Şimdi Ara

Gürültü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim pc çok gürültülü çalışıyor bunun hard diskten kaynaklandığını düşündüm ama ne yaptımsa düzelmedi kasayla bi alakası var mı acaba

• Bilgisayarının içini aç, fan sayısına bak

Kasa fanları, işlemci fanı, ekran kartı fanı, psu fanı ses yapıyor olabilir hatta bazı anakartlarda dahi fan bulunuyor. Hard disk'in yaptığı gürültünün çok etkileyeceğini düşünmüyorum.
  • teşekkürler
  • Büyük ihtimal işlemci fanındandır çünkü işlemci stok fanı hayvansı ses yapıyor. Bazen beklenmedik şekilde ekran kartından da gelebiliyor. PSU da olabilir eğer ucuz birşeyse. Öncelik işlemci, sonra PSU, sonra ekran kartını kontrol et. Kasa fanları o kadar ses yapmaz görceli olarak, ama zaten denemesi en kolay onlar elinle durdur sonra bırak bakalım ses artışı oluyorsa kötüdür.
  • dostlar aynı sorun bendede var ya oyun oynarken mesela birden vuuuuuuuuu diye bi ses yükseliyo kasadan
  • quote:

Orjinalden alıntı: therack

dostlar aynı sorun bendede var ya oyun oynarken mesela birden vuuuuuuuuu diye bi ses yükseliyo kasadan

vuuuuuuuuuuu mu

oyundayken işlemci daha fazla iş yaptıgından e haliyle daha fazla ısınacağından belki fan da daha fazla çalışır.

• İşlemciye yük binince fanın dönüş hızı artar normal bişi özellikle presscot işlemciler süpürge makinesi gibi ses cıkarabiliyor bunun için zalman, zerotherm,coolmaster gibi çözümler var. Fanlarınızın cok tozlandıgını ve bi yağlamak gerektigini düşünüyosanız arkasında bi etiket etiketin altında da bi plastik parça göreceksiniz onu cıkartıp içine biraz yag döküp elinizle fanı cevirerek yagı yedirin sonra aynen plastigi koyup kapatın.

quote:

dostlar aynı sorun bendede var ya oyun oynarken mesela birden vuuuuuuuuu diye bi ses yükseliyo kasadan
  • Yağlamayla falan düzelecek gibi değil ya stok fanlar cidden çok güçsüz ve dandik. Belki ses bi ölçüde kesilir ama yine de çok gelir. En iyisi işlemci socket'inizi söyleyin de size soğutucu önereyim
  • babacan tozlanma yapmış olmasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: sahinoz31

Büyük ihtimal işlemci fanındandır çünkü işlemci stok fanı hayvansı ses yapıyor. Bazen beklenmedik şekilde ekran kartından da gelebiliyor. PSU da olabilir eğer ucuz birşeyse. Öncelik işlemci, sonra PSU, sonra ekran kartını kontrol et. Kasa fanları o kadar ses yapmaz görceli olarak, ama zaten denemesi en kolay onlar elinle durdur sonra bırak bakalım ses artışı oluyorsa kötüdür.

Hocam dediğin gibi teker teker kontrol ettirdim ama yine de ses kesilmedi geceleri çok
    rahatsızz ediyor
  • quote:

bende de 9550 var(abit) ve üzerindeki fan ufak olduğu için çok uyuz bir ses çıkıyor. bence ekran kartından geliyordur.çünkü bende de sorun var ama napacam artık idare etcez:D bende de viuuuuuuuuuooooooooüüüüü sesi geliyor.
  • Bak fanın üzerine elini bastır ve durmaya yakınken elini çek, bakalım ses artışı ordan mı geliyor. Eğer ondan geliyorsa çözümü kolay, fiyatı uygun bir VGA soğutucu ile kulakların artık rahat edebilecek
  • dostlar ben her ay kasayı açıp silip fanları yağlarım ya bu vuuuuuuuuu sesi son dönemde olmaya başladı oyun açılınca olmuyo mesela biarz oynuyosun 10 dakka felan birden geliyo ses biraz sürüyo sonra kesiliyo sonra gene başlıyo
  • Ya tüm fanları kontrol edin beyler mutlaka bulacaksınız başka ihtimal yok çünkü. Fanını kontrol etmenin en zor olduğu şey PSU, onu en sona bırakın ve diğerlerinde ses kesilmezse PSU'ya hayatında başarılar dileyerek satın gitsin

İlk olarak işlemci fanı bol ses yapar, sonra ekran kartına bakın, sonra kasa fanlarına, zaten başka fan kalmamıştır son ihtimal PSU'dur. İşlemci fanına bakmak için fana yumuşak bir malzeme değdirin mesela silgi, yavaşlasın iyice, sonra bırakın bakalım o ses ordan mı çıkıyor. Ekran kartı fanını denemek kolay zaten direk elinizle üzerine hafifçe bastırarak durdurma noktasına yaklaştırın, sonra bırakarak aynı şekilde onu da kontrol edin. En kolayı kasa fanı, fanın merkezine yakın bir noktaya parmak basarak aynı yöntemle onları da kontrol edin. Bunları deneyince olmuyorsa PSU'nun canına kıyabilirsiniz Ama yine de onu da yavaşlatmak mümkünse bir denemekte yarar var, zaten PSU'dan olacağını sanmıyorum ama her türlü ihtimal mevcut.

• Kasa sessizleştirme ilk pc kurulurken düşünülüp ona göre donanım kurulmalı. Şimdi tam bir sessizlik için. KASA, PSU, CPU SOĞUTUCU, KASA FANLARI, EKRAN KARTI, HDD, Bütün bu donanımların ya yenilenmesi ya da iyileştirilmesi gerekecek. Bu da pahalıya patlayacak haliyle.
  • Aslında aralarından en fazla ses yapan fan tespit edilip değiştirilerek idare edilir ama tam sessizlik için cidden komple gözden geçirmek gerekiyor, çoğu şeyi de değişmek gerekiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sahinoz31

Aslında aralarından en fazla ses yapan fan tespit edilip değiştirilerek idare edilir ama tam sessizlik için cidden komple gözden geçirmek gerekiyor, çoğu şeyi de değişmek gerekiyor.

tam sessizlik istiyorum ama olmuyor bırak tamını adeta kamyon gürrültüsü gibi işi
    n ilginç yanı içini açtım teker teker fanları yavaşlatarak denedim yine kesilmedi heralde psu gidecek..ama ben yine de kesilcene inanmıyorum
  • Kesilir Ben yaptım 4 sene önce ve hala aynı performansta ve sessiz sistemim. Öncelik olarak işlemci fanını değiştirdim. Zalmanın şu 770 gramlık kocaman saf bakır soğutucusu cnps 7000b-cu yu monte ettim. Arkasından psu suz kasa almıştım qubic ona tagan 380 lik psu aldım. Çok sessizdir kendileri maşallah. Sonra fansız ekran kartı ati 9550 256 mb 128 bit lik. Bu arada kasa fanı kullanmıyorum. Arkadaşımın notbook u çok daha sesli benim kasanın yanın da. Benimkin de ses yok diyebilirim. Tabi bunları sistemi kurarken aldığım için çok para harcamamış oldum. O yönden biraz karım var.
  • İşlemci soğutucusu olarak TT Big Typhoon. Ekran kartı olarak Zalman VF900-Cu(8800 almadan önceydi,şimdi stok fan var mecbur). Kasa fanı olarak Aerocool Streamliner 14cm kullanıyorum. PSU olarak Enermax Liberty 400W vardı ama daha iyi zannederek TT Toughpower 750W aldım inanın ses yapmaya başladı. Güzelim çıt çıkmayan sistemi bozdum, ileri dönük oldu diye kendimi avutuyorum şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinoz31 -- 27 Haziran 2007; 16:52:37 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.