Şimdi Ara

Güzel Tost Yapmanın İncelikleri? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
34
Favori
116.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PHI

    Ekmeğin içini yağlamayı hiç denememiştim, bi deneyelim ilk yaptığımda.
    Ayrıca dışını yağlarken zamanlama nasıl olmalı? Ekmek bi kaç dakika ısındıktan sonra mı yoksa hiç ısıtmadan mı?
    Ayrıca içini ısıtmayı da bilmiyordum, bunu da denemek lazım.

    Isıttıktan sonra yağla ki,ekmeğin sıcaklığı ile erisin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PHI

    Ekmeğin içini yağlamayı hiç denememiştim, bi deneyelim ilk yaptığımda.
    Ayrıca dışını yağlarken zamanlama nasıl olmalı? Ekmek bi kaç dakika ısındıktan sonra mı yoksa hiç ısıtmadan mı?
    Ayrıca içini ısıtmayı da bilmiyordum, bunu da denemek lazım.


    Ekmek biraz kıtırlaşınca yağını sür hemen adminim Yağı sürdükten sonra hafif yumuşar ekmek. Zaten o sırada içindeki malzemeler de ufak ufak erimiş olur. Yağı sürdükten sonra çok fazla tutma makinenin içinde. Bi de yağı fazla kaçırırsan yanmaya başlar yağ, hiç yenmez o tost




  • Bandırma'da eskiden Ziraat Bankası nın karşında olan şimdilerde sahildeki Tostçu Mehmet Amca nın tostunu başka hiç bir şeye değişmem.
  • ekmeğinde içine yağ dilimi koy çok fena olyor

    dışınıda çıtır yapmak için bence kaşar eridikten sonra derecesini düşür makinanın 1-2dakika içinde cıtır hale gelir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umutsuzİnsan

    tereyağı sür üstüne

     Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?


    +

     Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?


    olsada yesek canım çekdi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PHI

    Ekmeğin içini yağlamayı hiç denememiştim, bi deneyelim ilk yaptığımda.
    Ayrıca dışını yağlarken zamanlama nasıl olmalı? Ekmek bi kaç dakika ısındıktan sonra mı yoksa hiç ısıtmadan mı?
    Ayrıca içini ısıtmayı da bilmiyordum, bunu da denemek lazım.

    Ekmeğin içini hiç yağlama.Tost makinası iyice ısınmış olacak bi iki bastırdıkdan sonra sürüyorum ben erimesi için bastırıncaada cozurt ediyor
  • Ben içine ketçap yerine biraz barbekü sos sıkıyorum çok güzel oluyor deneyin derim.
  • Ben uzun bir süre büfede çaliştim.

    Öncelikle en güzel tost bayat ekmeğe olur, 1 veya 2 günlük ekmek makinada içi ısıtılır ( sucuklu yapilcaksa sucuklarda ekmekle beraber 30 sn civari). Bu arada tost makinamizin sıcaklıgı 200 derece civari olmalıdır. Daha düşük olursa kaşar erimez, daha yüksek olursa ekmek yanar.

    İkinci önemli nokta kaşarın markasıdır. Çünkü iyi kaşar çabuk erir ve ekmeğin içinde kaybolmaz. Bence en güzel çobanoğlu ve şık-şık dan tost olur. ( şık-şık sakarya markasıdır istanbulda marketlerde pek bulunmaz ). Tost yaparken kaşarı çok koymak lezzeti arttırmaz bence, en güzeli kararında koyup tadin almaktır.

    Üçüncü önemli nokta yağ aşamasıdır. Tostu makinaya attıktan 1 dk sonra yağ sürülür, bence fazla sürmemek lazım sonra ekmek çok yumuşak kalabiliyor.

    Dördüncü ve son nokta makinadan çıkarma kısmı. Tostun yumuşak olması isteniyorsa kaşar eridigi anda çıkarılır. Biraz çıtır olması isteniyorsa kaşar erir hafif dışarı taşar, dışarı taşana kadarda zaten ekmek çıtır kıvama gelmiş olur.

    Elinizde güçlü bir makina varsa bu şekilde deneyin kesinlikle aynı tadı alırsınız.




  • Arkadaşlar ben tostculardaki gibi ince olmasını istiyorum şaka gibi olacak ama yıllardır hayalini kuruyorum arkadaş.Tek yok öyle ince olması için onların koca tost makinalarından almak mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KalemKolik -- 26 Şubat 2011; 12:21:56 >
  • Ekmeğin dışına yağ sürerim, içine de kaşar, varsa salam-sucuk, ve son olarak abartmadan salça sürerim. Tost makinasında da kaşarlar hafif eriyene kadar tutarım böylece ekmek sertleşmez, içi de yumuşak olur. Sonra da yemeye kıyamam
  • İçini yağlayıp yağlamama konusunda farklı fikirler var. Deneme yanılmayla maksimum lezzete ulaşacağız sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ScAnMaN
    Arkadaşlar ben tostculardaki gibi ince olmasını istiyorum şaka gibi olacak ama yıllardır hayalini kuruyorum arkadaş.Tek yok öyle ince olması için onların koca tost makinalarından almak mı ?

    İnce olması için kaşarı çok az koycaksın, makinan 200 derecenin üzerine çıkabiliyor olcak ve tostu koyduktan sonra tüm gücünle bastırcan, yaklaşık 1 dk içinde tost hazır olur. Bu şekilde yapılınca haşlama denen tarzda oluyor ama inceligi ve çok hızlı olmasından dolayı sevilir. Okul kantinlerinde süre kısa oldugu için genelde böyle yapılır.
  • Tost makinesi her evde bulunmuyor(bizde de yok) tavada yapmayı anlatıyorum:

    Tost ekmeği alınır, tava ateşe konulur. Maksat tava ısınsın bu sırada tava ısınırken tost ekmeklerini de tavaya koy ki biraz ısınsın.. Ondan sonra ekmekler alınır iç tarafına tereyağ sürülür ve kaşar konur, ekmekler kapatılır ve daha önce altını açtığımız sıcak tavaya konur. Tost ısınırken kahvaltı tabağı ile üstüne bastırılır. Böylece tost ince bir hal alır. Tostu ters çevirip tekrar üstüne bastırırız. Bu arada kişisel tercihe bağlı olarak tost ısınırken dışına biraz tereyağı sürülebilir. Tabi bu arada tost yanmasın diye sık sık ters çeviriyoruz... Tostun kaşarı iyice eriyince tavadan çıkarılır ve hapır hupur yenir

    not: Açıkcası tabak ile bastırma şaşırtıcı derecede incecik ve güzel yapıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vico -- 14 Haziran 2011; 2:54:48 >




  • Valla benim evde yaptıklarım daha lezzetli oluyor :)
  • ekmeğin hafif sert olması gerekiyor.
    sonra bol bol tereyağ koyucan. kaşarı aşırı abartmana gerek yok. bir de içine ketçap falan koycan ohş canım çekti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: popeye85

    makinayla ve kullanılar ürünle alakalı sanırım..benim yaptığım tostları benden baskası yemiyor konuya girince bir an sevindiydim... ama boşa..dedikleriniz tarafımdan denenmiştir ama sonuc değişmeiştir..tost yapan insnaların kullandığı mazlemelr bakmak lazım..bide sütlac cok güzel oluyor..evde denedim ben bi kac defa.. direk çöpe gitti ..onuda öğrenemk lazım... hatta bardak mısırıda


    benim yaptığım tostlar fosilleşiyor

    sütlacı çömlek kapta fırına verince tadı mükemmel oluyor. lokantada yemiştim işin sırrı oymuş




  • Konu sık kullanılanlara eklendi
  • İlk deneme başarılı.

    Ekmeğin içini aldım, hafif ısıttım, sonra içine kaşar sucuk ve biber koydum, domates kalmamış. İçine az bir şey tereyağı, sonra koydum ekmeği makineye. Takriben 1 dakika kadar bastırdıktan sonra tereyağı sürdüm üzerine. Biraz daha bastıktan sonra ters çevirip birazdan o yüzünü yağladım. Bir süre daha bastıktan sonra yenmeye hazır.
    Evde yaptığım en lezzetli tostlardandı sanırım.
    İçini boşaltmanın ve ısıtmanın çok faydası oluyormuş. Tereyağının katkısı da yadsınamaz.




  • bu konuda ben de beceriksizim yahu
  • Bir tost yapmayı beceremiyorsunBirde yönetici olacaksın üyelerden biri sorsaydı sana tost nasıl yapılır diye kalırdın öyle
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.