Şimdi Ara

Guti'yi Alex gibi oynattım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
0
Favori
2.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi kimse kızmasın etmesin ama Alex bizim Lig'in yıldızı olur.
    Öyle Avrupa'da asılıp, maçı kazandıran kaç tane oyunu, mücadelesi var?

Alex'in tarzı öyle pek etliye sütlüye karışmayan (Bu sene itibariyle baskı yapıyor, koşuyor diyor Rıdvan hoca gerçi ama bilemiyorum) tekniğiyle, tarzıyla farklı klas bir oyuncu.
    Ama hiçbir zaman hırslı, mücadeleci bir oyuncu değil bana göre.

Daha doğrusu, demek istediğim şu; kendisi her zaman oynadığı takımının önünde, kendisini hiçbir zaman ikinci plana atmıyor.
    Belki bu yüzden daha az sakatlanıyor.

Kesinlikle profesyonel bir oyuncu. Özel hayatı olsun, yedikleri içtikleri olsun hepsine dikkat ediyor, kendisine iyi bakıyor.
    Eh takımına da Türkiye Hudutları içerisinde bunca senedir çok yararlı bir oyuncu, hatta en yararlısı.

Guti ise, en azından gençlik dönemini bilenler, takip edenler çok daha iyi bileceklerdir, mücadeleci, hırslı ve zeki bir oyuncu. Bize yaşlı zamanları geldi belki ama futbolla arası iyi olanlar, La Liga'yı takip edenlerin çok yakından bildiği, takip ettiği, beğendiği bir yıldızdır ki o dönem oynadığı futbolu izleseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: SUAVI

Arkadaşlar şimdi kimse kızmasın etmesin ama Alex bizim Lig'in yıldızı olur.

Alex'in tarzı öyle pek etliye sütlüye karışmayan (Bu sene itibariyle baskı yapıyor, koşuyor diyor Rıdvan hoca gerçi ama bilemiyorum) tekniğiyle, tarzıyla farklı klas bir oyuncu.

Daha doğrusu, demek istediğim şu; kendisi her zaman oynadığı takımının önünde, kendisini hiçbir zaman ikinci plana atmıyor.

Kesinlikle profesyonel bir oyuncu. Özel hayatı olsun, yedikleri içtikleri olsun hepsine dikkat ediyor, kendisine iyi bakıyor.
    Eh takımına da Türkiye Hudutları içerisinde bunca senedir çok yararlı bir oyuncu, hatta en yararlısı.

Guti ise, en azından gençlik dönemini bilenler, takip edenler çok daha iyi bileceklerdir, mücadeleci, hırslı ve zeki bir oyuncu. Bize yaşlı zamanları geldi belki ama futbolla arası iyi olanlar, La Liga'yı takip edenlerin çok yakından bildiği, takip ettiği, beğendiği bir yıldızdır ki o dönem oynadığı futbolu izleseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

katılıyorum. yıllardır guti en sevdiğim oyunculardandı ve elimden geldiğince takip ederdim... aslında forvet arkası fazla oynamazdı orada da, genelde orta sahanın ortalarında oynardı ve takımı atağa kaldırırdı.. ben olsam alex pozisyonunda oynatmam.. evet guti iyi pas atıyor, çok zeki ama alex gibi golcü kimliği yok, daha doğrusu boş koşuları o kadar iyi değil.. pozisyona girenden ziyade pozisyona sokan bi oyuncudur bir istisna dışında, onda da real madrid forvetlerinin sakatlığında baya bi süre santrafor oynamıştı, çok da başarılıydı..

• quote:

Orijinalden alıntı: wildlove

quote:

Orijinalden alıntı: SUAVI

Arkadaşlar şimdi kimse kızmasın etmesin ama Alex bizim Lig'in yıldızı olur.

katılıyorum. yıllardır guti en sevdiğim oyunculardandı ve elimden geldiğince takip ederdim... aslında forvet arkası fazla oynamazdı orada da, genelde orta sahanın ortalarında oynardı ve takımı atağa kaldırırdı.. ben olsam alex pozisyonunda oynatmam.. evet guti iyi pas atıyor, çok zeki ama alex gibi golcü kimliği yok, daha doğrusu boş koşuları o kadar iyi değil.. pozisyona girenden ziyade pozisyona sokan bi oyuncudur bir istisna dışında, onda da real madrid forvetlerinin sakatlığında baya bi süre santrafor oynamıştı, çok da başarılıydı..

aynen katılıyorum ayrıca istatistik koyanlarda var yok guti kaç gol atmış kaç maç oynamış vs. Ben yazayım da bir daha kimse demesin artık guti madirdin yedeğiydi diye
    542 maça çıkmış Real Madrid te toplam 77 gol atmış (kaç asist yaptığını bulamadım ama inanın çoktur çünkü asıl işi o)
    Bu sayıların önemini şöyle göstereyim isterseniz
    xavi=377 maç 37 gol
    ayrıca şunu da belirteyim böyle bir oyuncularda istatistik çok önemli değildir oyunun içerisindeki katkısı önemlidir bir orta saha oyuncusu için.
    artık madridin yedeği diyen olmaz artık umarım

• - 2007-2008 Şampiyonlar Ligi Asist Kralı.
    - Türkiye'ye gelmiş yabancı oyuncular arasında Avrupa'da en çok gol atan oyuncu
    - Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali
    - Avrupa Kupaları’nda 57 maç oynadı; 14 gol attı, 18 asist yaptı. Yani 57 maçta 32 golü ya attı ya da attırdı. (Hep diyorlar ya; Avrupa’da bir hiçmiş Alex!)

Alex en üst düzey futbolda da (Chelsea‚ Milan‚ Inter‚ Manchester) var olduğunu defalarca gösterdi.
    Neredeyse en iyi yıllarını forvetsiz geçirdi yok Nobredir yok Kezmandır yok Guizadır‚ ama başkalarının hatası hep ona kesilmeye çalışıldı. Yaptıkları değil hep yapamadıkları konuşuldu. İyi dayandı iyi direndi‚ gerçek bir efsane oldu.

Mesele Real Madrid'de yedek klübesine hapsolup kariyer yapmaksa evet Guti daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darbeli Matkap

- 2007-2008 Şampiyonlar Ligi Asist Kralı.
    - Avrupa Kupaları’nda 57 maç oynadı; 14 gol attı, 18 asist yaptı. Yani 57 maçta 32 golü ya attı ya da attırdı. (Hep diyorlar ya; Avrupa’da bir hiçmiş Alex!)

Alex en üst düzey futbolda da (Chelsea‚ Milan‚ Inter‚ Manchester) var olduğunu defalarca gösterdi.
    Neredeyse en iyi yıllarını forvetsiz geçirdi yok Nobredir yok Kezmandır yok Guizadır‚ ama başkalarının hatası hep ona kesilmeye çalışıldı. Yaptıkları değil hep yapamadıkları konuşuldu. İyi dayandı iyi direndi‚ gerçek bir efsane oldu.

Mesele Real Madrid'de yedek klübesine hapsolup kariyer yapmaksa evet Guti daha iyidir.

Başarı saydığın şampiyonlar ligi çeyrek finalini bırak 3 kere kazanmış o kupayı Guti.
    La Liga'da asist krallığı var.Yedek kalarak yapmış birde bunu bak yedek kalmasaymış sen düşün.

La Liga Şampiyonluğu (1996/97, 2000/01, 2002/03, 2006/07, 2007/08)
    İspanya Süper Kupası Şampiyonluğu (1997, 2001, 2003, 2008)
    UEFA Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu (1997-98, 1999-00, 2001-02)
    UEFA Süper Kupa Şampiyonluğu (2002)
    Kıtalararası Kupa Şampiyonluğu (1998, 2002)

Alex rüyasında görür bunları ancak
    14 sene R.Madrid kaptanlığını ve Madrid'den giderken tüm taraftarın arkasından ağladığını saymıyorum bile.

İstersen yabancı bi foruma konuda açabilirsin.Guti Hernandez vs Alex de Souza diye.Tarafsız kişilerden görelim birde karşılaştırmayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Colossus_

quote:

- Avrupa Kupaları�nda 57 maç oynadı; 14 gol attı, 18 asist yaptı. Yani 57 maçta 32 golü ya attı ya da attırdı. (Hep diyorlar ya; Avrupa�da bir hiçmiş Alex!)

Alex en üst düzey futbolda da (Chelsea� Milan� Inter� Manchester) var olduğunu defalarca gösterdi.
    Neredeyse en iyi yıllarını forvetsiz geçirdi yok Nobredir yok Kezmandır yok Guizadır� ama başkalarının hatası hep ona kesilmeye çalışıldı. Yaptıkları değil hep yapamadıkları konuşuldu. İyi dayandı iyi direndi� gerçek bir efsane oldu.

Başarı saydığın şampiyonlar ligi çeyrek finalini bırak 3 kere kazanmış o kupayı Guti.
    La Liga'da asist krallığı var.Yedek kalarak yapmış birde bunu bak yedek kalmasaymış sen düşün.

14 sene R.Madrid kaptanlığını ve Madrid'den giderken tüm taraftarın arkasından ağladığını saymıyorum bile.

İstersen yabancı bi foruma konuda açabilirsin.Guti Hernandez vs Alex de Souza diye.Tarafsız kişilerden görelim birde karşılaştırmayı.

Biraz sonra gelip birşeyler sallamaya devam edecek ve ben daha da çok güleceğim.

• Alex gerçekten çok iyi bir oyuncu, aklıyla oynayan, golcü ve yaratıcı, inanılmaz kafa vuruşları yapabilen bir oyuncu. Süper istatistiklere sahip, her takımın isteyeceği bir oyuncu yani. Ama bir gerçek var ki Alex, Türkiye'nin yıldızıdır ama Guti Dünya yıldızıdır
  • Muhabir: Alexi tanıyor musun Guti?

Guti: Hayır.

Dağılabilirsiniz.
  • quote:

Yedek kulubesiymiş 542 maç diyorum anlamada sorunların mı var?

• quote:

quote:

Güzel cevap adam 542 maç oynamış hala yedek kulübesi diyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Alex gerçekten çok iyi bir oyuncu, aklıyla oynayan, golcü ve yaratıcı, inanılmaz kafa vuruşları yapabilen bir oyuncu. Süper istatistiklere sahip, her takımın isteyeceği bir oyuncu yani. Ama bir gerçek var ki Alex, Türkiye'nin yıldızıdır ama Guti Dünya yıldızıdır

Zaten şunu anlamıyorum herhalde kimse Alex'e kötü oyuncu filan demiyordur, bilakis Türkiye'deki her yabancı, her oyuncu keşke onun gibi profesyonel olsa, kendisine baksa, özel yaşamına dikkat etse, takımına yararlı olsa.
    Bu yılbaşında evinde parti vermiş, kendi ülkesinden bir çok akraba, arkadaşı filan gelmiş, böyle bir gece de bile alkol almadığını okumuştum.

Zaten sakat kaldığı dönemler çok az olması gerekiyor, kendisine iyi bakıyor, hiçbir zaman belli bir seviyenin altına düşmemiş, çok iyi bir oyuncu.
    Belki Türkiye'de değilde başka bir ülkede olsa farklı sonuçları olabilirdi ama bizler olasılıklardan değil, gerçeklerden bahsediyorsak eğer Alex bizim gibi bir Lig'de yıldız oyuncudur ama Dünya ölçeğinde yapabilecekleri tartışılır.

Zaten yıldızı inanılmaz parlamış olsaydı, büyük kulüplerden birisi muazzam paralar vererek FB'den transfer edebilirdi. Oyuncunun kaderi de biraz oynadığı takımının başarısı ile ilgili.
    Çok daha büyük ve de tanınmış bir yıldız olabilecekken olamamıştır.

Goal.com'daydı sanırım, bir haber yapılmıştı Alex'le ilgili. Bir İngiliz yorumcu soruyor bu yaşa gelmiş, kim bu diye?
    Yani bence her şeyi özetliyor.

Alex keşfedilmemiş, bizim memletin öz yıldızı diyebiliriz.

Misal Şener Şen, Haluk Bilginer Türkiye'de değil de Hollywood'da olsalardı tüm dünyada tanınırlardı... Bu da ona benziyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eneswego

Muhabir: Alexi tanıyor musun Guti?

Guti: Hayır.

Dağılabilirsiniz.

.
  • Real Madrid'de oynaması Beşiktaşa ne gibi bir katkı sağladı.Yani Real Madrid'de oynadığı için her maç beleş bir penaltı kullandırmıyolar yanlış hatırlamıyorsam.

Bence kıyaslanması gereken Gutinin size kaç maç kazandırdığı,Alexin bize kaç maç kazandırdığı.
  • quote:

quote:

iyi o zaman bizim lig tarihinde gelmiş geçmiş en iyi futbolcu roberto carlos..

• Siz kaşındınız.

Guti'yi Alex gibi oynattım

Yukarıdaki incelemeyi transfermarkt sitesinden aldım.İki oyuncunun Lig ve Avrupa istatistiklerini çıkardım.

İlk olarak ikisinin Lig Performanslarına bakalım.

Guti 8 Sezonda 175 La Liga Maçına çıkmış 13 Gol , 29 Asist yapmış.

Alex ise 7 Sezonda( ki bu sezon henüz bitmedi ) 188 Süper Lig maçına çıkmış ve 103 Gol , 101 Asist yapmış.

Şimdi diyecekler ki Türkiye Süper Ligi ile La Liga bir mi ? Elbette bir değil.TSL Ligi daha kapalı,daha defansif bi ligdir.
    Nitekim La Liga'da Gol kralı olmuş Güiza ve Premier Ligde Gol Kralı olmuş Anelka'nın burada yani Türkiye Süper Liginde ne hallere düştüğünü hepimiz gördük...Guti'nin 8 Sezonda o kolay ligde atttığı golü Alex 1 sezonda atıyor.

Şimdi de Avrupa Performanslarına bakalım.

Guti Kariyeri boyunca Ral Madrid'de top koşturan bi oyuncuydu.Ki bu yüzden Şampiyonlar Liginden daha alt seviyedeki kupalarda hiç mücadele etmedi.
    O yüzden incelememizi Şampiyonlar Ligi eksenli yapıyorum ki Elmayla Armutu kıyas yapmış olmayayım.

Başlayalım o zaman.

Guti Real Madrid'de tam 14 sezon Şampiyonlar Liginde oynamış.Şampiyonlar Ligi'nde geçirdiği bu 14 sezonda toplam 97 maça çıkmış ve 16 Gol , 8 Asist yapmış.

Alex ise Şampiyonlar Liginde sadece 4 sezon oynayabilmiş.Ve Şampiyonlar Liginde geçirdiği bu 4 sezonda 5 Gol , 11 Asist yapmış.
    2007-2008 Şampiyonlar Liginde de Asist Kralı olarak tarihe geçmiştir.

Bir diğer deyişle ;

Guti 14 Sezonda sadece 16 Gol ve 8 Asist yapıyorken ; Alex 4 Sezonda 5 Gol , 11 Asist yapmış...
    Guti Ronaldo'lu-Figo'lu-Becham'lı-Roberto Carlos'lu-Zidane'li-Raul'lu-Morientes'li vsr Real Madridle Avrupa'da bu istatistikleri yakalarken ;
    Garibim Alex Kezman'larla-Güiza'larla-Nobre'lerle - Maldonadolarla-Josicolarla-Önderlerle-Can'larla bu istatistikleri yakalamış.

Guti CL'de 97 maçta Asistlerle beraber 24 Gole etki etmiş.(Maç başına yaklaşık 0.25 Gol Etkisi )
    Alex CL'de 25 maçta Asistlerle beraber 16 Gole etki etmiş.(Maç başına yaklaşık 0.64 Gol Etkisi )

Takım ve kadro farklarını gözettiğimizde ise bu fark daha da açılır.Şimdi Avrupa'da kıyaslayın ikisini bakayım.

• La Liga kolay lig ?

Yahu Alex orada oynayamazdı ki, zaten hiçbir iyi Avrupa kulübü de teklif yapmamış adama. Yahu güldürmeyin artık, tamam çok iyi istatistikleri var , bunu hep söylüyoruz ama Türkiye ligi için iyi yani.
  • e o zaman alex zidane dan (227 maç (49gol) xavi den(377 (38)) fabregas tan(237 (48)) da iyi o zaman?
  • quote:

La Liga kolay lig ?

Yahu Alex orada oynayamazdı ki, zaten hiçbir iyi Avrupa kulübü de teklif yapmamış adama. Yahu güldürmeyin artık, tamam çok iyi istatistikleri var , bunu hep söylüyoruz ama Türkiye ligi için iyi yani.

Nihatın ve Guiza'nın gol kralı olduğu lig çok zor olmasa gerek.
  • hatta alex 188 maçta 100 gol 100 asist le şuanda dünyanın en iyi oyuncusu olabilir belki ronaldo messiyle yarışır?
  • quote:

La Liga kolay lig ?

La Liga Dünya'nın en kolay liglerinden biridir.Çünkü takımlar Futbol oynarlar sadece.Nihat bile orada harikalar yaratıyordu.Yanlış anlaşılmasın Kalitesinden bahsetmiyorum.Takımlar çok ofansif oynadıkları için o ligde gol atmak,attırmak çok kolaydır.

Ayrıca bak yukarıda Avrupa Karneleri var iki oyuncunun.Sadece Şampiyonlar Ligi kıyaslamalarına bakmanız bile yeterlidir.Alex'in sadece Lig için iyi olduğunu iddia ediyorsanız Guti için ağzınızı bile açmayın bence.Nitekim Şampiyonlar Liginde Asist Kralı olmuş bir adam yani Alex.Kaldı ki gol/asist ortalamalarında da Guti epey aşağıda kalmış Alex'e nazaran.( Ligi saymıyorum artık CL'de bile durum böyle )

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.