Şimdi Ara

Gürcistan(tiflis) İş Kurma Hakkında Soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

benim elimde az miktarda para var(8000 tl civarı)
    ben elimdeki para ile küçük bir dükkan açmak istiyorum.
    tabi elimdeki para ile türkiyede bir dükkan kiralamak içini döşemek ve diğer işlemleri yapmak biraz zor.
    bu para ile ancak 3 ay filan gidebilirim.

bence çevre ülkelerde elimdeki para ile bu işi yapabilirmiyim diye araştırdım.

çevremizde hem bize komşu olan hemde asgari ücretin düşük olduğu gürcistanı buldum.

araştırdığım kadarıyla asgari ücret 150 gel miş yani 180 tl filan.

asgari ücrete dikkat etmemim nedeni emlak fiyatlarının ve yaşam maliyetlerinin asgari ücretle doğru orantılı gittiğini düşünmemdir.

gürcistanda ilk aklıma batum geldi ama tabi herkezin ilk aklına batum geleceği için vazgeçtim. turistik yer olduğundan hemde çok yatırım alacağından pahalı olacağını tahmin ediyorum. (araştırmalarımda bunu doğrular nitelikteydi)

bende başkent olan tiflisi seçtim. bu hafta sonu tiflisi görmeye gideceğim. internette gürcistanın emlak sitelerini buldum ve sitelerde dükkan kira ücretlerine baktım. bana çok geldi. türkiyeden bile çok yüksekti. internettede tam bir veri bulamadım.
    benim merak ettiğim gürcistanda özellikle tifliste ev ve dükkan kiraları ne durumda. şehir merkezinde (en işlek cadde olmak zorunda değil) fiyatlar nedir ? türkiyedeki fiyatlara 100 dersek gürcistan kaç alır. buraya göre daha ucuzmudur(hem yaşam hem emlak fiyatları olarak)

şu anda ben kardeşlerim ile ortak işte çalışmaktayım. 1 dükkanımız var pastane. ben kendi işimi kurup ayrılmak istiyorum. gelir konusunda pek bir sıkıntım yok yani gürcistanda yüksek gelir beklemiyorum. bekarım bundan dolayı giderimde az. düşüncem gürcistanın ucuz bir ülke olduğu ve bundan dolayı düşük maliyetlerle bir iş kurulabileceği ve bu işin getireceği gelir ile gürcistanda yaşanabileceği şeklindedir. bu düşüncem gerçekçimidir yoksa tamamiyle hayalimi ?

sorularıma cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. eğer yazıda bir hatam olmuşsa affola.

• emlak türkiyeden daha pahalı gürcistanda. herkes rüşvet yediği için düşük maaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: byob

emlak türkiyeden daha pahalı gürcistanda. herkes rüşvet yediği için düşük maaşlar

cevabınız için teşekkürler. fakat bu cevabınız tiflis için geçerli mi ? yani genelde herkez batuma gidiyor ve batum turistik yer oldugu için gürcistanın genelinden farklı olabilir. siz fiyatlar yüksek derken tiflisimi kastettiniz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bu bölümde ne kadar çok konu açılıyormuş konu hemen 3. sayfaya düştü :) başka arkadaşlarda yorum yazarsa sevinirim. ne kadar çok yorum o kadar iyidir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.