Şimdi Ara

Güneşte kalması sorun olur mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
4.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar aracım park ettiğim yerde mecburen sabahttan saat 2 ye kadar güneşte kalıyor sizce bu sorun olurmu? güneş ön cam tarafından torpidoyu korumak için ön cama güneşlik koydum o kadar teşekkürler

• Zamanla boyaya zarar verir güneş yanığı olur. Arabayı komple boyatırsın sonra satamazsın çoğu kişi kazalı gözüyle bakar. Bu kadar yeter sanırım:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: XaSe®

Zamanla boyaya zarar verir güneş yanığı olur. Arabayı komple boyatırsın sonra satamazsın çoğu kişi kazalı gözüyle bakar. Bu kadar yeter sanırım:)

aracım 2009 model ne kadar sürede sizce boya yanığı oluşur yada nasıl koruyabilirim teşekkürler
  • Üzerine bişeyler örtebilirsin yada başka biyere çek arabayı. Başka bişey gelmiyor aklıma. Birde belirli aralıklarla boya koruma yaptır. Madem daha yeni sayılır araba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XaSe®

Üzerine bişeyler örtebilirsin yada başka biyere çek arabayı. Başka bişey gelmiyor aklıma. Birde belirli aralıklarla boya koruma yaptır. Madem daha yeni sayılır araba.

peki mağazalarda satınlan UV filtreli yada normal cilalar var onlardan uygulasam faydası olurmu? birde açıkçası bu tarz cila hiç yapmadım ben yapabilirmiyim teşekkürler
  • siz 2009 model arabada güneş yanığı oluşturana kadar o arabayı satarsınız merak etmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rambo-Cash

siz 2009 model arabada güneş yanığı oluşturana kadar o arabayı satarsınız merak etmeyin

peki teşekkürederim iyigünler
  • 24 saat güneşte benim araba hiç birşey olmuyor ama bilemicem artık
  • Kapalı garajda muhafaza edemiyorsanız pek bir çareniz yok.

En az 2 yılda cilasını yeniletin.
    Aracı naylon muşamba benzeri araç kılıfları ile sakın örtmeyin.
    Kuyu suyu ile yıkamadan kaçının, filtre su ve özel şampuan kullanan yıkamacıları tercih edin.
  • boyaya birşey olamz ama farlar stop lanbaları plastik aksamlar hep sararır. doblo arac var sol taraf güneşte sağ taraf göldede güneş alan tarafın farı sarardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: iGroN

Kapalı garajda muhafaza edemiyorsanız pek bir çareniz yok.

Kuyu suyu ile yıkamadan kaçının, filtre su ve özel şampuan kullanan yıkamacıları tercih edin.

Kuyu suyu ile yıkamanın zararı nedir hocam?

Ben hep kuyu suyuyla yıkıyorum da.
  • güneşin doğmasından tut, batasıya kadar güneş görüyor araba. ama rengi beyaz, o yüzden hiç bişy olmuyor 3 senedir
  • 0 araçları bile 7/24 güneşin altında bırakıyorlar ... burada 6 aya kadar bekletiyorlar bazen sen düşün )

sağlıklı tartışılır .. ama gölgede kalması her zaman daha iyi )

• quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

quote:

Zararlı olan kuyu suyu değil, suda bulunan ilaveler.
    Bunun için her yerin kuyu suyu için geçerli değil fakat cila yanığı olmasına yardımcı oluyor, özellikle de kireçli su.

• quote:

quote:

quote:

Bunun için her yerin kuyu suyu için geçerli değil fakat cila yanığı olmasına yardımcı oluyor, özellikle de kireçli su.

Bir de yaprak çıkıyor hortumdan sürekli oda sıkıntı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bir de yaprak çıkıyor hortumdan sürekli oda sıkıntı.

Sizin hortumda biraz gevşekmiş

• Eninde sonunda güneşte kalacak araba yapacak bir şey yok.
    En güzeli, cilanızı yapmak ve gördüğünüz her kuş pisliğini temizlemek. Zira kuş pislikleri uzun süre kalırsa boyayı çok fena yapıyorlar. Cilalı tutarsanız kuş pisliği tutunmaz kolay çıkar.

Ciladan önce yapışan kuş pisliğini basınçlı su ile zor çıkarırken ciladan sonra ıslak mendille kolayca çıkarıyorum.
    Ayrıca köpüklü yıkama yaptırın, fırçadan uzak tutun yeter. elbet araç güneşte kalacak, bu kadar ugrasmayın gölgede tutmak için...
    Güneş yanığı genelde tavanda, kaputta, bagaj kapağında oluyor. Evde kullanmadığınız tavan boyunda kumaş parçalarını kapılara kıstırarak tavanı kapatabilirsiniz sanırım. pamuk bir zarar vermez diye düşünüyorum, naylon ürünler terleme sebebiyle tavsiye edilmiyor...
  • Arkadaşlar alışveriş merkezlerinde satılan cilalardan alsak kendimiz uygulayabilirmiyiz zormudur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sizin hortumda biraz gevşekmiş

Aslında bu kuyu suyu da değil ya, yağmur suyu.

Yağmur suyu kuyuya birikiyor ordan çekiyor suyunu hortum.

Yine de zararlı mıdır? İçime kurt düştü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.