Şimdi Ara

Güzel soruları nasıl tekrar ediyorsunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kaliteli soruları ya da sonradan unutma ihtimalini düşündüğünüz soruları nasıl tekrar ediyorsunuz ? Çoğu kişi deftere yapıştırıyor galiba ama nasıl yani defter dayaniyor mu iyi oluyor mu bu şekilde ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Denemelerde sorunun baştaki numarasını renkli kalemle hafif büyük olacak şekilde bir daireye boyuyorum. Çok uğraştırmamış oluyor.

• Bjorn Ironside kullanıcısına yanıt
    Ama bu şekilde bir sürü deneme biriktiği zaman sayfalar arasından işaret koyduğun yerleri aramak zor olmaz mi ? Sadece 2 işaret için demiyorum bunu mesela 10 tane dene çözdüm toplam 15 tane soruya işaret koydun bunları aramak sıkıcı değil mi ?:

• quote:

Orijinalden alıntı: Fluuman

Ama bu şekilde bir sürü deneme biriktiği zaman sayfalar arasından işaret koyduğun yerleri aramak zor olmaz mi ? Sadece 2 işaret için demiyorum bunu mesela 10 tane dene çözdüm toplam 15 tane soruya işaret koydun bunları aramak sıkıcı değil mi ?:
    Fen denemelerinde hızlı hızlı geçiyorum sayfaları, çok sıkıntı olmuyor ama matematikte uğraştırıyor evet.

• Soru defteri yapıyorum ben. Hatta sürekli unuttuğum bilgileri de post it lere yazıp karşıma yapıştırıp sonra deftere yapıştırıyorum. Hem bilmediklerimi hem de güzel soruları tekrar etmiş oluyorum böylece. Sen kendine göre ayarlayabilirsin tabi bunu

• 1 defter yeter mi Matematik için ?

• Fluuman F kullanıcısına yanıt
    Ben matematikten çok soru çözdüğüm için karışmasın diye tyt ve ayt olarak ayırdım. Bazı şeylerde aklıma takılan yerleri kendime anlatır gibi yazıyorum tekrar aklıma yatmazsa diye. Mesela ters trigonometrik fonksiyonlarda tanım kümesiyle değer kümesi yer değiştirdiği için şöyle olur o yüzeen böyle yaoacaksın gibi gibi. Defteri tarayabilirsin düzenli ister göz gezdirerek ister çözerek tekrar ben başına renkli kalemle ilk çözüşümde 1 ikincide 2. Falan yazıyorum 3. De çıkartıyorum soruyu defterden. Çözemesem hocaya tekrar anlattırıyorum. Benim aşırı işime yaradı bence faydalı olur senin için de. Kalın bi defter olursa önüne tyt arkasına ayt de yapabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU NASIL SORU ??
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tamam teşekkür ben de yapmayi düşünmüyorum tekrarı haftalık ve aylik biriken sorular şeklinde mi yapıyorsun ?

• Çok çok kaliteli soru görmediğim sürece etmiyorum öylesine denk gelince de fotosunu alıp albüme bakıyorum arada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Valla ben 3 haftaya bir falan bakıyorum genelde çok üstüne düşmemek lazım ezber gibi olmaması için. Kendi aldığım notlara bakıyorum bir de tipik bazı soruların sadece bir çözümü oluyor o ezbere giriyor artık mecbur onları çözüyorum tekrar adına. Bu biyolojide ve kimyada daha çok işine yarar matematikte denemedeki yanlışlarını kesebilirsin. Rica ederim başaarılarrr

• Anki'ye kaydediyorum. Unutma eğrisine göre güzel bir tekrar programı çiziyor. Defter gibi de uğraştırmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyuyana kadar soruyu ve çözümü düşünüyorum yatakta :d

• Tamam dir bir sey daha sormak istiyorum kusura bakmazsan 🙂 ben EA da 2021 için hazırlanıyorum Allah'ın izniyle TYT Türkçe bitti soru çözüyorum, tyt mat yarısından çoğu bitti ama yazın başka hocadan tekrar dinleyeceğim ve geometri çalışmaya da başlayacağım bunların yaninda sosyalleri mi bitirmem iyi olur fenleri mi ?

• ben foto olarak kaydediyorum normal olanları, önemli olanları artık kesmeye başladım 2 hafta 2 hafta ayırcam bu ara çok deneme çözeceğim için yararı olur diye düşünüyorum
    Hocam ben de 2021e hazırşanıyorum ama mf den. İlk 100 için burstan faydalanayım istiyorum. Ben 9 10u çok iyi geçirmedim ama toparladım 11im baya sağlam şu an da fkb çok zor olmasına rağmen.Ben tm ci değilim ama tm den giren çok arkadaşım bar ve bence derece yapacaklar onlarda gözlemlediklerime göre de şöyle söyleyeyim, geometri problem paragraf zaten bunlara çok ağırlık verilmesi gerekiyor. Sosyal kolay unutulan bir alan, kendine uygun bi çalışma yöntemi belirlemen gerekiyor. Edebiyatta cumhuriyet dönemi diye bir konu var çok uzun ve zahmetli o zaten çok uğraştırıyor 12.sınıfta. o yüzden ayrıntılı ayrıntılı not çıkarmasalar da ufaktan bilmeleri gereken yerlerden defter çıkaran arkadaşlarım vardı. Coğrafya için büyükçe bir harita çıkarıp üzeribe işaretlemeler yaparak çalıştı çoğu ben de öyle yapacağım. Tarih kolay unutulduğu için ben şimdiden çalışmazdım ama sana kalmış. Bence geometri ve matematiğe baya ağırlık ver şu an çok öne çekiyor gerçekten eşit ağırlıkta. Fen gerçekten tyt de kolay gözünde büyütme. Onu bitirebilirsin bence ama acele etme yine de merak etme yetişmeyecek bir şey değil özellikle tm de. Dediğim gibi özellikle geometri problem paragraf baya önemli. Ben geometride baya ilerledim netleri inanılmaz artırıyor. 11 matematiği tamam diyosan tyt fene geçebilirsin bence. Yani çok tecrübeli değilim tabi ama sınava giren yakınlarımın çoğu tm ciydi ne çektilerse matematikten çektiler :) Başarılar dilerim sanaa

• Evet dediğin gibi kilit yerler mat, geo, Türkçe bunlari iyi yapinca rahatlama olur. Ben fen dersleri ile birlikte yazdan itibaren 4 ayda bitirip ekimde AYT mat ve sözel derslere başlamak istiyorum inşAllah iyi olur zaten çoğu kişi de tm dahil sözeli son 5 aya falan bırakıyor.

• EdilEe67 E kullanıcısına yanıt
    inşAllah olur ki bence olur çünkü soruların mantığı insanin kafasına yerleşir ve pratiklik kazandırır diye düşünüyorum.

Ben de öyle yapmayı planlıyorum coğrafya hariç

• İnşAllah başarılı oluruz Allah yolumuzu açık eylesin bayramın mübarek olsun bu arada görüşmek üzere 🙂

Senin de mübarek olsun :) görüşmek üzere

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.