Arkadaşlar merhaba üç arkadaşımla beraber İstanbul'dan çıkarak Çanakkale üzerinden Ege Akdeniz turu yapmak istiyoruz .Rota önerisi olan varsa tavsiyelere açığım nerelerde özellikle durulmalı ve kalınmalı.Dördümüz de öğretmeniz öğretmen evleri düşünüyoruz ama yer sıkıntısı çok büyük maalesef.Daha önce benzer güzargah yapan varsa çok makbule geçer. |
2023 Araçla Ege-Akdeniz rotası
-
-
Kuzey ege'yi bilemiyorum ancak güzel koylara gitmek istiyorsanız google maps üzerinden plaj işaretli yerlerin yorumlarını okumanızı tavsiye ederim. Benim bakıp gittiğim bir kaç yeri önerebilirim.
Kuşadası şehir merkezi güzel olsa da ilçe merkezindeki plajlar güzel değil ama burada kalıp etraftaki 2 saatlik mesafede güzel plajlara ve mekanlara gidebilirsiniz bir iki gün. Didim'deki ve çevresindeki güzel plajlar da buraya yakın. Bu bölge plaj güzelliği olarak oldukça güzel. Önerebileceğim gittiğim plajlardan en iyisi bu bölgedeki haydar koyu ancak bir handikapı var ki ana yoldan ayrıldıktan sonra toprak yola giriyorsunuz ve yol kötü durumda. Aracı bıraktıktan sonra da 1-2 dk yürüyorsunuz ancak koy çok çok güzel, beyaz kum, berrak deniz ve az insan. Youtube videoları da var bakabilirsiniz. İşletme yok burada ona göre gitmelisiniz. Aynı şekilde bölgeye yakın polis plajları var ve bir kaç tanesi halka açıktı oralarda işletme var ve uygun fiyatlı oraları da tavsiye ederim.
Kuşadası civarında ayrıca Zeus Mağarası ve Milli park da var oralar da ziyaret edilebilir.
Güney'de Kaş'a gittik ancak denizi berrak olmasına rağmen kum plajları yok. Plaj takıntınız yoksa çok güzel bir denizi var ve iskeleden ya da kendi beachlerinden girebilirsiniz.
Kalacak yer konusunda şu anda sanki biraz geç kalmışsınız gibi. Rotanızı ve günleri hızla belirleyip kalacağınız geceleyeceğiniz yerleri hemen netleştirmeli ve ona göre öğretmenevlerini aramalısınız, belli olmuyor iptal edenler oluyor falan. Olmazsa Airbnb deneyebilirsiniz, o da olmazsa pansiyonlar ucuz oteller arayabilirsiniz yorumlardan bakabilirsiniz. En olmadı her ihtimale karşı yanınıza bir çadır ve tulumlar alıp kamp yapıp kalabilirsiniz. Bu şekilde seyahat eden çok insan var ve detaylı youtube ve farklı mecralardan paylaşıyorlar.
-
o bölgenin tamamını görmüş biri olarak söylüyorum;
çok sıcak olacak.
sıkıldığınız yerde mola verin.
kıyıyı ve köyleri görmeyi ihmal etmeyin.
çadır edinin! oteller pahalı, öğretmenevi filan olasılık dahilinde değil :)
kıyıdaki köy yollarını takip edin!
hoşunuza giden yerde daha fazla kalın.
izmir merkezi direk geçin :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X