Şimdi Ara

Güneş pili hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
68
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Elimde 12v ile çalışan bir brushless motor var. Bu motoru 11.1V LiPo ile de besleyebiliyorum fakat yapmayı düşündügüm araç enerji tasarrufu açısından gücünü güneş ışınlarından alsa daha iyi olur :)

Sorum şu ki 12V 150mA bir güneş pili ile elimdeki motoru çalıştırabilir miyim ? Çalıştırırsam da ne kadar verimli olur lütfen yardımcı olur musunuz ?

• Motoru LiPO pilden çalıştırmanız daha doğru olur. Güneş ile LiPO'yu şarj edip motoru çalıştırmayı deneyin. Güneş paneli sürekli ve yüksek akımlı enerji veremeyecektir.
  • detaylı olarak güneş paneli ile uğraşmadım başta belirteyim.
    benim gördüğüm çoğu sistemde güneş paneli direkt olarak bir cihazı beslemez.güneş pilinden elde gerilim gerilim stabil değildir, değişkendir.Eğer motor akımı çok yüksek değilse bağladığında çalışır ve gerilim düştükçe motorun devri düşer senin için çok önemli olmayabilir ama güneş pilinden elde edilen gerilimle elektronik cihazı besliyorsan cihazların bozulma ihtimali yüksek. bu nedenle güneş paneli genelde bir aküyü bataryayı şarj eder.motor akü üzerinden beslenir, güneş paneli de aküyü şarj eder.

Elindeki fırçasız motorun akımını yazmamışsın.Soruna cevap için bu önemli.
    genelde 12V güneş pili ile 12V aküyü şarj etmen zor olabilir. genelde 12V aküyü 15-17V çıkış veren güneş paneli anca şarj edebilir.
    amacın motorun stabil çalışması mı yoksa dönse hareket ettiğini görsem bana yeter mi diyorsun. ne istediğini tam olarak bilmeden bişey yazamayız.

• pokajy P kullanıcısına yanıt
    Motor boşta 0.4A çekiyor. Ben kendi rc arabamı yapmak istiyorum arduino ile bu yüzden motorun düzgün çalışması önemli. Elimde 11.1V LiPo pil var o zaman güneş paneli ile LiPo pili beslerim onunla da motorları hareket ettiririm.

Doğru mu düşünüyorum ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0,4A 400mA yapar ve boşta diyorsun!! güneş panelin ise 150mA ve bu tam kapasitede verebileceği akım. ben sana söyliyim o iş yaş kardeşim. pilin şarjı biter ortada kalırsın. bu güneş paneli olayı çok verimli bi olay değil. atıyorum bir tarla var, şehir merkezinden 60km uzakta, ne elektrik var ne su dağ başı biyer. ve sıcak su lazım çok az aydınlatma lazım, damla damla sulama lazım. o zaman kullanılır. yada mesela suyun sıcaklığını 15 den 18e çıkarsın yeter hava iyiyse 20ye çıkarsın çok farketmez dediğin bir durum varsa kullanılabilir. eğer çok verimli bir sistem olsa çanak anten gibi herkez güneş panelini koyar herkez kendi elektriğini kendi üretirdi. en azından aydınlatmasını kendi üretirdi. var mı öyle bi durum yok.
    elektrikle çalışan bir lambayı güneş enerjisine dönüştürmeye karar verdin. onun için gerekli olan panel akü invertör o bu... varya elektrik parasını öde daha iyi. güneş panelinin masrafını çıkarması seneleri bulur. zaten bikaç seneden sonrada akü şarj tutmamaya başlar invertör bozulur vesaire. yani bu güneş paneli olayı elektrik şebekesine uzak, kablonun maliyet olduğu konumlarda ufak tefek projeler için mantıklı. onun haricinde çok heveslenmemek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pokajy -- 21 Nisan 2017; 12:32:23 >

• pokajy P kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rica ederim sen yine araştırmalarına devam edebilirsin. güzel bir konu.
    eğer güneş paneli maliyetleri düşürülebilirse, git gide bu iş mantıklı olmaya başlayabilir.
    birçok ülke kilometrelerce tarlalara güneş paneli döşeyip elde edilen elektriği şebekeye vermeye başladı.
    yani ilerde bu iş yaygınlaşacağa benziyor ama şuan için bence
    bireysel kullanıcılar için
    100W'ı geçmeyen yükleri beslemekten öteye gidemiyor. o yüklerde ancak
    tarlada damlama sulama
    evlerde sıcak su
    açık arazide otoyol kenarı ledli aydınlatma

projelerinin çok ötesine geçemiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güneş Enerjisi ile Isınma
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.