Şimdi Ara

GÜNEŞ YANIĞI SORUNU!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar cumartesi denize gittim ve 1 - 1.5 saat aralıklarla denıze gırdım 11-2 saatlerı arasında ve o gunun aksamından su ana kadar yanık devam ediyor.Dün omuzlarım kollarım göğsüm iyice şişmişti.Bugün daha da şişmişler aranızda yaşayan arkadaşlar var mı başına gelen ss atmak isterim ama heryerim şişik zor yazıyorum zaten.Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmethannn -- 18 Ağustos 2014; 18:08:11 >

• Nemlendirici krem falan varsa iyi gelir
  • 2 tane krem aldık eczaneden biri acısını alması için diğeri yanık için dün sabah akşam sürdük pek bişey olmadı.Şimdi banyo yaptım morluk tarzı bişeyler olmuştu.Şuan hala şişik
  • Su toplayan şişkinlikler varsa derhal cildiye doktoruna muayene olun.
    Deri kanseri habercisi olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Su toplayan şişkinlikler varsa derhal cildiye doktoruna muayene olun.
    Deri kanseri habercisi olabilir.

İlk defa böyle güneşte yandım.Hemen ilk yanmada kanser ortaya çıkabiliyo mu ki?
  • ahmethannn kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen beyaz tenlisin ve cildin hassas...Benim başıma 1 kez geldi, (omuzlar ve dizin üst kısmı yani güneşi tepeden alan yerler) ondan sonra dersimi aldım, uzun süre güneşte kalma 12-3 saatleri arasında mümkünse güneşi hiç yeme...Kremi ihmal etme...

Şişlikler su topluyorsa 2. derece yanık olarak geçer zaten...Çok acı çektirir, kendiliğinden geçiyor ama içine sinmiyorsa doktora git derim.
  • omzum zaten şişikde.Göğsüm ve kollarım acayip şişti bilmiyorum böyle su toplaması olur mu ama bildiğin kolum amele yanığı tarzıydı şimdi beyaz olan kısımlar kaslı gibi oldu.Krem derken nemlendirici mi yoksa eczaneden aldığım yanık için olanlar mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güneş yanığı geçer mi ?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben bayramın birinci günü gittim denize.Çok fena yandım.Bir hafta sırtıma yoğurt ve krem sürerek yattım.Bayramım mahvoldu
  • Benimde başıma birkaç kere aynı durum geldi. Şahsen ailemin de yazlık bölgelerde evlerinin olması avantajı yüksek oldu tedavi için. Yıllardır kullandığımız birşey var şişlik, kızarma, güneş yanığı, ciltteki kuruma ve dökülme, ayrıca yanıktan sonra iz kalmaması için çok iyi geliyor.

Bildiğimiz Tahin'in yağı olur, sanırım aktarlarda bulabilirsiniz. Bizim kullandığımız ayrıca satılan yaplardan olmasa da iş görecektir. Bundan sonrada herhangi bir yerden birkaç kilo tahin alın ve bir köşede bekletin. Bir zaman sonra yağı üste çıkar ve o yağı ayırabilirsiniz. Gerçekten hayat kurtarır diyebilirim. Bence yanık tedavilerinde tedbir içinde olsa kesinlikle evde bulunması gerekir Ayrıca kantoron otu diye geçiyor galiba onunda yağı cilt problemlerine ve iz oluşumuna karşı iyi geliyor.
  • Şimdi 2 gündür yeni t-shirt giydim çok acıtıyo buna bile dayanamıyorum şuanda.Yakınımda hiç aktar yok ne yazık ki yarın dershanem başlıyo ona bile nasıl gidicem bilmiyorum.Herkesin 1 haftadamı geçiyo gerçekten bir de kimsede şişme filan olmuyor mu benim kol ve göğüs acayip şişti acaba deri mi yeniliyo ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.