Şimdi Ara

#Güvenlik Yazılımlarının Güncel Kampanyaları# (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.096
Cevap
10
Favori
102.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cevaplar için çok teşekkürler.
    Kaspersky Internet Security'nin tüm güvenlik konularında tek başına yeterli olduğuna sevindim.
    Yalnız şöyle bir sorun ortaya çıktı. 3 programı da kurduktan sonra Donanım Haber'in açık olduğu pencereyi kapatır kapatmaz bazı zamanlarda "bellek read olamadı" hatası veriyor. Çözümü konusunda bir bilginiz var mı?
  • Firewall olabilir.Firewall u pasif yapıp denerseniz sevinirim.O değilse spyware doctor olabilir.O aktif olmasın
  • Bu arada Antivir'in ayarlarını yaptım.
    Cookie'ye yazmaya çalıştığı için mi yapıyor acaba..
    Ama dediğim gibi her zaman yapmıyor.
    Doctus deniz derya bir yermiş bu arada.

İnsanlar çok farklı kombinasyonlar kullanıyorlar. Mesela:

Anti-Virüs: Avira Antivir
    Firewall: Agnitum 2009
    Anti-Malware: AVG Antispyware
    HIPS: Agnitum 2009

ya da

Anti-Virüs: ComodoAntiVirus
    Firewall: Comodo Firewall
    Anti-Malware: Malwarebytes
    HIPS: Defense+&Zemana

gibi..

neden yalnızca KIS ile yetinmiyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 4 Mart 2009; 17:33:06 >
  • Çünkü her işin uzmanı ayrı.Firewall için ayrı,antivirüs için ayrı,antispy için ayrı kullanmak daha akıllıcadır.Çünkü her işi uzman yazılıma bırakma şansın var.
    Sorununu eve gidince inceleyeceğim bu arada
  • quote:

Orjinalden alıntı: BrooklynZU

Çünkü her işin uzmanı ayrı.Firewall için ayrı,antivirüs için ayrı,antispy için ayrı kullanmak daha akıllıcadır.Çünkü her işi uzman yazılıma bırakma şansın var.
    Sorununu eve gidince inceleyeceğim bu arada

Teşekkürler cevabınızı bekleyeceğim :)

Mesajınızda bir değişiklik yapıp hemen pencereyi kapatırsanız bu hatayı veriyor.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 5 Mart 2009; 1:18:59 >
  • Avira yı devre dışı bırakın bir de.Bakalım ne olacak.Ben Avira dan böyle bir hata duymadım ama eğer varsa hemen Avira forumlarına bildiririz.
  • IE explorer'ı kapattığımda aldığım hata mesajı aşağıda. Bu arada mesajı verdirtmek için biraz uğraşmak gerekiyor. Yani her zaman vermiyor. Yazdığınız bir mesajı değiştirmeniz ve değiştirir değiştirmez pencereyi kapatmanız gerekiyor. Forumlarda araştırdığım kadarıyla her ne kadar mesajda bellek kelimesi geçiyor olsa da yazılımsal olduğu söyleniyor.

#Güvenlik Yazılımlarının Güncel Kampanyaları#

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 4 Mart 2009; 21:21:43 >
  • Yazılımsal sorun zaten.Ancak hangi programdan dolayı yapıyor bulmak zahmetli olacak.Yani tek tek pasif hale getirip denemek lazım hata mesajı aldırmak için.Bu sorunu güvenlik progrmları değil.Explorer da veriyor olabilir.Bilemeyiz.
  • Hapsini denedim 1 saat süresince:
    1-Avirayı pasif yaptım düzelmedi. 9-10 denemeden 8'inde hata verdi
    2-Armor'u pasif yaptım düzelmedi. 9-10 denemeden 7-8'inde hata verdi.
    3-S. doctor'u pasif yaptım düzeldi sayılır. 9-10 denemeden 1'inde hata verdi.

Sanırım S. Doctor'u kaldıracağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 4 Mart 2009; 21:46:18 >
  • Ben de ondan şüphelendim.Çakışma yapıyor muhtemelen.Onu tamamen kaldırıp o hataları verip vermediğini bakarsın.Sorun ondaysa yerine kullanabileceğin yazılımlar var.
  • quote:

Ben de ondan şüphelendim.Çakışma yapıyor muhtemelen.Onu tamamen kaldırıp o hataları verip vermediğini bakarsın.Sorun ondaysa yerine kullanabileceğin yazılımlar var.

İşin ilginç tarafı SD'ye donanimhaber.com'a güven satırı eklemiştim üstelik. Ayrıca hatanın ortadan kaldırmak için inteliguard'ı devreden çıkarmak yetmedi, SD'yi tamamen kapatmak gerekti. Şimdi uninstall ediyorum. Bakalım ne olacak. Ayrıca SD'yi Doctus'ta kullanan yok gibi birşey.
    Daha çok Malwarebytes kullanılıyor sanırım? Bu arada Anti-Malware = antispyware demek değil mi? SD haricinde siz hangisini tavsiye edersiniz?
    Bir de Avira Antivir Personal'ın HIPS özelliği var mı?
  • Doctus ta SD kullanan çok az çünkü onlarda benim gibi o yazılıma eski hareketlerinden dolayı güvenmiyorlar.Çok büyük bir antipati oluşturdu.Sahte Antispyware gibi tavırlar takınıyor.Ben çok kez bu forumda anlattım bunu.Misal indirdiniz tarattınız.Bulduğu sonuçlarda çok tehlikeli şeyler bulduğunu ve silmek için key gerektiğini söyler.Key girer ve tekrar taratırsınız.O da ne.Daha önce bulduklarının yerine sadece önemsiz birkaç cookie bulur.İşte bu tavrı tipik bir sahte antispyware davranışıdır.Ama nedendir bilinmez sahte listesine girmedi.Ayrıca yanlış alarmları da vardır.Eskiden çoktu şu sıra azalttı biraz.Ben PcTools firmasının sadece firewall una güveniyorum.Onun dışındaki ürünlerine herhangibir güvenim yok.Doctus taki kişiler de benim gibi düşünüyor olmalı.Ben o siteye üye olmadan önce de sevmezdim,hala daha sevmem ve önermem kimseye.

Malwarebytes,veritabanı düşük olmasına rağmen oldukça etkilidir.Sahte antispy lara karşı çok sık kullanılır.Ama tek başına yetmez.Yanına Spybot S&D veya A-Squared Free kullanmakta fayda var.

Avira da HIPS yok.Ama 9 versiyonunda gelecek.Onun dışında Online Armor a devam ediyorsan ondaki HIPS yeterlidir.

• SD'yi kaldırdım. Artık hiç hata vermiyor :)
    Armor ve Avira'ya devam ediyorum.
    SD yerine Malwarebytes, Spybot S&D, A-Squared Free programlarından herhangi ikisini mi kurmam gerekiyor.
    Örneğin A-Squared Free tek başına spy için yeterli olmaz mı? Yanında Malwarebytes da mı kullanmak gerekir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 4 Mart 2009; 21:54:40 >
  • Ben şahsen A-Squared Free kullanıyorum oldukça da memnunum.Zaten veritabanı olsun temizleme kabiliyeti olsun çok iyi.Malwarebytes kurulabilir.Çakışma yapmaz.Ama kurmazsan sorun olmaz.
  • quote:

Ben şahsen A-Squared Free kullanıyorum oldukça da memnunum.Zaten veritabanı olsun temizleme kabiliyeti olsun çok iyi.Malwarebytes kurulabilir.Çakışma yapmaz.Ama kurmazsan sorun olmaz.

Ok. Anti-Malware için de A-Squared Free kuruyorum. Yapılması gereken bir ayar var mı?
    Yazılım sanırım bu:?
    http://www.emsisoft.com/en/software/free/

A-Squared Free'nin SD'den farkı on demand olması sanırım? Ara ara tarama yaptırmak gerecek on access olmadığı için?

a-squared Free
    Freeware! This free version is the little brother of a-squared Anti-Malware and contains only the scanner to clean infected computers. But it does not come with a background guard, Auto-Update, scheduled scans and HiJackFree.

Bu arada Armor bundle 'ı da çıkmış:
    http://www.download.com/A-squared-Free-Online-Armor-Personal-Firewall-Bundle/3000-8022_4-10909642.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 4 Mart 2009; 22:03:35 >

• Evet.On-Demand olması sorun olmaz.Ama yok on-access istersen spybot kurup TEATIMER açabilirsin.Ben her zaman dediğim gibi gereksiz görüyorum aktif kullanımı.Yük getiriyor.Ha yararı yok mu? Elbette var ama bu korkudan başka birşey değil.Bu kadar tedirgin olmayın.Ben tek başına Avira ile sorun yaşamadım.Dikkatli olursanız sizde yaşamazsınız.
  • quote:

Evet.On-Demand olması sorun olmaz.Ama yok on-access istersen spybot kurup TEATIMER açabilirsin.Ben her zaman dediğim gibi gereksiz görüyorum aktif kullanımı.Yük getiriyor.Ha yararı yok mu? Elbette var ama bu korkudan başka birşey değil.Bu kadar tedirgin olmayın.Ben tek başına Avira ile sorun yaşamadım.Dikkatli olursanız sizde yaşamazsınız.

Ok :) A-squared Free'yi de kurup desktop bilgisayardaki güvenlik olaynı sonlandırmış oluyoruz :) Dediğiniz gibi hızın da çok yavaşlamasını istemiyorum.

Bir iki gün kullandıktan sonra çakışma var mı yok mu, p2p'de nasıl ve hız gibi konulardaki gözlemlerimi yazarım.

Yardımınız için teşekkürler. Laptop'u alınca da KIS 2009 ile çözeceğiz. KIS 2009'un ayarları konusunda doctus'u baya bir karıştırmam gerekecek, default ayarlarla kullanıldığında hızı yavaşlatıyormuş sanırım.

• Default ayarlar konusunda en az ayar gerektiren Norton 2009 dur.Diğer ürünlerde kesinlike ince ayar yapılmalıdır.Hele ki kaspersky de varsayılan ayarlarda sezgisel taramalar kapalı geliyor.Onları açmazsanız önemli güvenlik açıkları oluşur.Bu konuya dikkat etmelisin.Doctus ta ayarlar vardı sanırım.Zaten resmi destek forumu kendisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 4 Mart 2009; 22:17:11 >
  • Ilginçtir Avira Premium Security Suite ile Spyware Doctoru beraber yaklaşık 3 aydır kullanıyorum ve herhangi bir çakışma ya da SD nin Avira ile ilgili bir uyarısına rastlamadım. İkisi de bende kuzu kuzu anlaşıyorlar. SD şu ana kadar kullandıgım en iy spyware program. Ozellikle en format sonrası son kurdugumda key oncesi ve key sonrası taramalarda bulunmustum, ikisinde de buldugu ortak düşük level 2-3 cookie vardı . Yan key oncesi sende sunlar sunlar var aman programı satın al kurtul sorunu oluşmadı. Key'den sonraki taramada da farklı bir sonuç çıkmadı. SD beni bugune kadar çok zararlıdan kurtardı , hatta avira'nin kaçırdıgı bir worm'u da o yakalamıştı. SD'den memnunum kısacası.
  • Olabilir.Her bilgisayarda farklılık gösteriyor bu uyuşma olayı(Outpost ile Norton 2009 kesinlikle çakışma yapmayacak 2 yazılım ama bende mavi ekran hatası aldırmıştı misal olarak).Ben bu sahte davranışı zaten şu an için dememiştimm dikkat ederseniz.1 yıl öncesine kadar böyleydi.Şu an yapıyor veya yapmıyor bilemem.Dediğim gibi o programı şahsen bilgisayarıma kurmam hiçbir tanıdığıma da önermem.Benim gördüğüm kadarı ile iyi bir geçmişi yok.Gerek yerli gerek yabancı forumlarda çok kez şikayet okudum.
    Avira nın kaçırması konusuna gelince.Siz de bilirsiniz ki hepsini yakalayacak diye şart yok.Bu yüzden destek programlar kullanıyoruz antivirüs yazılımlarımızın yanında.Ben SD yi çok eskiden beri takip ediyorum.Hala daha profesyonel güvenlik le uğraşan tanıdıklarımdan olumlu yorum alamadım.Tabi bu dediklerim benim ve tanıdıklarımın düşüncesi.Başkası başka der bilemem herkesin düşüncesi farklıdır sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 4 Mart 2009; 22:23:38 >

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.