Şimdi Ara

güvenlik kameralarını tv den izleme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
8.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Çalıştığım işyerinde 4 adet güvenlik kamerası var, bunların bağlantısı henüz gerçekleştirilmemiş. Bu işi TV out çıkışlı bir kart alarak halletmeyi düşünüyorum (mesela: http://www.norel.com.tr/urundetay.php?ID=551020 )

Benden kameraların görüntülerinin normal tv izler gibi izlenmesini istediler(kumandadan birinci kanala basınca 1. kamera, 2. kanalda 2 kamera, 3. kanalda 3. kamera ....)

Yine tüm kameraların aynı ekranda görüntülenmeside sağlanıcak.
    Bu işi nasıl gerçekleştirebilirim?

• o kart ile veya benzeri kartlar ile yapabilirsin.haliyle bilgisayarın devamlı açık olması gerekir.
    en iyisi kayıt cihazı almak.

Malı Arap Faik'ten alıyorduk, Karabük'te ikinci yükleme yapılıyordu. Adana'ya kadar da ben kullanıyorudum kamyonu.
  • tv out cıkıslı kartla olmaz..video in girisli bir kart bulmanız lazım..tv kartı olabilir ama dediginiz gibi kanallardan izleyemesiniz..video olarak tek kanal bakılabilir..tunerden bakabilmek için modulator almanız lazım..oda gereksiz..

en kolay nasıl yaparım derseniz..4-8 kanallı dvr kartlar var..software kartlar 15 dolardan baslıyor..25-50-100 fps kayıt yapanları var..hardware kartlar cok daha iyi kayıt yapar ama pahalı gerek yok..siz gidin basit bir software dvr pc kart alın..yazılımını kurun...istediginiz gibi kullanın..

sevgiler

quote:

Orjinalden alıntı: Amor

Merhaba arkadaşlar,

Çalıştığım işyerinde 4 adet güvenlik kamerası var, bunların bağlantısı henüz gerçekleştirilmemiş. Bu işi TV out çıkışlı bir kart alarak halletmeyi düşünüyorum (mesela: http://www.norel.com.tr/urundetay.php?ID=551020 )

Benden kameraların görüntülerinin normal tv izler gibi izlenmesini istediler(kumandadan birinci kanala basınca 1. kamera, 2. kanalda 2 kamera, 3. kanalda 3. kamera ....)

Yine tüm kameraların aynı ekranda görüntülenmeside sağlanıcak.
    Bu işi nasıl gerçekleştirebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gafo -- 28 Mart 2008; 21:52:13 >

• bence sana video giriş seçici modül lazım. 4 adet video girişi olacak bir adet video çıkışı olacak. modülden hangi girişi görmek istiyosan ona basıcan o görüntü tv de görünecek. eksi yanı uzaktan kumandalı bulamayabilirsin.
    arkasında 4 composite video girişi var 1 adet vga 1 adet composite çıkış var ayrıca ethernet girişi sayesinde kameradan aldığın görüntüleri networkten veya internetden de takip edebilirsin. eğer pda kullanıyorsan görüntülere pda ile de ulaşabiliyorsun. ayrıca içerisine ilave olarak hdd takabiliyorsun böylece kayıpsız kayıtda yapabiliyor.ben 80 gb hdd taktım en iyi kalitede 8 gün aralıksız kayıt yapıyor 4 kamerayı, 400 gb tak 1.5 ay kaydetsin işte . uzaktan kumandası var istediğin kamerayı seçebiliyorsun ayrıca 4 kamerayı aynı anda (quad bölücü gibi) ekranda görebiliyorsun.görüntü üzerinde hareket algılama, alarm sensör girişleri gibi özellikleride var ama onlar işine yararmı bilmiyorum. Türkiyeden bulabilmen mümkün ben internetten almıştım.500 ytl civarıydı aldığımda umarım fiyatı düşmüştür, muadili ürünlerle kıyaslanınca çok uygun fiyatlı yüksek performanslı bir cihaz olduğunu söyleyebilirim. tavsiye ederim. umarım işine yarar verdiğim bilgiler

• daha önce çalıştığım uydu sektöründe apartman tipi merkezi multiswitch sistemde dairelere uydu yayını gönderirken apartman girişine koyduğum kamera ile hem kamera hem uydu sinyalini tek kablo ile dairelere dağıtmıştım
    şimdi sana önerim eğer kayıt yapmayacaksan pc destekli bir sisteme gerek yok profesyonel bir rf modülator(rf kanal seçebileceğin) alman (ted elektronikten almıştım) bunu yaparak kompozit video
    sinyalini rf sinyaline çevirmiş oluyorsun böylece istediğin mesafeye gerekirse (amplikatör)hat kuvvetlendirici kullanarak yayını basabilir multitaplarla (binevi splitter) kullanarak istediğin kadar tv ye bölebilrsin hatt tv ye kadar çektikten sonra tek yapman gereken tvde kamera yayının aratmak olacak
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdiyari
    Averdigi EB1304NET

Muadillerini güvenlik şirketleri (!) 1000YTLden başlayan fiyatlara satıyorlar. 500 lira uygunmuş. Bilgisayar + kart daha ucuza geliyor ama daha büyük, ısınıyor vesaire..
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.