Şimdi Ara

Güzel Tost Yapmanın İncelikleri? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
34
Favori
116.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: legen wait for it dary

    bu konuda ben de beceriksizim yahu
    Bayat ekmek üstüne tereyağ sonra birde makine daha neye gerek var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: legen wait for it dary

    bu konuda ben de beceriksizim yahu
    tüm bunlar güzel de içine zeytin atınca tadı 2 kat güzelleşiyo. Denemenizi tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jaraxxus

    Bayat ekmek üstüne tereyağ sonra birde makine daha neye gerek var

    Alıntıları Göster
    Tostlarım bir numaradır..

    Tost makinesi önceki tostlardan yağlı kalmışsa hiç yağ kullanmadan tostumu yaparım.. Makineyi ısıtırım.. Sonra ekmeği makineye açık bir şekilde koyarım 1 dk sonra makineyi kaparım.. Ekmeğin sıcak iç kısmına kaşarları koyarım makineyi çalırtırım ve tostun ısınmasını beklerim dışı biraz kıtır içi yumuşacık olur.. Yağ hiç kullanmam.. Zaten kaşar yağlı.. Makinede önceki tostlardan yağlı kalmıştır..

    Yumurtalı, kaşarlı tostumda gayet doyurucu, proteinli ve lezzetli oluyor..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuckulteli

    Tostlarım bir numaradır..

    Tost makinesi önceki tostlardan yağlı kalmışsa hiç yağ kullanmadan tostumu yaparım.. Makineyi ısıtırım.. Sonra ekmeği makineye açık bir şekilde koyarım 1 dk sonra makineyi kaparım.. Ekmeğin sıcak iç kısmına kaşarları koyarım makineyi çalırtırım ve tostun ısınmasını beklerim dışı biraz kıtır içi yumuşacık olur.. Yağ hiç kullanmam.. Zaten kaşar yağlı.. Makinede önceki tostlardan yağlı kalmıştır..

    Yumurtalı, kaşarlı tostumda gayet doyurucu, proteinli ve lezzetli oluyor..

    Alıntıları Göster
    Ayrıca tost dediğinin kaşarının kenarından akması gerekir. İncecik kaşarlı tost güzel olur mu hiç?

    Bu arada sütlacın sırrı da bol sütten ve su karıştırmamaktan geçiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut228 -- 13 Haziran 2011; 22:04:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut228

    Ayrıca tost dediğinin kaşarının kenarından akması gerekir. İncecik kaşarlı tost güzel olur mu hiç?

    Bu arada sütlacın sırrı da bol sütten ve su karıştırmamaktan geçiyor.

    Alıntıları Göster
    geçen hafta 41 tane yaptım, biraz önce de 14 tane yaptım yedik bi güzel. Eskiden mangal yapmak için toplanırdık şimdi ise tost yapmam için yalvarıyorlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umutsuzİnsan

    tereyağı sür üstüne

     Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?


    +

     Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?



    Offfffff




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umutsuzİnsan

    tereyağı sür üstüne

     Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?


    +

     Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?


    canım istedi valla ya




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umutsuzİnsan

    tereyağı sür üstüne

     Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?


    +

     Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?


    Susurlukta var bunlardan.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mehmet K.

    geçen hafta 41 tane yaptım, biraz önce de 14 tane yaptım yedik bi güzel. Eskiden mangal yapmak için toplanırdık şimdi ise tost yapmam için yalvarıyorlar

    Alıntıları Göster
    bulabilirsen halk ekmek'ten roll ekmek al 10 numara tost oluyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuckulteli

    Tostlarım bir numaradır..

    Tost makinesi önceki tostlardan yağlı kalmışsa hiç yağ kullanmadan tostumu yaparım.. Makineyi ısıtırım.. Sonra ekmeği makineye açık bir şekilde koyarım 1 dk sonra makineyi kaparım.. Ekmeğin sıcak iç kısmına kaşarları koyarım makineyi çalırtırım ve tostun ısınmasını beklerim dışı biraz kıtır içi yumuşacık olur.. Yağ hiç kullanmam.. Zaten kaşar yağlı.. Makinede önceki tostlardan yağlı kalmıştır..

    Yumurtalı, kaşarlı tostumda gayet doyurucu, proteinli ve lezzetli oluyor..

    Bi ara yapsan da yesek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PHI


    quote:

    Orijinalden alıntı: fuckulteli

    Tostlarım bir numaradır..

    Tost makinesi önceki tostlardan yağlı kalmışsa hiç yağ kullanmadan tostumu yaparım.. Makineyi ısıtırım.. Sonra ekmeği makineye açık bir şekilde koyarım 1 dk sonra makineyi kaparım.. Ekmeğin sıcak iç kısmına kaşarları koyarım makineyi çalırtırım ve tostun ısınmasını beklerim dışı biraz kıtır içi yumuşacık olur.. Yağ hiç kullanmam.. Zaten kaşar yağlı.. Makinede önceki tostlardan yağlı kalmıştır..

    Yumurtalı, kaşarlı tostumda gayet doyurucu, proteinli ve lezzetli oluyor..

    Bi ara yapsan da yesek.


    Ailem tatile gittiğinde ev bana kaldığında davet ederim inşallah.. Sadece sözde değil bu mesajım, ev boşalır bana kalırsa (yazın sonlarına doğru) davetim tüm Konya'da bulunan arkadaşlar için geçerli oalcaktır.

    Yumurtalı tostumu şöyle yapıyorum, yumurtayı kaseye kırıp çırpıp sıcak etmeğin zerine döküyorum.. Onun üzerine kaşarları sonra kağıyorum ekmeği.. Ekmeğin içinin sıcağında yumurta büyük oranda pişiyor ve kaşarlar eriyor.. uff be.. SAdece Yumurtanın ekmeğin dışına akıp taşmasını önleyemedim ama sorun olmuyor benim için dışarıda kalan kısımda pişiyor zaten onuda öyle yiyorum.. Sucuklu tostu daha az yaparım, içine nadiren domateste koyarım öyle daha güzel ve biraz daha hafif olur..

    Ekmekler sıcak tost makinesine konacak, içi ısınınca makine kapanıp kaşarlar koyulacak ve ekmek üzerine kapanıp makine 1-2 dk daha çalıştırılacak.. Eğer sucuklu yapılacaksa sucuklar daha önce dilimler halinde makinenin içinde pişirilecek sonra ekmek arasına konup tost yapımına devam edilecek.. Yağ olabildiğince az kullanın..

    (Not: 2 yıl önce olabildiğince yağlıyordum, şöyle ki ekmek pişmesine rağmen yağdan dolayı yumuşacık oluyordu ve sivilcelerin önüne geçiyordum şimdi ise artık yağı neredeyse kullanmıyorum.. Çünkü kaşarda da sucukta da yağ var.. )




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PHI

    quote:

    Orijinalden alıntı: fuckulteli

    Tostlarım bir numaradır..

    Tost makinesi önceki tostlardan yağlı kalmışsa hiç yağ kullanmadan tostumu yaparım.. Makineyi ısıtırım.. Sonra ekmeği makineye açık bir şekilde koyarım 1 dk sonra makineyi kaparım.. Ekmeğin sıcak iç kısmına kaşarları koyarım makineyi çalırtırım ve tostun ısınmasını beklerim dışı biraz kıtır içi yumuşacık olur.. Yağ hiç kullanmam.. Zaten kaşar yağlı.. Makinede önceki tostlardan yağlı kalmıştır..

    Yumurtalı, kaşarlı tostumda gayet doyurucu, proteinli ve lezzetli oluyor..

    Bi ara yapsan da yesek.

    Alıntıları Göster
    Büfedekilerin tost makinesi biliyorsunuz evdeki makineler gibi değildir biraz daha büyük ve yüksek bir makinedir ve sıcaklığı 300 Dereceye kadar ayarlanabiliyor ama alt ve üst plakası demirdöküm plaka olduğu için bastırdğın anda ekmeği incecik yapar ve tost yapılırken ilk başta makine tam kızmaya yakın iken ekmek koyuluyor.. genelde tost bayat ekmekle yapılıyor.

    Makine daha ısınmaya yüz tutmuşken ekmek makinede hafif ısıtıldıktan sonra ekmeğin içine sucuklar dizilir ve tekrar bastırılıp sucukların hafif derecede pişmesi sağlanıyor ve üzerine kaşarlar diziliyor.(Kaşarın ince ve kaliteli olması gerekiyor) sonra ekmek kapatıldıktan sonra üzerine yağ sürülür ve pişmeye bırakılır kaşarlar eridikten sonra çıkar istersen az daha beklet zaten kaşar dışarı taşmaya başldadığı zamanda alınabilir bu dediğim adamın ağız tadına kalmış.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Se_co

    Büfedekilerin tost makinesi biliyorsunuz evdeki makineler gibi değildir biraz daha büyük ve yüksek bir makinedir ve sıcaklığı 300 Dereceye kadar ayarlanabiliyor ama alt ve üst plakası demirdöküm plaka olduğu için bastırdğın anda ekmeği incecik yapar ve tost yapılırken ilk başta makine tam kızmaya yakın iken ekmek koyuluyor.. genelde tost bayat ekmekle yapılıyor.

    Makine daha ısınmaya yüz tutmuşken ekmek makinede hafif ısıtıldıktan sonra ekmeğin içine sucuklar dizilir ve tekrar bastırılıp sucukların hafif derecede pişmesi sağlanıyor ve üzerine kaşarlar diziliyor.(Kaşarın ince ve kaliteli olması gerekiyor) sonra ekmek kapatıldıktan sonra üzerine yağ sürülür ve pişmeye bırakılır kaşarlar eridikten sonra çıkar istersen az daha beklet zaten kaşar dışarı taşmaya başldadığı zamanda alınabilir bu dediğim adamın ağız tadına kalmış.

    Alıntıları Göster
    o değilde tosta ketçap hiç yakışmıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SapphA

    o değilde tosta ketçap hiç yakışmıyor.

    Alıntıları Göster
    kanka bol tereyağı. işin sırrı budur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Panişır

    -Somun ekmek ortadan ikiye bölünür.
    -Tost makinesine ekmeğin iç tarafları dışa gelecek şekilde yerleştirilip bir süre ısıtılır. Bu sırada tost makinesinin yeni açılmış ve henüz tam olarak ısınmamış olması gerekiyor.
    -Ekmekler çok az ısıtıldıktan sonra dışarı alınır. Tost makinesinin kapağı açık bırakılır ki çok çabuk ısınmasın.
    -Ekmeğin bir parçası alınır, sadece belli bölgelerine ufak margarin parçaları konur.
    -Diğer parça alınır. Buna da margarin parçaları koyulduktan sonra malzemeler çok kenarlara koyulmamak üzere yerleştirilir.
    -Malzemesiz ekmek parçası diğerinin üstüne kapatılır.
    -Bu sırada tost makinesi yeterince ısınmıştır. Ekmekler koyulup ısıtılmaya başlandığında hemen kıtırlaşma etkisi görülür.
    -"Belli bir süre" sonra ekmek üstüne yağ sürülür ve tekrar ısıtılmaya devam edilir. Bu "belli süre" tost makinesinin, siz ekmekleri geri koyana kadar ne kadar ısındığına bağlıdır.
    -Malzeme içeride eriyip dışarı çıkmaya başladığında tost hazırdır artık.Afiyet olsun


    İyiymiş hocam




  • Yönetici Var Dediler Geldik

    Öncelikle Tek Taraflı Tost Makinası Lazım Çünkü İki Tarafta Yanmaktayken Diğer Tarafı Kurur Siz 1 Tarafı Yani Üstünü Yakacaksınız Ve Bol Bol Yağlayacaksınız İşin Püf Noktası Yağlamak Malzemede Sucuk Olarak %100 Dana Eti Kullanacaksın Malzemeyi Bol Veya Az Koymak Senin İşine
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlemdarBilisim

    Yönetici Var Dediler Geldik

    Öncelikle Tek Taraflı Tost Makinası Lazım Çünkü İki Tarafta Yanmaktayken Diğer Tarafı Kurur Siz 1 Tarafı Yani Üstünü Yakacaksınız Ve Bol Bol Yağlayacaksınız İşin Püf Noktası Yağlamak Malzemede Sucuk Olarak %100 Dana Eti Kullanacaksın Malzemeyi Bol Veya Az Koymak Senin İşine
    çok pis acıktım lan ss koymayın
  • Kaşarı rendeleyerek koyun, farkı göreceksiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Takumi_Fujiwara

    Kaşarı rendeleyerek koyun, farkı göreceksiniz.
    O ss yi koyma işte ya bunu bunu yapmamalısın nalet olası
  • quote:

    Orijinalden alıntı: n0fx

    çok pis acıktım lan ss koymayın

    Alıntıları Göster
    Fotoyu gördüm, kalktım, üşenmedim. Gittim tost yaptım sucuklu. Tavsiye edilir
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.