Şimdi Ara

Guti'yi Alex gibi oynattım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
0
Favori
2.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SUAVI

quote:

Orijinalden alıntı: chakra

Guti ismi piyasada daha büyüktür ama iş burada takıma katkılarına gelince karşılaştırma yapmak bile abestir. Alex nal toplatır. Alex daha uzun süredir burada denilebilir ama bu oynadıkları aynı süreç için de değişmez.

Guti'nin bu sene Beşiktaş'a verdikleri ile (Kötü değil esasında, bu kadar başarısızlık geldiğinin ilk senesi içerisinde yaptıkları, attığı goller ortada) Alex'in FB'ye verdikleri denk değildir, doğrudur.

Ama soruyu şöyle sorarsak eğer; Guti'nin Real Madrid'e kattıkları ile Alex'in FB'ye kattıkları arasında bir fark var mıdır? Evet vardır hem de dağlar kadar fark vardır.

@Darbeli Matkap
    Sözüne ettiğin gibi dünya piyasasında farklı bir oyuncu olsaydı eğer ne diye FB'de oynamaya devam etti?
    Rekor transfer rakamlarıyla Avrupa'nın en iyi takımlarında oynayabilirdi.

Rekor rakamlar geldi de siz mi satmadınız? Göndermediniz? Bırakmadınız?
    Yok hayır. Alex ne diye FB'de oynasın ki?

Hem sizler için o kadar özel, önemli bir oyuncuydu da devre arasında adamı az daha ne diye gönderiyordunuz? Bu nasıl bir iş? Aziz Yıldırım devreye girmese çoktan gitmişti belki de.
    Yine o kadar özel oyuncuydu da Alex 3 senelik sözleşme istemesine rağmen ne diye 1+1 teklif ettiniz, hatta imza attırdınız? Aynı şekilde adamın istediği ücretin çok daha altına bir paraya ikna etmediniz mi?
    Belki yurtdışından daha iyi koşullara sahip teklifler gelmiş olsa Alex bu tartışmaların başladığı gün FB'yi bırakır giderdi ama demek ki öyle bir durum da yok gözüküyor.

Ula iyileştirme dediğin yine Guti'den fazla para alıyor.
    Ayrıca neden kimse benim yazdığım milli takım klasmanına cevap vermiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Madar

Yarınız Alex'i sevsin,öbür yarınız Guti'yi.Niye birini seven,diğerini illa o yöne çekmeye çalışıyor ki?Hatta 3'e bölünüp hagi'yi de dahil edebiliriz belkide.

Ben hepsini seviyorum mesela,hangisi daha iyiydi lan bunların diye sormakla niye yorayım kendimi.Al bak hagi bıraktı futbolu,bir daha istesende seyredemezsin,bir-iki sene içinde diğerleride bırakacak.Kıymetini bilin,tadını çıkartın.

Hagi'nin Türkiye'deki herkesin gönlünde ayrı bir yeri vardır diye düşünüyorum, o yüzden onu tartışmalara bile sokmaya gerek yok. (Tabii UEFA kupasını görme şansını elde edenler kuşaklar arasında, yoksa daha genç arkadaşlarımız için belki önemli olmayabilir.)
    Aynı başarıyı bugün Alex'de getirse eminim ki yine hepimizin gönlünde ayrı bir yeri olur.

@John Dillinger
    İyileştirme filan diyorsunuz da adam az daha gidiyordu FB'den. Hem 3 senenin altına imza atmadınız, hem de istediği parayı vermediniz, daha az para oynamaya ikna ettiniz. Bizim Nobre ile aynı para oynatın olmazsa.

• yeter arkadaşlar bunu tartışmanın bi anlamı yok, bir sonuca varamayacağımızı hepimiz iyi biliyoruz. herkesin görüşü farklı ve herkes birbirinin görüşüne saygı duymalı. ikiside çok değerli oyuncular. guti real madrid'in en çok süre alan 10 oyuncusundan biri ve kaptanı, kalitesine laf yok. alex'de aynı şekilde herne kadar kariyeri guti gibi olmasada bence aynı kalitede bir futbolcu. alex'in fener'e kattıkları tabiki guti'nin beşiktaşş'a kattıklarından fazla. yani alex 26-27 yaşında gelmiş, 7 senedir burda, guti geleli ise sadece 1 sene olmuş, tabiki kattıklaır daha fazladır. guti'De beşiktaş'da 27 yaşından beri oynuyo olsaydı, adil bir karşılaştırma olurdu ama guti'yi 27 yaşındayken real madrid'den hiç bir takımın alabiliceğini sanmıyorum ve öylede oldu zaten. uzatmak gereksiz bence, ikiside birbbirinden kaliteli...
  • Benim milli takım performansı karşılaştırmam hala cevap almadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Dillinger

Bende tartışmayı başka yere çekeyim.
    Madem Guti çok iyi bir oyuncuydu neden İspanyanın en kötü dönemlerinde bile Milli takıma çağrılmamıştır.
    Hadi Raul bir dönem Aragones yüzünden çağrılmadı ama Guti rutin olarak hiç bir teknik adam döneminde revaşta bir oyuncu olmamış hatta İspanyanın ortasaha sorunu olmasına rağmen.

milli takım mevzusu adil bir ölçü değildir bana göre. eğer öyle olsaydı o zaman guiza, guti'den daha iyi bir futbolcu diyebilirdik. çağrılmamasının bir çok sebebi olabilir, en önemliside xavi ve xabi gibi oyunculardır bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lawagolem

quote:

Madem Guti çok iyi bir oyuncuydu neden İspanyanın en kötü dönemlerinde bile Milli takıma çağrılmamıştır.
    Hadi Raul bir dönem Aragones yüzünden çağrılmadı ama Guti rutin olarak hiç bir teknik adam döneminde revaşta bir oyuncu olmamış hatta İspanyanın ortasaha sorunu olmasına rağmen.

milli takım mevzusu adil bir ölçü değildir bana göre. eğer öyle olsaydı o zaman guiza, guti'den daha iyi bir futbolcu diyebilirdik. çağrılmamasının bir çok sebebi olabilir, en önemliside xavi ve xabi gibi oyunculardır bence...

Xavi ve Xabi'den öncede girememiş.
    Sadece 14 maç oynamış o'da grup elemelerinde.

• quote:

quote:

quote:

dediğim gibi bir oyuncunun milli takımda çok oynamış olması, o oyuncunun mükemmel olduğunu göstermez. guize buna mükemmel bir örnek bence. çağrılmamasının bir çok sebebi olabilir, daha iyi alternatifler vardır, hocanın sistemine uymuyordur vs... ayrıyetten xavi ve xabi'nin olmadığı dönemlerde ise guardiola ve mendieta gibi oyuncular vardı ve bunlar o dönemdeki guti'den daha iyi oyunculardı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

dediğim gibi bir oyuncunun milli takımda çok oynamış olması, o oyuncunun mükemmel olduğunu göstermez. guize buna mükemmel bir örnek bence. çağrılmamasının bir çok sebebi olabilir, daha iyi alternatifler vardır, hocanın sistemine uymuyordur vs... ayrıyetten xavi ve xabi'nin olmadığı dönemlerde ise guardiola ve mendieta gibi oyuncular vardı ve bunlar o dönemdeki guti'den daha iyi oyunculardı.

İspanyanın en kötü dönemlerinde bile yedek bile olamazmıydı?

• en basaitinden quaresma bile sadece 25 kere milli olmuş. iyi o zaman "q7 berbat bir oyuncu" diyelim. ernst 24 kere milli olmuş, berbat bir oyuncu o zaman.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İspanyanın en kötü dönemlerinde bile yedek bile olamazmıydı?

demek ki daha iyi alternatifler varmış. 2000 ve 2002 lerde guti zaten 23-25 yaşlarında bir oyuncuydu ve çok daha tecrübeli oyuncular vardı. daha sonrada ispanya'nın yeni jenerasyonu devreye girdi zaten. ya sadece alternatifler değil, belkide o dönemlerde kötü performans gösteriyordu, o yüzden giremedi, kim bilebilir. hocanın sistemine uymuyordu giremedi veya... o zaman madem alex brezilya için çok değerliydi, neden dünya kupalarında yoktu ? demek ki daha iyi alternatifler vardı. ernst ve q7 örnekleride mükemmel örnekler bence...

• bu konuda bir yere varamayız. bal ile pekmez arasında seçim yapmak gibi ben şu anda kendi takımımda olduğu için tabiki guti derim ama alex'e de "guti'den kötü" diyemem asla...
  • Fenerbahçeli arkadaşlar gerçekten bulamadığım için soruyorum Alex Brezilya A takım kaptanlığınımı yaptı yoksa gençken alt takım kaptanlığımı? Google arattım bulamadım.Alexin A milli takım forması ve kaptanlık pazubandı ile bir resmi varsa koyabilirmisiniz?
  • İnternette aratırken böyle birşey buldum;
    http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/278373.asp#BODY
  • Alex de Souza / Fenerbahçe

Ulusal basın, Alex, Ronaldinho’yla birlikte ülkeden ayrıldığında ülke futbolunun geleceğinin iki yıldızının Avrupa’ya açıldığını yazmışlardı.

Büyük yeteneği ve saha içindeki liderlik vasfı onu hem kulübünde hem de milli takımda kaptanlığa getirdi. Ama oyundaki istikrarsızlığı ve uzun periyotlar ortadan kayboluyor olması, Lexotan uyku hapından esinlenilerek ülkesinde ‘Alexotan’ lakabı almasına neden oldu.

Uğur Meleke
    NTV-MSNBC
  • quote:

Orijinalden alıntı: SUAVI

quote:

Orijinalden alıntı: chakra

Guti ismi piyasada daha büyüktür ama iş burada takıma katkılarına gelince karşılaştırma yapmak bile abestir. Alex nal toplatır. Alex daha uzun süredir burada denilebilir ama bu oynadıkları aynı süreç için de değişmez.

Guti'nin bu sene Beşiktaş'a verdikleri ile (Kötü değil esasında, bu kadar başarısızlık geldiğinin ilk senesi içerisinde yaptıkları, attığı goller ortada) Alex'in FB'ye verdikleri denk değildir, doğrudur.

Ama soruyu şöyle sorarsak eğer; Guti'nin Real Madrid'e kattıkları ile Alex'in FB'ye kattıkları arasında bir fark var mıdır? Evet vardır hem de dağlar kadar fark vardır.

Son cümleye tabi ki katılıyorum. Ben ikisinin de ülkemizde takımlarına yaptıkları katkıdan bahsettim.

• @john ben sana şöyle diyim o zaman alex milli takıma 2002 de seçilmemişti ama o kadroda ricardinho ve kleberson vardı hatta bayada maç oynadılar diye hatırlıyorum.Şimdi rico nun ve klebersonun alex ten daha iyi olduğunu kabul ediyomusun?net bir soru
  • Guti isterse aynı sezon içersinde hem Real Madrid'te hem Munuda hemde Juventus'ta oynamış olsun. Arkadaş ben Türkiye'de takımına ne verdiğine bakarım. Ne veriyor ? Takımına katkısı Alexle kıyaslanır mı ? Kıyaslanamaz. O zaman traşı keselim. Kandırmayın kendinizi. Klübünüzün hali ortada işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onder1911

@john ben sana şöyle diyim o zaman alex milli takıma 2002 de seçilmemişti ama o kadroda ricardinho ve kleberson vardı hatta bayada maç oynadılar diye hatırlıyorum.Şimdi rico nun ve klebersonun alex ten daha iyi olduğunu kabul ediyomusun?net bir soru

Rico ve Kleberson ortasahanın ortasında oynadılar ve Defansiv görev alan bu oyuncular Brezilya Milli takımı için bulunmaz bir lütuf.Ayrıca İngiltere Milli takımının kalecilerine bakarsan hepsi kendi takımlarında ya yedek kaleci yada orta sıra takımlarda oynuyolar.
    Alexin oynadığı mevkide formda bir Ronaldinho ve Kaka varken Alexe sıra gelmedi.
    Ayrıca 49 maçta hiç küçümsenecek bir sayıd değil.2004 Coma America'da takımının kaptanlığını yapmıştır.
  • .

Guti'yi Alex gibi oynattım
  •  Guti'yi Alex gibi oynattım
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.