Şimdi Ara

Guvenli Mod'a girerken reset sorunu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamun aleykum arkadaslar. Konuyu yanlis yere actiysam affola.

Konuyla ilgili bir cok yerde arastirma yaptim fakat ise yarar bir bilgi edinemedim.

Durumu PC de silmis oldugum ekran karti driverimin kalintilarini yardimci bir program ile temizlemek icin guvenli mod'a girmeye calisirken farkettim.. pc yi guvenli modda ac dedikten sonra kullanici ekranina geldiginde sifreyi yazacagim esnada daha sifreyi yazamadan pc reset atiyordu. daha sonra normal olarak pc yi acip kullanici sifresini kaldirdim bi sekilde guvenli modda masaustunu gorsek pacayi siyirirmiyiz dusuncesiyle fakat bu sefer de guvenli modda ac diyence ''welcome'' ekraninda henuz masaustunu gormeden yine reset atiyordu. Daha sonra uzun uzun ardi arkasi gelmeyen arastirmalar sonucunda ''Win32.Sality'' turu bir virus cesidinin belirtisi oldugunu ogrendim. Normalde bu virusten yana sikayetci olan kisilerin bilgisayarindaki diger belirtiler gorev yoneticisini ve regedit' i devre disi kalmasi vs.. ama cok sukur ki bunlar bende yok.

Bu virusun bilgisayarimda oldugu dusuncesiyle ''kaspersky salitykiller'' ''combofix'' gibi cesitli programlarla tarama yaptirdim fakat sonuc degismedi hala guvenli moda giremiyorum. Bu olayin bir virusle alakali olma ihtimali nedir, sality virus turlerinden herhangi biriyle karsi karsiya olup olmadigimi nasil anlarim?

Konuyla ilgili tecrubelerinizi ve yardimlarinizi rica eder, iyi forumlar dilerim arkadaslar tesekkurler simdiden.

System: Acer Aspire E1-531G
    isletim sistemi: windows 7 Enterprise service pack 1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kumcuk -- 7 Ocak 2014; 7:19:01 >

• virüs olsa kaspersky bulurdu. ayrıca sality gibi virüsler in etki alanı bellidir ki bu mevzu uzun, virüs değil bence sendeki durum.
    İşletim sisteminde bir kısım çökme olmuş gibi sanki.
    Her sıkıntıda formatı yapıştır demeyi sevmem ama çok kafana takıyorsan düzeltmeye uğraşmaktan daha kolay bir çözüm olur.
    Aklında virüsmüydü neydi diye soru işareti de kalmaz :)
  • yanilmiyorsam ki siz daha iyi bilirsiniz.. sality virus turleri format sonrasinda bile kendini aktif hala getirebiliyormus. dolayisiyla kokunden temizlemek tek cozum yoluymus diye okudum. ki bu virus turuyle karsi karsiya olup olmadigimi bilmiyorum. bu sorunun ustesinden gelemezsem virus oldugunu dusunucem. ki eger pc'mde bu virus varsa format bu sorunu gecici olarak erteleyecek ve bir sure sonra pc yine ayni duruma gelecektir. Yine de bi format atsam iyi olacak ama elimde herhangi bir isletim cd si yok. ve 1 sene kadar da olmayacak evimden ve cevremde uzak yurtdisindayim su an. dolayisiyla pc daha kotu hale gelmeden bi sekilde sorun ne ise duzeltmek istiyorum durum yeni bir pc almayi gerektirecek kadar kotu bir hal almadan ilginiz ve alakaniz icin tesekkur ederim. Arkadaslar varsa herhangi bir cozum yolu bilen paylasan olursa cok memnun olurum. Saglicakla kalin..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Recovery Mod'a Giremiyorum
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.