Şimdi Ara

Gürcistandan araç getirme ( kesin ) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
972
Cevap
62
Favori
84.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FatihSultan035

Tanıdığınız kişiler bir şey ayarladığında, tam olarak işlem akışlarını tek tek sorun. Araba nasıl alınacak, kim üzerine alacak, kim çıkaracak, kim teslim edecek, ne kadar masrafımız olacak?

- Oraya bodozlama gidilip de, nasıl olsa tanıdık, akraba, eş, dost diye aldanmayın, en yakın akrabalar bile "bunun masrafı bu kadar yau" deyip para koparmakta. Özellikle araç satışı konusunda, öz amcasının alım-satım 500 dolar tutuyor yeğennnim dediğini biliyorum. O yüzden dikkat edin.

- 20 bin tl verip de, aracı üzerine almaasak riskli olur demişsiniz. Aracı üzerinize alırsanız gümrükten o araç geçmez. Mecbur başkası üzerine olacak.

- Üstüne aldığınız gürcünün ne kadar güvenilir olduğu konusu tartışılıyor zaten sayfalarca, o kişi önemli. Size vekalet verse de arabanın tüm hakkı halen onda. Ama Gürcistan'da, aracın kendisi olmadan alım-satım yapılamıyor. O yüzden rahatsınız, araba sizde olduğu sürece, aracı başkasına satamaz.

- Vekalet olursa, kontrollerde sıkıntı çıkar.

- Gürcistana gitmek için pasaporta ihtiyacınız yok, nufüs kağıdınız yeterli.

- Doları bankaya yatırıp oradan çekmeye çalışırsanız, çok zarar edersiniz. Komisyonlar çok yüksek.

Teşekkürler

Araba nasıl alınacak, kim üzerine alacak, kim çıkaracak, kim teslim edecek, ne kadar masrafımız olacak?

Şöyle bir planlama yaparsak;

1) Araba Autopapa.com gibi sitelerde ilan edilen yerlerden beğenilip ya da orda Batum/Tiflisdeki galeri/araba pazarları gezilip beğenilip pazarlık yapıldıktan sonra (işi bilen ve güvenilen kişilerle beraber) Ruhsattaki Motor No-Şase No ile araçta yazan bilgiler eşleşiyor mu o tip bilgiler kontrol edilecek. Expertiz yapılacak. Satış yerinde görevliler trf. Şase No vs. kontrolünden sonra resmi devir/satış yapılacak.

2) Arabayı Gürcü vatandaşlığı olan 6 ay yurdışı yerleşiği olan birinin üzerine alınacak.
    3) Ruhsatta yazan bu kişi çıkaracak Artvinde/Hopada notere gidip bana vekalet verecek bu kişi kullanabilir diye. ( Ya da Gürcistan tarafındaki noterde vekalet verilip Türkçe tercümesiyle alınacak. Ruhsattaki kişiyle beraber çıkılıp o kişi tekrar Gürcistana dönecek. 'Gürcü vatandaşı olan şahıs arabasız dönebilir herhalde?'

4) Netten beğendiğimiz/ ya da orda karar verdiğimiz araca satış yerinde örneğin 7000 USD veriyoruz.

expertiz, satış ücreti, gümrük giriş çıkışı, vekalet ücreti anladığım kadarıyla fazla birşey tutmuyor. 500-1000 TL civarı.
    500 TL yeme-Tiflis olursa yol masrafı. Kalma olursa otel masrafı falan.
    Yardım edenlere gönülden 300-500 TL falan verildiğini düşünürsek
    7000USD= 20000 TL
    1000
    500
    500
    Toplam: 22000 TL mal olacak diye düşünebiliriz.

Yani Araba Rakamı harici Max. 2000 TL mantıklı diye düşünüyorum. Rakamları verilenlerin yukarısında, en üstte tuttum görüldüğü gibi.

*Araştıracağımız, dikkatli olacağımız başka bir konu arabanın yaklaşık piyasa değerinde olması. Ne çok aşağıda ne de çok yukarda olmalı ki önemli motor, kaporta, pert sıkıntısı, km oynaması olmasın (Tramer sistemi tarzı bişey varmı bilmiyorum). Ya da ederinden fazla koparmasınlar.

*Son günlerde Ruhsat sahibi dışında kullananları bağlama durumları, ceza vs. diye söylüyorlar. Bulunduğum yerin küçüklüğü dolayısıyla trafik istediğinde efektif çalışıyor.

YANİ KENDİ ADIMIZA OLURSA YURTDIŞI 6 AY YERLEŞİK OLMADIĞIMIZ İÇİN KANUNLARA GÖRE ARACI TR YE SOKAMIYORUZ. (AMA BURDA RAHATLIKLA KULLANABİLİYORUZ) BAŞKASININ, GÜRCÜNÜN ADINA OLURSA VEKALETLE TR DE KULLANMAK "TRAFİK GÖREVLİSİNİN BİLGİSİNE-YAPISINA GÖRE" SORUN OLUYO.

Önemli bir risk 20 bin lira gibi bir rakam için arkadaşlar. Kendimiz haricinde çoluk çocuğumuzun da rızkı sonuçta. Ortalama güvenli bir araç da alınabilir 10-15bin Tl civarı ayrı mesele.

Bir de 2000 civarı motor Benzin almak mantıklı mı? ( Ki kayıt dışı olacağından LPG taktırılması sorun olur)
    1.6 - 1.8 gibi Dizel düşük km daha avantajlı olur herhalde.
    2.0 civarı Oil / LPG (Uygun KM de mantıklı geliyo bana. Bu konuda önerilerinizi bilmek isterim. Saygılar

yabancı plakalı aracı yurtiçi yerleşik iseniz hiçbir yasal şekilde Türkiye'de kullanamazsınız? gürcünün size vekalet vermesi hiçbir şeyi düzeltmez. eğer böyle bir şey olsaydı yarımızın avrupa'da akrabası var. artık getirilen araçlar 2 yıl da TR'de kalabiliyor. akraba getirir TR'ye 2 yıl sürersin. YOK böyle bir şey. Kanunlar açık araç direk altınızdan alınır.

Sadece bilenler cevaplasın. sağdan soldan duyanlar değil. yurt dışı plakalı ama yurt dışında bir şirkete ait olan araç, yurtiçindeki kişi şirket personeli gösterilip bu kişinin kullanımına verilebilir mi? ben bu konuda kanuni bir düzenleme bulamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: FatihSultan035

Tanıdığınız kişiler bir şey ayarladığında, tam olarak işlem akışlarını tek tek sorun. Araba nasıl alınacak, kim üzerine alacak, kim çıkaracak, kim teslim edecek, ne kadar masrafımız olacak?

- Oraya bodozlama gidilip de, nasıl olsa tanıdık, akraba, eş, dost diye aldanmayın, en yakın akrabalar bile "bunun masrafı bu kadar yau" deyip para koparmakta. Özellikle araç satışı konusunda, öz amcasının alım-satım 500 dolar tutuyor yeğennnim dediğini biliyorum. O yüzden dikkat edin.

- 20 bin tl verip de, aracı üzerine almaasak riskli olur demişsiniz. Aracı üzerinize alırsanız gümrükten o araç geçmez. Mecbur başkası üzerine olacak.

- Üstüne aldığınız gürcünün ne kadar güvenilir olduğu konusu tartışılıyor zaten sayfalarca, o kişi önemli. Size vekalet verse de arabanın tüm hakkı halen onda. Ama Gürcistan'da, aracın kendisi olmadan alım-satım yapılamıyor. O yüzden rahatsınız, araba sizde olduğu sürece, aracı başkasına satamaz.

- Vekalet olursa, kontrollerde sıkıntı çıkar.

- Gürcistana gitmek için pasaporta ihtiyacınız yok, nufüs kağıdınız yeterli.

- Doları bankaya yatırıp oradan çekmeye çalışırsanız, çok zarar edersiniz. Komisyonlar çok yüksek.

Teşekkürler

Araba nasıl alınacak, kim üzerine alacak, kim çıkaracak, kim teslim edecek, ne kadar masrafımız olacak?

Şöyle bir planlama yaparsak;

1) Araba Autopapa.com gibi sitelerde ilan edilen yerlerden beğenilip ya da orda Batum/Tiflisdeki galeri/araba pazarları gezilip beğenilip pazarlık yapıldıktan sonra (işi bilen ve güvenilen kişilerle beraber) Ruhsattaki Motor No-Şase No ile araçta yazan bilgiler eşleşiyor mu o tip bilgiler kontrol edilecek. Expertiz yapılacak. Satış yerinde görevliler trf. Şase No vs. kontrolünden sonra resmi devir/satış yapılacak.

2) Arabayı Gürcü vatandaşlığı olan 6 ay yurdışı yerleşiği olan birinin üzerine alınacak.
    3) Ruhsatta yazan bu kişi çıkaracak Artvinde/Hopada notere gidip bana vekalet verecek bu kişi kullanabilir diye. ( Ya da Gürcistan tarafındaki noterde vekalet verilip Türkçe tercümesiyle alınacak. Ruhsattaki kişiyle beraber çıkılıp o kişi tekrar Gürcistana dönecek. 'Gürcü vatandaşı olan şahıs arabasız dönebilir herhalde?'

4) Netten beğendiğimiz/ ya da orda karar verdiğimiz araca satış yerinde örneğin 7000 USD veriyoruz.

expertiz, satış ücreti, gümrük giriş çıkışı, vekalet ücreti anladığım kadarıyla fazla birşey tutmuyor. 500-1000 TL civarı.
    500 TL yeme-Tiflis olursa yol masrafı. Kalma olursa otel masrafı falan.
    Yardım edenlere gönülden 300-500 TL falan verildiğini düşünürsek
    7000USD= 20000 TL
    1000
    500
    500
    Toplam: 22000 TL mal olacak diye düşünebiliriz.

Yani Araba Rakamı harici Max. 2000 TL mantıklı diye düşünüyorum. Rakamları verilenlerin yukarısında, en üstte tuttum görüldüğü gibi.

*Araştıracağımız, dikkatli olacağımız başka bir konu arabanın yaklaşık piyasa değerinde olması. Ne çok aşağıda ne de çok yukarda olmalı ki önemli motor, kaporta, pert sıkıntısı, km oynaması olmasın (Tramer sistemi tarzı bişey varmı bilmiyorum). Ya da ederinden fazla koparmasınlar.

*Son günlerde Ruhsat sahibi dışında kullananları bağlama durumları, ceza vs. diye söylüyorlar. Bulunduğum yerin küçüklüğü dolayısıyla trafik istediğinde efektif çalışıyor.

YANİ KENDİ ADIMIZA OLURSA YURTDIŞI 6 AY YERLEŞİK OLMADIĞIMIZ İÇİN KANUNLARA GÖRE ARACI TR YE SOKAMIYORUZ. (AMA BURDA RAHATLIKLA KULLANABİLİYORUZ) BAŞKASININ, GÜRCÜNÜN ADINA OLURSA VEKALETLE TR DE KULLANMAK "TRAFİK GÖREVLİSİNİN BİLGİSİNE-YAPISINA GÖRE" SORUN OLUYO.

Önemli bir risk 20 bin lira gibi bir rakam için arkadaşlar. Kendimiz haricinde çoluk çocuğumuzun da rızkı sonuçta. Ortalama güvenli bir araç da alınabilir 10-15bin Tl civarı ayrı mesele.

Bir de 2000 civarı motor Benzin almak mantıklı mı? ( Ki kayıt dışı olacağından LPG taktırılması sorun olur)
    1.6 - 1.8 gibi Dizel düşük km daha avantajlı olur herhalde.
    2.0 civarı Oil / LPG (Uygun KM de mantıklı geliyo bana. Bu konuda önerilerinizi bilmek isterim. Saygılar

Üstad, düzeltilce çok şey var yazdıklarınızda, müsadenizle başlayayım.

1. Arabayı autopapa.ge, myauto.ge, auto.ge gibi web sitelerinden takip edebilir veya direkt Rustavi'deki oto pazarına gidip arabaları bizzat görebilir beğenebilir alabilirsiniz. Bu işlem için gürcüce - türkçe bilen bir tercümana ihtiyacınız var. Bu bedel genelde 30-50 dolar civarında değişmektedir. Rustavi'de, aracı almadan önce ekspertiz yaptırabilirsiniz 50 Lari civarında bir bedeli var. Ama şasi ve motor no kontrol etmenize gerek yok, zaten Gürcistan'da motor no olayı yoktur. Şasi no'yu da satın almadan önce noter görevlisi kontrol edip öyle satışa onay veriyor. Şasi sorunu olmaz genelde. Alım satım 90 Lari civarıdır.

2. Arabayı illa da gürcü vatandaşı olarak birinin üzerine almanıza gerek, nereli olduğu önemsiz, yurtdışı yerleşik olsun yeterli. Alman, Rus, Azeri, Gürcü, Ermeni veya Türk, hepsi olur. Eğer tanıdığınız bir kişi yoksa, bu işi meslek haline getiren kişilere, aracılara yaptırabilirsiniz. Bunun bedeli yaklaşık 1500 dolardan başlar arabanıza göre değer biçerler 2500-3000'e kadar çıkabilir. Pazarlığınıza bağlı.

3.
    a-) Yurtdışı yerleşik kişi, arabanızı üzerine alıp gürcü gümrüğünden ve türk gümrüğünden kolaylıkla geçebilir. Ama size vereceği vekaletin geçerli olabilmesi için Gürcü noterinden verilmesi şarttır. Vekalet denilince herkesin aklına arabayı Türkiye'de kullanmak geliyor. Oysa vekalet genel vekalettir, arabanın tüm resmi işlemleri için sizi vekil kılar. Aracınızı daha sonra bir başkasına satmanızı sağlar. Türk noterinden değil, Gürcü noterinden vekalet almalısınız yani. Bu vekalet 70 Lari civarıdır. Türkçe'ye çevirtirseniz yeminli tercüman tarafından bu bedele 30 Lari daha eklemek gerekir.

b-) Karayoluyla arabasıyla Türkiye'ye geçen bir kişi, ülkeyi karayoluyla arabasız terkedemez. Hava yoluyla giderken genelde kontrolden kaçtığı için, gidebilme imkanı var.

4. Arabalar için pazarlık payları mevcut, gürcüce bilen kişiyi bu konuda zorlamak lazım. Ne de olsa arz çok, araba çok. ucuza bulma imkanı elbet var.

Ortalama 100 Lari'ye çok güzel, 50 Lari'ye normal bir otelde konaklayabilirsiniz.

Tiflis - Batum arası çok kötü bir yol ve normal kullanımda 320 km yolu, 6 saat gibi bir sürede alıyorsunuz. Yaklaşık 50 Lari yakıt masrafınız olur, Batum'dan sonrası Türkiye'deki illere göre değişiklik gösterir.

Alacağınız aracı zaten ekspertiz yaptıracaksınız, ama orada ekspertiz yaptırırken gülünç duruma düşmeyin. 500bin km'den yukarıları için çok kilometre denir. 2005 model mercedes alıp, kilometresi 170bin iken, aaa çokmuş 200bine yaklaşmış alınmaz bu demeyin. Hem çok dalga geçerler hem de sizi artık ciddiye almazlar, araba almayacağınızı düşünerek. Aynı şey boya ve değişen için de geçerlidir. Aaa sol çamurluk boyalıymış yahu, tüh demeyin yani. Kilometre, tampon boyası, kül tablası ışığı, depo kapağı gıcırtısı, tok kapı sesi gibi şeyler Türk'lere özel ruh hastalıkları, aman diyeyim :) Gürcistan'da sigorta olmadığı için, pert denen bir şey de yok.

Benzinli yabancı plakalı aracınıza, Türkiye'de sorunsuz şekilde LPG taktırabilirsiniz. Ruhsata işletme gibi bir sorun olmadığı için, masrafınız da az olur. Arabayı geri götürürken söktürüp, sonra kullanabilirsiniz. LPG sorun olmaz yani. 1.6 ve 1.8 araç hiç yok denecek kadar azdır, hele dizel hiç olacağını zannetmiyorum. O umutlarla gitmemekte fayda var.

Şimdi tüm bunları toplarsak, araba dışındaki masrafınız (hiç bir tanıdığınız olmadığını sayıyorum) :

Uçak biletiniz tek gidiş : 250 TL
    Tercüman masrafınız : 150 TL
    Araba Ekspertiz : 60 TL
    Noter Alım : 120 TL
    Noter Vekalet Türkçesiyle Birlikte : 140 TL
    Tiflis - Batum : 70 TL
    Zorunlu trafik sigortası : 120 TL
    Komisyoncu, aracı : 4000 TL
    Batum - Ankara ? : 400 TL

Toplamda 5310 TL civarında bir şey çıkar.

Umarım bu bilgiler biraz aydınlatır, herşeye rağmen, gidip almak isteyenleri..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panthera52 -- 20 Kasım 2015; 14:27:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: posterity
    Sadece bilenler cevaplasın. sağdan soldan duyanlar değil. yurt dışı plakalı ama yurt dışında bir şirkete ait olan araç, yurtiçindeki kişi şirket personeli gösterilip bu kişinin kullanımına verilebilir mi? ben bu konuda kanuni bir düzenleme bulamadım

Bu konuda kanuni düzenleme yoktur, olmasına da ihtiyaç yok.

Yabancı plakalı aracın bir kaç çeşit ülkeye girme yöntemleri var. Bizim bahsettiğimiz "turistik kolaylıklar kapsamında geçici ithalat izni verilen taşıtlar". Bu sisteme göre, ticari faaliyet gösteren bir araç bu yöntemle ülkeye giremez.

Ticari faaliyet gösteren araçlar (tırlar, kamyonlar, otobüsler) kısa süreli olarak bulunma taahhüdü ile ülkemize girerler ve şoförlerinde yurtdışı yerleşiklik aranmaz.

Sizin dediğiniz şekilde, yabancı plakalı aracın o yöntemle ülkemizde kullanılma imkanı maalesef yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

quote:

Orijinalden alıntı: dennisyuwi

Benim m5 geldi sonunda kavuştum aracıma. Bakalım bugün itibariyle kullanmaya başlıyorum şayet herhangi bir çevirmeye denk gelirsem burdan yazarım. Ben aracı komisyoncu vs aracılığla almadım. Arkadaşım kanalıyla getirdik. Sorusu olan varsa bende yardımcı olmaya çalışırım.

Sormak istediğim sorular şunlar üstad.

1. aracı kim getirdi?
    2. araç kimin üzerine?
    3. aracı getiren kişi, geriye gitti mi?
    4. gittiyse nasıl gitti?

hürmetler.

Müsait vaktinizde, bu sorulara cevap alabilir miyiz?

BMW M5'in büyüsünden kurtulduktan sonra :)

@dennisyuwi

• YANİ KENDİ ADIMIZA OLURSA YURTDIŞI 6 AY YERLEŞİK OLMADIĞIMIZ İÇİN KANUNLARA GÖRE ARACI TR YE SOKAMIYORUZ. (AMA BURDA RAHATLIKLA KULLANABİLİYORUZ). YURTDIŞI YERLEŞİK KİŞİ ADINA OLURSA DA VEKALETLE TR DE KULLANMAK YASAK.

Görünürde yasal bir prosedür yok gibi anlıyorum ben.

Aracı kişi bulunursa toplam masraf 5300

Ortalama bir araç 15bin TL

Toplam 20 bin TL ve TR'de vekaletle kullanmak yasak. Araç kontrolde vs.de bağlanır deniyor. Sonuç OLUMSUZ ve yasal bir boşluk yok.
  • herkese selamlar, burdan özellikle pantera arkadaşın verdiği bilgiler doğrultusunda tiflisden geçen hafta araba alıp tr ye sorunsuz giriş yaptım. yurtdışı yerleşiğim var. panteranın yazdığı şeyler aynen doğrudur ve birebir yaşadım. daha doğrusu bu bilgiler sayesinde bilinçli bir şekilde gidip orada konaklama, araba alımını kolay ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdim. tr gümrüğünden pasaportuma araç için 6 ay süre verildi. memura 2 yıl olduğunu söylediğimde bana sistem henüz güncellenmedi o yüzden hala 6 ay izin verebiliyoruz dedi. pek aklıma yatmadı çünkü kanun çıkalı 1,5 ay oluyor. bimer e konuyla ilgili bilgi edinme başvurusu yaptım cevabı bekliyorum. hadi hayırlısı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selomundo S kullanıcısına yanıt
    Ne aldınız hocam ??

• quote:

Orijinalden alıntı: neciriye

alınıyor arkadaslar burada ınternetım yok sımdı bır restaurant tan aldım wıfıyı prosuduru sızlere aktarıcam bazı arkadsların dedıgı gıbı km oynanmıs vs arac cok selden cıkma da cok auto papada buradan bır arkadasım vasıtası ıle daha dogrusu 6 aylık 6 aylık ıkı senedır alan bır arkadasımın vasıtası ıle bır eleman buldum tıflısın merkeze geldım orada yazan fıyatlardan daha ucuz sahıbınden bakıyoruz suan malum cok bır para ayırmadım 7bın dolar vardı kıyıda kosede onu aldım geldım 1500 2000 arası gumruge bayılacaz durum onu gosterıyor 5000 dolara bı makıne alıp gelecem nasııpse onumuzdekı haftayı bulabılır donuusum lakın fırsat buldukca yada donunce bılgılendırıcem herkesı az sabır

@neciriye bakalım ona söylendiği gibi getirebilecek mi bekliyoruz haberlerini inş çözer..

Otogetir vs. gibi yerdekiler tamamen yasal diyolar Sizin adınıza TRde teslim şeklinde. Ya usülsüz bir ayrıntı var ya da bir boşluk,püf noktası var. (Fiyatlara ondan baya bir fark, kâr koyuyorlar zaten)
    Ruhsatı adınıza aldıktan sonra ikamet(belki referans) vs. Ama yurtdışı yerleşikliği olmadığı Pasaporttaki TRden çıkış günü olarak belli ve bizim yanımızda arabayı kurallara uygun çıkarıyosunuz diyolar.
    Yine aynı kara tahmin ve senaryolar mı gelecek Tlfla falan nasıl yaptıklarını söylemezler dimi, öğrenebilirmiyiz sizce arkadaşlar

• Türk vatandası (Yurtiçi) Yeşil kart sigortası yaptırıyor 2 yıl TRde kullanıyor diyor!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=378400858996779&id=347311132105752&refsrc=http%3A%2F%2Fmobile.donanimhaber.com%2FshowTopic.asp&_rdr

• FatihSultan035 F kullanıcısına yanıt
    Sayfadaki fiyatlara gül gül öldüm :D
    Aynı 3.30 bmw'yi myauto.ge'de 3000$'a gördüm üstelik ///M Paketti. Arkadaşların en düşüğe sattığı arabaymış. Bu sayfaya bakarak araba alacak varsa onun adına üzülürüm. Pazarlık kesinlikle kabul etmiyorlar :( Araba başında olabilirmiş biraz'cık.
    Sayfadaki döküman otogetir.com'dan kopyalanmış 4-5 madde eklemişler kendilerine göre.
    Örn.: otogetir önceki müşterilerimizle görüştürebiliriz diye bir teminat veriyordu. Bu sayfada ise 'gizlilik en önemli kuralımız' diyerek müşterileri ile görüşmenizi istemiyorlar. Fakat sayfada isimleri ile birlikte fotoğrafını paylaşmaktan geri kalmıyorlar.
    Müthiş ticaret, müthiş satış zekası.
    Dökümanın altındaki Tolgahan adlı arkadaşı whatsapptan ekledim.
    Aracı, ve fotoğrafını atıp bu araç şimdi bana $8000 mı olacak diyecektim de vazgeçtim.

• myauto.ge de görüyoruz USA yazıyor fakat burası gürcistan sitesi değil mi? USA'daki arabalar ge'dekilere göre daha ucuz? acaba aracı aldığımızda USA'dan geliyorsa ekstra ücret mi istiyorlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: içinizden biri

myauto.ge de görüyoruz USA yazıyor fakat burası gürcistan sitesi değil mi? USA'daki arabalar ge'dekilere göre daha ucuz? acaba aracı aldığımızda USA'dan geliyorsa ekstra ücret mi istiyorlar?

myautoda USA-Japan olan bütün ilanları Gürcü firmalar açıyor. 1000-1600 dolar arası nakliye ücretini bazen orda görülen fiyata, bazen de ekstra olarak aliyorlar. Açıklamayı translate etmeniz yeterli. Aracın vergilerinin (ben öyle yorumladım) %30'unu teminat olarak alıyorlar.

• Bu araç getirme iiini Gürcistan, Bulgaristan gibi uyduruk ülkeler yerine Fransa, İngiltere, Almanya, İsveç, İsviçre gibi ülke araçlarını getirmekte fayda var.

Çünkü bu uyduruk ülkeler artık herkesin dikkatini çekiyor. Ama mesela Almanya plakası o derece dikkat çekmez. Çünkü gelişmiş ve zengin ülke. Bunların sürücüsünü pek durdurmazlar.

Bir de bizde genelde Gürcistan'dan, Bulgaristan'dan gelen araçlar eski ve sağı solu vuruk olanlar oluyor. Bunları asla getirmeyin. Gidin adam gibi 2013-2015 civarı yeni ve lüks araç getirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 22 Kasım 2015; 14:09:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • senersongur kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz ülkelerden çifte vatandaşlık olmadan araç getirmek mümkün değil. Gürcistan'da yasa açığı olduğu için orası tercih ediliyor. Bulgaristan'ı da Fransa, İngiltere, Almanya'ya dahil edebilirsiniz yani. Bu olay en kolay Gürcistan'da gerçekleştiği için Gürcistan bu kadar ön planda yani.
  • senersongur kullanıcısına yanıt
    Siz getirdiniz mi hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: shizLa

quote:

Orijinalden alıntı: içinizden biri

myauto.ge de görüyoruz USA yazıyor fakat burası gürcistan sitesi değil mi? USA'daki arabalar ge'dekilere göre daha ucuz? acaba aracı aldığımızda USA'dan geliyorsa ekstra ücret mi istiyorlar?

myautoda USA-Japan olan bütün ilanları Gürcü firmalar açıyor. 1000-1600 dolar arası nakliye ücretini bazen orda görülen fiyata, bazen de ekstra olarak aliyorlar. Açıklamayı translate etmeniz yeterli. Aracın vergilerinin (ben öyle yorumladım) %30'unu teminat olarak alıyorlar.

Öyle almak daha mantıklı değil mi hocam o zaman? Sonuçta 2010 model camaro gurcistan plaka 20-25bin dolar aralığındayken usada sıfırı o aralıkta. Aslında konuşmak gerek skype adresleri falan var.

• içinizden biri İ kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle.
    Mesela aynı ilanı iki kere açmışlar biri $12100 diğeri $13000. İsteyen istediği gibi alabiliyor. Örnek olarak Gürcistan'da 1-2 tane Acura RSX var ama Amerika'da 5-6 tane var.
    Tavsiyem 'In way to Georgia' araçlara bakmanız. USA-Japan'dan yola çıkmış Gürcistan'a gelen araçlar onlar. Çoğu da inanılmaz temizlikte. Hatta bir BMW 3.30 buldum ki kusura bakmayın ama satılır diye paylaşmaya korkuyorum
  • quote:

Kesinlikle.
    Mesela aynı ilanı iki kere açmışlar biri $12100 diğeri $13000. İsteyen istediği gibi alabiliyor. Örnek olarak Gürcistan'da 1-2 tane Acura RSX var ama Amerika'da 5-6 tane var.
    Tavsiyem 'In way to Georgia' araçlara bakmanız. USA-Japan'dan yola çıkmış Gürcistan'a gelen araçlar onlar. Çoğu da inanılmaz temizlikte. Hatta bir BMW 3.30 buldum ki kusura bakmayın ama satılır diye paylaşmaya korkuyorum

Pm şu aralar istesemde alamam amcam ile gideceğim oda sağlık sorunları nedeniyle erteleyelim dedi. Bekliyoruz bakalım. Aklımda dodge charger var.

• içinizden biri İ kullanıcısına yanıt
    @neciriye den gelecek haberlere göre bir plan yapacağız artık. Aracı myauto'dan seçip, iletişime geçip gitmek önemli bence. Çünkü 20.11.2015'de eklenmiş ilanı favorilerime ekledim, 21.11.2015'de ilan olmadığı için ana sayfaya attı.
  • quote:

@neciriye den gelecek haberlere göre bir plan yapacağız artık. Aracı myauto'dan seçip, iletişime geçip gitmek önemli bence. Çünkü 20.11.2015'de eklenmiş ilanı favorilerime ekledim, 21.11.2015'de ilan olmadığı için ana sayfaya attı.

Pm bekliyorum hala hocam merak ettim valla almam ha

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.