Şimdi Ara

Güzel donanım, resetlenme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    Aşağıdaki parçalardan oluşan donanımım belli bir sıcaklıktan sonra kilitleniyor. Şanslıysam mavi ekran veriyor yoksa da sadece siyah ekran verip takılıyor. Buyrunuz sistemim:

    Aerocool Aerocube HTPC kasa
    Gigabyte GA-G31M-S2L anakart
    Intel Core2Duo E8400 stok fanla
    1GBx2 HyperX 800 mhz (anakart nedense default 667 görüyor ama ben 800 yaptım)
    Sapphire HD3850 256mb ekran kartı
    Creative X-FI ExtremeMusic ses kartı
    Thermaltake TR2 500 Watt PSU

    Makina özellikle ekran kartı 80 dereceyi geçtiğinde resetleniyor, ama o olmadan da olduğu vaki. Genelde resetlenme hatası ATI hedede hödödö diye gösteriliyor eventlogger da.

    Normalde bundan çok daha düşük sistemler COD4 ve Crysis i bundan iyi çalıştırırken korkuyorum birşey yapmaya. Overclock yok, birşey yok. Aynı anda yazılım çalıştırmamaya özen gösteriyorum. Windows XP kullanıyorum ve kafayı yiyebilirim her an.

    İşlemci sıcaklığı genelde 47-48 boştayken. Yük altında 65 civarında. Bu da garibime gidiyor. Aynı kasayı kullanan insanlar var, hiç böyle şikayetleri yok nedense.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeknoss -- 12 Haziran 2008; 18:03:25 >







  • Sapphire HD3850 AGP ekran kartı video incelemesini buradan seyredip bir fikir sahibi olabilirsin.
    ZeroTherm GX700 ve GX810 ekran kartı soğutucu video incelemesini buradan seyredip bir fikir sahibi olabilirsin.
    Sapphire HD3850 'nin pasif soğutmalı modelini kullanıyorsan kasa havalandırması kötü olabilir. Kasanı iyi bir havandırması haricinde hava çıkışlarının vs.. açık ve temiz olmasını da sağlamak faydalı olacaktır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat35nihat -- 12 Haziran 2008; 0:35:15 >




  • üstad, aktif soğutmalı, yani fanlı model bendeki. ne zaman ekran kartı ısınsa olan bi durum malesef. öyle ki, boştayken ekran kartı 45-48 arası dolaşırken oyuna girince 80e kadar çıkıyor, ki bu normal diye biliyorum. bir arkadaşım anakartın sorunlu dedi. overclock için denemeler yaparken en ufak overclockda bile sistem açılmıyordu. sıcaklık artınca ekran kartı daha çok güç çektiği için sistemde böyle bir problem oluşturuyor olabilir diyor insan. bilemiyorum. ayrıca çıkışlar temiz, tüm parçalar sıfır. ses kartı ve ramler hariç tabi ki.
  • zaten 80 derceye geldiğinde resetlemesi normal değilmi arkadaşım, resetlemese kartın zarar görür ,bence ekran kartında sorun var garantisi varsa garantiye gönder derim ben
  • üstad şunu anlamadım, 80 derece bir ekran kartı için yüksek bi değer mi? maksimum kaç olması lazım? benim kart için özellikle?
  • ha bir de not: mesela resetlenmesin diye oyunun ortasına masaüstüne dönüyorum ve sıcaklık düşene kadar biraz bekliyorum genelde. ve arada fark ediyorum ki usb den bağladığım wifi cihazı bağlantısı kopmuş ve masaüstüne dönüp ekran kartı skinleşince tekrar bağlanıyor. yani sanki sistem ısınınca güç gitmemiş de sonra tekrar rahatlayınca geri bağlanmış gibi.
  • Kasanın havalandırmasında bir problem olabilir. Çünkü 80*C çok fazla. Resetlenmesi normal.
  • Hocam bazı yerlerde zorlayıcı oyunlarda 80 90 arası olmasının normal olduğu, zaten ATI ların 110-120 derecede tehlikeye girdiğini okumuştum. Ne kadar doğru bilmiyorum tabi ki. Fakat bugün Arctic Cooling Alpine 7 ve 2 adet 8 cm sessiz fan siparişi verdim. Bakalım, kasada bir hava akımı oluşturabilecek miyiz. Ayrıca şöyle bir durumda var, ekran kartıyla arada bir pci slotu boşluk olmak suretiyle ses kartı var. Fanın 3 te 1 inin önünü kapsıyor gibi birşey. Ama yine de bu kadar çabuk ısınması garip doğrusu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zeknoss

    Hocam bazı yerlerde zorlayıcı oyunlarda 80 90 arası olmasının normal olduğu, zaten ATI ların 110-120 derecede tehlikeye girdiğini okumuştum. Ne kadar doğru bilmiyorum tabi ki. Fakat bugün Arctic Cooling Alpine 7 ve 2 adet 8 cm sessiz fan siparişi verdim. Bakalım, kasada bir hava akımı oluşturabilecek miyiz. Ayrıca şöyle bir durumda var, ekran kartıyla arada bir pci slotu boşluk olmak suretiyle ses kartı var. Fanın 3 te 1 inin önünü kapsıyor gibi birşey. Ama yine de bu kadar çabuk ısınması garip doğrusu.

    2 tane Fan siparişi vermen iyi olmuş. Faydasını göreceksin kesinlikle
  • :) öyle diyorsun da hocam, iş şimdi o fanları kasaya takmak için pleksileri kestirmekte. umarım geri dönülmez bi halt yemem diyorum :) peki sizce o ses kartının ekran kartına yakn olması (arada 4.5 santim var) çok sorun yaratır mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zeknoss

    :) öyle diyorsun da hocam, iş şimdi o fanları kasaya takmak için pleksileri kestirmekte. umarım geri dönülmez bi halt yemem diyorum :) peki sizce o ses kartının ekran kartına yakn olması (arada 4.5 santim var) çok sorun yaratır mı?

    :) Daha önce hiç takmadıysan denememeni tavsiye ederim. Bilgisayarla ilk tanıştıgım zamanlar işlemcisini cıkarmakla ugrasıyordum bi baktım elimde kalmış pinlerini kırmısım 2. soruna gelince o kadar mesafe varsa sorun yaratmaz diye düşünüyorum




  • mesafe sorun yaratmicaksa çok iyi benim için bu. ikincisi makinamı hep kendim monte edip çıkardım. ilk kez yeni işlemcimi alırken bu sefer destek aldım o da fanın oturmaması ve kırma korkum yüzünden iki kişi daha faydalı olur diye :) pleksiyi kestirirken bakalım nasıl yapcaz...
  • Arkadaşlar, şimdi de yeni bir olay, makine oyun oynamadan 40 45 dakka sonra kapanıyor. Sıcaklık da değilse sorun nerede? Anakart mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.