Şimdi Ara

#Güvenlik Yazılımlarının Güncel Kampanyaları# (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.096
Cevap
10
Favori
102.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • doğru onlar bişey değil. son olarak bunları buldu ve tarama bitti.

14:16:46 Detected malware "Trojan.FakeAlert.Gen!Pac.2" (Virus) in c:\documents and settings\******\appdata\local\temp\matrix30986.exe
    14:19:10 Detected malware "MyWebSearch" (Adware) in c:\documents and settings\******\appdata\local\temp\nero1002859\unit_app_75\toolbar.exe
    14:22:53 Detected malware "MyWebSearch" (Adware) in c:\documents and settings\******\appdata\local\temp\nero1003378\unit_app_75\toolbar.exe
    14:23:58 Detected malware "Trojan.FakeAlert.Gen!Pac.2" (Virus) in c:\documents and settings\******\appdata\local\temp\tmpf97b.tmp
    14:36:10 Detected malware "TrojanSpy.Banker.BFVK" (Trojan) in c:\program files (x86)\any video converter professional\avcdrm.dll
    15:38:41 Detected malware "Trojan.FakeAlert.Gen!Pac.2" (Virus) in c:\users\******\appdata\local\temp\matrix30986.exe
    15:41:08 Detected malware "MyWebSearch" (Adware) in c:\users\******\appdata\local\temp\nero1002859\unit_app_75\toolbar.exe
    15:43:52 Detected malware "MyWebSearch" (Adware) in c:\users\******\appdata\local\temp\nero1003378\unit_app_75\toolbar.exe
    15:45:19 Detected malware "Trojan.FakeAlert.Gen!Pac.2" (Virus) in c:\users\******\appdata\local\temp\tmpf97b.tmp

bakalım ya, alıcam heralde bu paketi. antivirüsünü beğenmezsem kurmam sonuçta. son versiyonda kurma diyebiliyoruz nasılsa. kenarda bulunsun yine de 10$'a. tek derdim umarım agnitum paraları toplayıp bi numara yapıp el değiştirmez.

• Asquared free de
    her taramada yaklaşık bu sayıda uyarı veriyor (kis-avira free-malwarebytes taramalarından sonra)

Ayda ortalama 1 bazen 2 defa format atıyorum.
  • @Scitoteipsum
    Yine boş alarmlar vermiş.Nero toobar adware içerebilir ama tehlikeli değil.Geri kalanları yine boş alarm.Bence gerek yok yine söylüyorum.Hele aktif kullanılırsa bilgisayar tehlikededir ünkü koruması gerçekten çok zayıf ve database i çok düşük.Boşuna para verilmiş olacak.Yanina Avast,Avira,Norton kullanmak varken boşa masraf olur.Artık tekrar söylemem bunu.Gerisi sizin fikriniz.
  • bilgisayarıma virüs bulaştı. c:/ system volume ınformation/restore...... solucan bulaştı. avast,nod32,kaspersky demolarını ayrı ayrı yükledim. solucan,trojen buluyor ama silemiyor. temizleyemedim bir türlü. avast ta işletim sistemine bulaşmış diye uyarı çıkıyor ve bilgisayarı yeniden başlatıyorum. avast bilgisayar açılmadan direk tarıyo. virüsü işletim sistemininden temizlemem nasıl bi yol izlemem lazım?
  • @BrooklynZU
    :) anladım dostum sağol. peki işin parayla alınma kısmıyla bugüne kadar hiç ilgilenmediğim için merak ettiğim birşey var. acaba bu tip ömür boyu kampanyaları geçmişte symantec, kaspersky yada antivirus database'i kuvvetli diğer firmalarda yapıldı mı?
  • @kaanben
    Sistem geri yüklemeyi kapatıp güvenli kipte Avira ile taratın.

@Scitoteipsum
    Daha önceleri bu tip kampanyaya rastlamadım açıkçası.1,2 ve 3 yıllık kampanyalar gördüm ama ömür boyu görmedim.Agnitum firması Rus kökenli köklü bir firmadır ve son derece güvenilirdir ve firewall işinde eski ve tecrübelidir.Sorun çıkacağını zannetmiyorum.Zaten kampanya kısa süre sonra bitecek.Firmanın şu an zorda olduğu ile ilgili duyum da almadım.Yani öyle amaç güden bir firma değil.Zaten ücretsiz olarak firewall kampanyası bile yapmıyor.Reklama pek ihtiyacı yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: NitemX

@BrooklynZU, bir sorum var.Avast Free de masa üstünde Avast simgesini çift tıklatınca Avast açılıyor ve ''Lütfen bekleyin,sistem belleği ve başlangıç dosyaları test ediliyor.'' yazısı çıkıyor.(Başlagıç dosyalarını taramayı kapatınca da sonuç aynı.) Bir 10-15 sn sonra Avast ın ana ekranının açılması lazım,sanki hiç açmamışım gibi masa üstü nde hiç bir şey yok...
    İkinci kez çift tıkladığımda açılıyor.Başka av ler denedim.Panda,PC Tools,McAfee gibi.Onlarda bir sorun yok.Bu yalnızca Avast ta oluyor? Bir haftadır bilgisyara format atmayı düşünüyordum.Dün attım.Avast ı gene kurdum.Sonuç yine aynı.Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

quote:

@NitemX
    Açıkçası Avast ı hiç uzun süreli kullanmadım ve çok detaylı inceleme fırsatım olmadı.Zaten Outpost ile kullandığımda 1-2 kez mavi ekran verince uzun süreli kullanma düşüncem de suya düşmüş oldu.DOCTUS forumlarında sorununuz çözülebilir.Avast kullanan ve ayarlarını iyi bilen üyeler var.

@BrooklynZU, öncelikle 10 gündür foruma girmediğimden geç de olsa teşekkürlerimi iletmek istiyorum.Beni DOCTUS forumlarına yönlendirdiğiniz için sağolun.Doctus ta yaklaşık iki saatlik bir gezintinin ardından size yazdığım sorunun aynısını yazan bir arkadaşa rastladım.O na verilen cevaplardan birinde yazılım çakışmalarından bahsedilmiş.A-Squared in bazı av programları ile çakıştığı belirtilmiş.Sanırım en çok ta Avast ile çakışıyor.Bunun yerine A-Squared in Free sürümünü kullanması tavsiye edilmiş.Ben de deneme sürümünü kaldırıp free olanı yükleyince sorun tamamen düzeldi.Formatı da boşuna atmışım.Uğraşıp durdum kaç gün...

Üstadım,bu arada siz daha önce uzun süredir format atmadığınızı ACRONIS programı ile yedek aldığınızı yazmıştınız.Burası yeri değil ama,sorum şu.Ben de bu Acronis le yedek aldım.Yedeği ''D'' ye yükledim.Boot CD si hazırladım.Denemek içinde ''D'' de bulunan yedeği geri yükledim.Her şey buraya kadar normal.Ama daha önce aldığım ''D'' deki yedek yine yerinde duruyor.Sanırım ACRONIS le yedek alınca ve geri yükleme yapınca ''Kopyala-yapıştır'' gibi yapıyor.''Kes-yapıştır'' yapar gibi,tamamen alıp ''C'' ye yüklemiyor.Yani kısaca,bir bozukluk olunca ''D'' de bulunan yedeği her zaman kullanma şansımız var.Doğru anlamışım değil mi? Tekrar teşekkürler...

• Rica ederim.
    Eğer yedeğinizi ayrı bir disk bölümüne aldıysanız o yedeği her zaman kullanma şansınız var.Misal vista yüklediniz ve beğenmediniz veya xp yi beğenmediniz vistaya döneceksiniz.Hemen o işletim sistemine acronis kurup aldığınız yedeği çağırırsanız yine yedek aldığını şekli ile geri gelecektir (bu durumda boot cd sine ihtiyaç duyulmuyor mesela.Yedeği çağırdığınızda pc yi yeniden başlatıyor ve her işi kendisi yapıyor.Boot cd si acil durumlar için daha kullanışlı oluyor) eksiksiz olarak.Yani dediğiniz gibi "bu yedeği her şart altında,her zaman kullanabilirsiniz".Acronis programı windows 7 de de sorunsuz çalışmaktadır.Windows 7 denemek isteyenler yedeğini aldıktan sonra kurulum yapabilir.Beğenmezseniz yine eski sisteminize geri dönebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 28 Ocak 2009; 23:54:59 >
  • Üstad BrooklynZU, bilgi için çok teşekkürler.Ben bilgisayarımda Acronis i ''D'' ye kurmuştum.Ancak format atarken ''C ve D'' yi de silip yeniden biçimlendirdim.Bu arada daha önce Boot CD si hazırlamıştım.Bir de lazım olur diye Acronis 11 i DVD ye veri diski olarak (sanırım Iso oluyor) yazdırmıştım.Formatı attım her şeyi ayarladım,fakat Acronis i bir türlü bilgisayara kuramadım.Boot CD ile yedek aldım.İyi ki boot cd yi daha önce hazırlamışım.

Üstadım, bu DVD deki Acronis i nasıl kaydedeceğim.Bilinmeyen dosya türü olarak görünüyor.Hangi programla açmam gerekiyor? Bilgi verirseniz sevinirim.Saygılar...
  • @NitemX
    Acronis kurulumu mu yapamıyorsunuz yoksa aldığınız yedek mi görünmüyor.Eğer aldığınız yedekte sorun varsa uzantısı değişmiş olabilir.Uzantısını ".tib" oalrak değiştirirseniz ve bilgisayarınızda acronis kurulu ise zaten acronis dosyası olarak görecektir.

@yavuzkaldik
    Forumda illegal paylaşım yasaktır.Lütfen bu tip isteklerde bulunmayınız.
  • @BrooklynZU, biraz karışık anlatmışım durumu.Anladığınız gibi,Acronis i bilgisayarıma kuramadım.Formattan önce kurmuştum.Ama formattan sonra ne yaptıysam olmadı.Zaten boot cd sini de daha önce hazırlamıştım. Yeni yedeği onunla aldım.Ben istiyorum ki bilgisayara da Acronis yüklensin.Ama ne mümkün...
    İnternetten indiriyorum.Kurmak için tıkladığımda ''Bilinmeyen dosya uzantısı'' diye uyarı veriyor ve hangi programla açmak istediğimi soruyor.DVD ye yazdırdım oradan kurayım dedim,sonuç gene aynı.Fazla uzatmadan,ben bu ACRONIS i hangi programla açıp kurabilirim?

Orjinalden alıntı: BrooklynZU

@NitemX
    Acronis kurulumu mu yapamıyorsunuz yoksa aldığınız yedek mi görünmüyor.Eğer aldığınız yedekte sorun varsa uzantısı değişmiş olabilir.Uzantısını ".tib" oalrak değiştirirseniz ve bilgisayarınızda acronis kurulu ise zaten acronis dosyası olarak görecektir.
  • Sandboxie ile kurmayı deneyin.Normalde bu tip birşey nadir olur.Çok sık karşılaşılan birşey değil çünkü.Sandboxie ile kurulum için resimli anlatımlar mevcut aratırsanız.Onun dışında farklı yerlerden indirmenizi öneririm.Belki dosya ile ilgili sorun olabilir.
  • Çok faydalı bir çalışma olmuş. Teşekkürler.
  • Üstad BrooklynZU, Acronis in uzantısı exe. değil.Onun için de kuramıyorum.Ancak 32-64 e dikkat etmedim.Ben yeniden deneyeyim.Sonucu size bir kaç gün sonra bildiririm.Cevaplar için çok teşekkürler...
  • Bugün itibarıyla 49,95$ (83,15TL)'a Outpost Pro Security Suite (Pro Firewall + Pro Antivirus) ömürboyu lisansıyla almış bulunmaktayım.
  • @PMD
    Hırsızlığa girer.Sonuçta zararlıyı ve zararlarını tespit eden veritabanına ekler.X firması başka şekilde y firması başka şekilde tanımlayabilir.Önemli olan kullandıkları motorun verdikleri tepkidir.Hepsi aynı teknolojiyi kullanmıyor ve aynı mühendisleri çalıştırmıyor sonuçta.Eğer biri diğerinden kopyalarsa kendi prestijini kaybeder.O yüzden böyle bir işe girişmek afedersiniz aptallık olur.Ha veritabanına eklediği halde yakalayamayan da olacaktır.Bu sefer yazılım üzerinde düzeltmelere veya güncellemelere giderler.

@erdalonline
    Rica ederim

@NitemX
    Sonucunuzu bekliyorum.

@Scitoteipsum
    Kendi antivirüsü umarım başınızı belaya sokmaz.Ben şahsen programın içindeki antivirüse hiç güvenmiyorum.Zaten çok kullanıcısı da yok içindeki AV yazılımının çünkü çok başarısız ve yetersiz.Ben hala aktif olarak yanına AV yazılımı eklenmesini uygun görüyorum.Keşke sadece benim dediklerime değil de forumlara da baksaydınız neden bu konuda ısrarcı olduğumu anlardınız.En azından son 1 yıl içindeki test sonuçları bile size fikir verebilirdi.Yine de hayırlı olsun demekten başka birşey diyemem.Olan olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 30 Ocak 2009; 19:31:00 >

• Vardır elbette.Ya veritabanında yoktur,varsa da sezgisel taraması zayıftır kaçırır,sezgisel taraması hiç yoktur kaçırır,bulaştıktan sonra silinemeyebilir...vs sayabiliriz.Bu en iyi programda da olabilir en kötüsünde de.
    Elbette bu zararlının ismi bazı firmalarda aynı olsa bazı firmalarda farklı olabilir.Güvenlik programı test edenler database kullanmıyor.Programların database i hakkında bilgiler alıyorlar firmalardan ve ona göre test yapıp istatistik veriyorlar.Yani test yapan firmalar sadece yazılımın içindeki database den faydalanıyor.Tabi bu uzmanlar piyasada var olan ve yazılımların database inde olmayan zararlıları da elbette biliyordur.Zaten bilmezse oturup yorum yapamazlar ve bukadar ünlü olamazlar.Testler yapılırken piyasada bulunan tüm zararlılar değil elde edilebilen zararlılar toplanıyor.Misal 5 milyon zararlı varsa bu adamlar gidip 2-3 milyonu ile test ederler.Bu yüzden hiçbir test net sonuç veremez ve hiçbir teste tam güvenmemeliyiz.
    Bilgisayarda fazla program bulundurmanın hiçbir sakıncası yoktur.Ancak bu programların hepsi aktif kullanılırsa tehlikeli olur.Mümkün olduğunca çakışma yaşanmayan programları seçip bilgisayarda bulundurabiliriz.Ancak hepsini aktif kullanmamalıyız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 30 Ocak 2009; 20:29:53 >

• @PMD
    :) sağolasın. Yok yaş sormuyorlar, aslında ben onların yaşını merak ediyordum baya genç çıktılar :))

@BrooklynZU
    Dediklerine aynen katılıyorum. Zaten büyük ihtimalle bu paketin sadece firewall'ını yükleyip dediğin gibi daha iyi (Kaspersky yada Avira) bir antivirüsle birlikte kullanacağım. Arada 10$ fiyat farkı vardı, o farkı da ileride belki daha iyi antivirüs yaparlar düşüncesiyle verdim. Yada bir denetleme vs geçirecek olursam, bunu kurmak için. Teşekkürler.
  • Tabi bu da bir düşünce.10$ verebiliyorken neden vermeyesiniz.Siz de haklısınız elbette.Zaten firewall konusunda son derece güvendiğim bir firmadır ve firewall ile tanışmamı sağlayan ilk firewall programımdır kendisi.Aramızda bağ oldu artık Outpost ile.Gerek başarısı,gerek kurallardaki esneklik,gerek detaylı bilgilendirme kısmı...vs sebepleri yüzünden her zaman firewall tercihinde ilk sırayı ona veririm.Umarım başarısını sürdürür.Ayrıca forumda cesaret edip bu ürünü alan ilk kişi olduğunuzdan dolayı ve lisanslı güvenlik yazılımına verdiğiniz destekten dolayı şahsım adına da tebrik ediyorum.
  • Sayın BrooklynZU
    Lisanslı olarak Bitdefender İnternet Security 2008 kullanıyorum. Sence bu yazılım nasıl. Kendimce pek işe yaramıyor gibi. Başka önerebileceğin bir yazılım varmı bu tarz
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.