Şimdi Ara

Gündeme dair (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.080
Cevap
0
Favori
22.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
  • Vazgecmesini bilmeyen insan özgür olamaz. Kadınlar konusunda epey bir tecrübe yaşadım. Birzaman sonra bir bakıyorsun farkında olmadan dediklerini yaptırmaya calisiyor sana. Ben yapamam öyle, zaten dediklerini yaptigin an adamı seninde dediğin gibi finoya çevirip tekmeyide basarlar. Gercektende biriyle uzun süre dengeyi koruyarak birlikte olmak kolay is degil, bazen çok yorucu oluyor. Iki ucu pisli değnek gibi bir olay, kadınlarlada kadinsızda olmuyor, özgürlüğüme düşkün biriyim. Kafeslenmeye calisildigimi hissettiğim an bunalirim, gelemem kafeslere.

Avrupada birçok arkadaşım basına bela almamak ve bakirelik meselesinden Türk kızlarından uzak dururken, ben türk kızlarıyla takilirdim. Onlar hayret ederdiler, oysa bizimkilerin almanlardan aslında daha kolay oldugunu keşfetmiştim ve seninde dediğin gibi bizim sandigimiz gibi pek bakirelik dertleri yoktu. Türk kızları bir baska bunu kötü anlamda söylemiyorum, daha sıcakkanlılar.

Dinden çıkmak icin önce dine girmen gerekir, her koyun kendi bacağından asılır, Peygamberin soyundan onun döneminde adam kalmamistiki nasıl torunu olacak? Hasan Hüseyin ve Kerbela olayını biliyorsundur, diger erkek çocuklarida yaşamadılar zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 15 Temmuz 2021; 1:39:15 >

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Avrupa'da Türk kızlarla da arkadaş oldum (flört degil) orada kadın bol olduğundan ve erkekler kadınlarla eşit koşullarda yaşadığından vs Türk kadınları normal kadın oluyor, Türkiye'de yaptıkları bencillik ve zalimlikler Avrupa'da sökmez zaten. Dediğim sorun Türkiye için geçerli. Devon da demişti, Türkiye ye gelen yabancı kadınlar da kısa sürede bencilleşip sapıtıyor (Devon bu kısmı daha iyi söyledi ben tam ifade edemedim)

Ben İslam dinine hiç girmedim. Fakat girenler benden cok daha şikayetçi bu dinden. Bir AKP milletvekili ezan sesinin aşırı yüksek olduğunu söylemiş, bunu bir arkadaş söyledi. Son yıllarda cami etrafındaki ağaçları falan da uçurdular özellikle Çınar gibi bol dallanıp budaklanan ağaçları affetmiyorlar, ibadethanelerinin görüntüsünü kapatıyor diye. Şov dini :) Ağaçların içindeki camide namaz kılınınca tanrı kabul etmiyor mu :)

Muhammed'in kuzeni Ali ibn Abi Talib'in soyundan gelen Aga Khan IV'ın oğlu o. İlginç olan bu kişilerin bedevi kıyafeti kafada sarık giymesini falan beklerken gayet normal giyinmesi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ilginc Türkiyede kadinlar neden böyle oluyorlar sence? Ezan sesinin rahatsizlik verici derecede yüksek olmasina karsi gelmek insani dinden cikarmaz. Aslina bakarsan zaten o dinin gereklerini uygulasalar o kadar yüksek seste ezan sesi olmaz. Bugun ulkemizde malum Islam dini siyasi arac haline geldi ve kullananalarsa ne kadar islama aykiri is varsa hepsini yapmaktalar.

Ebu Lehebte Peygamberimizin amcasidir zamaninda kendisiyle cok ugrasmis. Simdi Amcasinin soyundan gelenlerle kendi soyundan gelenleri ne derece bir tutabiliriz bilmiyorum. Ayrica Islam dini babadan ogula gecen bir din degilki, alimden zalim dogar sözü bosuna degildir. Bir Müslüman olarak ben kendisinden sonra gelen akrabalarina degil, o dinin kendisine bakarim. Bu zamanda adam neden sarik giysin belki kendisi dindar biride degildir, Peygamberle akraba olmasi illede onun Müslüman olacagi anlaminada gelmez. Hz. Isada Hz. Musa ile akraba sayilir ama bak Yahudileri Hiristiyanliga davet etti  

• Corona Ongoruleri:

Yakin zamanda Delta varyanti sebebiyle vaka artislari bildirilecek. Bu sebeple bazi onlemler getirilecek.

Kalabalik gece kulupleri, konser gibi kalabalik ortamlara asi olmamis kisiler giremeyecek.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Çalışmak da boş. Çalışmamak da boş. Her şey boş. Yaşamak boş. Ölmem lazım bir şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 15 Temmuz 2021; 17:20:39 >
    Eskiden bar gibi yerlere gidiyordum da artık gitmiyorum. Konserlere de en son 20'li yaşlarımda gitmiştim. Ancak kız kardeşim konserlere hep gidiyor. AVM'lere de. covid negatif test ile konser & AVM giriş izni verilecekse sorun yok. Sadece aşı olmuşlara izin verilecekse çözüm için bir formül düşünmem gerekecek.

1 ders kaldı diyordum. Ama onu da sınava girmeden geçirmişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 15 Temmuz 2021; 18:42:30 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Orijinalden alıntı: _turbo_

Oo nerde kaldin ya, burdandami istifa ettin?

Banlandıydım 1 hafta açtığım bir konudaki küfürlü mesajdan dolayı.

Bir arkadaşım 82 puan aldı Lisans KPSS'den. Atanamadı hiçbir yere.

90 falan yapmak lazım heralde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 15 Temmuz 2021; 22:38:51 >

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Diplomayı kartona mı kağıda mı basıyorlar?

Olay sadece diploma almak değil, kedinini geliştirmek. Ben de kendini geliştirecek İNSAN MODELİ değilim.

Çalışkan insanlar zaten Yüksek lisans, doktora devam ediyorlar.

Ben gerizekalının tekiğim zaten. Ölmem lazım bir şekilde. Yaşayamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 15 Temmuz 2021; 23:3:25 >

• Herkes ingilizce biliyor, mesele 2. yabancı dil öğrenmek diyenlere söylüyorum. Sokakta gördüğünüz kaç insan ingilizce biliyor? Köfteci Yusuf'da Komi ve Garsonların arasında benden başka ingilizce bilen yokdu mesela.

İşin ilginç yanı. Benim gibi gerekizekalı bir insan bile ingilizce biliyor. Ama o kadar insan ingilizce bilmiyor. İlginç değil mi?

İş yerinde gerizekalı olarak görürdüm. Neyse öyleyim hadi. Ağır gerizekalıyım. Ama ben bu kadar geri zekayla ingilizce biliyorum. Siz bilmiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 15 Temmuz 2021; 23:12:13 >

Köfteci Yusuf'daki Arap müşteriyle İngilizce konuşmadan anlaşıyorlar sonuçda. Araplardan başka gelen yabancı da yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 15 Temmuz 2021; 23:15:58 >
    Yav hocam 30'lu yaşların başındasın. 30'lu yaşlar 20'li yaşlardaki "silik dönem" in aşılıp daha fiziksel olunan, adımlar atılan, daha mutlu paralar kazanılan dönemdir. 20'lerde kadının kızın "tatlı ve şirin oyuncağı" olmaktan cıkıp erkek olarak ağırlığını daha fazla koyan biraz daha organize olunan dönemdir, senin dediğin şu seylere bak :) Kendini geliştirmek bir hobidir, üniversite bunu sadece kolaylaştırmaya çalışır ama 4 yıl. Sonrasında hep kendi kendini geliştirmelisin ama hobi tadında. O zaman hayattan zevk alırsın.

Öğrenme olayını öncelikle hobi olarak görmeli. İngilizce insanın genel kültür bilgisini arttırır. Köfteci Yusuf'taki ing bilmeyen kişiler işyerinde turistlerle anlaşabilir ancak o genel kültüre sahip olamaz. Avrupalı kızların bulunduğu bir plajda ing dilin ile o kişiye göre fark atarsın. Ancak girişimcilik ve kızlar karşısında liderlik yönün de o kişiden iyi olmalı. Ben artık kızlar karşısında liderim. Ancak bu liderliği ancak 30'lu yaşlarımın sonunda öğrendim. Bu öğrenilmiş bi yetenek. Bu arada Türkiyeye artık Avrupalı kızlar ne kadar geliyor orasını da bilmiyorum, 2019'dan beri güney sahillerine inemiyorum :)

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Yav hocam 30'lu yaşların başındasın. 30'lu yaşlar 20'li yaşlardaki "silik dönem" in aşılıp daha fiziksel olunan, adımlar atılan, daha mutlu paralar kazanılan dönemdir. 20'lerde kadının kızın "tatlı ve şirin oyuncağı" olmaktan cıkıp erkek olarak ağırlığını daha fazla koyan biraz daha organize olunan dönemdir, senin dediğin şu seylere bak :) Kendini geliştirmek bir hobidir, üniversite bunu sadece kolaylaştırmaya çalışır ama 4 yıl. Sonrasında hep kendi kendini geliştirmelisin ama hobi tadında. O zaman hayattan zevk alırsın.

Diploma kendini geliştiren insanların işene yarıyorsa eğer, demek ki benim gibi insanlara bir fayda sağlamıyor. Ben de gerizekalı, hasta, ölmesi gereken bir insanım zaten.

Ayrıca yaş önemli. 30 yaş büyük bir yaş. Bu yaşa gelip sıfır tecrübe ile okuduğun bölümden iş arayacak halin yok ya? Kim seni işe alsın bu yaşda?

Köfteci Yusuf'dan çıkarken bile yaşım 30 olduğu için bu yaşdan sonra artık iş bulamazsın diyorlar. Komi olarak gıda firmaları bile almazmış artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 15 Temmuz 2021; 23:46:57 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.