Şimdi Ara

Güneş panelleri gerçek anlamda gündelik ihtiyaçları karşılayabilir mi ?.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benim sorum şu, müstakil bir evimiz var diyelim, ve evin çatısı yaklaşık 300m2 olsun. Ben bu evin çatısını tamamen güneş panelleri ile donatsam 4 kişilik ailenin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilir mi ?. Örneğin salonda bir klima bir plazma ve aydınlatma, başka bir odada masaüstü bir bilgisayar ve aydınlatma bir diğer odada yine klima, televizyon ve aydınlatmayı kaldırabilir mi ?.



  • Evet kaldırabilir fakat maliyeti fazla olur ayrıca onun temizliği var.AMA kışın kaldıracağını pek zannetmiyorum.Birde şu var güneşin açısına göre onları ayarlaman lazım sürekli tam verim alabilmek için.Bunun için de sistemler var fakat maliyeti fazla olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi missisippi -- 22 Şubat 2011; 19:19:11 >
  • 300 metrekare panel ile yıl boyunca güneşin fazla çıkmadığı en kötü durumu bile düşünürsek ortalama anlık 10kW güç üretir (gece saatlerindeki sıfır üretim de hesaba katılmış kaba değer). Yani aynı eve bir kat daha çıkılsa bir 4 kişilik daha ailenin ihtiyacını karşılar.

    ek: Dünya yüzeyinde metrekareye ulaşan ortalama ışıma gücü 1kW tır. Paneller genelde %15 verim ile bunu elektriğe dönüştürürler. 300 metrekarelik panel dizisi ideal bir günde 8-10 saat boyunca anlık 45kW a kadar üretebilir. Gündüz üretimin fazlasının hepsi devasa akülere aktarılıp (ki bu sistem için on binlerce liralık invertör ve akü altyapısının kurulması zaten şart) gece de sistemin işe yarar hale gelmesi sağlanırsa her an en kötü ihtimalle 10kW güç sağlanır.
  • Peki ya kışın ?
  • kışı anlatabilmek içindir ki zaten ikinci paragrafı döşendim efendim. güneşli günlerdeki 45kW lık güç, gece ve bulutlu günlerde kullanmak üzere akülerde depolanırsa yıllık oralama 10kW (ortalama anlık güçtür, herhangi bir andaki ani güç ile karıştırılmasın. ani güç invertörün çıkış debisine ve sigortaya bağlı olarak çok yüksek değerlerde olabilir.) verebileceğini öngördüm.
  • Yeni panaller cikti

    Ki daha gelismisi kesinlikle vardir

    Gunes enerjisini kullanmayi daha yeni ogreniyoruz

    Japonlar arac klimalari icin kullandiklari panellere bir bakin inanilmaz ki 300 m2 oldugunu dusunemiyorum o panelin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.