Şimdi Ara

Güzel Tost Yapmanın İncelikleri? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
34
Favori
116.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JackGhosen

    quote:

    Orijinalden alıntı: PHI

    quote:

    Orijinalden alıntı: JackGhosen

    quote:

    Orijinalden alıntı: PHI

    http://yemek.com/samimi-tostcu-mehmet/




    Bayılıyorum bu adamın doğallığına, samimiyetine...

    Evim Gaziantep'te olsa inanın her haftasonu arkadaşlarıma burada ziyafet veririm.

    "Evet şimdi suçuklarmısı, ketçabmısı ve pul bibermisi ekliyip bastırıyoruz"


    Turan var bi de bunun kameramanı, orda çalışan biri sanırım. "Yakın çekim alabilr miyiz Turan bey lütfen" var her videosunda.

    Entrepreneur kelimesi işte tam anlamıyla bu adamı anlatıyor.

    Allah işlerini sular seller gibi açsın inşallah


    Aynen katılıyorum. Antep'e gidersem uğramadan dönmem




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PHI

    quote:

    Orijinalden alıntı: JackGhosen

    quote:

    Orijinalden alıntı: PHI

    quote:

    Orijinalden alıntı: JackGhosen

    quote:

    Orijinalden alıntı: PHI

    http://yemek.com/samimi-tostcu-mehmet/




    Bayılıyorum bu adamın doğallığına, samimiyetine...

    Evim Gaziantep'te olsa inanın her haftasonu arkadaşlarıma burada ziyafet veririm.

    "Evet şimdi suçuklarmısı, ketçabmısı ve pul bibermisi ekliyip bastırıyoruz"


    Turan var bi de bunun kameramanı, orda çalışan biri sanırım. "Yakın çekim alabilr miyiz Turan bey lütfen" var her videosunda.

    Entrepreneur kelimesi işte tam anlamıyla bu adamı anlatıyor.

    Allah işlerini sular seller gibi açsın inşallah


    Aynen katılıyorum. Antep'e gidersem uğramadan dönmem

    Hocam sizinde tost yapma sırlarınızı konuya yazarmısınız editleyip ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İş yağ sürme de 1 kere de tost u almadan 5 saniye önce yağı sürün maniak oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tostu almadan su serpin, çıkarınca da 2 dk posetin içinde bekletin pamuk gibi oluyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JackGhosen

    quote:

    Orijinalden alıntı: PHI

    http://yemek.com/samimi-tostcu-mehmet/




    Bayılıyorum bu adamın doğallığına, samimiyetine...

    Evim Gaziantep'te olsa inanın her haftasonu arkadaşlarıma burada ziyafet veririm.

    "Evet şimdi suçuklarmısı, ketçabmısı ve pul bibermisi ekliyip bastırıyoruz"


    Gece Gece güldürdün hem de aç karnına

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tavsiye ettiğiniz kaşar peyniri markası var mı? Akşam akşam ne canım çekti yaaa Sabah olsa da şöyle güzel bir karnımı doyursam. Çeçil peyniri ile denemeyen olduysa denesin, enfes oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Feather

    Tavsiye ettiğiniz kaşar peyniri markası var mı? Akşam akşam ne canım çekti yaaa Sabah olsa da şöyle güzel bir karnımı doyursam. Çeçil peyniri ile denemeyen olduysa denesin, enfes oluyor.
    -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Falsoluserttop -- 4 Ekim 2015; 15:47:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Feather

    Tavsiye ettiğiniz kaşar peyniri markası var mı? Akşam akşam ne canım çekti yaaa Sabah olsa da şöyle güzel bir karnımı doyursam. Çeçil peyniri ile denemeyen olduysa denesin, enfes oluyor.

    Derya Kaşar, baskın tadı var, her şeye yakışıyor.
  • Makina farkı..
  • Breville tost makinası en iyisi diyebilirim. İnanılmaz iyi tost yapıyor. 400tl fakat her kuruşuna değer. Biraz yüklenip bastırınca pestil gibi ediyor tostu. Çok ince oluyor yani. Malzeme kalitesi çok iyi. Üstüne çıksan kırılmaz.Birde çok çabuk yapıyor. 2dk sürmeden tost tamam çalıştırmam ile. Belkide daha az

    Bu arada ekmeğin arasına peynir koyup direk yapıyorum. Ne dışına ne içine yağ sürüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KalemKolik -- 9 Ekim 2015; 21:19:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam iyi bilir wolax onu soralm xd
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Reikokuna

    hocam iyi bilir wolax onu soralm xd

    Tosta sewqi qotmazsan olmaz bikerem kalanı teferruad ........

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metalurjist

    Bandırma'da eskiden Ziraat Bankası nın karşında olan şimdilerde sahildeki Tostçu Mehmet Amca nın tostunu başka hiç bir şeye değişmem.


    Hemşeri miyiz ? :) orda bende çok tost yedim yaz tatillerinde :)

    Bu arada güzel tost için taktiği veriyorum, iyi okuyun :)

    Ekmek seçimi çok önemli, benim tercihim
     Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?

    Kaşar peyniri kalitesiz olmasın, marketlerde bir çok marka mevcut.
    Burada önemli olan malzemenin bolluğudur ;) ve can alıcı noktalardan biride
    en güzel tost aha bunlarda olur
     Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?

    Tereyağından ziyade margarin sürerseniz hem çok yağlı olmaz hemde kıtır kıtır sokakta yediğiniz tost kıvamına ulaşabilirsiniz.

    Afiyet olsun :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shotufuk -- 2 Aralık 2015; 14:51:35 >




  • tost makinesi tercihi ne olmalı iyi tost için? (ev)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: a.f.y.

    tost makinesi tercihi ne olmalı iyi tost için? (ev)

    tavsiyeler ilk sayfada... http://forum.donanimhaber.com/m_71165834/tm.htm
  • teşekkürler
  • Öncelikle malzeme kaliteli olacak. Sucuk temiz ve güvenilir bir yerden olacak. Kaşar da aynı şekilde, marketlerden bulabilirsiniz, markasını söylemem doğru olmaz herhalde yasak diye biliyorum. Sonra makineyi 100 dereceye alıyoruz. Biraz ısındı mı hafif elinizi dokunduğunuzda 3-4 saniye yakabilecek cinsten. Ekmeği önce içi alta bakacak şekilde koyuyoruz. Biraz bastırdık sıcak sıcak oluyor çünkü makinada bir yandan ısındı zaten. Sonra ekmeğin dışını bolca yağlıyoruz, bu arada yağ kaliteli olmak zorunda. Daha sonra tekrar bastırıp ekmeğin kağıt gibi olmasını bekliyoruz. Kaldırdık mı hamur gibi olucak zaten. Sonra sucukları kenarda bırakmamaya özen gösterilmeli daha çok ortada olmalı. Sucukları koyduk, gene bastırıyoruz hafif ama. Hafiften duman çıkana kadar tutuyoruz çünkü dükkanda yapıyorsak kokusu her tarafa yayılsın diye Sonra ardından kaşarları ufak dikdörtgenler şeklinde kesecektik unutmuşum başta söylemeyi. Parça parça olursa her tarafa yayılır. Sucukların üstüne gelcek şekilde yerleştiyoruz. Daha sonra nasıl seviyorsak ketçapı orta miktarda ekmeğin kapanacak yerine sıkıyoruz ki taşmasın dışarı, 10 dk makina temizlemek zorunda kalmayın. Aynısı mayonez içinde geçerli. Bunları yaptıktan sonra ekmeğin açılır kısmını makina nereye kapanıyorsa tersine yatay bir şekilde koyuyoruz. Üstüne biraz tuz gezdiriyoruz çok değil ekmeği sıkılaştırması için ve tat da verir. Daha sonra çok az hafif bastırıp elimizi çekiyoruz, bırakın kendi kendine dursun. Hemen de makinayı kapatıp fişi çekiyoruz ki çok elektrik harcamasın, zaten makina kızgın. 3 dk sonra makinayı kaldırdığınızda tost olmuştur hem kendi kendine inceleşmiş hem de kaşarları tatlı tatlı erimiştir. Sonra yanında içecek olarak ayran tercih edilir daha çok, öğrenciler için söylüyorum yoksa çok iyi gidecek şeyler de var tabi. Şimdi yapacağınız tek şey servis yapmak, afiyet olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar yost makinem delonghi cgh 900 makine üzerinde hem 1-5 arası termostat hemde 250 dereceye kadar derece ayarı var. Ne yaptıysam istediğim gibi bir tost yapamadım. Öncelikle tostu kaç derecede yapmalıyım ikincisi termostat ne işe yarar kaçta çalıltırmalıyum. Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ForumDonanım2015

    Öncelikle malzeme kaliteli olacak. Sucuk temiz ve güvenilir bir yerden olacak. Kaşar da aynı şekilde, marketlerden bulabilirsiniz, markasını söylemem doğru olmaz herhalde yasak diye biliyorum. Sonra makineyi 100 dereceye alıyoruz. Biraz ısındı mı hafif elinizi dokunduğunuzda 3-4 saniye yakabilecek cinsten. Ekmeği önce içi alta bakacak şekilde koyuyoruz. Biraz bastırdık sıcak sıcak oluyor çünkü makinada bir yandan ısındı zaten. Sonra ekmeğin dışını bolca yağlıyoruz, bu arada yağ kaliteli olmak zorunda. Daha sonra tekrar bastırıp ekmeğin kağıt gibi olmasını bekliyoruz. Kaldırdık mı hamur gibi olucak zaten. Sonra sucukları kenarda bırakmamaya özen gösterilmeli daha çok ortada olmalı. Sucukları koyduk, gene bastırıyoruz hafif ama. Hafiften duman çıkana kadar tutuyoruz çünkü dükkanda yapıyorsak kokusu her tarafa yayılsın diye Sonra ardından kaşarları ufak dikdörtgenler şeklinde kesecektik unutmuşum başta söylemeyi. Parça parça olursa her tarafa yayılır. Sucukların üstüne gelcek şekilde yerleştiyoruz. Daha sonra nasıl seviyorsak ketçapı orta miktarda ekmeğin kapanacak yerine sıkıyoruz ki taşmasın dışarı, 10 dk makina temizlemek zorunda kalmayın. Aynısı mayonez içinde geçerli. Bunları yaptıktan sonra ekmeğin açılır kısmını makina nereye kapanıyorsa tersine yatay bir şekilde koyuyoruz. Üstüne biraz tuz gezdiriyoruz çok değil ekmeği sıkılaştırması için ve tat da verir. Daha sonra çok az hafif bastırıp elimizi çekiyoruz, bırakın kendi kendine dursun. Hemen de makinayı kapatıp fişi çekiyoruz ki çok elektrik harcamasın, zaten makina kızgın. 3 dk sonra makinayı kaldırdığınızda tost olmuştur hem kendi kendine inceleşmiş hem de kaşarları tatlı tatlı erimiştir. Sonra yanında içecek olarak ayran tercih edilir daha çok, öğrenciler için söylüyorum yoksa çok iyi gidecek şeyler de var tabi. Şimdi yapacağınız tek şey servis yapmak, afiyet olsun

    Bu adam işi biliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kullanılan tost makinasının kalitesi de önemli katkı yapıyor işe . Tost makinanız kötüyse dünyanın en iyi malzemelerini de kullansanız güzel olmuyor malesef .
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.