Şimdi Ara

Günün konusu. Yardıma ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 2016 yılında eski aracımla bir kazaya karıştım. Ben şahsi aracımla karşı taraf ise rent a car aracıylaydı.

Tutanak tuttuk. Yaklaşık 6 ay sonra kusurlu olanın ben olduğumla ilgili sms geldi. Tamam dedik. Benim sigortam aracı yaptırdı. Çok da büyük bir şey değildi, sigortam artmadı bile diğer sene ama konu bu değil.

2016 yılında yaptığım bu kaza için bugün evime icra müdürlüğü tarafından bir yazı geldi. Rent a car şirketi aracın tamir edilirken 4 gün tamirde kaldığını ve bundan dolayı çalışmadığını ve burda oluşan ticari kaybın benden tahsilini istemiş. Tabi avukat aracılığıyla. İstenen bedeller ise şunlar:

696 lira asıl alacak
    149.81 işlemiş faiz
    360 avukatlık ücreti
    55.35 harçlar
    38.48 tahsil harcı olmak üzere toplam 1299.64

Şimdi bu istek yasal mıdır? Olayın henüz mahkeme aşamasına geçmemiş olması ve 7 gün içinde itiraz hakkım olduğu için tek bir imzayla herkes herkesten bu kişinin bana bu kadar borcu var kağıdı gönderebileceğini biliyoruz. Ancak itiraz edersem karşı tarafın 2 seçeneği var. İlki tamam deyip yırtıp atmak, ki bunu yapmazlar elbette, diğeri icra mahkemesinde dava açmak.

Araştırmalarım sonucu bu ilk defa yaşanan bir olay değil. Ancak pek de bilinmiyor. Tramvay gibi, otobüs gibi araçlara çarpınca durma bedelini biliyoruz ama rent a car araçlarında durum biraz farklı oluyormuş. Rent a car araçları özel kasko poliçesi ile aracın sürekli farklı kişiler tarafından ve sürekli kullanılmasından dolayı özel riskli kasko yaptırmak zorunda(?)larmış. Ancak soru işareti koydum çünkü bununla ilgili bir madde var mı bilmiyorum. Ayrıca varsa böyle bir şey, gene bu tür durumlar için kasko bu bedelleri de ödemek zorunda olacak şekilde bir sözleşme yapmak zorundalar mı? Ayrıca benim sigortam karşı tarafın aracını tamir etttirdi ama varsa böyle bir ücret bunu da benim sigorta ödemek zorunda değil mi?

Herkesin bir cevabı olacak ama bana Nasrettin Hoca gibi eşşekten düşen yani benim durumu yaşayan kişilerin yardımını ivedilikle rica ediyorum. Bugün iş yerinden izin aldım gidip itiraz etmek için ama yapmalı mıyım?

Bir de rica ediyorum sırf moral bozmak için cevap yazacak arkadaşlar yazmasın. İşte çarpmasaydın, hak etmişsin falan diye. Kimse kaza yapmak istemez. Rent a car aracı ile böyle bir şey yaşamak da. Ben de inşallah bir daha yapmak istemem. Çözüme yönelik mesajlarını rica ederim. Teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Rent a car firmaları, ticari araçlar, (taksi, otobüs, minibüs) kaza durumunda asli kusurlu sizseniz gelir kaybını bu şekilde karşı taraftan talep ederler. Sizde de aynısı olmuş, yine de bir avukat ile görüşmenizde yarar var ama gelen parayı ödersiniz gibi görünüyor.
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Tam icra müdürlüğüne gidecekken şu anda evrakları daha sakin bir şekilde inceleyeyim dedim ve bir baktım ki kaza yapılan yer Ankara Çankaya görünüyor. Halbuki kaza Eskişehir'de oldu. Yani Sbm'ye işlenen dosyayı kaza tespit tutanağındaki gibi Eskişehir değil Ankara Çankaya olarak işlemişler. Ayrıca kaza fotoğrafları siyah beyaz fotoğrafta bizim araçlar gözükse de kaza krokisi hiç bir şekilde bizim çizdiğimiz gibi değil. Tutarlı bir tahmin ile bu aracın başka bir kazaya daha karışıp tutanağa farklı kazaları harmanlamışlar gibi görünüyor. Bu ciddi bir sonuç doğurmaz mı? Hatta önceki zamanda yapılan kazaya bile belki itiraz hakkım doğacak bu şekilde. Ayrıca avukatı da aradı biraz önce babam. Avukat panikleyip İzmir Torbalı da olabilir bilmiyorum falan dedi. Saçmaladı. Ben borca itiraz edip eğer mahkemeye verilirse ben söylenen yerde kaza yapmadım ıslak kaza tespit tutanağını sunmalarını isteyeceğim.

• Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    Peki kaza tarihi ile ilgili bilgi nedir. Onda da tutarsızlık var ise kafalarına göre icra takibi yollamış gibiler. Veya yollayan kişi evrakları karıştırdı. Zamanınız var en azından 1 hafta. İyice inceleyip sonra işlem yapmanız daha iyi olacak gibi.
  • Prokizya kullanıcısına yanıt
    Şu anda evde 2.5 yıl önce yaptığımız kazanın tutanağını arıyoruz. Arabayı sattım yeni arabamla bile 40 bin km yol yaptım. Eski araca dair her şey çıktı çünkü atmam genelde bi lazım olan o tutanağı bulamıyorum. İnşallah atmamışımdır ama velev ki bulamadım o zaman bu tutanağın aslını karşı taraf veya ıslak halinin taranmış şeklini talep edebilir miyim? Çünkü kazanın olduğu yeri ispatlayacak bir çok şey varsa da en iyisi tutanak.

• Arkadaşlar bir şok daha yaşadım şu an. Kaza tespit tutanağını evde bulamıyorum ama sbm sitesinden sorgulama yaptım kaza yerini Ankara Çankaya diye değiştirmişler kesinlikle biz oraya Eskişehir Odunpazarı yazmıştık. Yazı ikimize de ait değil daksil ile değiştirip yazmışlar gibi görünüyor. Evrakta sahtecilik var. Ama ben tutanağı bulamıyorum olmaz böyle bir şey!!

• Dizi gibi heyecanla bir sonraki mesajı bekliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    An itibariyle yıllar önceki tutanağı bulduk. Evet bir konuda yanılmışım ancak bu beni haksız yapmıyor. İlk defa kaza yaptığım için olayın sıcaklığı ile kaza yerini boş bırakmışız. Kaza yeri olaydan sonra başkaları tarafından doldurulmuş. Ayrıca fotoğraflardan kaza yerinin Eskişehir olduğu görünüyor zaten. Bilirkişi buranın Eskişehir olduğunu da anlayabilir. Evet hocam dizi gibi bir olay oldu. Şimdi icra müdürlüğüne gidip itiraz edeceğim.

• Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    En azından elinizde evrak var. İtiraz edin bakalım, hadi hayırlısı.
  • geçmiş olsun
    takipteyiz
  • Geçmiş olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.