Şimdi Ara

Gündeme dair (102. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.079
Cevap
0
Favori
16.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Banknot büyüklüğü çok geçerli bir argüman değil. 1960'ların Fransız frangı nerdeyse dergi yapragı büyüklüğündeydi. 1980'lerde 1000TL yine kocamandı. Ancak yine de para çantasına girebilecek küçükükte olması yeğdir Deutsche Mark'lar cok küçüktü anımsıyorum.

    Türkiyede Dijital Merkez Bankası ilk olarak aktiviteye geçti cunku 21 yıldır Türkiyeyi kıskacında tutan bir parti, kendisine gelen emirleri en hızlı yerine getiren parti, bu biçok kişinin gözüne ilişen bir gerçek.

    Para bu yeni dijital versiyonu ile çok daha yaşamızı denetleyen, yönlendiren bir güç olacak. Ancak aşı için kuyruga giren milyar kişi için dijital para başka anlamlara gelebilir.

    Silah demişken. İngiliterede en azından sokaklarda dolaşan polislerin silah taşımaması cok güzel. Diyorum da, yoksa İngiltere de mi yaşamaya başlasam ? Kendime yeni bir ülke düşünmeye başladım. İngiltere bu bağlamda başı çekiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • @AREryilmaz Hocam napıyorsun, iyi misin. Bak şöyle bir konum var:
    https://forum.donanimhaber.com/p2p-tabanli-guvenli-iletisim-platformu-tox--138319076
    Yaklaşık 4 yıllık eski konu. Çıkış, 17.Mayıs.2019.
    Bu konuda (yorumlarda değil) hiçbir tek Arapça kökenli sözcük kullanmadan, konuyu anlattım. Hani sen diyorsun ya, Arapça olmadan sadece Türkçe ile konular iyi anlatılamaz. Bak, bal gibi anlatılıyor işte, ne denli kızsan da, beğenmesen de :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohoooo tayfa toplanmış gene.


    Şu video ile ortama giriş yapayım ;



    Gündeme dairNEWTON TRyoutube
    Jet Fadıl zamanları w/Yılmaz Özdil #shorts #youtubeshorts
    https://www.youtube.com/shorts/x92t-6G6LVU
  • Gündeme dair

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bundan kisa bir zaman önce yeni krizin su olacagini belirtmistim. Bunu dogrulayan ve yavastan daha önce hic su sorunu olmayan ülkelerin gazetelerinin mansetlerini su sorunu süslemeye basladi bile. ABD de batan Bankalar zincirleme etkiyle tüm dünyada kriz yaratacak gibi görünüyor. Bunlarin olacagi ve dijital paraya birden gecis icin kisayol olarak kullanilacagi zaten tahmin ediliyordu. ABD de ortalik karisacak ve Trump yalanci Mesih (kurtarici) olarak piyasaya tekrardan sürülecek. 2030 yaklastikca cok daha büyük filmlerin icinde bulacagiz kendimizi.

  • Bozulmus bir USB Stickte onemli veriler vardi. PC ye takinca okunamiyor, formatla diyordu. Formattan once Photorec ucretsiz uygulamayla verileri kurtarmak istedim. Birtakim veriler cikti ama okunamiyordu. Sonra formatlayip Recuva adli programla denedim, yine kurtarilankar okunamadi. Bildiginiz guclu ve ucretsiz bir veri kurtarma programi varmi? Eskiden ucretsiz vardi birtane Command ike calisiyordu adini unuttum, cok guclu bir uygulamaydi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mert Bormann kullanıcısına yanıt
    Jet Fadıl ile bu denli ilgilenmenin nedeni nedir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Adamlar finans, kentleşme, bilim, eğitim, sağlık, askerlik, tapma sistemlerini tekeline almış, onları mı yapamayacak :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Dijipara bilgisayar, sunucu, yazılım ile 7x24 hiç kesintisiz network sistemleri ile elektrik gerektiriyor. Bilgisayar bozulabilir, yazılım yetersiz kalabilir.

    Network ile elektrik her an kesilebilir. Dolayısı ile dijipara, cash paranın yerini hiç alamayacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Sonra formatlayip Recuva ile denediğin aşamada radikal bi yanlış yapmışsın cunku verileri kurtarılaracak bir diskte en son yapılacak nes, formatlamadır.

    Önce USB belleğin sorununu belirlemek gerekliydi. Sorunu belirlemeden bir de format atmışsın.

    Eskiden Command ile çalışan parasız bir tane vardı derken Command Line Interface / CLI tipi programdı mı diyorsun ? Photorec de CLI programdır. Photorec ile 2015 yıllarında bir kişinin USB belleğindeki verileri kurtarmıştım, bayağı, ancak!... getiren kişi verileri sadece silmişti, aygıt bozuk değildi. USB aygıtta geri dönüşüm kutusu olmadığından geri getirilemiyordu, photorec ile geri getirmiştik. Senin aygıttaki sorunun ne olduğunu bilmediğimizden kesin bir nes diyemiyoruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Recuva formatlamadan bellegi tanimadi. Photorec tanidi ama veriler okunmaz haldeydi. Eski CMD arayuzlu program istendigi kadar formatlansada verileri geri getiriyordu. En son 6 yil once kullandim. Saglam veri kurtariyordu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    https://alternativeto.net/software/photorec

    a baktın mı? photorec alternatiflerini gösteriyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DijiPara konusu düşündürüyor beni. Geçenlerde 153news.net 'te, 153news'un kurucusu adamın kısa videosunu izledim. Adam videoda siteye finansal yardım yapılmasını istiyordu. Bu normal cunku özgür bir site olarak yıllardır kullancıların gönderdikleri para ile ayakta duruyor, hiç reklam yada büyük bir firmadan destek almıyor. Kullanıcılar sayesinde 1850 gibi parayı her ay toplamayı başarıyordu site. Ancak video altı bir yorumda gördüm, Amerika'da CBDC Central Bank digital coin önümüzdeki yaz çıkarsa, 153news gibi sistemin sevmeyeceği sitelere para gönderilmesi engellebilecek, bu da sitenin sonu anlamına gelecek.

    Tüm para akışları tek bir yerden denetlenecek, korkunç bir olay.

    Ancak düşünüyorum da, bu olaya tepki gösterecek yığınlar, örneğin pandemi oyununda kendi istekleri ile oltayı yutmuş yığınlar, bu dijipara oyununda da oltayı yutar. Bu olaya karşı halk tepkisi ne denli olur, bu olayın açılımlarının ne derecede bilincindeler, bu belli değil. Pandemide 2 aşı vurulmuş güyya bilinçli, üni eğitimli , İstanbullu bi arkadaş var, ona şimdi bu dijipara olayını anlatsam kimbilir bana ne gazel okuyacak. Örneğin o süper beyni ile "bankamatikten para çekerken tırsıyordum, artık öyle bir korkum kalmayacak" der mi? Dediğim gibi süper ötesi beyni, ultra yüksek bilgisi ile, sistemi arkasına alarak beni tartışmada yenebilir, kendi kendisini mutlu edebilir :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Son birkaç haftadır akşamları, daha çok geceleri CSI:NY adlı dedektif/polisiye dizinin bölümlerini izliyorum. 2007 yılından bir bölüm izliyorum şimdi.

    Filmlerde ne denli etkileyici manipülasyon yapıldığına birebir tanık oldum. Dedektif kadın, bir adamın kırık cam parçaları ile öldüğü olay yerinde inceleme yaparken, üstü kanlı (ölen adamın kanı bulunan) büyük cam parçasını tutarken yanlışlıkla öteki kolunun bileğine düşürüp kesiyor. Sonra laboratuarda otopside ölen adamın AIDS olduğu (!) söyleniyor. Kadın bunu duyunca, adamın kanı bileğinden kendisine geçtiği için kadın bi anda "AIDS kaptı isem ben de ölecegim" düşüncesi ile ölüm sessizliğine bürünüyor.

    Oysa ki AIDS uyduruk bir hastalık. COVID gibi. Ancak işte bunu filmde öyle derin biçimde işliyorlar ki, AIDS'ten ölenlerin AIDS / HIV adında bi virüsten değil, alınan ilaçlardan ya da başka nedenlerden öldüklerini bilen ben bile etkilendim, o derece.

    Sistem sinsi ancak profesyonel kandırmaca üzerine kurulu.Doğada yırtıcı hayvanlar, yemlik hayvanları kandırarak yer. Kazanan/yitiren kesim, doğada hayvanlarda da var. Sistem, sağlık adı altında bir nesler kazanmak için kandırıyor, bu filmlerde de kullanılıyor. Film yapımcılarının işlerinden biri de bu, sistemin istediği mesajları vermek, bunu filmlere ustaca yerleştirmek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    Insani hayvanlardan ayiran en belirgin özelligi Frontal Lobu olup mantikli düsünebilmesidir. Dürtü ve duygularina göre davranan insanlarki genelde kadinlar duygularina kilif uydururlar, daha cok bu tür oyunlara gelirler. Yani Korku pompalaniyor, sen o pompalanan seyde mantik aramak yerine kendini korkuya birakip dehsete kapilirsan, oyuna gelirsin. Insan olmanin getirdigi ön loblari kullanabilsen korkuya kapilmak yerine gülüp gecerdin. Insanin duygularini gercek sanmasini bilen düzenbazlar bu acigi cok kullanirlar. Bunuda bizdeki torba yasa benzeri bir sistemle yapip, iyi birseyin paketine kötü birsey katarlarki daha kolay kabullensin.


    AIDS olayini tam olarak bilmiyorum ama bildigim kadariyla hasta olduklari icin tedavi aliyorlar. Yani saglikli insan durduk yere bu hastaligin ilaclarini almiyor bildigim kadariyla.

  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Konu Dışın'da yorum yapabildiğim dönemde (sanırım 2019 du) AIDS üzerine bi yorumum.

    Gündeme dair

    haqueim'in mesajınn silinmesini istemiştim, biliyor musun silinmedi! Açıkça kural dışı aşağılama var mesajda.

    Umarım birgün haqueim'e doktor "AIDS olmuşsun" der, ölüm korkusu ile tırt atan haqueim'e 3-AZT ilacından yazar,

    haqueim o ilaçları içip, ilaçların verdiği yıkınla hastalanır, diyeceğim ancak bu gerçekten olsa da anlamı yok cunku o durumda bile

    "aaa HIV kuluçka süresini doldurmuş, beni öldürmeye başlamış" diye düşünür :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Guldur Guldurun bu aksamki yayininda surekli cinsiyet esitligi ve cinsiyetcilik gibi seyler uzerine durulmus. Sevdigim bir tiyatro ancak bu is pek hosuma gitmedi.

    Nedenine gelince, cinsiyet esitligi kisvesi altinda erkekler bastirilip erkeklik adeta yargilaniyor. Modern cag vs diyorlar ama kadinlar halen daha erkegini milyonlarca yil onceki genetik bilgilere gire seciyor. Buda erkek ve aile kurumu, saglikli yetisen nesiller icin bir tehlikedir. Cunku kadin durtu ve duygulari orf adet gibi kavramlarla biraz baski ve kontrol altina alinmisti. Simdi ise bunu ortadan kaldirinca ne aile kavrami kalir nede analo babali yetisen cocuklar. Psikolojisi bozuk nesiller yetisir.

    Kadinlar onu ueyecanlandiran erkege cekim duyarlar. Gerekli ortam ve sartlar olustugunda kadinin cekim duydugu bir erkek elinden kurtulamaz. Hic yapmaz denen kadin bile o an o gece yapar. Tum kurallari yikar. Atalarimiz yuzlerce yildir kadini namus vs gibi kavramlarla bosuna baski altina almadilar. Kadina sinir koyulmazsa erkeklerin 4 te 3 ü hic kadin yuzu gormezlen 4 te 1 i bircok kadinla yatar. Onlardan darbe yemis kadinlarda o 4 te 3 luk kesimden birine yamanip baskasindan yaptigi cocuga babalik yaptirir.

    Kisacasi bu midern cag vs kavramlara aldanmayin. Kadinin es secimide erkegin es secimide eski caglardan gelen genetik aktarimlara goredir. Bunu gormezden gelip modern cag, kadin erkek esittir safsatasi erkeklerin aleyhinedir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Zurnanin zurt dedigi gun gelip catacak. Surda 1 aydan az bir zaman kaldi. Iktidar son bir hamle ile yasattigi tum felaketleri unutup, milli hazineyi secim yatirimi olarak peskes cekme sozu verdi. Yillarca yarattiklari felaketin yerini bir anda mujdeler aliyor, yok Araba cikiyor, tank cikiyor, dogalgaz bulunup dagitilacakmis mis mista mis mis.

    Akli basinda her insan bilirki hepsi yalan, secimden sonra bu mujdeler felakete donusecek. Asgariye yapilan zamlar secimden sonra artacak doviz ve enflasyonla hic olacak. Sonra kemerleri iyice sikin denecek. Muhalefetse iktidarin bunca verdigi frikiki iyi degerlendiremiyor kanisindayim. Bu iktidarda eli kirli olmayan kimse kalmamis. Hepsinin falsosu oldugu halde halen daha duzgun insanlarda yanlis arama cesaretini gostermekteler. Cunku gucunu halkin oylarindan aliyorlar. Bunlara cezayi kesecek halktir.

    Halk sandikta iktidara gerekli cezayi kesmez ise, kendini cezalandiracaktir. Bu ulke bu iktidarla bir 5 yil daha gidecek olsa, cok daha kotu felaketlere ugrayacaktir. Bu secim halk kendi kaderini tayin edecek.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de en ilginç sentez, örtülü kadınların da örtüsüz kadınlarla özdeş biçimde erkeğe "Selami" muamelesi yapması. Bi kez sokakta görmüştüm, örtülü genç kız, erkek arkadaşını bağırarak azarlıyordu, erkek de Selami gibi sus pus biçimdeydi :)

    Ramazan'da bir akşam popüler caddede yürüyüşe cıktım, dilenci kızlar vardı, bacakları saran kot pantolon, Reebok / Adidas stili spor ayakkabı ancak baş örtülü. Altı kebap üstü şişhane bu görüntüye metelik atmam. Bu kadınlar, örtü ile hem erkekleri hem de merhamet duygusunu kullanmaya çalışıyorlar, tabi ki sadece Türkiye'de işler bu taktikler.

    Türkiyede bekar erkekler abazan, evliler kılıbık. Üff ne özet oldu :) Bak gözlerimle gördüm. Kanada'dan 45 yaş kadın, Türkiye'ye yerleşmiş, kendinden çok genç erkeklere kendisini miktirmek için gelmiş! Arkadaş anlattı, gösterdi. 45 yaşı geçtim bir de son derece kaba görünümlü çirkin ötesi bir kadın. Türkiye'de 20-25-30 yaşlarında sayısı erkege kendini miktirmiş. Arkadaş anlatıyor, diyor ki "bir de erkek seçiyormuş, bir ortamdaki en yakışıklı en düzgün giyinen" erkekleri yeğliyormuş. Eh, Türkiye'de yakışıklı, düzgün, paralı erkekler bile cinsel problemler yaşadığı için bu çirkin Kanadalı'nın verdiğini görünce üstünden geçiyor, doğal olarak :) Abaza erkekler ülkesi, Türkiye :)

    Başka bir kadın tanıdıgım anlattı. Türkiye'de kadın olarak doğmak net bir avantaj dedi. Daha ötesi yok. Tüketici, bilinçsiz, kolaylıkla yönlendirilebilen, üretmeyen, sürekli tüketen tür olan kadın, Türkiye'de avantajlı. Daha çok söze gerek yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    20+ yıldır hiç değişmeyen uzun adam yüzünü görmekten bıktım, kusacağım artık. O sürekli bağıran, bağırmakla prim yapmaya çalışan o köylü sesini duymaya da dayanamıyorum. Ekonomiyi, islami politikayı geçtim, psikoloji yönündeyim. Necmettin Erbakan da islami politikacıydı ancak sempatikti. islami olmak zorunda ise de, Büyük Ortadogu Projesi eşbaşkanlıgı yapacak olsa da başka biri olsun, bari o derece.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.