Şimdi Ara

guvenli internet profilinden kurtulma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cafe'de kablosuz baglanirken guvenli internet profilinden kurtulmanin bir yolu var mi? Uyari sayfasinda Turksat kablonet yaziyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ledie L kullanıcısına yanıt
    Cafe size mi ait.
  • sky@net kullanıcısına yanıt
    Hayır bana ait değil. Internet cafe de değil normal kahve içilen wireless'ı olan cafe.
    Peki neden umuma açık bir yerde güvenli internet profilinden kurtulmak istiyorsunuz ki. Hangi sitelere erişmek istiyorsunuz. Sonuçta eğer yasadışı bir iş olursa kafecinin başı yanabilir.
  • Neden kurtulmak istiyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Güvenli internet profili sadece yasa dışı sitelerin engellendiği değil tümden güvensiz görünenlerin engellendiği bir profil. Hepsini bilemem ama engellenmiş yasal siteler var örneğin dotvpn.com. Hatta erotik içerikli sitelerde yasal ama tümden hepsi filtreleniyor işte.
    Evinizde internet yok mu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu DNS adresleri güvenli mi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Cafeden girmek için illa evde internetin olmaması gerekmiyor değil mi? Tabiki var su an dışarıdayım başka sorunuz?
    Yasa dışı siteler Türkiye'ye bile kalmadan zaten global olarak yasaklnır kaldırılır silinir. Türkiye'de bir de üstüne tib'in engelledikleri var ki bunların çoğu genelde yasal olup 21+ yetişkin içerikli siteler, torrent warez film müzik vs. vs. Dns ayarı vpn ayarı engel kaldırma vs. bundan dolayı bukadar yaygın olarak kullanılıyor.
    Örnekler:
    https://forum.donanimhaber.com/m_55841794/tm.htm
    https://forum.donanimhaber.com/m_60905805//tm.htm#60909277

Eğer bu uygulama yasa dışı siteleri yasklasaydı şöyle bir saçmalık olurdu. Birincisi yasa dışı siteler zaten bu uygulama olmasa da yasak, ikincisi bu hat sahibinin isteği üzerine kullanılan bir şey, hat sahibi bu uygulamayı kapatabiliyor. Yasa dışı sitelere girmeyi hat sahibinin kendi isteğiyle açıp kapayabilmesi mantıklı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: fahri1156

Neden kurtulmak istiyorsunuz?

Kendi güvenliğimi sağlayabiliyorum ve hangi sitenin ne kadar güvenli ve uygun olduğuna kendim karar verebiliyorum. Yasaklanmasına ihtiyacım kalmıyor yani. Seyahat ederken dışarıda otelde cafede internet kullanırkende aynı şekilde.

Bu uygulama hat sahibinin isteği ile açılıp kapatılabilen bir şey zorunlu değil, otel cafe gibi ortamlarda kullanılması mantıklı olabilir ama kişisel olarak birisi niye bunu istesinde kurtulmak istemesin onu da ben anlamadım esas. Bu ülkede dns ayarlamalarıydı vpn idi proxy idi bunlar hiç kullanılmıyorda bir benim sorum mu garibinize gitti? Tercih meselesi tabiki yinede.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.