Saatte 100 watt alabileceğim bir sistem kurmak istiyorum. http://www.arksolar.com/?newUrun=1&Id=153477&CatId=bs117125&Fstate= Gibi birşey buldum internette 560 lira bunu alsam ki çok aşırı fiyatı yüksek bana göre . El yapımı daha ucuza getirebileceğim bir sistem bilen var mı ? 560 değil bin tl harcıyayım ama saatte aldığım güç miktarı fazla olsun. Şimdilik küçük bir sistem kurmak istiyorum gece 2-3 tane lamba yakabileyim mesela.Kuracağım bölgede hiç bir güneş sıkıntısı yok . Fethiyeye kuracağım zaten . Fikirlerinizi önerilerinizi bekliyorum.
Hocam onu bende araştırdım ama bildiğim kadarıyla zaten Türkiye'de güneş paneli üretilmiyor olanların hepsi ithal. Bu nedenle bir sonuca ulaşılabileceğini sanmıyorum.
Kendimizin yapabileceği var mı nette buldum çok küçük birşey , işe pek yaramaz , kendi enerjimizi kendimiz üretmeye çalışmalıyız düşüncesindeyim ne kadar ufak çaplıda olsa.
elektrik üretmek için değilde su ısıtmak için bi yerde rastlamıştım el yapımı güneş paneli yaplıyrrdu.adama maaliyetide 250 lira civarıydı zaten aliminyum folyo felan çok bişey yok aslında
Yapmayın arkadaş Türkiyede değil dünyada 3-4 yerde üretiliyor.Heralde merdiven altı üretielbilen bir şey değil.Şimdi forumda buna bnzer ayda 2-3 konu çıkar her çıkan konuya bıkmadan yazarım. Panellerin %95i neredeyse çinde üretiliyor Bunun dışında bir kaç ülke daha var ama piyasada yer tutmuyor.Almanya çinden sorna akla gelen ilk ülke ancak ve ancak.BU aralar panel konusunda sıkıntılar yaşadığını ve. bir kaç firmanın hisselerinin satıldığını duyuyorum.Yani almanyada piyasadan yavaş yavaş çekiliyor sebebi ise watt başına düşen yüksek fiyatları sebebi ile tercih edilmemesi. Gelelim asıl konuya el yapımı yapmak pek mantıklı değil hazırlarda en son 2.7$a kadar fiyat düşebiliyor.3 yıl garanti 25-50yıl arasında ömür garantisi veren markalar mevcut.Şimdi sizin kullandığınız hangi tahta veya cam.Bu kadar uzun süre ömürünü verimi koruyabilecek.Bir çok deneme yapan arkadaş gördüm.bizzat hiç yapmayı denemedim ama çok düşündüm.Kesinle tavsiye etmem.Paneller hava almayan labaratuar şartlarında.üzerinde araba tipi damper benzeri bir camla kaplı şimdi sizin kullandığınız hangi cam güneşin verimi azaltmayacak kısacası panellerin her şeyi özel.He yinede yapmak istiyorum diyorsanız size 1-2 örnek vereyim. Kendini akıllı sanan 1-2 arkadaş geçen gün aradı.Biz Fiyat almak istiyoruz diye.Verdiğim fiyatı makul bulmadılar.Yazın gerçekleşiyor bu olay.Sonra 2 ay kadar sonra bir tleefon geldi daha önce böyle böyle konuşmuştuk diye.Biz kendimiz yaptık 1-2 tekneci ve arkadaşa kurduk diye.Sonuç olarak panelleri 2ay içerisinde su almış.Benden yaklaşık 5-6adet panel aldılar.Tekne mekne sonuçta siz çatıya koyunca 4-5 senede teknenin 2 ayda gördüğü sudan farkı olmayacak. http://www.facebook.com/pages/T%C3%9CRK%C4%B0YE-AMAT%C3%96R-SERBEST-ENERJ%C4%B0-%C3%87ALI%C5%9EMALARI/256212677742018 Bu sayfada bir kaç geliştirmemiz mevcut home made de sağlıklı çalışmalar yapan arkadaşlarımızda vardır. Başarılar dilerim.
vallahi pek açıklayıcı olmadı ama tekneci olayını anlamadım ben.
Olayda bir şey Panel alıp satmak istemişler fiyatları pahalı görünce hücre alıp panel yapmışlar baya adetli.Sonrasında yaptığı ürünler su alınca benden hazır panel aldılar.Bende size yapan biri olarak sormak istedim dedim.Müşteriye tavsiye edermisiniz el yapımı ürünleri şeklinde.Teknoloji ve iyi işçilik istediğini söyledi.Sanırım Gayet açıklayıcı olmuştur.
iyi günler ben herzaman fotovalik pillere karsıyımdır cunku cok pahalı ve cok dusuk verimle calısıyorlar onun yerine ayna sistemleri ile bir noktaya odaklanarak sadace o noktayı asırı ısıtıp o nokta (alan) dan devir daim ettirilecek yuksek kaynama dereceli bir akışkan ile verimi % 40ların üstüne cıkarmak mumkun sizde biliyorsunuzki fotovalik pillerin verimleri %2 ile en max 15 arasında değişmek de kısaca özetlemek istiyorum bu dediğim aynalı sistem ile aynı yuzey alanından daha fazla enerji elde edebiliriz ben turkiyede geniş caplı bu projenin uygulanmasından yanayım ama malum turkiye işte ille nükleer enerji ye girecekler üniversitede gecen yıl bı adam geldi japonyadaki olaydan sonra amacını hemen belli etti gençlere nukleer enerjiyi sevdirmek ruzgar enerjisine göre ustunluklerini anlatmak falan filan çok uzattım ama aynalı sistem hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz veya resimlere bakmak isterseniz ispanyada bir koyun enerjisini saglayan aynalı sisteme goz atabilirsiniz görüntüsüde çok güzel :) uzerine nur dusmus tapınak gibi duruyor heheh :)