Şimdi Ara

Gündeme dair (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.080
Cevap
0
Favori
22.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
Mesaj
  • En azindan futbola ikgisi olan bir toplum olarak, 80 Milyon nufustan adam gibi bir 11 cikaramiyoruz. Avrupanin 3-5 milyon nufuslu ulkeleri yari finallere cikiyorlar. Isvicre Fransayi eledi bu aksam.

    Futbolda garip islerimiz var. Ornegin 2010-11 yili sampiyonlugunu FB aldi ama o yil sikeden yargilandilar. CAS FB yi Avrupa kulalarindan men ederken, Ulkemizin Federasyonu Feneri ic siyaset icin akladi. Cuneyt Cakir Avrupa mackarinda bambaska duduk calarken, kendi kigimizde alisildik aglayana meme veririm seklinde hareket ediyor.

    Belki Basketbolda daha iyiyiz onada toplumca oek ilgimiz yok. Dedigin gibi Tennis alaninda kimse yok. Kis sporlari yine oyle. Ama Olimpik pistlerimiz var, elin Isvicrelisi kayip gidiyor.

    Ama en cok parayi yinede bizim Milli takim kadrosu aliyor. Adamlarda ruh yok, parayi alip tatiklerine bakiyorlar. Paralar olmayacak seylere harcaniyor, Çinlilerin ipek yolu icin koca koca kopruler yollar yapiliyor. Yoksa vatandasin arabasi icin degil, vatandasa araba ve ceptelefon lüks goruluyor. Bunlarin neresi luks artik? Guzelim ulkeyi yasanmayacak hale sokuyorlar. Zamaninda ayni sebeplerle ulkeden gittim, 2010 lu yillarda duzeldikmi diyorduk, bugun eskisinden daha beter olduk. Ibadet ihtiyaci icin degilde, siyaset icin dikilen minareler ters etki yapar.

    Islam dini 3 puta karsi uyarmis, bunlar Para, Guc ve Otorite. Insanlara bunlara tapmayin Allaha kulluk edin diye inmis. Bugun ise Para guc ve otoriteye tapanlar bu dini kendi cikarlarina alet eder olmuslar. Gercek yuzlerini diktikleri minarelerle ortmusler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 29 Haziran 2021; 0:59:38 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Futbol ve basket gibi yığınsal kitlelerin takip ettiği eğlence sporlarında sahadaki oyun dışında birçok başka oyunlar dönüyor. Örneğin, sallıyorum, "Lewandowski Sneijder, Manchester United'a 2yıllığına €10 milyon bonservis ve €20 milyon ücret ile transfer oldu" haberindeki rakamlar gerçek değil. Şişirme. Kapitalizmin tatlı hayal kurduran rakamları... fabrikada işçinin zenginlik hayallerini gerçekleştirmesini sağlayan...Kendi yaşamında birşey üretemeyen kişilerin futbolda kafalarında ilk 11 kurarak birşeyler üretmeleri... Papiss Mbouba Mbwiwa Sıçiş 'ı defansa koyarım, Abu Fuongo Salavro Palavro yu orta sahaya koyarım Djilobodji Obuzibidi 'yi libero oynatırım Babangida, Babanialdagita dan da forvet yaparım (isimlerle hafifçe oynadım :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Life is about having fun.
  • Tüze kelimesinin anlamina baktim Hukuk anlamina geldigi yazmakta ve Adaletin karsiligi öz Türkce bir kelime bulamadim.


    Adalet konusu hep kafami karistirir. Parasi olmayan bir adamin basina bir is gelse, hakli oldugu halde parasizliktan hakkini savunamayacaktir. Parasi olan ise hakli olan fakiri parasiyla tuzaga cekecektir. Bunun ülkemizde örnekleri cok. Yaya gecidinden gecen insanlara hizla arabalar carpip öldüren ve Mahkemede ise yaya gecidinden gecerken ölen insani haksiz bulan hatta suclu bulan örnekleri var. Birde Adalet mülkün temelidir sözü. Yani burda bir itiraf var aslinda, oda Adalet mali korumak icindir diyor. Bu durumda Adalet, Zenginin malini fakirden korumak icin var. Herkesinde Adalet önünde esit oldugu yok, eger öyle olsa hak aramak, mahkeme acmak parasal kaynaklara bagli olmazdi.


    Bir baska durumda su; Suni Bir akim cikariyorlar, örnegin Kadinlar icin pozitif ayrimcilik veya LGBT haklari vs. Diyelim Hetero bir siyasetci bir kadinla öpüsürken yakalaniyor ve görevinden istifa etmek zorunda kaliyor, basinda Skandal amnsetleri atiliyor hakkinda. Ama bu siyasetci kendi cinsinden biriyle öpüsse ve yakalansa olay basina yansimayabiliyor sebebi Homofobik damgasi yeme korkusu yada LGBT Haklarina saldiri argumani. E hani esitlik?


    Yada Kadinin beyani esastir deniliyor. Genelde kadinlarin ezildigini, eskiye nazaran kadinlarin hayatlarinda iyilestirmeler oldugunu gözardi edemeyiz ama bundada dozu fazla kacirinca suyu cikiyor. Kadin kocasina kizinca karakola gidip, kocam bana siddet uyguladi dedimi adami evden uzaklastirmak icin yetiyor. Kadin daha sonra eve baska erkek alincada gazetelerde kiskanc koca esini öldürdü haberleri okuyoruz. Iyide burda isin cinayete varmasinda bu kadinin beyani esastir olayinin parmagi olmus olmuyormu? Uyguladigin kanun senin toplumuna göre olmazsa, bunun sonucari felaket oluyor.


    Baska bir örnek; Internet üzerinde ünlü bir siyasetcinin cocuklarina hakarte edildi diye hakarette bulunanlara mahkeme hapis cezasi verirken taciz edilen 6 yasindaki cocuklarin tacizcileri serbest birakiliyor. Adalet bu ülkede kimi koruyor? bu uygulamalara bakacak olursak, zenginleri ve statüsü yuksek politikacilari diyebiliriz. Öte yandan 6 yasindaki kucuk cocuklari bile korumuyor cunku onlarin babalari unlu biri veya yuksek statude bir politikaci degil.


    Yapilan ihbarlari o ihbari yapanin kim olduguna bakmaksizin, savcilar dikkate almak zorunda. Bakiyorsun gunlerdir önemli iddialar ortaya kanitlariyla atilmasina ragmen savcilardan ses yok. Öte yandan ihbari yapani terörist ilan etmek icin uydurma operasyonlar ve yakinlarinin pasaportlarinin iptali gibi durumlar oluyor. Hani ortaya söyle bir resim cikiyor, devleti birileri makami sayesinde ele gecirmis ve devletin hakimi polisini kendi parmaginda istedigi yönde oynatiyor. Polis isini yapamaz lmus, trafikte her özel yuksek statulu kisiyi tanimasa yandi, isini yapmasi yuzunden isinden olabilir. Hakim eger birilerinin hosuna gitmeyecek karar verirse oda yandi. Savci birilerinin hosuna gitmeyecek suc ihbarlarini dikkate alirsa oda yandi. E böyle bir yapidan artik daha ne olur? Böyle bir kurumun artik devlet özelligi kalmismidir orasi bile bir soru isaretidir. Italyanlarin Mafya kurumu bile böyle bir devletten daha yapicidir.


    Yani demem oki insanlarin esitligi veya adil olmak sanki kimsenin umrunda degil, toplum duzeni icin yasalar var birde global olarak insanlari yozlastirmak aile birimini ortadan kaldirmak icin uygulanan politik yasalar var. Adalet nerde bilmiyorum belkide bir yerde bulasik yikiyordur...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 29 Haziran 2021; 14:12:32 >
    _____________________________




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    adalet => tüzük (yaklaşık olarak)

    Adalete aykırı => Tüzüğe aykırı

    adaletli => tüzüki, tüzüksel

    Bu iş adaletli değil = > Bu iş tüzüki değil (yasal açılımları olan tümce)

    Hak => Pay

    Benim hakkım => Benim payım.

    Haklı => Doğru

    Haksız => Yanlış

    Sadece Türkiye'de değil, dünyada tüzük yok. Covid olayında bu kanıtlandı.

    Kadın olayına gelince. devlet kadınları erkeğe karşı birer maşa olarak kullanıyor.

    2014 - 2018 arasında hemen hergün farklı bir tecavüz haberi... Nereden cıktı onlar?

    O dönemde, bu kadar cok tecavüz haberlerinin yalan olabileceği üzerine bir konu açmıştım ve o esnada medyada dolaşan birkaç tecavüz haberi linkini vererek: Tacizci ve taciz edilen kişilerin resimleri dahi yok, kimdir bu kişiler diye sormuştum. Başka bi tecavüz haberinde arşiv resmi / stock foto kullanılmıştı. Başka bi haberde ise, Adana'da bir düğüne katılan aile, 4 yaşında cocuğunu evde bırakıyor ve düğüne gidiyor (!) Evin önünden geçmekte olan "sapık sanık" evde bir cocuğun bırakılmış olduğunu fark ediyor (!) ve eve girip cocuga tecavüz ediyor (!) Tesadüflerin bu kadarı! Pes. Bir kere, düğüne giden bi aile cocugu da götürür değil mi? Dügünde cocuklar masaların etrafında koşar falan. Neyse şimdi konuya geliyorum. 4 yaş cocuga tecavüz edildi ya, 3-5 kişi fakat hepsi varoş çingenesi, bir araya toplanıp "bekçi gelsin, sokaklar güvensiz nerde bu devlet ?" şeklinde cok entel bir tepki gösteriyor :) Bu sekilde binlerce haber... O dönem bu haberlerin bekçi kadrosu açmak için bahane olması için üretildiğini söylediğimde kimse dinlemedi, onun yerine "sapıkları destekliyorsun" suçladılar, sapıklıkla suçlandım, banlandım. Bunun gibi bir tecavüz haberinde, haberin yalan olduğuna dair net ipcuçları ilettiğim bir yorumu bahane yaparak 3 ay ban aldım! Ancak gelişmeler beni doğru cıkardı. Önce bekçi kadrosu açıldı. Ve bu tecavüz haberlerine ara verildi. Bekçiler sayesinde artık tecavüzcü kalmadı seklinde medya boncuklar dağıttı. Fakat bekçiler hayali tecavüzcülere karşı değil de gerçekte ne için işe alınmıştı? Bu sorunun yanıtını ben de tam düşünemiyordum ki, covid ortaya cıkınca yanıtı görmüş olduk. Bekçiler tüm toplumu baskı altında tutmak için işe alınmıştı. Herkese hayırlı uğurlu olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Life is about having fun.




  • Pazar yasağı kalktı. Köfteci Yusuf'da her Cumartesi Pazar iki gün üst üste 13 saat mesai yapacağım. Hafta içi de 11 saate uzatıyorlar mesaiyi. Bugün 11 saat mesai yaptım.

    _____________________________
  • ....DevoN.... . kullanıcısına yanıt
    Üniversitede okutulmaz bazı dersler, yaşayarak öğrenirsin :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Life is about having fun.
  • Evrim konusuyla ilgilenen varmi? Bu konu herzaman ilgimi cekmistir. Canlilarin hayatlarinda yaptiklari radikal degisiklikler örnegin agacta yasamayi birakip yerde yasamaya basladiginda veya beslenm turunde yaptigi degisikliklere göre yillar icinde nesilden nesile aktardiklari genleriyle hayata daha iyi adapte olmak ve yasamak icin degisim gecirirler. Buna göre biz insanimsilarda daha önceki atalarimizin bize aktardiklari bilgileri uzerinden milyon yil gecmesine ragmen tasimaktayiz. Insanin dogumundan itibaren yukseklik korkusuda burdan gelir. Atalarimiz agacta yasiyorken, uyurken düserek hayatini kaybedenler oldu. Bize aktarilan bu korku ise ölenlerden degil agactan düsüp yaralananlardan geldi, cunku ölen genlerini aktaramadan öldü gitti. Biz dogumdan itibaren yukseklik korkusuna sahibiz peki ya atalarimiz daha önceki türlerinden tasidiklari hangi korkuya sahiptiler?


    Agaclarda yasamadan önce belki kus olup uctuk ve daha öncesinde birer sürüngendik onlardan kalan özelliklerimizde var. Kuyruklarimiz yerde yasamaya basladiktan sonra yok oldular ancak halen daha kuyruk sokumuna sahibiz. Gelecekte insanlik neye evrilecek merak etmekteyim bunu belki hic bilemeyecegiz ama o evrilecekleri seye katkimiz oldugu kesin.

    _____________________________




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Evrim konusuyla dolaylı ilgili olarak: Noam Chomsky, cocukların 1-2 yaştan itibaren konuşmaya başlamasına ilişkin, cocuk ebeveynlerden sesleri duyarak konuşmayı öğrenmiyor, beyninde konuşma yeteneği zaten beyninde yüklü geliyor diyor. Bu teori az/cok doğru cunku örneğin Amerika'da doğan Türkler, İngilizceyi fark edilir bir Türk aksanıyla konuşuyor veya Amerikan zenciler de fark edilir bir tarzda konuşuyor. Bu da gösteriyor ki konuşma yeteneği doğuştan gelen birşey :)

    Evrim konusunun kendisine gelecek olursak: Ben ateist olmama ragmen, evrim teorisine inanmıyorum. Bir şekilde en baştan itibaren canlıların ayrı ayrı oluştugunu düşünüyorum. Köpekler arasında farklı çiftleştirmeyle cok değişik köpekler olsa da sonuçta köpek oluyor, kedi veya tavşan olmuyor. İnsan denen canlı, farklı bir türden evrimleyerek oluşmuş olasılığı cok düşük. Fakat evrim teorisine asıl inanmama sebebim, bu teorinin, kitlesel bilim camiası tarafından bakın biz maymundan geldik, bilimsel çalışmalar onu gösteriyor,vs şeklinde sürekli iteklenmesi. Kitlesel bilim birşeyi sürekli itekliyorsa ona kuşkuyla bakarım.Veya şöyle de ifade edebilirim. Natinal Geographic 6 milyar yıl önce dünyanın nasıl oluştuğunu anlatan bilimsel belgesel (!) yayınlamıştı. İşte güneşten bi parça kopuyor parça soğuyor, ama parça kuru, su nerden gelecek değil mi sonra uzaydan su yağıyor :) Geyik yapmıyorum, belgeselde öyle gösteriyor. belgesel bu hayali senaryoyu "bilim" diye itekliyor sonra dünya MÖ 200.000 yılına geliyor ve ağaçlarda (senin bahsettiğin şekilde) insanımsı kuyruklu maymun gösteriyor, o insanımsı sonra ağaçtan inip Mezopotamya 'ya doğru yürüyüşe cıkıyor oradan günümüz insanı oluyor. Sırf o belgeseldeki bu "bilimsel" saçmalıklar dahi evrim teorisine inanmamam için yeterli :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Life is about having fun.




  • Bana evrim mantikli geliyor. Örnegin halen daha kuyruk sokumumuz var, buda gösteriyorki atalarimizdan bize miras kalmis. Zaten olay Maymundan evrilmek degil, maymununda öncesi var. Tüm canlilar tek bir ortak ataya sahip olabilirler. Tavuk ve Horozlarin ayaklari hep dikkatimi cekmistir, tavuklarin ve bircok yirtici kusun ayaklari timsah derisini andirir. Zaten bir tür ortaya cikinca veya ayrilinca digeri yok olmuyor agac dallari gibi sürekli devam eden birsey. Insan modern insan olsada derinlerinde halen daha hayvansi dürtülere sahip. Hayat canlilari en iyi sekilde yasabileceklerine otmatik olarak programliyor ve bu bilgileri nesilden nesile aktarmalarini sagliyor. DNA mizda bizden önceki talarimizin tüm bilgilerini sakliyoruz. Örnegin büyük memeli hayvanlar olarak meme sayimiz zaman icinde 2 ye dusmustur. Sebebide az sayida yavruya daha iyi kol kanat gerilebilecegi ve korunacagi dolaysiyila hayata tutunma sansinin artacagi. Zaman icinde cok olan meme sayilari 2 ye inmistir. Bazi insanlar halen daha cok memeli olarak dogabiliyor ve ustelik o fazladan cikan meme yeri tamda olmasi gerektigi yerde oluyor.

    _____________________________




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    1800'lü yılların sonu 1900'lerin başlarına kadar boyu 2m 'nin cok üzerinde dev insanlar varmış. eski yüzyıllarda insan ırkının öyle uzun boylu olduğu ve eski büyük evler, katedral, piramit kule vs'yi o boyda insanların yaptıkları söyleniyor. bu konuda Jon Levi 'nin youtube kanalına bakabilrsin
    Gündeme dair

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Life is about having fun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _turbo_

    Bana evrim mantikli geliyor. Örnegin halen daha kuyruk sokumumuz var, buda gösteriyorki atalarimizdan bize miras kalmis. Zaten olay Maymundan evrilmek degil, maymununda öncesi var. Tüm canlilar tek bir ortak ataya sahip olabilirler. Tavuk ve Horozlarin ayaklari hep dikkatimi cekmistir, tavuklarin ve bircok yirtici kusun ayaklari timsah derisini andirir. Zaten bir tür ortaya cikinca veya ayrilinca digeri yok olmuyor agac dallari gibi sürekli devam eden birsey. Insan modern insan olsada derinlerinde halen daha hayvansi dürtülere sahip. Hayat canlilari en iyi sekilde yasabileceklerine otmatik olarak programliyor ve bu bilgileri nesilden nesile aktarmalarini sagliyor. DNA mizda bizden önceki talarimizin tüm bilgilerini sakliyoruz. Örnegin büyük memeli hayvanlar olarak meme sayimiz zaman icinde 2 ye dusmustur. Sebebide az sayida yavruya daha iyi kol kanat gerilebilecegi ve korunacagi dolaysiyila hayata tutunma sansinin artacagi. Zaman icinde cok olan meme sayilari 2 ye inmistir. Bazi insanlar halen daha cok memeli olarak dogabiliyor ve ustelik o fazladan cikan meme yeri tamda olmasi gerektigi yerde oluyor.

    Müslümansan eğer Adem ile Havva'dan geldin. Adem ile Havva yokdan var oldular (Allah'ın takdiri). Birbirleri ile çifleştiler ve çocukları oldu. Çocukları da kendi aralarında ensest ilişki yaşayarak çoğaldı. Bugün Sen, Ben, Vonderplantiz, Japonlar, Almanlar, Fransızlar, Afrikalılar herkes köken olarak Adem ve Havva'nın soyundan geldiler.

    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    1800'lü yılların sonu 1900'lerin başlarına kadar boyu 2m 'nin cok üzerinde dev insanlar varmış. eski yüzyıllarda insan ırkının öyle uzun boylu olduğu ve eski büyük evler, katedral, piramit kule vs'yi o boyda insanların yaptıkları söyleniyor. bu konuda Jon Levi 'nin youtube kanalına bakabilrsin

    Günümüzde nasıl uzunlar varsa, geçmişde de olmuş demek ki. Her dönem yaşamışlar.


    Bu arada, iş yerinde benden başka aşı olmayan yok. Herkes oluyor ama ben olmuyorum. İnsan kaynaklarına sordum zorunluluk yokmuş ama gene de bütün çalışanlar aşı oluyor.


    Herkes ne kadar ciddiye alıyor bu Koronayı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 1 Temmuz 2021; 0:13:6 >
    _____________________________




  • ....DevoN.... . kullanıcısına yanıt
    Kuranda ne Adem nede Havva ismi gecmedigi gibi Havvanin Ademin kaburga kemiginden yaratildigida gecmez.

    Dolayisiyla anlattigin sekilde ensest iliskide gecmez. İnsanlarin tek bir canlidan yaratildigi yazar.

    Sen evrim hakkinda ne dusunuyorsun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 1 Temmuz 2021; 0:23:54 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _turbo_

    Kuranda ne Adem nede Havva ismi gecmedigi gibi Havvanin Ademin kaburga kemiginden yaratildigida gecmez.

    Dolayisiyla anlattigin sekilde ensest iliskide gecmez. İnsanlarin tek bir canlidan yaratildigi yazar.

    Sen evrim hakkinda ne dusunuyorsun?

    Adem ile Havva'dan geldik demiyor mu müslümanlar? Müslümanlar bunu inanmıyor muydu?

    _____________________________
  • ....DevoN.... . kullanıcısına yanıt
    Kendine Musluman diyenlerin sozunemi bakacagiz, yoksa Islamin kaynagi Kurani Kerimemi?

    Konunun dini icerige kaymasini istemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 1 Temmuz 2021; 1:16:22 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • HiFiCAN H kullanıcısına yanıt
    Kayra konumuz din degil. Herkes istedigine inanabilir, bu konularda tartismam. Sana gore yalan bana gore degildir. Herkesin hayati inancina gore sekillenir. 21. Yuzyilda yasayipta 5. Yuzyilda yasayanlari bugunu baz alarak elestirmek ve yargilamak dogru degildir. Doga kurallari medeni kanun tanimaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 1 Temmuz 2021; 9:0:19 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Gündeme dair
    _____________________________
  • Yinemi kandirildik?


    Tosuncuk lakapli Ciftlikbank kurucusu Brezilyanin Sao Paulo sehrinde teslim oldugu haberi cikti.


    Sedat Peker Tosuncugun Belarusta oldugunu trafik kazasi kayitlari oldugunu bildirmisti. Bu seferde Pekermi kandirdi bizi ?


    Herneyse adam iyi bir dünya turu yapmis ve tabikide vicdani rahat birakmadigi icin, ben bu insanlari ülkeye dönüp yeniden kandiririm diyerekten teslim olmaya karar vermis.


    Umarim Fetö elebasisi, Zekeriya Öz ve Adil Öksüz gibi diger kacaklar ve Terör örgütü üyeleride Tosuncugu örnek alip teslim olurlar. Harbi ya bu adamlardan kimse bahsetmiyor artik.


    Hatirlayin bir JetFadil insanlari ardarda en az 3 kere inandirmisti Gündeme dair 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 1 Temmuz 2021; 10:5:51 >
    _____________________________
  • ....DevoN.... . kullanıcısına yanıt
    İşte bu. İşverenin aşı olmaktan bahsetmesi dahi hakaret kapmsamında değerlendirilmeli.

    işverene para kazandırıyorsun ve para kazanıyorsun. Bu bir iş anlaşmasıdı, işveren cıkıp "aşı olacaksın" derse, iş anlaşmasına aykırı, işvereni ilgilendirmeyen konuya girmiş olur. İşverenin senin vücudun üzerinde payı (hakkı) yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Life is about having fun.
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.