Şimdi Ara

GÜRCİSTAN'DA İŞ KURMAK İÇİN GÖRÜŞLERİNİZİ ALAYIM DEDİM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
34.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • GÜRCİSTAN'DA İŞ KURMAK İÇİN GÖRÜŞLERİNİZİ ALAYIM DEDİM.

Şu an için elimde para yok fakat ailemden para alabilirsem duruma göre çok yüksek paralara yatırım yapabilirim.benim için üretim ilgili bir şey düşünmüyorum alım satım ve avrupa-türkiye-gürcistan'a ithalat düşünüyorum.
    sorularımı teker teker cevaplar mısınız?

1-ilk olarak yasal konularda sorun yaşamamam için gürcüce türkçe bilen bir avukatı hazırda tutup şirketi kurmam gerekmiş.çünkü yasalar sürekli değişiyormuş.yasalar sürekli değiştiği için bilmeden hapis yatma ya da yüklü miktarda cezalar ödeyebilirmişim.onun için avukat şartmış.doğru mudur?

2-Unuttuğum şeyleri bana söyler misiniz başka ne önlemler alabilirim?

3-Yapmak istediğim işlerden biri.mülk ucuz olduğu için akaryakıt istasyon alıp veya kiralayıp çalıştırmak istiyorum.en iyi dükkanlar evler 10.000 dollarmış.kiralarsam güzel bir istasyon az parayla çok paralar kazanabilirim diye düşünüyorum.taktir edersiniz ki istanbul'un göbeğinde bir istasyon değil satın almak kiralamaya kalksam 1milyon-2milyon dollar hava parası istiyorlar.hava parası ödemeden güzel bir istasyon bulamaz mıyım?günde 30-40ton yakıt satan bir yeri.lütfen bilen yok mu?
    Not: 10.000dollarla iş yapayım demiyorum arkamda en az 100.000 dollarla iş yapmayı planlıyorum.

4-bmw mercedes audi ya da vw bayiliği alabilirim gürcistan'da.türkiye'de bunu yapabilmem milyon dollarları bulur.alamasam bile almanya'da sıfır araç galerisi açar daha sonra türkiye ve gürcistan'da şubeler açarım.hem almanya'dan alış fiyatına alacağım için almanya şubem hem de gürcistan'dan satacağım şubem kara geçer böylece kar 2'ye katlanır diye düşünüyorum.
    türkiye'de bunu yapabilmem milyon dollarları bulur.bunu türkiyedeki yatırıma göre türkiye de 100 x lira yatırımla yapabilirken gürcistan da 10x lira yatırımla yapamaz mıyım?lafın kısası türkiye de böyle bir bayilik açmaya çalışsam en kötü 1.000.000dolları bulabilir bunu gürcistan da 100.000dollar yatırımla yapamaz mıyım?

5-tr'de 2.el araç ithalatı yasak.fakat gürcistan da 2. el araç ithalatı yasal.2.el ithalatı yaparım.

6-gürcistan da icra satışları.borcundan dolayı icra kanalıyla satılan emlak ve araçlar tahmin ediyorum ki talep yoktur.çok uygun fiyatlara gidiyor.türkiye gibi çakal bir ülkede bile talep yok denecek kadar az.gürcistan'da talep daha az olduğu için menkulleri yok fiyatına satın alınabilir diye düşünüyorum.

7-iyi bir caddede tbilisi de batumida mc donalds açabilirim.bunu tr'de açmaya çalışsam 300.000dollar 500.000dollar istiyorlar.bunu %10-%20 yatırımla gürcistan da açamaz mıyım?

fikirleriniz benim için çok önemli.

• Diğerlerini bilmem de 1 doğru.
  • Kendini çok uyanık olarak görme, çok karlı yapılacak bir iş olsaydı zaten sana bırakmazlardı.
  • hocam niye gürcistan avrupaya açılsanız daha iyi olmaz mı daha canlı 7/24 hayat gürcistanda neymiş
  • tbilisi degil tiflis
    batumi degil batum
  • 1. kesinlikle doğru özellikle gürcistan yasalarını bilen gürcü bi avukat bul tabi türkçede bilsin.
    5. tr den ikinci el araç alıp orda satmak çok çok mantıksız burda ordan çok daha pahalı arabalar.
    6.icra işine girme derim tabi sen bilirsin inanç meselesi benimki.
    7. mc donalds yada burgerking yine sana bi 300.000$ patlar oralardada ülke farketmez büyük ihtimal burda neyse ordada odur.

ha bide bence hiç bulaşma gürcistana falan bu ara isyan var diyolar bekle biraz durulsun ortalık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konig1966

hocam niye gürcistan avrupaya açılsanız daha iyi olmaz mı daha canlı 7/24 hayat gürcistanda neymiş

adam iş kurmaya gidiyo, diskobar da eğlenmeye değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • orda iş kurmak ucuz olablir ama bence ona görede talep vardır
  • Alacağın karşılık yapacağın yatırımla doğru orantılıdır bence.Çok çok büyük umut bağlama derim.
  • 4. secenek olmaz.
    Mercedes'ten falan onayli satici olmak 100.000 dolari asar. En basitinden su bile ithal etmek icin pinarla anlasicaksan ayda minimum gönderim kotalari oluyor.
  • bence gürcistanda devrim olur
  • Demir Perde ülkelerinde, para kazanmak imkansız.... Dikkatli olmazsan anında bir punduna getirip künde yaparlar. Nasıl olduğunu Anlamazsın bile. Bizde bu ülkelerden birinde yerleşik olarak yatıtım yapmaktayız.

Ama maalesef insanın gözünün içine bakıyorlar. Bir çok eşimizin dostumuzun milyon dolarlık sermayeleri hiç oldu. Cezaevlerine düşenlerde cabası. Çünkü Ticaret kanunları

Kazakistan dışında halen komunizm etkisinde. Ayrıca Bu cografyanın insanlarının Allah bir dediğine bile inanmayacaksın. Üretim konusunda başarılı olabilmen için ise hem sanatın hem çekirdek yetişmen hemde Türkiye' de bayağı kaşarlanmış olman gerekir (piyasa tabiriyle).

Eğer 100.000 usd yatırım yapacaksan. Kendine bir dükkan el ufak tefek birşey. Büfe yap market gibi birşey yap günlük 100 lira da kazansan vatanındasın. Bizler mesela 50.000.000 Usd yatırım yapan doostlarımızla beraber halen 3 aylık vizelerle idare etmekteyiz...

Not Babana bile güvenmeyeceksin. Çünkü Herkes buralarda Türklere USD olarak bakıyor....

• bence sakat iş onlara güvenilmez içiki parası bulamanyınca karısını satan adamlardan ne beklenir...
  • bence gürcistan ithalat yapıp türkiye de satmayı düşün. çünkü ikili anlaşmalar gereği ordan gelen bir çok üründe vergi sıfır.
    Bi firmam vardı bizim burda 40 tl ye aldımız ıhlamuru ordan 5 dolara getiriyodu.
  • iş kurmak ucuzsa düşünüyorum zaten değilse kurmam tabiki de.türkiye de aynı iş 100x lira ise gürcistan'da 10-20x liraya kuruluysa düşünebilirim onun için sorayım dedim.eğer uygunsa risk gözealınabilir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 29 Haziran 2011; 11:59:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Death Time

bence gürcistan ithalat yapıp türkiye de satmayı düşün. çünkü ikili anlaşmalar gereği ordan gelen bir çok üründe vergi sıfır.
    Bi firmam vardı bizim burda 40 tl ye aldımız ıhlamuru ordan 5 dolara getiriyodu.

gürcistan o anlaşmayı tek taraflı bozdu sanırım, artvin m.kemalpaşa ilçesinin günlük 10bin müşteriye yakın bir pazarı vardı. bozulduktan sonra sinek avlıyormuş, dükkanların %70i kapanmış. kapanmış değil, kapandı orada bağlantılarımız var, eskisi gibi olmadığını söylüyorlar.
  • Arkadaşım bundan 5-6 ay önce ordaydım Türk mahhallesinde bir berberde traş olurken yanımdaki arkadaşımla berberle sohbet ediyorduk iş konusunda adamın demesine göre buralarda oldukça karlı iş yapmak mümkün ama devlet bunu farkettiginde hertürlü senden para koparmak için bir şekilde cezalar kesiyormuş(ülke oldukça kötü bir konumda ) fiyatlar konusunda haklısın 15000 dolara ev satıyorlar.Bunu dışında potansiyeli var ama kolay kolay para yedirtmezler dediklerine göre
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.