Şimdi Ara

Güneş Paneli İle Akü Şarj Etme Hakkında Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler 3 aydır kullandığım 20 wattlık solar panel var şarj regülatörü ile 7 Ah kuru aküyü şarj ediyorum. Fakat akü küçük gelmeye başladı onun yerine 60 ah sulu araba aküsü takmayı düşünüyorum. Sorum şu panel tam kapasitede 1 -1,1 A şarj yapıyor takacağım sulu aküyü şarj eder mi ? yoksa kayıplarına mı gider şarj yapmaz mı ? Akünün kayıplardan sonra kaç amper şarj yapar ?. Yardımlarınız için teşekkürler.

• Araç aküsü tavsiye etmiyorum. Jel akülere bakın.
  • PaşaYiğit kullanıcısına yanıt
    Ben 74 amper araba akusu kullandım 3 ayda mefta oldu 240tlye almistim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaşaYiğit

İyi günler 3 aydır kullandığım 20 wattlık solar panel var şarj regülatörü ile 7 Ah kuru aküyü şarj ediyorum. Fakat akü küçük gelmeye başladı onun yerine 60 ah sulu araba aküsü takmayı düşünüyorum. Sorum şu panel tam kapasitede 1 -1,1 A şarj yapıyor takacağım sulu aküyü şarj eder mi ? yoksa kayıplarına mı gider şarj yapmaz mı ? Akünün kayıplardan sonra kaç amper şarj yapar ?. Yardımlarınız için teşekkürler.

Araba aküsü bu tür kullanımlar için uygun değil,bu ayrı mesele .....
    Asıl sorun tam kapasitede 1 A veren panel ile 60A lık akü şarj edilemez. 20 Watlık panel için 10-15 Amperlik akü grubu senin için ideal hatta fazla bile bence.
  • Merhaba, şu sekilde bir site buldum. Aliexpress.com ile fiyat karşılaştırması yaptım burası uygun geldi.
    Nasıl bir kombinasyon önerirsiniz. En Uygun fiyat bazında
    http://www.solarmarketi.com/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.