Şimdi Ara

güneybatı ege

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • güney batı ege
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/581531/859f0af7-2b9d-4ee1-b6b4-a9e795b3abde.jpg


    Ankara
    Polatlı
    Sivrihisar
    Bayat ilçesini geçince köroğlu dinlenme tesisleri, ağaçlık bir tepeye tırmanırken 1350 rakım civarı, serin olur, sucuklu yumurta ve çay (tek kişilik size yeter, yanılmıyorsam 10 lira falandır, çayla birlikte 15-20 falan verilebilir)


    Afyon içine girmeden çevre yolundan gidin (denizli-izmir-antalya vs. levhalar vardır)
    Afyon çıkışında Özdilek ya da ikbal de de durulabilir ama hem kalabalık hem çok pahalı, gereksiz buluyorum.
    Yorulursanız veya bir değişiklik olsun diyorsanız afyonu 50 km geçince sandıklı ilçesini çıkar çıkmaz benzinliğin yanından sağa Hüdaverdi kaplıcaları diye bir yol ayrılır.. 4 km. ben safran termal otelde kaldım. Lüks otel, havuzları, termal havuzları vs var. 2 kişiye oda kahvaltı 140 verdim hem de deluxe odada kaldım. Gece konaklayıp sabah yine erken yola çıkılabilir. Kalacak olursanız akşam yemeğini halk kaplıcalarının orada köyün içindeki meydanda pideciler var. Otele yakın araçla 2-3 dakika falan.. hem ağaçlık hem serin, mütevazi, ucuz vs.

    Dinar makasından Denizli istikametine döndükten sonra sırasıyla,
    Dinar-Dazkırı-Çardak-Bozkurt ilçeleri geçilir
    Denizli merkeze gelince sola Antalya-Muğla levhası takip edilir. Dinardan sonra hep aşağı gidildiği için hava sıcak olur. Denizli’den muğla-antalya yoluna dönülünce Honazdağı eteklerine tırmanılır Cankurtaran mevki üzerinden. 1100 metre rakım vs. Rampalar bitince (denizli’den 25 km sonra falan) sağa tavas-muğla levhasına dönülür. 10 dakika sonra tavas ilçesi yol üzerinde sol tarafta kalır elmallı pide yazar, orada durulur 1 kıymalı pide bir de güveç istenilir, yanında ayran (köpüğü güzeldir), domatesi bol getirsin, pidenin üzerine ayrıca yağ koymasın, söyleyin.Yiyecek yeriniz kalırsa tahinli-ballısı da çok güzeldir, büyük yaparlar, olmazsa yiyemediğinizi paket yaptırıp, otele varınca çayla götürürsünüz, güzel olur.. bunu da alsanız hesap 25 lira falan olur..

    Kale ilçesinden sonra orman içinde inişli yokuşlu bir yol sizi muğlaya götürür.. biraz yol yapım çalışması var ama 5-10 dakika satbilize yol sorun değil..
    Muğla şehir içine dönmez, Gökova-akyaka-marmaris yoluna dönersiniz.. dönünce hemen sağda yücelen hastanesi ve yanında tuna otel var.. isterseniz bu otelde konaklayıp sabah doğrudan denize gidebilirsiniz.. oda konforlu ve lüks, sanırım 2 kişiye 150 falan alır, ben geçen sene 65 liradan kalmıştım.

    Ya da gökovaya inip, daha doğrusu yokuş biterken sağa akyaka levhasına dönüp aşağıdaki butik otellerden birinde (ottoman residence) ya da denizin kıyısındaki yücelen otel’de kalabilirsiniz. Ottoman residence galip bey var. Ben onun referansıyla yücelen’de kalmıştım, ottomanda çocuk kabul etmiyorlar, ırmak kenarında bir otel ottoman, galip bey beni hatırlayacaktır, gerçi mail üzerinden sohbet etmiştik ama size iyi bir oda verir. Yücelen de gittiğiniz gece iyi bir oda bulamayabilirsiniz, önceden rezerv gerekir. Yücelen direk denize sıfırdır, içinden kaynak suyu geçtiği için oturma yerleri serindir.. aslında akyaka genel olarak 30-31 derece civarı..akyaka denizi kumdur ama sığdır, o yüzden dalgalı oluyor.

    Herhangi birisinde sadece konaklayıp altımızda araç var nasılolsa diyorsanız ve de piknik malzemeniz varsa (mangal yasak ama) , gökovadan Marmaris yoluna dönülüp 20. Km de küçük bir dere ve köprüyü geçer geçmez sağa sedir adası-incekum vs. diye yol ayrılır. Köylerin içinden 5 km sonra deniz kıyısına gelinir. Sedir adasına tekneler kalkar. Araç oraya park edilir. Tekne gidiş-dönüş kişibaşı 15 falan olabilir. Yarım saat sürer tekneyle, 10 lira da adaya giriş için verilir. Denizi çok güzeldir.

    Teknelerin kalktığı yerde durmaz da deniz kıyısını takibe devam ederseniz 5 km sonra da incekum traktörünün kalktığı yere gelirsiniz.. levhası vardır zaten. Yine aracı oraya parkedip, 3 lira ödeyip plaja gidilebilir, köylerin içinden geçerken, bir bakkalda durup meyve (özellikle kırmızı erik, büyük ve sert), tarla domatesi , ekmek alıp biraz da tuz falan isterseniz bu incekum denilen yerde denizin kıyısı hem çam ağaçlı hem de piknik masalı, gerçi orada bir büfe de var ama meyve satmaz sanırım. Çayınızı da otelden çıkarken termosunuza kaynar su doldurursunuz, lipton sallama çay atarsınız birkaç tane, çok atmayın acı olur…

    Sedir (kleopatra) adası veya incekum, hangisi olursa olsun ilk gidenlerden olmanızı tavsiye ederim. Sabah en geç 8-9 arası.. en keyifli hali o zaman, mevsim gereği öğleden sonra kalabalıklaşacak çünkü.. sabah dilediğiniz kadar yüzersiniz.. sedir adasına ruslar çok gelir.. ama incekum da sadece türkler olur..

    Ayrıca gökova-akbük diye bir yer de var.. akyaka'nın içinden kıyıdan kıvrıla-kıvrıla 25-30 km var sanırım.. ama çok güzel bir koy.. denizi çok temiz.. suyun sıcaklığı ne serin.. ne ılık.. yani tam vücut ısınıza göre.. sit alanı olduğu için yapılaşma yok.. ama oradaki salaş pansiyonun salaş lokantasında sanırım taptaze olta çuprası yaparlar...

    Akşam yine Gökova –akyaka da konaklayabileceğiniz gibi gökovaya geri dönmeyip Marmaris içinde pansiyonda da kalabilirsiniz.. Marmaris limanına kadar ilerler ve sahil boyundan sağa içmeler istikametine döner dönmez, sağda polis evi var, onu geçince ufak bir dereyi de geçince bir arka sokakta gül pansiyon vardı, fena değildi. Hem Marmaris içinde akşam kordon boyu gezmek için de yakın bir yerde… akşam o kordonda bir tur atmak fena olmaz.. ama akyaka’da yücelen veya ottoman residence odayı beğenir, sessizliği beğenirseniz geri de dönebilirsiniz.. ottomaın önünde ırmak üstünde balık restaurantları var.. 1 kg lagos 80 lira falan olması lazım.. gerçi ben ızgara çuprayı severim.. alkollü yerlerdir genelde.. ama maganda yoktur.. 80-100 liraya falan kalkarsınız.. zaten önce sorarsınız..

    Ya da mütevazi olsun diyorsanız akyaka’dan marmarise dönünce soldaki upuzun kavaklı eski yolun içinden giderseniz, hemen ilerideki köyün içinde küçük lokanta var, çok güzel tost yaparlar, hem de ucuz olur.. tost neden meşhur bilmiyorum ama sanırım herkes 100-150 balık menüsüne gömülmeyeceğine göre gider tost yer.. yoksa ben de bilirim domates peynirliyi... çift kaşarlıyı.. velakin yine de lezzetliydi.. öyle hatırlıyorum..

    Marmaristen datça tarafına gitmek sizin bileceğiniz iş, gidecek olursanız, marmarisi çıkınca ilk yokuştan aşağı indiğinizde sol tarafa Orhaniye-selimiye diye yol ayrılır.. orhaniye’de kız mumu denilen bir yer var.. denizin ortasında yürüyenleri görürsünüz.. oradaki küçük plajda da keyifli yüzülür.. 1-2 saat orada geçirebilirsiniz.. ama ayağınızda deniz içinde giyilebilecek sandalet olsun.. selimiye tarafına gidilebilir , hatta Marmaris yarımdası turu da atılabilir ta turunç’a kadar ama çok yorucu olur ve asfalt sıcağı çekilmez.. kız kumundan dönülüp datçaya devam edilebilir.. datça da palamutbükü, hayıtbükü güzel koylardır, denizi çok iyidir, oralarda deniz kıyısında pansiyonlar vardır. Ya da datça merkez içinde belediye başkanının oteli var.. kumluk denilen bir mevkide.. önünde yine denizi var..

    datçadan feribotla bodruma geçilebilir.. 2 kişi ve araç 105 lira.. sabah 9buçuk ve akşam 5buçukta 2 sefer var, araç için rezervasyon gerekir: 0252 712 2143

    ya da hiç datça tarafına gidilmez, Marmaris gezilir ve tekrar muğla-yatağan üzerinden yine bodrum tarafına gidilebilir, bodrum-didim-kuşadası-davutlar, efes antik kenti –selçuk -izmir-çeşme bunlar hep sizin bileceğiniz iş..

    çeşmeye gidilirse, altınkum denilen güney sahillerinde çok güzel plajlar var, karşıda yunan adaları vs. oralardan kavun almayı unutmayın.. çeşmeden dönüşte alaçatıya da bir girip çıkılabilir ama sanırım kalabalık olur.. siz bilirsiniz..

    izmir kuzeyini ise ben bilmiyorum.. kaz dağlarında Edremit-küçükkuyuda manici kasrı diye bir otel var, resimleri çok güzel ama fiyatı da 2 kişi 350 falan.. altınoluk-assos hep çok yakın yerler.. benim durumum olsa bir gün giderdim.. (286) 752 17 31 (3 hat)

    buraya kadar geldiyseniz susurlukta ayranı içip Balıkesir bursa üzeri dönersiniz artık..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turizmpsikoloğu -- 13 Mayıs 2013; 16:30:44 >







  • paragraf aralarına linklerdeki resimleri yükleyecektim ama beceremedim.. siz ilişkilendirirsiniz artık..
     güneybatı ege güneybatı ege güneybatı ege güneybatı ege güneybatı ege güneybatı ege güneybatı ege




  • Güzel bilgiler. Kendi adıma teşekkürü bir borç bilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kars Kafkas Tıp....
    7 yıl önce açıldı
    Akdeniz üni
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.