DonanımHaber'de AraYENİ GELİŞMİŞ ARAMA
ForumBu Bölümde Ara
Yeni DH Mobil Uygulama herkese açık beta sürümü kullanıma açıldı. Gizle Şimdi Dene
Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir Kullanıcı
199
Cevap
40
Favori
81.013
Tıklama
Konudaki Resimler
Mesaj Tarihine Göre En Beğenilen Son Ekleneneler
Seçimimi Hatırla
Tüm Forumlar >> Hobi Forumları >> Yemek/Mutfak Bölümü >> Yemek Tarifleri >> Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?
Sayfaya Git:
Sayfa:
Giriş
Mesaj
    • DH Yönetici
      29287 Mesaj
      26 Şubat 2011 10:26:16 Konu Sahibi
      Nedir arkadaş bu işin sırrı? Dışarıda yediğim tostu evde bi türlü beceremiyorum yapmasını. Nedir bu işin sırrı?
      Nasıl oluyor bu dışı kıtır kıtır içi yumuşak tost? Vardır herkesin bi stili bi püf noktası?



      |
      |
      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      26 Şubat 2011 10:29:41
      Onların yüksek ısıyla çalışan makinelerinde sır panpa. Ekmek ve kaşar zaten ince onlarda ısıyı yedimi direk kaşar eriyo dışı da kıtırlaşıyor. bu kadar basit e tabi kaşarın ucuzluğunun yani mamulün pisliğininin tad alırken verdiğin paranın da bir hazzı var.

      Evde yaptığın beleş ister tad al ister alma ama dışarda para veriyosun şartlandın muhakkak beğeneceksin
      |
      |
      _____________________________


      Bu hesap ayrıcalıklı Dh Premium Vip'tir. Dolayısıyla her mesaj Dh Premium Pro programı vasıtasıyla atılmaktadır.
    • Yüzbaşı
      395 Mesaj
      26 Şubat 2011 10:30:07
      ilkten ekmekleri ısıt sonra malzemeni koy bastır bu kadar
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      294 Mesaj
      26 Şubat 2011 10:30:16
      para verdiğin için yemesi ayrı bir zevkli oluyor









      ordaki tost makinalarıyla evdeki bir değil
      |
      |
      _____________________________

      Hicbir seyim yok ama herseyimsin
    • Binbaşı
      1176 Mesaj
      26 Şubat 2011 10:33:04
      Domatesli yiyorsan kabuğunu soy. Kaşarı ince ince doğra. Diz sıra ile ardından önceden ısıtılmış tost makinesine veya ateşte yapıyorsan alete koy. Hafif ısındıktan sonra katı yağ sür. Diğer tarafını çevir diğerine sür pişmesini bekle
      |
      |
    • Yüzbaşı
      292 Mesaj
      26 Şubat 2011 10:35:31
      Tost bayat ekmekten yapılır.
      Önce ekmeğin içini dışını ısıt sonra içine az margarin sür.İsteğine göre malzemelerini yerleştir.İsteğe göre ketçapta sıkılır.
      Yüksek sıcaklıkta tost makinesine bastır.
      Eger prof. tost makinen yoksa.Bastırma işleminde gerçekten iyi yapman gerekiyor.

      İsteğine görede dışına yağ sürebilirsin



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackankas -- 26 Şubat 2011; 10:37:03 >
      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      26 Şubat 2011 10:35:32
      tereyağı sür üstüne



      +




      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umutsuzİnsan -- 26 Şubat 2011; 10:38:30 >
      |
      |
      _____________________________

      5 yıllık hort Tıkla
    • Binbaşı
      1479 Mesaj
      26 Şubat 2011 10:37:44
      quote:

      Orijinalden alıntı: Sülümann
      Onların yüksek ısıyla çalışan makinelerinde sır panpa. Ekmek ve kaşar zaten ince onlarda ısıyı yedimi direk kaşar eriyo dışı da kıtırlaşıyor. bu kadar basit e tabi kaşarın ucuzluğunun yani mamulün pisliğininin tad alırken verdiğin paranın da bir hazzı var.

      Evde yaptığın beleş ister tad al ister alma ama dışarda para veriyosun şartlandın muhakkak beğeneceksin

      Güldürdün. :)



      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
      |
      |
    • Binbaşı
      1176 Mesaj
      26 Şubat 2011 10:37:54
      Eğer dışının kızarmasını istiyorsanız dışınada yağ sürün yoksa güzel olmaz.
      |
      |
    • Yüzbaşı
      458 Mesaj
      26 Şubat 2011 10:40:09
      dışınada yağ sürerseniz dışı yumuşak olur.
      tavsiyem:kaşar+sucuk+ketçap+ayran.
      ilk ekmeği ısıtıyosun tost makinesinde sonra diz malzemeleri.ketçap da sık süper bi tat verir.
      |
      |
      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      26 Şubat 2011 10:40:12
      quote:

      Orijinalden alıntı: nesenlenesensiz



      Alıntıları Göster


      Güldürdün. :)


      Sağol panpa.
      |
      |
      _____________________________


      Bu hesap ayrıcalıklı Dh Premium Vip'tir. Dolayısıyla her mesaj Dh Premium Pro programı vasıtasıyla atılmaktadır.
    • Emekli Yönetici
      2980 Mesaj

      Android Beta Tester
      26 Şubat 2011 10:49:55
      Tosta ketçap
      _____________________________

    • Emekli Yönetici
      5639 Mesaj

      Android Beta Tester
      26 Şubat 2011 10:55:49
      Fatih hocam benim tarzım şöyle beğenirsin belki.

      Bolca margarin kenarlar dahil sürüp, var gücünle bastıracan dümdüz edicen tostu.
      İnceltecen süper olur.
      |
      |
      _____________________________

      ★ ASUS PRIME B350-PLUS AM4 ★ AMD Ryzen 5 1600x 3900Mhz ★ 2x8 GB G.SKill Trident Z RGB 3000Mhz ★ Samsung 960 Pro SSD nVME 512GB ★ Western Digital Blue 1 TB ★ MSI GTX 1060 Gaming X+ 6 GB ★ Xigmatek Frontliner ★ Xigmatek Scylla 240 Liquid Cooler ★ Asus MX279H 27″ 1080p IPS LED ★ Epson EH-TW5300 3LCD 1080p 3D Projector ★ Creative X-Fi Extreme Gamer ★ Creative G500 THX 5.1 ★ Pioneer BDR-209EBK Bluray ★ Technisat Skystar HD2 ★ Seagate Expansion 9 TB ★ Seagate Backup Plus 5 TB ★ Seagate Backup Hub 8 TB ★
    • Yüzbaşı
      579 Mesaj
      26 Şubat 2011 10:55:54
      -Somun ekmek ortadan ikiye bölünür.
      -Tost makinesine ekmeğin iç tarafları dışa gelecek şekilde yerleştirilip bir süre ısıtılır. Bu sırada tost makinesinin yeni açılmış ve henüz tam olarak ısınmamış olması gerekiyor.
      -Ekmekler çok az ısıtıldıktan sonra dışarı alınır. Tost makinesinin kapağı açık bırakılır ki çok çabuk ısınmasın.
      -Ekmeğin bir parçası alınır, sadece belli bölgelerine ufak margarin parçaları konur.
      -Diğer parça alınır. Buna da margarin parçaları koyulduktan sonra malzemeler çok kenarlara koyulmamak üzere yerleştirilir.
      -Malzemesiz ekmek parçası diğerinin üstüne kapatılır.
      -Bu sırada tost makinesi yeterince ısınmıştır. Ekmekler koyulup ısıtılmaya başlandığında hemen kıtırlaşma etkisi görülür.
      -"Belli bir süre" sonra ekmek üstüne yağ sürülür ve tekrar ısıtılmaya devam edilir. Bu "belli süre" tost makinesinin, siz ekmekleri geri koyana kadar ne kadar ısındığına bağlıdır.
      -Malzeme içeride eriyip dışarı çıkmaya başladığında tost hazırdır artık.Afiyet olsun
      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      15601 Mesaj
      26 Şubat 2011 11:06:00
      makinayla ve kullanılar ürünle alakalı sanırım..benim yaptığım tostları benden baskası yemiyor konuya girince bir an sevindiydim... ama boşa..dedikleriniz tarafımdan denenmiştir ama sonuc değişmeiştir..tost yapan insnaların kullandığı mazlemelr bakmak lazım..bide sütlac cok güzel oluyor..evde denedim ben bi kac defa.. direk çöpe gitti ..onuda öğrenemk lazım... hatta bardak mısırıda
      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      2513 Mesaj
      26 Şubat 2011 11:09:09
      Ekmek olarak tost ekmeği en iyisidir o olmazsa köpük gibi ekmekler var bayat olmaları tost için daha iyi olur.
      Tostu yaparken ekmeği çok kızartma kurumasın iyice bastır üstüne az miktarda ama mutlaka margarin sür.
      Eğer sucuk koyacaksan sucuklar kağıt gibi ince olmalı .
      |
      |
      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      26 Şubat 2011 11:18:10
      Eğer normal ekmeğe yapıyorsak,ekmeğin içi denen bölümü çıkartıyoruz ve ekmek mümkünse taze olmasın.
      Daha sonra ekmeği güzelce ısıtıp dışını hafifçe yağlıyoruz ve tekrar ısıtıyoruz.
      Ardından (sucuk,kaşar yapıldığını düşünerek) önce kaşar ve daha sonra sucuğu koyup ekmeği kapatmadan açık şekilde bastırıyoruz(domates koyacaksan koyup hafif tuzlayıp kapatmadan tekrar basıyoruz-ketçap koycaksan kapat bas )sonra kapatıp sürekli yağlayıp ısıtıyoruz ve afiyetle yiyoruz... (Çok erken çıkartırsan tost güzel olmaz)

      Şahsen tostçuda çalışmış biri olarak biz böyle yapıyorduk ve güzel oluyordu
      Tost önerim ise kesinlikle kaşar-kavurma(kaliteli birşey olcak),içecek ayran
      |
      |
      _____________________________

      DH KAFKAS ÇERKES KÖKENLİLER CEMİYETİ
      Şerefsizce yaşamaktansa şerefimle ölürüm
    • DH Yönetici
      29287 Mesaj
      26 Şubat 2011 11:21:22 Konu Sahibi
      Ekmeğin içini yağlamayı hiç denememiştim, bi deneyelim ilk yaptığımda.
      Ayrıca dışını yağlarken zamanlama nasıl olmalı? Ekmek bi kaç dakika ısındıktan sonra mı yoksa hiç ısıtmadan mı?
      Ayrıca içini ısıtmayı da bilmiyordum, bunu da denemek lazım.
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      426 Mesaj
      26 Şubat 2011 11:23:49
      Ayvalik Tost'unu hicbir tosta degismem..



      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
      |
      |
    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      26 Şubat 2011 11:23:50
      quote:

      Orijinalden alıntı: PHI

      Ekmeğin içini yağlamayı hiç denememiştim, bi deneyelim ilk yaptığımda.
      Ayrıca dışını yağlarken zamanlama nasıl olmalı? Ekmek bi kaç dakika ısındıktan sonra mı yoksa hiç ısıtmadan mı?
      Ayrıca içini ısıtmayı da bilmiyordum, bunu da denemek lazım.

      tost makinesinin arasına koymadan üstüne tereyağ dilimi koy büyük olmasn fazla o sonra ekmeği arada bıraktınmı kendiliğinden erir o yağ ekmeğin dışı çıtır çıtır olur
      |
      |
      _____________________________

      5 yıllık hort Tıkla




Reklamlar
Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.