Şimdi Ara

Gürcistandan araç getirme ( kesin ) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
972
Cevap
62
Favori
84.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle cevaplar için çok teşekkürler. VIN kodunu attığınız araç;

2002 Mercedes-Benz M Class ML320
    3.2L V6 EFI
    SUV 4D
    United States

doğru mudur?

Çok güzel bir sistemmiş o zaman bu vin sistemi. Çünkü Japonya'dan gelen araçlar için selden çıkma olayını çok fazla duydum. USA'den gelen araçlara yönelmekte fayda var o zaman :)
    Ayrıca tabi ki beğendim diye gidip gözüm kapalı onu almayacağım. Gider aracı görür kulelerine performansına bakar teste sokarız orada. Zaten temiz, sağlam araçlar anında uçuyor. @içinizden biri 'ye bulduğum aracı atacaktım. Dün konmuştu ilana.. Araç satılmış :/ Oradayken de siteyi takip edip, temiz araca anında 'konmak' gerekiyor.
  • FatihSultan035 F kullanıcısına yanıt
    Dökümanda deniyor ki; 'Zaten yarı fiyatına alıyorsunuz, pazarlık yapmayın'. İyi de güzel kardeşim aracın ederi o değil ki orada, %60 ucuzuna denk geliyor. Türkiye ile kıyaslandığında zaten ucuz olduğu için insanların gözü kararıyor.

1000 liralık ürünü 2000 liraya koyup indirim yaptık deyip 1500'e satmak gibi bişey. İnsanlar 500 TL kâr ettim diye düşünür ama cebinden 500 TL fazla çıkmıştır.
    Daha önce birisi söylemişti dizel bulmak çok zor. Çünkü benzin orada çok ucuz hatta 2.0 altında araç sayısı da çok az. Çünkü benzin çok ucuz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: neciriye

hocam sıtede buldugun arabalara pek güvenme derim mecbur buradan bırını bulucan gıtmeden ben su model su marka arac ıstıyorum dıyeecen sen gelmeden bakacak temızı gumrukte sorun yasamadan gecebılecegın bır arac bulup resmı vs bılgılerını fıtyatını sana ıletecek oyle gıdecen yada bodoslama benım gıbı cıkıp gelecen zaman vaktı sorun degılse cıkıp gelmenı tavsıye ederım burada hayat ucuz yemek bıraz sıkıntı bır yer var hep aynı yere gıdıyorum ben acıkcası sımdı bır araba begendıgını yazmıssın arac nereye kayıtlı plaka on camda vin numarası varmı varsa tutuyormu oradakı bılgıler ıle araba bunlar onemlı bunlarda aksılık olursa gumrukte takılırsın denılıyor denılıyor dıyorum cunkı bende pesınen konusmak ıstemıyorum benım guvendıgım ve bodoslama gelme nedenım burada bır arkadasımın gecen sene 5.50 bmw 6 ay sonrasına da cls 55 bır mercedes alıp bınmesı kı rahat rahat bınıyor tek sıkıntı 5000 motor olması sanırım son zamanlar :) ama onunda arabada bır ozellık varmıs arabayı 1.3 motorla kullanıyormus ben buraya gelınce ogrendım yıne baska bır arkadasına 3.30 bmw almıslar buradakı arkadas soyledı ben bı sıkıntı olacagını sanmıyorum tum olumsuz yazılara ragmen pozıtıf bakıyorum cunkı canlı orneklerı var buradakı olumsuz yazıların dolandırılabılırsınız km oynanmıs gıbı yazılara hak verebılırım suan cunkı o myauto yada autopapa gıbı yerdekı aracların cogu sorunlu cogu selden çıkma zaten cogunun vin problemı var gumrukte takılırmısız vin denılen sey on camda bır numara bu numarayı google amcaya gırınce aracın bılgılerı vs cıkıyor cekmıstı eklıyeyım asaya bırde benım bıldıklerımın hepsı gurcıtan kayıtlı arac almıs onunda remını atayım sıze buradan bırı şart arkadaslar ben hayırlısı ıle bır doneyım buradakı arkadasın numarasını ısteyene verebılırım gelır havaalınından alır goturur gezdırır duzgun bır arac bulmanıza yardımcı olur ben tanıdık vasıtası ıle tanıstım kafana gore verırsın bıseyler dedı ben kapıdan geceyım 250 300 dolar kalacak sanırım cebte onu vermeyı dusunuyorum kapıdan gectımmı kartla ıhtıyaclarımı gıderırım nasılsa nasipse bir geleyim kafamızda soru işareti kalmasın ben bır uyenın yazısına takıldım kaldım acıkcası resmı gazetede yayınlandı 2 sene uzatıldıgı ama 6 aylık aldıgı guncellenme olmadıgını yazmıs ben suan onu dusunuyorum gerısının bır sorun olacagını dusunmuyorum en kotu guncellemeye dahıl olmassak 5 ay sonra bahane ıle hem arabayı goturup daha ıyı bırsey alırım artık bahane ıle sunuda belırtmek gerek burası araba coplugu yazmıstım daha once bu copluk sozum 5000 6000 dolara kadar olan araclar ıcın gecerlı ortalama 9 10 bın dolar ve ustu tertemız cillop gibi makıneler var aldıgım aracta cidden çok iyi vee diri tek lastıklerı eskı gıbıydı onuda pazarlıga dahıl edıp aldık araba bende bugun baya gezdık burada parca vs ucuzdur dıye herseyıne baktık baktırdık hersey calısıyor deısıecek hıc bırsey yok sılgeclerıne kada kurcaladık eskıyse deıstıreyım m dıye ama hersey ıyı uzun lafın kısası burada bırı şart bence bu arkadas olamsaydı kesın bende gumrukte takılacak bır aracı alıp gumrukten donerdım basa donersek sız myautoda bır arac gormusunuz arasanız hıc bır sorun oldugunu belırteceklerını sanmıyorum onlar satar gecer benım buradan gordugum forumda yazılanlarda bu yonde
     Gürcistandan araç getirme ( kesin ) Gürcistandan araç getirme ( kesin )

Şu sel olayına ne kadar taktınız forumca :) arkadaşlar siz galerici değilsiniz. Temiz arabayı ucuza bulamazsınız zaten. Bakarsınız motorunda arabanın yuruyen aksamında sorun yoksa. O araba kazalı olsa bile. Her yeri değişmiş. Boyalı olsa bile alınır. Cunku siz o arabayı satmak için almıyorsunuz ki. Binmek için alıyorsunuz. Ha galerici olsanız. Oradan alıp burada satacaksınız desek eyvallah. Bizim turk halkı pinpiriklidir. Boya falan istemez. Ama gurcistanda öyle değil ki. Adam yeterki motorunda şasisinde problem olmasın diyor. Full boyaliymiş. Full değişenliymiş bakmayın yani. Eğer motorunda ve şasisinde problem yok ise her turlu aşınır zaten. Sonuçta galerici değiliz yok şu boyalıymış alınmaz falan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• içinizden biri İ kullanıcısına yanıt
    Kaportada isterse 30 cm boya olmasın yine de alırım. Çünkü boyatmayı düşünüyorum zaten :D

Bu arada araçta değişim yapmak mümkün mü acaba? @neciriye
    tampon, rüzgarlık hatta body kite kadar gidebilir.
  • neciriye kullanıcısına yanıt
    hocam, pm.
  • quote:

iyi güzel söylüyorsunda ben nasipse bir arkadasıma devredecem suankı nıyetım bu devretmeseydım 2004 model bır arac 2 sene sonra kac yasında olacak kı aldıgın geldıgıne degmez satacam dersın kazalı boyalı yada sel vs oldugu ıcın para etmez ben satmayacak olsamda gırıs cıkıs yaparak kullanmayı dusunsemde aynı aracı almam acıkcası sel mel vs

Öyle değil hocam işte. Gurculer bizim turkler gibi değil hocam. Yani çizikmiş falan dert yapmıyorlar cunku çok ucuz parçalar falan. Boya ucretide gayet uygun.

• Takip

• quote:

Orijinalden alıntı: FatihSultan035

quote:

alınıyor arkadaslar burada ınternetım yok sımdı bır restaurant tan aldım wıfıyı prosuduru sızlere aktarıcam bazı arkadsların dedıgı gıbı km oynanmıs vs arac cok selden cıkma da cok auto papada buradan bır arkadasım vasıtası ıle daha dogrusu 6 aylık 6 aylık ıkı senedır alan bır arkadasımın vasıtası ıle bır eleman buldum tıflısın merkeze geldım orada yazan fıyatlardan daha ucuz sahıbınden bakıyoruz suan malum cok bır para ayırmadım 7bın dolar vardı kıyıda kosede onu aldım geldım 1500 2000 arası gumruge bayılacaz durum onu gosterıyor 5000 dolara bı makıne alıp gelecem nasııpse onumuzdekı haftayı bulabılır donuusum lakın fırsat buldukca yada donunce bılgılendırıcem herkesı az sabır

@neciriye bakalım ona söylendiği gibi getirebilecek mi bekliyoruz haberlerini inş çözer..

Otogetir vs. gibi yerdekiler tamamen yasal diyolar Sizin adınıza TRde teslim şeklinde. Ya usülsüz bir ayrıntı var ya da bir boşluk,püf noktası var. (Fiyatlara ondan baya bir fark, kâr koyuyorlar zaten)
    Ruhsatı adınıza aldıktan sonra ikamet(belki referans) vs. Ama yurtdışı yerleşikliği olmadığı Pasaporttaki TRden çıkış günü olarak belli ve bizim yanımızda arabayı kurallara uygun çıkarıyosunuz diyolar.
    Yine aynı kara tahmin ve senaryolar mı gelecek Tlfla falan nasıl yaptıklarını söylemezler dimi, öğrenebilirmiyiz sizce arkadaşlar

otogetir gibi siteler, herşey legal derler. Öyle diyemezlerse araba satamazlar :) Ama şöyle bir gerçek var ki tüm satıcıları bozuyor.

- Yurtdışı yerleşik olmayan kişi yabancı plakalı arabayı Türk gümrüğünden geçiremiyor.
    - Yurtdışı yerleşik olmayan kişi ülkemizde yabancı plakalı araba kullanamıyor.

Onlar ne kadar yasal derlerse desinler, doğrusu bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: FatihSultan035

Türk vatandası (Yurtiçi) Yeşil kart sigortası yaptırıyor 2 yıl TRde kullanıyor diyor!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=378400858996779&id=347311132105752&refsrc=http%3A%2F%2Fmobile.donanimhaber.com%2FshowTopic.asp&_rdr

Sigorta ile kullanım süresi arasında, uzaktan yakından alakası yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: shizLa

Sayfadaki fiyatlara gül gül öldüm :D
    Aynı 3.30 bmw'yi myauto.ge'de 3000$'a gördüm üstelik ///M Paketti. Arkadaşların en düşüğe sattığı arabaymış. Bu sayfaya bakarak araba alacak varsa onun adına üzülürüm. Pazarlık kesinlikle kabul etmiyorlar :( Araba başında olabilirmiş biraz'cık.
    Sayfadaki döküman otogetir.com'dan kopyalanmış 4-5 madde eklemişler kendilerine göre.
    Örn.: otogetir önceki müşterilerimizle görüştürebiliriz diye bir teminat veriyordu. Bu sayfada ise 'gizlilik en önemli kuralımız' diyerek müşterileri ile görüşmenizi istemiyorlar. Fakat sayfada isimleri ile birlikte fotoğrafını paylaşmaktan geri kalmıyorlar.
    Müthiş ticaret, müthiş satış zekası.
    Dökümanın altındaki Tolgahan adlı arkadaşı whatsapptan ekledim.
    Aracı, ve fotoğrafını atıp bu araç şimdi bana $8000 mı olacak diyecektim de vazgeçtim.

Serbest piyasayı bu kadar eleştirmeniz doğru olmamış. Orada esasen 3000 usd olan aracı, bu kişiler 8000 usd'e satıyorsa, bu 8000 usd'e satın alanlar yüzündendir. Kimse almasa o fiyatlar olmaz. Ki fiyat gerçekten çok fazla, kendisi gidilse 4500 - 5000 usd civarına maal edilir.

Ama bunu eleştiri boyutuna getirmek yanlış, eleştirilcek nokta araçların satış fiyatı değil, işin legalliği konusunda söyledikleri. Bu daha önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panthera52 -- 29 Ocak 2016; 12:22:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: içinizden biri

myauto.ge de görüyoruz USA yazıyor fakat burası gürcistan sitesi değil mi? USA'daki arabalar ge'dekilere göre daha ucuz? acaba aracı aldığımızda USA'dan geliyorsa ekstra ücret mi istiyorlar?

Lokasyondan gürcistan seçerek gürcistan'daki araçları görebilirsiniz.

Japonya ve USA'deki gözüken ilanlar genelde sembolik rakamlar. Veya bu satıcı galericilerin o ülkelerdeki otoparklarındaki araçlar, üzerine komisyon koyduğu veya net fiyatlar olur. Anlaşmaya bağlı, kaporasını veriyorsunuz arabanız 1 ay içerisinde geliyor. Bu şekilde çok daha ucuz oluyor tabi ki. Ama aracınız için kapora riski alıyorsunuz, ayrıca beklemeniz gerekiyor vs vs.
  • quote:

merhaba arkadaslar ben 325 bulabıldım temız 5500 denıldı 5000 ıne bıtıtrdık ısı lastıklerınıde sıfır alıverecek sahıbı salıya kada tatılmıs buırada salı alacam ustume nasıpse cumaya kadar beklemem gerekıyormus yanımda bı arkadas var daha onceden baska bır arkadasıma yardımcı olan bır ogrencı anlatılan su sekılde ben ustume alıyorum aracı ona surebılır dıye vekalet verıyorum gumrukten benı gecırıp o gerı donuyor ben de evıme forumda bı cok kısı yıne yazmıs kullanma hakkı vs yok gumruk hala 6 ay gıbı bunlar hakkında bır ıddam yok zaten buraya gelıs amacımda bır grubun oluyor bır grubun olmuyor demesı yuzundendı en ıyısı kendım bınıp gıdıp gormek dedım anı bır karar oldugu ıcın yanıma pek bır para alamadım 7000 dolar gıbı bır butceyle geldım acıkcası aklıa gelen basıma geldı 3 5 bın daha ayarlasaymısım keske ınanın burası resmen araba çöplügü 5000 doları araba alırım dıye dusununler bu konuda bırkez daha dusunsunler 10 yas ustu arac mantıklı degıl acık konusmak gerekırse mecbur benzınlı aldım zaten aynı model marka 2004 model aracım vardı 2006 larda onun ıcın arabayı ıyı bılıyorum araba cıdden cok temız ve diri gonul ısterdı dızel arac almak lakın bulamadım duzgun bırsey bır cok arac cıdden goruldugu gıbı degıl ama bunu normal karsılıyorum 10 yas uzerı arac aldıgım aractan memnunum gercekten cok temız bırde bırcok arac burada gumrukten gecmez on camda vin dıye bı sey var mesela o cogunda yok halıyle gumrukte kalıyormus yanımdakı arkadas bu ısı bılıyor bılmese daha once bır arkadasıma arac almazdı kı 2 sefer aldılar hatta gecen hafta baska bır arkadasına 330 almıslar yanı suan hıc bır sıkıntı yok gelınce genel bır degerlendırme yapar sormak ıstedıklerınıze cevaplarım ınsallah sıze oradakı arkadsımın altındakı aracın fotosunu da aldıgımıda eklıyorum asaya sımdılık ıyı gunler haftaya gorusmek dılegı ıle

Hayırlı olsun. Bir kaç şeye dikkat etmekte fayda var.

Aracı üzerinize alırsanız ve orada birine vekalet verirseniz, o araç gümrükten geçmez. Aracın sahibinin de yurtdışı yerleşikliğine bakıyorlar. Araç kapıdan geri döner, sonra plakayı değiştirmeniz için satış yapmanız gerekir. Aynı aracı tekrar deneyemezsiniz. Bu anlattığım yaşanmış bir tecrübedir, denemenizi tavsiye etmem. Başka bir yol bulun.

5000 dolara makyajlı BMW E46 iyi bir miktar, araç temizse aldığınız rakam iyi.

VIN diye bir şeyden bahsetmişsiniz orasını tam anlayamadım, şase numarasından bahsediyorsunuz sanırım. gümrükten geçişiniz için bu bahsettiğiniz şeye ihtiyacınız yok, siz aracı gürcistan'da satın alırken, noter tarafından kontrol ediliyor zaten şasi numarası uygunluğu.

Bir de uyarmakta fayda görüyorum, sakına sakın sahte evrakla gümrükte iş yapmayın, arkadaşlarınızın daha önce çok yapmış olmaları bu kez yakalanmayacakları anlamına gelmez. Sahte evrakla (ruhsat), yakalanırsanız hayatınız söner, denemeyin.

Tekrardan hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panthera52 -- 29 Ocak 2016; 12:22:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Bu araç getirme iiini Gürcistan, Bulgaristan gibi uyduruk ülkeler yerine Fransa, İngiltere, Almanya, İsveç, İsviçre gibi ülke araçlarını getirmekte fayda var.

Çünkü bu uyduruk ülkeler artık herkesin dikkatini çekiyor. Ama mesela Almanya plakası o derece dikkat çekmez. Çünkü gelişmiş ve zengin ülke. Bunların sürücüsünü pek durdurmazlar.

Bir de bizde genelde Gürcistan'dan, Bulgaristan'dan gelen araçlar eski ve sağı solu vuruk olanlar oluyor. Bunları asla getirmeyin. Gidin adam gibi 2013-2015 civarı yeni ve lüks araç getirin.

Bu bahsettiğiniz ülkelerde araba alınmıyor, vergi mükellefi olduğunuzdan oturum-vatandaşlık tarzı ülkeye bağlayıcı şeyler istiyorlar (Almanya). Oradan alınan araba için muayene girmek gerekir belirli dönemlerde, vergi ödemek gerekir. Oraya daha sık gitmek gerekir. Ama gürcistan'da böyle bir şey yok, orada vergi ve muayene yok. Üstelik Almanya 3000km, Gürcistan 1000km.

• quote:

quote:

quote:

myauto.ge de görüyoruz USA yazıyor fakat burası gürcistan sitesi değil mi? USA'daki arabalar ge'dekilere göre daha ucuz? acaba aracı aldığımızda USA'dan geliyorsa ekstra ücret mi istiyorlar?

myautoda USA-Japan olan bütün ilanları Gürcü firmalar açıyor. 1000-1600 dolar arası nakliye ücretini bazen orda görülen fiyata, bazen de ekstra olarak aliyorlar. Açıklamayı translate etmeniz yeterli. Aracın vergilerinin (ben öyle yorumladım) %30'unu teminat olarak alıyorlar.

Öyle almak daha mantıklı değil mi hocam o zaman? Sonuçta 2010 model camaro gurcistan plaka 20-25bin dolar aralığındayken usada sıfırı o aralıkta. Aslında konuşmak gerek skype adresleri falan var.

Gerekli bağlantıları kurarsanız, amerikadan sıfır camaro alabilirsiniz ortalama 27-28 bin usd'e maal olur. Bunun için Gürcistan'da güvenilir çevrelere ihtiyaç var. Başka da bir mevzu yok.

• @panthera52

tamda işin trik noktası; "aracı orada üzerimize alıyoruz. yerleşik birine vekaletle kullanım çıkartıyoruz" şeklinde olduğu sanmıştım ki, onunda doğru yöntem olmadığını söyledin ve yine yıkıldım :(

tekrar yerleşik olunmadan kesinlikle yasal bir yol olmadığına yine kanaat ettim.

yine de yasal görünmesini sağlayacak bir açık noktanın olduğunu birinin açıklayacağını bekleyeceğim :)

başka bir yerde bir yorumda bilgi bulamayınca kafası kızan ve bir arkadaşıyla arabasına atlayıp giden birisi; "bu iş ile uğraşmayın, onun yerine buradan hasarlı araç alın yürür olsun. gidin araçla gürcüye geçin orada ustalık, yedek parça ucuz ve iyi servisler var. orada 1 hafta kalın aracınızın heryerini yaptırıp geri gelin" her durumda burada emsallerine göre hasarlı olmasına karşın hesaplı da satarak para kazanabilirsiniz" diyordu. bu duruma yorumunuz nedir??

• quote:

Orijinalden alıntı: ottoboy

@panthera52

tamda işin trik noktası; "aracı orada üzerimize alıyoruz. yerleşik birine vekaletle kullanım çıkartıyoruz" şeklinde olduğu sanmıştım ki, onunda doğru yöntem olmadığını söyledin ve yine yıkıldım :(

tekrar yerleşik olunmadan kesinlikle yasal bir yol olmadığına yine kanaat ettim.

yine de yasal görünmesini sağlayacak bir açık noktanın olduğunu birinin açıklayacağını bekleyeceğim :)

başka bir yerde bir yorumda bilgi bulamayınca kafası kızan ve bir arkadaşıyla arabasına atlayıp giden birisi; "bu iş ile uğraşmayın, onun yerine buradan hasarlı araç alın yürür olsun. gidin araçla gürcüye geçin orada ustalık, yedek parça ucuz ve iyi servisler var. orada 1 hafta kalın aracınızın heryerini yaptırıp geri gelin" her durumda burada emsallerine göre hasarlı olmasına karşın hesaplı da satarak para kazanabilirsiniz" diyordu. bu duruma yorumunuz nedir??

Üstad daha önce 500 milyon kere söyledim, bir kere daha söylemekten kaçınmıyorum.

1. Yurtdışı yerleşik değilsen bu aracı ülkeye SEN sokamazsın.
    2. Yurtdışı yerleşik değilsen, senin aracını bir başka kişi sokamaz.
    3. Yurtdışı yerleşik değilsen, başkası senin yerine kendi aracını getirse bile, sen ülkemizden kullanamazsın.

Bu 3 maddeyi bilmeniz şart, bu 3 maddeyi bilmenize rağmen "evet, yasak olduğunu biliyorum ama yine de kullanacağım" diyenler için veya "ben yurtdışı yerleşiğim yahu ama bilgim yok" diyenler için burada orada araba nasıl alınır nasıl gelir nelere dikkat etmek gerekir vs vs yardımcı olmaya çalışıyorum.

Bahsettiğiniz gibi bu 3 madde mevcut olduğu müddetçe maalesef yasal yol yok, olamaz.

Diğer konuya gelirsek, hasarlı araba alıp gürcistan'a götürüp onu tamir ettirmek çok mantıklı. Zira parçalar ucuz orada, ama işçilik yok. Yani güzel yapamıyorlar onu demek istedim.

Kazalı arabaların gümrükten geçiyor olması için, gümrük muhafaza memurunun o araca onay vermesi lazım, kimi zümrelerce "araç yürüse yeterli" denirken, kimileri de "gözle görülebilir bir hasarının olmaması gerekiyor" deniliyor. Gümrük kapılarına yakın kişilerin denemesi sonucu öğrenilebilir. Ben 3-4 kere kazalı araç ile geçtim, herhangi bir sorun olmadı. (Türk plaka).

• 1 haftadır bu işi araştırıyorum ve anladığım kadarıyla 3 kağıt şu şekilde dönüyor.

1 - gidip istediğiniz arabayı üstünüze alabiliyorsunuz. Sanırım evrak vs için bir kişiyi referans göstermeniz yeterli.
    2- Aracın eski sahibi aracın ruhsatını çaldırdığını ihbar ediyor. Bu sırada aracı satıyor ve yeni sahibin ruhsatı çıkıyor.
    3- Elde eski ruhsat ve gürcü ile sınıra gidiyorsunuz aracı geçiriyorsunuz.(satış yapıldığı gün gümrük bunu görmüyor) Gürcü vatandaş geri dönüyor ( ücreti karşılığında)
    4- Artık elinizde ruhsat ve araç türkiye de olduğu için bağlanma gibi bir durumu kalmıyor.
    5- 2 sene sonra o ruhsatla beraber sınırda ne yapıyorsunuz başınıza ne geliyor bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

1 haftadır bu işi araştırıyorum ve anladığım kadarıyla 3 kağıt şu şekilde dönüyor.

1 - gidip istediğiniz arabayı üstünüze alabiliyorsunuz. Sanırım evrak vs için bir kişiyi referans göstermeniz yeterli.
    2- Aracın eski sahibi aracın ruhsatını çaldırdığını ihbar ediyor. Bu sırada aracı satıyor ve yeni sahibin ruhsatı çıkıyor.
    3- Elde eski ruhsat ve gürcü ile sınıra gidiyorsunuz aracı geçiriyorsunuz.(satış yapıldığı gün gümrük bunu görmüyor) Gürcü vatandaş geri dönüyor ( ücreti karşılığında)
    4- Artık elinizde ruhsat ve araç türkiye de olduğu için bağlanma gibi bir durumu kalmıyor.
    5- 2 sene sonra o ruhsatla beraber sınırda ne yapıyorsunuz başınıza ne geliyor bilmiyorum.

Üstad dedikleriniz hiç de kolay olmayan şeyler.

Ruhsat kaybettiğim deyip, yeni ruhsat çıkarıp, aracı sizin üzerinize yapıp o 2 ruhsatı kullanıyor olmanız demek, evrakta sahteciliğe giriyor. Bunu gürcü sınır kapısı anlarsa gürcistan'da hapishaneye atılırsınız. Türk gümrüğü anlarsa, türkiye'de hapse atılırsınız.

Yurtdışı yerleşik olmayıp, gürcü kişilerin üzerine olan arabaları vekaletle ile kullandığınızda arabanızı otoparka çekip ceza yazıyorlar sadece, bu tür bir aktrasyona girip sahte evrak ile kaçakçılık yapmış oluyorsunuz + evrakta sahtecilik.

Bu riske gireceğinize, istanbul'un semtlerinde çalıntı arabaları satıyorlar 5-10 bin TL'e. onu alıp, hırsızların size verdiği sahte evraklarla araba sürmeniz aynı risk. Hem daha ucuz olur hem de gürcistan falan yorulmamış olursunuz.

Aman diyeyim. Böyle sahte ruhsat mevzusuna falan girmeyin. Siz değil, okuyanlar girmesin yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

quote:

quote:

quote:

myautoda USA-Japan olan bütün ilanları Gürcü firmalar açıyor. 1000-1600 dolar arası nakliye ücretini bazen orda görülen fiyata, bazen de ekstra olarak aliyorlar. Açıklamayı translate etmeniz yeterli. Aracın vergilerinin (ben öyle yorumladım) %30'unu teminat olarak alıyorlar.

Öyle almak daha mantıklı değil mi hocam o zaman? Sonuçta 2010 model camaro gurcistan plaka 20-25bin dolar aralığındayken usada sıfırı o aralıkta. Aslında konuşmak gerek skype adresleri falan var.

Gerekli bağlantıları kurarsanız, amerikadan sıfır camaro alabilirsiniz ortalama 27-28 bin usd'e maal olur. Bunun için Gürcistan'da güvenilir çevrelere ihtiyaç var. Başka da bir mevzu yok.

O zaman ikinci el almak daha mantıklı hocam. Tabi ki bu kişiler kapora istedikleri için sıkıntı orada çıkıyor. Güven..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

quote:

quote:

quote:

O zaman ikinci el almak daha mantıklı hocam. Tabi ki bu kişiler kapora istedikleri için sıkıntı orada çıkıyor. Güven..

Zaten güven, en büyük problem :)) Bu sistemler tamamen güvenli olsa, herkes gidip alır.

Şu an bu konuyu okuyan yaklaşık 17bin kişiden araba almayanlar, anlatılanlara güvenmediği için almıyorlar, başka sebebi yok :)

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.