Şimdi Ara

Güvenlik kameralarından ikinci monitöre canlı görüntü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    İşyerimde tüm kameralar eski ama çalışır durumdaki bir kayıt cihazına takılı. Kameraların birini ayrıca bir monitörden izleyebilmek istiyorum. Kayıt cihazından monitörün olacağı yere kompozit video kabloların bir telini çekmiştim ve onu kullanmak istiyorum. Fakat Monitör LCD, kamera kablosu BNC, çektiğim kablo S-video, araya ne koymam gerekiyor hiç bi fikrim yok, yardım istediğim bikaç kişiden de çözüm çıkmadı.
    Velhasıl kelam; HELP!
    Teşekkürler...



  • s-video kablodan kastınız nedir?. koaksiyel kablo mu çektiniz?.
    kameradan gelen kabloları bir video switcher'a girip, çıkışını ya pal/vga çevirici ile monitöre vereceksiniz yada
    herhangi bir tv/capture kart ile bilgisayara gireceksiniz.

    Tabi, güvenlik sistemlerinde bu işleri yapacağınız (üzerinde vga çıkışı olan) bir switcher varsa işiniz daha da kolay olur.

    Kaç video kaynağınız var?.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: garfie

    s-video kablodan kastınız nedir?. koaksiyel kablo mu çektiniz?.
    kameradan gelen kabloları bir video switcher'a girip, çıkışını ya pal/vga çevirici ile monitöre vereceksiniz yada
    herhangi bir tv/capture kart ile bilgisayara gireceksiniz.

    Tabi, güvenlik sistemlerinde bu işleri yapacağınız (üzerinde vga çıkışı olan) bir switcher varsa işiniz daha da kolay olur.

    Kaç video kaynağınız var?.


    S-video değil de tam olarak; o kompozit kablolardan bir teli ayırıp kablo kanalından çektim. Koaksiyel galiba o üç şeyin arasından çıkan ince çubuk şeklinde olandan.
    İki adet kartım var iki adet bilgisayarda girmediğim driver, yüklemediğim program kalmadı (ki her kartın kendi programı var) ama bilgisayarlardan görüntü alamadım. Bu yüzden bu noktadayım.
    Ayrıca sadece izleme için bilgisayarlardan birini meşgul etmek istemiyorum. Daha doğrusu sadece monitöre vermem gerekiyor.

    Aslında araya çektiğim kablo pek de önemli değil. benim ihtiyacım kayıt cihazından önce kameralardan birinin kablosunu çoğaltıp monitöre göndermek.

    Galiba hem çoğaltmak için hem de monitöre görüntü vermek için iki adet adaptör/switch benzeri cihaza ihtiyacım olacak. Ama ne olduğunu bilmiyorum. Araştırdım, araştırıyorum ama bulamıyorum. Kafayı yiyecem !!

    Cevabın için teşekkürler Garfie...




  • ne dediğini tam olarak anlamadım ama o bahsettiğin kablo cctv kablo olmalı, içinde anten kablosu gibi tek damar bi kablo dışında onu saran çıplak örgü şekinde bir kablo vekırmızı sarı siyah renkli üç kablo olmalı. o diğer kablolar enerji ve sesi taşımak içindir. Görüntüyü cihaza girmeden bölemezsin. kayıt cihazının kamera girişlerinin altında ikinci bir bnc yuvası daha var mı(loop çıkışlar)? eğer o şekilde girişler var ise görüntüyü monitöre aktarabilirsin.
  • Teşekkürler Garfie ve SerpentEgg!!

    Kullandığım kablodaki uçların/konnektörlerin adı RCA imiş.

    Garfie'nin dediği gibi video switcher aldım (üzerinde video converter yazıyodu). RCA, s-video, vga girişleri var; vga çıkış veriyo.

    Kayıt cihazından da her bir kamera için ayrıca BNC çıkış varmış zaten; oradan BNC-RCA adaptörü ile aldım, switcher a verdim; bitti.
  • BNC Soketi Kesit Sarı Tos Fiş Takıp LCD Ye Girin. Bu Kadar Basit...
    Bende Öyle Kullanıyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.