Orjinalden alıntı: face01tr

güzellik soyutmudur ? soyutsa kısa cvplarla bana olayın mantığını anlatabilirmisiniz ?
  • güzelliğin olmuş ne fayda , benim aşkım olmadıktan sonra ... demiş aşık veysel
  • bencede soyut

"güzel bakan güzel görür güzel gören hayatından lezzet alır"
  • Soyuttur.Bence Adriana Lima en güzeli dünyanın.Ama arkadaşların bazıları çirkin diyo ona.Onun en çirkin haline gurban
  • soyut veya somuttan ziyade güzellik göreceli bir kavramdır...kimine güzel olan bi başkasına güzel olmayabilir... bu yüzden soyuta daha yakın diyebiliriz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adem152 -- 25 Ekim 2005, 19:47:50 >
  • Çİrkin kadın yoktur bakımsız kadın vardir.
    Neyse bende bişiyler sölimm eehhem ööhöm!
    Şimdi, bence güzelliği oluşturan bi insanın boyu,vücüdü,saçları,burnu,dudakları vs vs bunlardır.
    GÜzellik soyuttur ama somut kavramların yani dış görünüşün seni etkilemesiyle oluşur.Hislerinle algılarsın ama güzelliği.Eğer senin için güzel olan bi kızı görürsen,onun güzelliğini solumassın güzelliğine dokunamassın ama sen hissedersin.Hissettiğin için soyuttur.(Dookunmak demiyorum kalben hissetmek)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.