Şimdi Ara

Günümüz Mekke olarak tasvir edilen yerin Petra olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Günümüzde varolan ve peygamberin yaşadığı söylenen mekke şehri ile alakalı daha doğrusu köyü ile alakalı detaylı bir araştırma yapan bir youtube kanalı gördüm.

Tamamen inanmış olmasam da söylediği hadisleri ve kaynakları kontrol ettim. Gerçekten de hadislerde ve kuranda yer alan mekkeye dair bölgesel özelliklerin nerdeyse hiç biri eşleşmiyor. Aynı şekilde safa ve merve tepeleri olsun bölgenin vadi olarak kaynaklarda yer almış olması ve daha onlarca şey.

izlemek isteyenler için linki buraya bırakıyorum :https://www.youtube.com/watch?v=LNi85AyXyoQ

Belgesel şeklinde 4 bölüm çekilmiş. Anti tez sunabilen varsa merakla bekliyorum. Talha uğurluel cevap niteliğinde olsun diye petraya gidip bir video cekmiş videoda ben petradayım buraya da saydığınız camilere de çok gittim diyor ama belge yada bilgi niteliği taşıyan bir şey duyamıyoruz. Sadece o videoyu izleyerek talha hocamın yüzlerce kez ortadoğuda ki camileri gezmiş olduğu bilgisini alıyoruz kendisinden :https://www.youtube.com/watch?v=hNeu5Pe6tzQ&t=448s

Açıkçası fikirlerine tamamen katılmasam ve 4 yayın da çok uzun olsada ilk 3 yayının tamamını aralıklarla izledim. Bunlara cevap verebilicek adam var mı bence yok.

Yorumlarınızı fikirlerinizi ve tezlerinizi merakla bekliyorum dostlar.

• Bu teoriye inkar disinda somut verilerlr karsi cikan birini 4 gozle beklemekteyim ki cokca islma arastirmaciso ve tarihcisi vesitli nedenlerle ekranlarda acikca belirtmese de kitap ropartajlarda gizli kapakli sekilde petradan bahsetmektedir..

Bireyin mevcut mekke kurandaki verilerle dahi kiyaslanmasiyla sorular ardi ardina siralanacaktir zaten.

Zira mekke icin cokca agac yesilliklerden vs bahsederken birakin mekkeyi etrafinda dahi tanima uyan yerlesim yeri yok..

Birinin vikip bunlara kanitlarla cevap vermesini gorurmuyuz..

Ucuz kalemsorler disinda tabi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

Bu teoriye inkar disinda somut verilerlr karsi cikan birini 4 gozle beklemekteyim ki cokca islma arastirmaciso ve tarihcisi vesitli nedenlerle ekranlarda acikca belirtmese de kitap ropartajlarda gizli kapakli sekilde petradan bahsetmektedir..

Bireyin mevcut mekke kurandaki verilerle dahi kiyaslanmasiyla sorular ardi ardina siralanacaktir zaten.

Zira mekke icin cokca agac yesilliklerden vs bahsederken birakin mekkeyi etrafinda dahi tanima uyan yerlesim yeri yok..

Birinin vikip bunlara kanitlarla cevap vermesini gorurmuyuz..

Ucuz kalemsorler disinda tabi..
    Hocam ne eski ticaret yolları buraya uğruyor ne çevrede hayat belirtisi var. Şama gitmek için bile sahil boyunu takip etmezseniz çölde giderken ölürsünüz.

O kadar fazla detay var ki insan hangisini yazsa bilemiyor. 3 5 tane olsa bende teori derdim ama akıl sahibi bir insan bu kadar detayı görünce tamamen inanmasa bile evet olabilir diyebilmeli.

• Bu arada ufak bi bilgilendirme****

İslamın kıblesi kabe değil köşesinde ki hacer-ül esvet taşıdır.

önce bunları bilmek gerek
  • Gerekli olarak açıkmış bir konu neden ilgi görmemiş bende belgeselleri izledim adamların haklı oldukları yanları var

• Bildiğin Odun kullanıcısına yanıt
    her iddiasına girerim ki sokakğa çıkıp sorsan herkes 4 duvarı kabe bilir..

etrafında öldürmenin haram olduğu yerde yaratıcı her yıl 10larca hatta yüzlerce hacıyi ızdıihamla vinç kazalarıyla öldürmektedir..

hoş orda ölmek için yanıp tutuşanlar oldukça sorun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 5 Aralık 2018; 3:32:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

her iddiasına girerim ki sokakğa çıkıp sorsan herkes 4 duvarı kabe bilir..

etrafında öldürmenin haram olduğu yerde yaratıcı her yıl 10larca hatta yüzlerce hacıyi ızdıihamla vinç kazalarıyla öldürmektedir..

hoş orda ölmek için yanıp tutuşanlar oldukça sorun..
    Hocam sende mi ateist oldun

Allah kabul etsin inşalalh

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bununla alakalı ciddi manada araştırma yapıyorum gerçekten de Mekke tarihi el yazmalarında ms700 e kadar yer almıyor yine aynı yüzyılda Halife Süleyman olması lazım kıble konusunda büyük bir kararsızlık yaşıyor.

• Kuran satip parasiyla alem yapanlardan mi olaydim.

Kendimi ateizmle veya insan icadi terim sifatlarla sinirlandirmiyorum..

Akil mantigin iddilarini deney ve gozlemle kanitlayabilen herkes bizdendir..

Geri kalanlar isotcudur..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.