Şimdi Ara

Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
34
Favori
116.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nedir arkadaş bu işin sırrı? Dışarıda yediğim tostu evde bi türlü beceremiyorum yapmasını. Nedir bu işin sırrı?
    Nasıl oluyor bu dışı kıtır kıtır içi yumuşak tost? Vardır herkesin bi stili bi püf noktası?



  • Onların yüksek ısıyla çalışan makinelerinde sır panpa. Ekmek ve kaşar zaten ince onlarda ısıyı yedimi direk kaşar eriyo dışı da kıtırlaşıyor. bu kadar basit e tabi kaşarın ucuzluğunun yani mamulün pisliğininin tad alırken verdiğin paranın da bir hazzı var.

    Evde yaptığın beleş ister tad al ister alma ama dışarda para veriyosun şartlandın muhakkak beğeneceksin
  • ilkten ekmekleri ısıt sonra malzemeni koy bastır bu kadar
  • para verdiğin için yemesi ayrı bir zevkli oluyor









    ordaki tost makinalarıyla evdeki bir değil
  • Domatesli yiyorsan kabuğunu soy. Kaşarı ince ince doğra. Diz sıra ile ardından önceden ısıtılmış tost makinesine veya ateşte yapıyorsan alete koy. Hafif ısındıktan sonra katı yağ sür. Diğer tarafını çevir diğerine sür pişmesini bekle
  • Tost bayat ekmekten yapılır.
    Önce ekmeğin içini dışını ısıt sonra içine az margarin sür.İsteğine göre malzemelerini yerleştir.İsteğe göre ketçapta sıkılır.
    Yüksek sıcaklıkta tost makinesine bastır.
    Eger prof. tost makinen yoksa.Bastırma işleminde gerçekten iyi yapman gerekiyor.

    İsteğine görede dışına yağ sürebilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackankas -- 26 Şubat 2011; 10:37:03 >
  • tereyağı sür üstüne

     Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?


    +

     Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umutsuzİnsan -- 26 Şubat 2011; 10:38:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sülümann
    Onların yüksek ısıyla çalışan makinelerinde sır panpa. Ekmek ve kaşar zaten ince onlarda ısıyı yedimi direk kaşar eriyo dışı da kıtırlaşıyor. bu kadar basit e tabi kaşarın ucuzluğunun yani mamulün pisliğininin tad alırken verdiğin paranın da bir hazzı var.

    Evde yaptığın beleş ister tad al ister alma ama dışarda para veriyosun şartlandın muhakkak beğeneceksin

    Güldürdün. :)
  • Eğer dışının kızarmasını istiyorsanız dışınada yağ sürün yoksa güzel olmaz.
  • dışınada yağ sürerseniz dışı yumuşak olur.
    tavsiyem:kaşar+sucuk+ketçap+ayran.
    ilk ekmeği ısıtıyosun tost makinesinde sonra diz malzemeleri.ketçap da sık süper bi tat verir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nesenlenesensiz


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sülümann
    Onların yüksek ısıyla çalışan makinelerinde sır panpa. Ekmek ve kaşar zaten ince onlarda ısıyı yedimi direk kaşar eriyo dışı da kıtırlaşıyor. bu kadar basit e tabi kaşarın ucuzluğunun yani mamulün pisliğininin tad alırken verdiğin paranın da bir hazzı var.

    Evde yaptığın beleş ister tad al ister alma ama dışarda para veriyosun şartlandın muhakkak beğeneceksin

    Güldürdün. :)


    Sağol panpa.




  • Tosta ketçap
  • Fatih hocam benim tarzım şöyle beğenirsin belki.

    Bolca margarin kenarlar dahil sürüp, var gücünle bastıracan dümdüz edicen tostu.
    İnceltecen süper olur.
  • -Somun ekmek ortadan ikiye bölünür.
    -Tost makinesine ekmeğin iç tarafları dışa gelecek şekilde yerleştirilip bir süre ısıtılır. Bu sırada tost makinesinin yeni açılmış ve henüz tam olarak ısınmamış olması gerekiyor.
    -Ekmekler çok az ısıtıldıktan sonra dışarı alınır. Tost makinesinin kapağı açık bırakılır ki çok çabuk ısınmasın.
    -Ekmeğin bir parçası alınır, sadece belli bölgelerine ufak margarin parçaları konur.
    -Diğer parça alınır. Buna da margarin parçaları koyulduktan sonra malzemeler çok kenarlara koyulmamak üzere yerleştirilir.
    -Malzemesiz ekmek parçası diğerinin üstüne kapatılır.
    -Bu sırada tost makinesi yeterince ısınmıştır. Ekmekler koyulup ısıtılmaya başlandığında hemen kıtırlaşma etkisi görülür.
    -"Belli bir süre" sonra ekmek üstüne yağ sürülür ve tekrar ısıtılmaya devam edilir. Bu "belli süre" tost makinesinin, siz ekmekleri geri koyana kadar ne kadar ısındığına bağlıdır.
    -Malzeme içeride eriyip dışarı çıkmaya başladığında tost hazırdır artık.Afiyet olsun




  • makinayla ve kullanılar ürünle alakalı sanırım..benim yaptığım tostları benden baskası yemiyor konuya girince bir an sevindiydim... ama boşa..dedikleriniz tarafımdan denenmiştir ama sonuc değişmeiştir..tost yapan insnaların kullandığı mazlemelr bakmak lazım..bide sütlac cok güzel oluyor..evde denedim ben bi kac defa.. direk çöpe gitti ..onuda öğrenemk lazım... hatta bardak mısırıda
  • Ekmek olarak tost ekmeği en iyisidir o olmazsa köpük gibi ekmekler var bayat olmaları tost için daha iyi olur.
    Tostu yaparken ekmeği çok kızartma kurumasın iyice bastır üstüne az miktarda ama mutlaka margarin sür.
    Eğer sucuk koyacaksan sucuklar kağıt gibi ince olmalı .
  • Eğer normal ekmeğe yapıyorsak,ekmeğin içi denen bölümü çıkartıyoruz ve ekmek mümkünse taze olmasın.
    Daha sonra ekmeği güzelce ısıtıp dışını hafifçe yağlıyoruz ve tekrar ısıtıyoruz.
    Ardından (sucuk,kaşar yapıldığını düşünerek) önce kaşar ve daha sonra sucuğu koyup ekmeği kapatmadan açık şekilde bastırıyoruz(domates koyacaksan koyup hafif tuzlayıp kapatmadan tekrar basıyoruz-ketçap koycaksan kapat bas )sonra kapatıp sürekli yağlayıp ısıtıyoruz ve afiyetle yiyoruz... (Çok erken çıkartırsan tost güzel olmaz)

    Şahsen tostçuda çalışmış biri olarak biz böyle yapıyorduk ve güzel oluyordu
    Tost önerim ise kesinlikle kaşar-kavurma(kaliteli birşey olcak),içecek ayran




  • Ekmeğin içini yağlamayı hiç denememiştim, bi deneyelim ilk yaptığımda.
    Ayrıca dışını yağlarken zamanlama nasıl olmalı? Ekmek bi kaç dakika ısındıktan sonra mı yoksa hiç ısıtmadan mı?
    Ayrıca içini ısıtmayı da bilmiyordum, bunu da denemek lazım.
  • Ayvalik Tost'unu hicbir tosta degismem..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PHI

    Ekmeğin içini yağlamayı hiç denememiştim, bi deneyelim ilk yaptığımda.
    Ayrıca dışını yağlarken zamanlama nasıl olmalı? Ekmek bi kaç dakika ısındıktan sonra mı yoksa hiç ısıtmadan mı?
    Ayrıca içini ısıtmayı da bilmiyordum, bunu da denemek lazım.

    tost makinesinin arasına koymadan üstüne tereyağ dilimi koy büyük olmasn fazla o sonra ekmeği arada bıraktınmı kendiliğinden erir o yağ ekmeğin dışı çıtır çıtır olur
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.