Şimdi Ara

Gürcistan'dan araba alıp Tr de kullanmak (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
23
Favori
243.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Harun Taştan çok dolanıyor bu aralar Gürcistan'da. Supra'dan sonra M3 alıp gelmiş bir de şimdi. TT Supraya 1 ay binemedi.
  • yazacaklarım kesin bilgi değildir sadece satış sitelerinde gördüklerimi paylaşmak istedim. Türkiye'nin bir çok ilinde bu araçlar mevcut bmw ve mercedes ağırlıklı.ilanlarda belirtilenlere göre sigorta muayene sigorta vergi durumu yok.Türkiye'ye getirilmiş araçlar için aracın satışını Gürcistan'a gidip alabiliyorsunuz ve pasaport olması kaydı ile başka herhangi bir şeye gerek yokmuş.Aracın 6 aydan 6 aya Gürcistan'a gidip ruhsat ve plakayı değiştirip kullanmaya devam ediyormuşuz. Bunun haricinde bir şey yokmuş. Bu prosedürü yerine getirebilecek olanlar arasın diyorlar. Ben Rize'de yaşıyorum ve çok aşırı derecede bmw ve mercedes görüyorum trafiğe çıktığınızda mutlaka denk geliyorsunuz. Prosedür zor olsa herkes alamaz ve dikkatimi çeken şey ise bir kaçı ile görüştüm araca 10 bin dolar verip plakayı özel alınca 1-2 bin de ona bayılıyorsunuz dediler. Mesela Harun Taştan 'ın Supra 'sı gibi hrn-069 malum bayburt'lu kendisi plakanın özelliği burada ve aynı plakayı m3 cabrio ya geçirdi adam burda şunu anlıyoruz paranın açamayacağı kapı yokmuş :) ve neredeyse Rize'de gördüğüm bütün plakalar bu şekilde isim ve özel rakam. En kolay yolu buraya gelmiş bir aracı buradan almak satan kişi illaki kar ediyor ama önemli olan sorunsuz almak. Oradan daha ucuza getirebilirsiniz belki ama riski illaki var... Şunu da anlamış değilim özellikle adana'da bolca var ve bu prosedürü yerine getirebilecekler arasın diyorlar adana nerede gürcistan nerede çok saçma bir durum o kadar mesafeyi her 6 ayda bir gidip gelmek yaz kış koşulu zaman vakit durumu vs vs. şimdilik aktarabileceklerim bunlar inşallah yardımcı olabilmişimdir biraz uzun oldu kusura bakmayın...

• Gürcistandan araç almak çok kolaywww.facebook.com/kadirauto
  • Gürcistan dan araç alyp TR de kullana bilirsiniz.

www.facebook.com/kadirauto
  • Zhic bir sikinti yok ben istediginiz arabayi sizin ustunuze alip getirebilirim hic bir problemide yok isteyen bana ulasabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harun bizim orada oturuyor hic gidip konusma firsatim olmadi simdi trabzondayim toyata forumundada bu konuyu takip ediyorum ankarada bi adamin arkadaslari hep boyle yapiyormus simdi kendisi gurcistanda isin prosedurunu tamamen ogrenmek icin isin garip tarafi gumruk yasalari belli ama vatandas 6 ayda 1 cik gir yetiyor diyo bunu neye dayanarak soyluyolar anlamiyorum birisi su isi tamamen soylese gidip simdi alicam

• quote:

Orijinalden alıntı: stuff2

Harun bizim orada oturuyor hic gidip konusma firsatim olmadi simdi trabzondayim toyata forumundada bu konuyu takip ediyorum ankarada bi adamin arkadaslari hep boyle yapiyormus simdi kendisi gurcistanda isin prosedurunu tamamen ogrenmek icin isin garip tarafi gumruk yasalari belli ama vatandas 6 ayda 1 cik gir yetiyor diyo bunu neye dayanarak soyluyolar anlamiyorum birisi su isi tamamen soylese gidip simdi alicam

Aynen hocam yasa belli kanun belli millet çatır çatır biniyor bu araçlara. Onların bildiği ama bizim bilmediğimiz ne var acaba? Benimde kafama fena halde takılmış durumda bu olay
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrGarcia

quote:

Harun bizim orada oturuyor hic gidip konusma firsatim olmadi simdi trabzondayim toyata forumundada bu konuyu takip ediyorum ankarada bi adamin arkadaslari hep boyle yapiyormus simdi kendisi gurcistanda isin prosedurunu tamamen ogrenmek icin isin garip tarafi gumruk yasalari belli ama vatandas 6 ayda 1 cik gir yetiyor diyo bunu neye dayanarak soyluyolar anlamiyorum birisi su isi tamamen soylese gidip simdi alicam

Aynen hocam yasa belli kanun belli millet çatır çatır biniyor bu araçlara. Onların bildiği ama bizim bilmediğimiz ne var acaba? Benimde kafama fena halde takılmış durumda bu olay

Bende baya taktim babamida ikna ettim ama su 6 ayda gir cik nasil biseki bilmiyoruz 3 ay kaliriz cezali cikariz yada 1 yil kalsakta sikinti olmaz 10 yil muanesiz araba bindik :D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MrGarcia

quote:

Bende baya taktim babamida ikna ettim ama su 6 ayda gir cik nasil biseki bilmiyoruz 3 ay kaliriz cezali cikariz yada 1 yil kalsakta sikinti olmaz 10 yil muanesiz araba bindik :D

Bizde de durum aynı hocam maalesef Aracımızda yıllardır muayne yok onu bi çözebilsek zaten nası uyduruyor millet bunun kılıfını devlet sırrı haline geldi. Allahını seven söylesin şu işin olurunu

• Ben şirket açacağım kısmetse önümüzdeki ay , şirketimin üstüne almak mı daha kolay yoksa bireyin üstüne mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dix1

Ben şirket açacağım kısmetse önümüzdeki ay , şirketimin üstüne almak mı daha kolay yoksa bireyin üstüne mi ?

Tam olarak bilmesemde soyle bisey varmis bir yurt disi sirketin oluyo ayni sirket burdada oluyo sonra yurt disindaki sirket yurt icindeki sirketten is aliyo is sonucu gecici ithalat ile arac turkiyeye sokabiliyosun sinirsiz sure ile

• İşin aslı şu arkadaşlar. Kendi adınıza alamazsınız. Kendi adınıza alabilmek için orada bir şirket kurmanız gerekiyor. Şirket kurma maliyetleriniz yaklaşık 700-800 usd.
    Bu dahi aracınızla 6 ayda bir girip çıkmanızı engellemiyor. Mecburen girdi çıktı yapmak zorundasınız ama öyle girdim 1 saat sonra çıkarım değil. 185 gün kalmanız gerek.
    Diğer türlü girdi çıktı yapmak istiyorsanız Gürcistan da güvenebileceğiniz birisi olmak zorunda. Aracı onun üzerine alıyorsunuz, vekalet çıkartıyosunuz, Türkiye ye geçip
    vekaletle aracı kullanıyorsunuz. 6 ay sonra araç ile Gürcistan a çıkış yapıyorsunuz, aracı başkasının üzerine satış yapıyorsunuz (bu yine o güvendiğiniz kişinin yakın çevresinden
    biri olur muhtemelen) bu sefer ondan vekalet alıp Türkiye ye geçiş yapıp bir 6 ay daha kullanıyorsunuz Türkiye de. İsterseniz gittiğinizde aracı satıp başka araç alın
    yeni şahıs üzerine onunla dönün. karar sizin. Bunun içinde 300-500 usd gibi rakamları gözden çıkartın bence... :) şimdi ben bunları yaparım diyorsanız şu anki kanunlarla hiç
    sıkıntı olmadan Türkiye de kaliteli araçlara binebilirsiniz. Şartlar bu Karar size kalmış. Bilgilendirebildiysem ne mutlu. Her güzelliğin bir zorluğu vardır. bunu unutmayın. Böyle
    şeyler de her zaman risklidir. Bu riskleri göze alıyorsanız hiç düşünmeyin. Cebinize USD ları doldurup da gitmeyin :)...

• quote:

Orijinalden alıntı: scrpnkng

İşin aslı şu arkadaşlar. Kendi adınıza alamazsınız. Kendi adınıza alabilmek için orada bir şirket kurmanız gerekiyor. Şirket kurma maliyetleriniz yaklaşık 700-800 usd.
    Bu dahi aracınızla 6 ayda bir girip çıkmanızı engellemiyor. Mecburen girdi çıktı yapmak zorundasınız ama öyle girdim 1 saat sonra çıkarım değil. 185 gün kalmanız gerek.
    Diğer türlü girdi çıktı yapmak istiyorsanız Gürcistan da güvenebileceğiniz birisi olmak zorunda. Aracı onun üzerine alıyorsunuz, vekalet çıkartıyosunuz, Türkiye ye geçip
    vekaletle aracı kullanıyorsunuz. 6 ay sonra araç ile Gürcistan a çıkış yapıyorsunuz, aracı başkasının üzerine satış yapıyorsunuz (bu yine o güvendiğiniz kişinin yakın çevresinden
    biri olur muhtemelen) bu sefer ondan vekalet alıp Türkiye ye geçiş yapıp bir 6 ay daha kullanıyorsunuz Türkiye de. İsterseniz gittiğinizde aracı satıp başka araç alın
    yeni şahıs üzerine onunla dönün. karar sizin. Bunun içinde 300-500 usd gibi rakamları gözden çıkartın bence... :) şimdi ben bunları yaparım diyorsanız şu anki kanunlarla hiç
    sıkıntı olmadan Türkiye de kaliteli araçlara binebilirsiniz. Şartlar bu Karar size kalmış. Bilgilendirebildiysem ne mutlu. Her güzelliğin bir zorluğu vardır. bunu unutmayın. Böyle
    şeyler de her zaman risklidir. Bu riskleri göze alıyorsanız hiç düşünmeyin. Cebinize USD ları doldurup da gitmeyin :)...

zor ozaman ya sınırda falan olsa eyvallah. Ankarada yaşayan biri mesela 6 ay sonra gitcekte ugrascak. her 6 ayda bir Çekilcek dert değil bence..

• Bana bir tanıdık istediğin arabayı getirelim dedi, hatta kendisi sürekli bmw alıp satıyor gürcistandan.

6 muhabbeti ne olacak dedim,6 aya filan gerek yok 2 sene miller çatır çatır biniyor, çıkartırken sadece ceza ödersin çıkar dedi.
    aarabayı vekaletle kullanıyosun dedi 2 sene, 2 sene sonra getir arabayı piyasası neyse %20 düşüğüne ben anında alırım senden, cezayı öder çıkartırız, sana yeni vekaletle yeni giriş yapmış bi araba getiririz dedi.
    Polis durdurunca 6 ayı geçmii kardeşim hadi bakalım sınır dışı demiyomu dedim, normal trafik ya da asayiş bunlara bakmıyor ilgilenmez dedi.
    Adam Tr ye ne arabalar getirdi millet acayp cesur, zaten arabanın hepsi gitse Tr deki değer düşüklüğü kadar gider elimden diye bakıyorlar heralde, ben girmek istemedim, amq yapan çok

• Adana'da şöyle bir şey duydum, Suriyeliler bazı godomanlara araç satıyor, polisten bir şey belgesi alınıyor ve kullanılıyor 7 yıl kadar sonra çöpe atılıyor
    veya parçalanıp satılıyor. O saatten sonra trafiğe çıkamıyor TR'de.

Ha bu durumlar sadece lüks araca binme sevdası başka bir şey de değil.
  • arkadaşlar bana kalırsa şu yöntemle aracı tr gümrüğünden içeri sokabilirsiniz.

söyle ki 180 gün bir fiil gürcistan da kalma şartı aranıyor ama yasada da orada kaldığın gün sayısı kadar türkiye de aracı kullanabiliyorsunuz.

bir de şu olayın imkanı varsa, aracın gürcistan da satışını üzerine alabiliyorsanız. daha sonra gürcistan da gürcü birine vekalet verirsiniz sizin aracınızı vekaletle getirir.

ya da şirket kurarsınız. aracı o şirketin üzerine yaparsanız. getirecek kişiye de vekalet verirsniz aracı buraya getirir.

aracın sahibi siz olduğunuz için 6 ay boyunca çevirme olduğu zaman bile polis yakalasa aracın sahibi siz olduğu için size bir şey yapamaz.

daha sonra aracı satarsanız o şirket üzerine farklı bir araba alırsanız ya da kendiniz üzerine farklı araba alırsnız.

yine birine getirmesi için vekalet verirsiniz.aracı getirir.

LANET OLSUN Kİ BUNU YAPACAK PARASAL İMKANIM YOK.

BİR KAÇ BİN DOLLARLIK ARAÇ ALIP DENEMEK LAZIM.

dezavantajı gürcü piyasasına göre uygun fiyatlı araba bulmak lazım.çünkü piyasa kötü olduğu için satarken daha çok zarar edeceksiniz.

avantajı en azından mtv ödemeyeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 5 Ekim 2014; 19:34:02 >

• http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=60258.240 şu konuyu güzelce okuyun arkadaşlar şahsi olarak gidip gelen bir arkadaş anlattı olayıda kısaca özetliyim ülkemizde 3. kişilerin vekaletle araç sürmesi yasak eğer şikayet edilirseniz yakalandığınızda araç elinizden gider taşisde satılır bilginize
  • Merhabalar..biz 1 yil once bir gurcu ile tanisdik.kirsehirde gayette samimi olduk.o kisi bize araba getirme sartlarini anlatti bizde 8 ay once kuzenle gitmeye karar verdik.vel hasil gittik.2000 model mercedes e 320 10.000 $ pazarlik ettik aldik.aldik ama o bahsettigim gurcu arkadasin uzerine aldik.ondanda tam vekalet aldik.siniri gectik araci bizeteslim etti geldik.arkadaslar araba getirmek istiyorsaniz.guvenilir biri olmasi gerekir..araba fiyatlari cidden cok ucuz.araci kendi uzerinize alirsaniz arac 6 ay turkiyede 6 ay gurcistanda kalmak zorunda.fakat vekaletle binerseniz..6 ayda bir giris cikis yapmak zorundasiniz.ilk getirirken gumrukde sigorta yaptiriyorsunuz.dedigim gibi orada guvenilir biri olmasi sart.dolandiricilara karsi dikkatli olunuz.isteyene sadece bilgi verilir..banada araba bul getir.parani vereyim die kimse aramasin ama cidden dusunen varsa sadece yol gosterilir..

• Riskli bir durum.
  • öyle diyorsunuzda bizim yasalarımızda 3 kişilerin vekaletle tek başına araba sürmesi yasak şikayet ettimi devlet aracına el koyuyor
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.