Şimdi Ara

Gürcistan vs. ARABA GETİRMEK [SS]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
3
Favori
11.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar, kafam bir şeye takıldı.
    Mesele Gürcistan, Bulgaristan vs. ülkelerden araç getirip kullanmak.
    Bu işi bana tam olarak açıklayabilecek var mı acaba ? Nasıl oluyor bu işler ?
    Araştırdım forumda fakat her konuda farklı farklı şeyler var.

Şu sıralar facebookta tanınmış kişilerden biri Paşam Sezer ve Yasin (Yellow Society) adlı kişide aynısını yaptı. Bu nasıl yapılıyor merak ettim açıkçası.

Resim1
    Resim2

YANLIŞ ANLAŞILMASIN GETİRMEYECEĞİM SADECE ARAŞTIRIYORUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elmanders -- 10 Mayıs 2014; 21:02:28 >

• Hocam bin tane konu var incelerseniz araştırırsanız forumda dolu şey var inceleyin aklınıza takılanı sorun.Çünkü forumda bin tane aynı konudan açılıyor her hafta
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Hocam bin tane konu var incelerseniz araştırırsanız forumda dolu şey var inceleyin aklınıza takılanı sorun.Çünkü forumda bin tane aynı konudan açılıyor her hafta

Peki hocam , teşekkürler.
  • plakalar yasin, sezer 555, 444, 222.. Ne iş anlamadım
  • takip
  • Elmanders E kullanıcısına yanıt
    Pasam sezer adanali arada sirada goruyorum s2000 ile geziyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: weycell1905

plakalar yasin, sezer 555, 444, 222.. Ne iş anlamadım

Özel plaka hocam kendileri ayarlamıştır. Soldaki 222 bağımsız onlar.

Evet hocam artık Suprası var , S2000 i sattı.
    Suprayı Gürcistandan aldı şimdi İstanbula geliyor yolda olması lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çifte vatandaşsa getirip binebiliyor bi süre.

Onun dışında 2.el getirilemiyor.

Bir kaçış yolu hurda olarak sokulabiliyor sanırım.

Orda trafikten çekilip buraya sokulabiliyor.
  • Elmanders E kullanıcısına yanıt
    -Söylediğiniz ülkelerin vatandaşı olanlar sadece ülkemize araç getirebiliyor.1 takvim yılında 6 ay kadar kalma izinleri var.Almancıların arabalarıyla gelmeleri gibi.
    -Eğer Bulgaristan veya Gürcistan vatandaşı değilseniz.Kendi üstünüze arabayı alabilirsiniz.Ancak sınırdan Türkiye'ye geçiremezsiniz.Sadece o ülke sınırları içinde kullanabilirsiniz.
    -Bu arabaları getiren kişiler.Arabayı o ülke vatandaşlarının (bulgaristan,gürcistan) üstüne alıyorlar.Parayı siz veriyorsunuz ama araba yabancı vatandaşın adına kayıtlı.
    -Araba o kişinin üstüne alındıktan sonra (belli bir ücret karşılığı) araba sahibi notere gidip size vekaletname yazdırıyor.Şu kişi şu şu plakalı aracı Türkiye sınırları içinde kullanabilir diye.O ülkenin dili ve türkçe olarak düzenlenir.
    -İşlemler tamam.Sıra arabayı Türkiye'ye getirmeye geldi.Aracı sadece ruhsat sahipleri sınırdan geçirebilir.Yabancı uyruklu vatandaş arabayı sınırdan geçirirken Türkiye tarafı mecburi trafik sigortası yaptırır ve adam arabayı Türkiye sınırları içinde size teslim eder.
    -Maksimum 6 ay süreyle aracı kullanabilirsiniz.
    -6 ay geçti.Arabayı sınır dışına çıkarmanız lazım.Yabancı vatandaşla haberleşerek Türkiye tarafında araba verilir ve sınırı araç sahibi geçirir.(Ruhsat sahibi vefat ederse durum karışık.Hiçbir şekilde hak talep edemezsiniz.Araç sizin adınıza kayıtlı değil.Uzak bi ihtimal ama ruhsat sahibi arabam çalındı diye şikayette bulunabilir.Veklaletnameyi iptal ettirmesi geçerli olması için yeterli)
    -Baz, forumlarda bu şekilde araba getirip airbagleri söküp boş olarak geri geçiriyorlar.İşe yarar pahalı parçaları hurda parçalarla değiştiriyorlar diye yazılıp çiziliyor.
    -Bu ülkelerdeki arabalar Almanya gibi ülkelerin trafiğe çıkmasına izin vermediği hurda arabalarla doludur.

Öncelikle yurtdışından araba getirip kullanmak riskli bir iş.Arabanın geçmişini bilmiyorsun.Herhangi bir olaya karıştımı.

• quote:

Orijinalden alıntı: move00

-Söylediğiniz ülkelerin vatandaşı olanlar sadece ülkemize araç getirebiliyor.1 takvim yılında 6 ay kadar kalma izinleri var.Almancıların arabalarıyla gelmeleri gibi.
    -Eğer Bulgaristan veya Gürcistan vatandaşı değilseniz.Kendi üstünüze arabayı alabilirsiniz.Ancak sınırdan Türkiye'ye geçiremezsiniz.Sadece o ülke sınırları içinde kullanabilirsiniz.
    -Bu arabaları getiren kişiler.Arabayı o ülke vatandaşlarının (bulgaristan,gürcistan) üstüne alıyorlar.Parayı siz veriyorsunuz ama araba yabancı vatandaşın adına kayıtlı.
    -Araba o kişinin üstüne alındıktan sonra (belli bir ücret karşılığı) araba sahibi notere gidip size vekaletname yazdırıyor.Şu kişi şu şu plakalı aracı Türkiye sınırları içinde kullanabilir diye.O ülkenin dili ve türkçe olarak düzenlenir.
    -İşlemler tamam.Sıra arabayı Türkiye'ye getirmeye geldi.Aracı sadece ruhsat sahipleri sınırdan geçirebilir.Yabancı uyruklu vatandaş arabayı sınırdan geçirirken Türkiye tarafı mecburi trafik sigortası yaptırır ve adam arabayı Türkiye sınırları içinde size teslim eder.
    -6 ay geçti.Arabayı sınır dışına çıkarmanız lazım.Yabancı vatandaşla haberleşerek Türkiye tarafında araba verilir ve sınırı araç sahibi geçirir.(Ruhsat sahibi vefat ederse durum karışık.Hiçbir şekilde hak talep edemezsiniz.Araç sizin adınıza kayıtlı değil.Uzak bi ihtimal ama ruhsat sahibi arabam çalındı diye şikayette bulunabilir.Veklaletnameyi iptal ettirmesi geçerli olması için yeterli)
    -Baz, forumlarda bu şekilde araba getirip airbagleri söküp boş olarak geri geçiriyorlar.İşe yarar pahalı parçaları hurda parçalarla değiştiriyorlar diye yazılıp çiziliyor.
    -Bu ülkelerdeki arabalar Almanya gibi ülkelerin trafiğe çıkmasına izin vermediği hurda arabalarla doludur.

Öncelikle yurtdışından araba getirip kullanmak riskli bir iş.Arabanın geçmişini bilmiyorsun.Herhangi bir olaya karıştımı.

Hocam çok çok teşekkürler , çok güzel bi açıklama olmuş.
    Mantıklı bişey ama dediğiniz gibi riskli bi iş. Demekki bu adamlarda böyle yaptı bu işi.

• Keşke yurtdışından araba getirebilsek sorunsuzca.
  • quote:

Sinirdan gecirebilmek icin vatandas olmak gerekmiyor hocam,ab uyesi herhangi bir ulkeden oturum alinmasi yeterli,ornek Almancilarin pek cogu vatandas degil sadece oturum haklari var bu sayede ab sinirlarinda vizesiz seyehat edilebiliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben sadece dışarı ülkelerle hiç bir bağlantısı olmayan normal Türk vatandaşları için yazmıştım.Söylediğiniz oturma izni,çalışma izni veya öğrenci olarak bulunanlara prosedür nasıl işliyor bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi move00 -- 12 Mayıs 2014; 18:14:59 >
  • Suprayı getirmiş Türkiye'ye.

• quote:

Ben sadece dışarı ülkelerle hiç bir bağlantısı olmayan normal Türk vatandaşları için yazmıştım.Söylediğiniz oturma izni,çalışma izni veya öğrenci olarak bulunanlara prosedür nasıl işliyor bilmiyorum.

@move00
    Hocam ben geçtiğimiz sene çifte vatandaş oldum.
    Tiflis' de kuzenim var yıllardır orada bir şirkette çalışıyor. Oturum izni de var.

Şimdi ben oradan araba alıp TR de kullanmak istiyorum. Nasıl bi formül uygularız?
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2003-model-emsalsiz-55-bin-kmde-ic-dis-sifir-ayarinda-hatasiz-167984083/detay

mesela ben bunu alsam hurdalıktanda başka bi 3,25 alsam şasesini bu araca gecirip devam etsem ne olur dğer aracın plakasını filan takıp?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aykodent

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2003-model-emsalsiz-55-bin-kmde-ic-dis-sifir-ayarinda-hatasiz-167984083/detay

mesela ben bunu alsam hurdalıktanda başka bi 3,25 alsam şasesini bu araca gecirip devam etsem ne olur dğer aracın plakasını filan takıp?

şase geçirme olayı kanunen suç, yakalanırsanız bilmiyordum diyemezsiniz, hapis yatarsınız.

• quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2003-model-emsalsiz-55-bin-kmde-ic-dis-sifir-ayarinda-hatasiz-167984083/detay

Keşke o kadar kolay olsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

hocam bunu yaparsanız şasi ve motor numaralarını da işlemeniz gerekli,

hurda arabayı da yurt dışına çıkarıp bırakırsınız olay biter,

ama biri duyar, görür ve ihbar ederse hem arabanızı alırlar hem de üstüne ceza ödersiniz,

ve piyasada hurda ama plakalı bir araç bulmak çok zor.

edit:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-pilakali-ruhsatli-177991571/detay
    http://www.tiflis-batum.com/index.php/gurcistan-araba-galeri-fiyatlar
    bu arabaları alıp plaka, şasi ve motor no değiştirip trafiğe çıkabilirsiniz
    o kadar uğraş sonucunda elde edeceğiniz araç ;
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-acillll-satilik-temiz-528ia-177617283/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 10 Eylül 2014; 17:44:15 >

• Konuyu hortlatacam aff buyurun
    Benim abim toplam 2 sene kıbrısta okul okudu kendi adına gidip gürcistanda araba alabilir mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.