Şimdi Ara

Gündeme dair (103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.079
Cevap
0
Favori
16.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Kadinin kapalisi acigi yoktur hepsinin isleyisi aynidir. Kapali olan kadinda onun durtulerini harekete gecirecek bir erkege dayanamaz.

    Turkiyedeki erkeklerin gidisati kotu. Biraz umut verem kadinin ayagini yikayio suyunu icecek durumdalar, erkekligin serefini ayaklar altina aldilar. Bu yuzden kadinlar duygularina yenilmeyen erkek bulmakta zorlanip surekli arayistalar. Erkeklerin ayirtetmeksizin kadinlara asiri ilgisi kadinlari simartmis Turkiyede. Birseyi elde etmek istiyorsan o seyi istemeyeceksin, kural budur. Istiyorsan istememek. Istekli olan kaybedendir, her seyi kabul eder. Bir kadinin yaptigi herseyi kabul eden adami o kadin erkek olarak gormez, onu aldatir, cunku kadin kadinligini hissetmek icin erkege ibtiyac duyar.

    Turkiyede erkeklerin kadinlarla tecrubesi olmadigi icin ilk onune cikana saplanip kaliyorlar, terkedilimcede yikiliyorlar. Kadinlari melek gorup yuceltiyorlar, kadin sadece kadindir. Bu donem saygili bir iliski icinde olmak zor, kadinlara talep yuksek, sosyal medya ile bosta kalmiyorlar. Sosyal medya kullanmiyorum, hosuma giden bir kadin varsa gider konusur sohbet kurarim. Olursa olur olmazsa yoluma bakarim. Eskiden bende
    Takardim bunlara zamanla isleyis sekillerini cozdum o gunden beri bir kadindan darbede yesem umrumda olmaz. Tutupta niye yaptin diye sormam bile, gormezden gelip iliskiyi sonlandiririm sadece.

    Son 5 yilda Turkiyede kadinlardaki degisimi yilda bir gelen biri olarak yakindan gozledim. Amerikali gibi yasayip istiyorlar, is erkege ve evlenmeye gelince ortadogulu oluyorlar. Karisik kafali kadinlardan uzak durmak lazim. Turk kadinlarini severim yabancilara yeglerim ama pirinci iyi ayiklamak gerekir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Artik bitmeli bu kabus. Suan kazanma umudu olmasi bile bu ulke icin uzucudur. Secimden once aya cikiyor, araba cikariyor, tank yapiyor, dogalgazi oeskes cekiyor

    Yalniz yaotigi ne varsa secim algisi, hicbir projesine inanmiyorum. Kahve agziyla konusan, milliyetcilik edebiyati yapip milli serveti hic ediyorlar. Birde dindariz diyorlar, oaralarin hesabini soranlara size ne diyorlar. Bunlar koltuktan niye kalkmiyor bilirmisin? Koltuga oyle bir micip sivadilarki kalkarlarsa koku tum dunyayi saracak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Kadınlara ilişkin saptamaların oldukça doğru ondan önemlisi, herkesin dile getirmediği konulara değindin. Erkekler, erkeklik gururu dolayısı ile bu saptamaları yapmıyor. Kadınlar heh erkekler bile durum saptaması yapmıyorsa kadınlar neden yapsın ki. Youtube'ta Türklerin işlettiği bi yıgın kanalda da bu konulara değinen yok. youtube'ta @AkademikLink diye bi kanal var, 35-40 yaşlarında bir üni hocası bir tip, güyya toplumun sorunları üzerine videolar yapıyor, işte örneğin "fakirsen aptalsın" "internet mağazaları sizi böyle kazıklıyor" de bunun gibi yığınla videosu var, bu konuda hiç yok. Youtube tan bi videosuna bak tabakhaneye bok yetiştirir gibi gereksiz hızlı konuşan bi tip.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Yalniz pozitif ayrimcalik adi altinda kadina saglanan bircok avantaj kadinin dogal ve secici yapisi bilindiginden kasitli yapiliyor. Sonuc olarak ailesiz yetisen evlilik disi cocuklardan olusan, bencil ve bireysellik uzerine kurulu bir toplum hedefleniyor.

    Erkek duzeni temsil eder kadinsa kaosu. Atalarimiz kadinin vahsi dogasini baskiyla ve ahlakla kontrol altina almistir. Simdi ise tum bunlar yok ediliyor. Kadinlar cocuklarini kocalarina birakip gece eglenmeye gidiyorlar. O eglencede onu etkileyen adamla yakinlasmaktanda geri durmayabiliyor. Bircok adam belkide bilmeden baskasinin cocuguna babalik yapiyor.

    Suan bir gecis donemi var. Erkekler bircok seyin farkinda degil. Ipler medyayi ve politikayida arkasina alan kadinin elinde. Yalniz bu durumdan hem kadinlar hemde erkekler zararli cikiyorlar. Her ikisi icinde paikolojik olarak yikima ugratan sonuclari oluyor.

    Erkeklere bakireligin yada az erkekle birliktelik yasamis kadinin deger olcusu olmadigi sacmaligi dayatiliyor. Gerikafali diyorlar, ben bunu toplum icindede internet icindede acikca soyluyorum ve diyorumki az erkekle
    yada hic erkekle olmamis kadin, cok erkekle olandan degerlidir. Cok erkekle olan yine olacaktir ve ulasilmasi kolaydir, degersizdir. Buna gore kadin secmeyen adam onune gelen kadina sirf cinsellik icin diz cokup onu duzeltecegini sanarsa hayatinin hatasini yapacaktir. Boyle birk duzelmeyecegi gibi boyle biriyle olan adamda kendine olan saygisini yitirir.

    Bu konularda cok sey yazilabilir. Kadinla
    Erkek esit degildir, birbirinin tamamlayicisidir. Ikisininde ustunluk kurdugu ve zayif noktalari farklidir. Medyada yapilan cinsiyetlerin biyolojik temellli olmadigi algisi sacmaliktan ibarettir. Erkekler tumuyle dogal benliklerinden uzaklastirilmaya calisiliyor. Sonuc olarakta kadinlarin sozde ovdugu ama erkek olarak gormeyip igrendigi bir adam profili ortaya cikariyorlar, ben buna erkeklerin gizlice igdis edilmesi diyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Esra Erol 'un programlarında başka erkekten cocuk yapmış dbiçok kadın, hem de kocası ile stüdyoya konuk oluyor. Düşünüyorum da, ben o durumda kalsam, bırak birlikte stüdyoya "bir uzlaşma sağlanır, çözüm bulunur umuduyla" gitmeyi, anında kadını boşarım :) Ancak, yasalar öyle bi durumda yanımda olur mu orada kuşkuluyum. Cunku her yasa erkeğin dezavantajına çıkıyor.

    Esra Erol 'un programlarına göz atarsan, atalarımızın o döneminin tümüyle bittiğini görebilirsin. Türkiyedeki kadınlar Amerika'daki kadınlar gibi özgür bu tümcemi duyan, özgürlüğe karşı olduğumu sanır haha :) Oysa ki ben, Türkiye koşullarında bir kadının Amerika'daki kadın gibi hatta ondan daha bile çok özgür olmasına, Türkiye'de bir erkek olarak, benim İran, Suudi Arabistan ya da Almanya, Japonya, hiçbi yerde görülmeyen biçimde, biçok acıdan kısıtlanmama, bu ayrımcılığa karşıyım :)

    Geçenlerde bir akşam TV'de 1970'lerin (76-79 arası dönem olabilir) Türk Filmini gördüm, Şener Şen, Ayşen Gruda, Müjde Ar.. kadın erkek ilişkilerini konu alan komedi filmiydi. O yıllarda kadın erkek arasında tatlı bir denge varmış. Ondan önemlisi dogallık varmış. Youtube ta o dönemlerin filmleri müziklerine bakan yeni kuşağın yorumlarına bakıyorum onlar da "ne doğalmış o dönem keşke şimdi de öyle olsa" gibi, özdeş düşünceyi iletiyor.

    Bugünlere nasıl gelindi? Yasaların rolü büyük bence. Esra Erol'un programında avukat bi kadın da çıkıyor, odamdan sesini duyuyorum kimileyin. Hep "erkeği bize bildirin, şu şu yasa var, onu cezalandırırız" gibi konuşuyor. Stüdyoya gelen konuk kadınların bu yönde ağzını arıyor hep. Kadın erkeğini biraz daha suçlasa da, erkek bilmem ne yasanın bilmem ne maddesne göre suç işlemiş olsa da kendisine iş çıksa diye... Örneğin o programa erkeklerin tepki göstermesi gerekli ancak yok! Esra Erol, Tayyip Erdoğan'ın destekçisi bu arada. Sistem tıkır tıkır işliyor, kimse bir nes yapmıyor, herkes izliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Kimbilir belkide erkekler bu yasalarla edilgen duruma sokulup hicbirseyi degistirecek gucu olmasin isteniyordur. Biraz daha acarsam, tum devrimleri savaslari yapanlar erkeklerdir. Erkekler edilgen duruma sokulupta basini bu dertlerden kaldiramazsa kontrol altina alinir. Buda en cok siyasetin isine gelir. Turkiyede ne yazikki tum yuk erkegin sirtina yuklenmis. Atiyorum birlikte oldugu kadin baskasina kacar, suclu adam olur, kadin onu adam olmamakla suclar halbuki onu yargilayacak son kisidir, kadinin kactigi erkek ise oadinin kocasini karina sahip ciksaydin diye suclar. Ben boyle evli sevgilisi olan kadinlarin kacipta onlari kabul eden erkeklere erkek demiyorum, cunku onlar yaranandidir. Kadin yipranan ozguvenini bu yarabantlariyla sarip sonra yine baskasina gider.

    Bu adamlarda kendilerini nimetten sayar, oysa tek ozelligi kadinin onu yarabandi olarak kullanmasidir. Kadinlar yasalardan aldigi gucle erkeklestikce erkeklerde kadinlasmakta. Ondan sonra kadinlar
    Erkek gibi erkek bulamamaktan, erkeklerde kadin gibi kadin bulamamaktan sikayet ediyorlar. Seninde dedigin gibi denge bozulmus kimse kimseye merhamet gistermiyor biraz guc kaybettimi terkediliyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Epeydir burda birseyler karalamadim. Secimler yaklastikca iktidarin haksiz pay dagittigi kizgin suc ortaklari birer ikiser videolar yayinlayarak devleti nasil soyduklarini Feto damgasiyla insanlarin malina ve parasina nasil coktuklerini acikliyorlar ustelik belgelerle. Yurdum adaleti ise tum aciklamalara yayin yasagi getirerek sucu ortbas etmeye calisiyor. Bir haftadan az bir sure kaldi secimlere, gunler yaklastikca yayinlanan videolarin dozu ve aciklamalarin icerigide artiyor.

    Itirafci eski dostlarin iktidar hakkinda en onemli ve ortak iddiasi darbe piyesinin kurgusu ve oyunculari uzerine. Bu itirafcilardan Muhammet Yakut isimli kisi ise darbe gecesi Erdoganin kaldigi Marmaristeki Grand Yazici Otel sahibinin Bursa Kolejinden sira arkadasi oldugu ve darbe hakkinda sanirim yarin cok onemli aciklamalarda bulunacak.

    Iktidar eline gecen her firsati kendi cebine dolar olarak indirmek icin calismis. Bunu yaoarkende ne halkin icine girecegi ekonomik zorlugu nede ulkenin uluslararasi arenada yargilanma tehlikesini onemsemis. Devletin tum kurumlarini ellerindeki guce dayanarak kendi yolsuzluklari icin kullanmaktan geri durmamis. Soylenen iddialara gore uyusturucudan akaryakit kacakciligina, ihaleleri en cok rusvet verene dagitilmasina kadar her yol var.

    Tum yaptiklari pislikleri ise din ve milliyetcilikle ortbas etmeye calismislar. Fetö denen sebekeyi once kendi elleriyle guclendirip heryere yayip sonrada darbe oyunundan sonra bu bahaneyle istedikleri insanlarin ve kurumlarin mallarina ve paralarina cokmusler. Isin ilginc yani cokulen para ve sirketler devlete degil kendi ceplerine aktarilmis. Herzaman milletin destegi, duygulari ve parasi kendi kotu emekleri icin kullanilmis.

    Koktuklari sallanmaya baslayincada yaptiklari tum pislikler cok yerden sizmaya baslamis.

    Son bir hafta ulkenin kaderi belirlenecek. Iktidar gitse bile kaybolan trilyon dolarlara onlarin suclarini bilipte uygun ani bekleyen ABD gibi ulkeler o paralarini ellerinden alacak ve belkide ulkemize ceza kesilecek. Din ve milliyet tacirleri ulkeye dusmandan cok zarar vermis olup uzun yillar bunun sancisini ulkece cekecegiz. Bir an once hukuk devletine donmek umuduyla.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Haha 2. paragrafta ilettiğin darbe piyesini ben taa en başından, darbenin oldugu günün gecesi söylemiştim!

    Ne güzel gündü o gün be ancak ne açıdan güzel gündü ??? Normal, güzel son bir günün yaşanması dolayısıyla! O çakma darbe sonrası 1-2 yıl normal bir gün yaşamadım diyebilirim. Ancak 1-2 yıl sonra 2018 gibi, artık darbe gündemden düştüğü için normal yaşama döndüm ancak onun da esasen çok anlamı yoktu cunku darbe sonrası bir dizi eylemle Türkiye nin genleri değiştirilmişti. Türkiye artık eski Türkiye değildi.

    Darbe tiyatrodur deyince fanatik AKP'lilerce 250 şehite hakaret ediyorsun suçlaması ile karşılaştım! Başka deyişle darbedeki pisliği açıga vurmak, konuşmak bile zordu. konuşulmayan bir pislik :) Bir pislik var ortada ancak konuşamıyorsun :) O günleri yaşamış biri olarak şimdi böyle rahatca açıkca konuşulması mutluluk verici.

    Seçime gelince.RTE dışında kim olursa olsun onun c.başkanı olmasını isterim, bu yönde çalışırım. Burada kimse uzun dönemli bir düşünce mekanizması beklemesin. Deseler ki şuradaki bir tabak boku yersen RTE kesin gidecek, o boku yerim. Din işlerini ülke yönetimine bulaştıran şu tip artık gitsin, öyle kişiler gelmesin, görünmesin yeter ki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Avrupada Iklim Yapistiricilari kendilerini kavsaklarda yaya gecitlerine yapistirarak ilgi cekmeye calisiyorlar. Bugün Dünya Bankasinin 200 Milyon kadar Iklim mültecisi bekledigine dair bir baslik ilgimi cekti. Baslik ilginc Iklim mültecisi, Afganistan, Pakistandan gelen mültecilerin iklim icin gelmediklerini hepimiz biliyoruz ama farketmez, etki tepki yasasi icin kilif hazir. Ülkemizde dahil neden israrla mültecilerin kitleler halinde Afrika ve Dogudan Avrupaya göc etmeye tesvik edildiklerinin itirafidir bu manset. Dünya Bankasininda böylece bu isin finansörü oldugu görülmüs oldu. Buraya yazdigim bazi seyler Tarihe Not niteligindedir ve günü gelince birtakim pöanlar calismaya koyulunca buraya düsülen notlardan isin arka plani ve altyapisinin nasil hazirlandigini görmek mümkün olacaktir.

  • Simdiki konumuz kureselciler tarafindan kurulan Yesiller Partisi. Bu Partinin Avrupada ilk gorunme zamanlari sanirim 90 li yillarin baslariydi. Partinin kurulma amaci insan ve gida genetigini koruyup dogal gida, iklim ve havakirliligi uzerine dikkat cekmekteydi.

    Parti Solun solunda yer almaktaydi, bugun gordugunuz gokkusagi sembolunu LGBT ile ilistiren ideolojide bu Partiye ait bir urun. Bundan 5 yil once Seytan Dunyayi nasil yonetiyor adli bir kitap okudum. Kitap icerigi Sosyalist ve Komunist odeolojinin insan ve aileyi yok etme insanalri ayristirip bireysel ve bencil hale getirme prensieri ve bunun ne sekilde yapilacagi yaziyordu. Kitap bir gazetede yazilar halinde yayinlanip sonra kitap haline getirildi. Neyseki o donem online gazetede okuma firsati buldum. Dunyada Salgin tiyatrosundan sonra yapilan ve uygulamaya konan hersey Yesiller Partisinin ideolojisi idi. Ilk basta insan genetigini korumak adina cikan hareket artik icinde yer aldigi hukumetlerde en cok asiyi savunan ve en azili karantina kilit ve insani kisitlamayi savunan bir harkert haline gelmisti. Kadin erkek esitligi adi altinda insanlari kadin erkek diye kutuplastirma, LGBT hareketi ile cinsiyetlerin Biyolojik olmadigi teziyle isteyen herkese kendini istedigi cinsiyetle tanimlama ve Batili ulkelerde ergenlige girmeyi onlemek icin cocuklara ailelerden izinsiz hadim etme hapi alabileceklerini empoze etme. CO2 Emisyonu ve kuresel isinma yalanlariyla yollara oturarak ellerini yapistirarak trafigi kilitleme, gelecekte uygulamak istenen CO2 baharatli insani kisitlama sistemlerinin hepsi bu partinin ideolojisine ait.

    Simdi dururken neden bu Parti mden soz ettim? Bakin Turkiyede bugune dek iki sey yoktu. Biri kafatasci irkcilik yapan bir Parti, Zafer Partisi ile o eksik giderildi, hareketin aynisi batidada var.

    Digeride Yesiller Partisi ki HDP artik Yesiller Partisine evriliyor, altyapi olarakta PKK nin izledigi sozimona cevrecilik ve kadina duyarli olmasi vs. bunun temelleri daha once atilmisti zaten. Ben bu Partiyi yillardir yesillere benzetridim. Simdi hepten aciga cikmis oldu. Yesiller partisinin Avrupadaki ozelligi genelde koasliyonda yer alip, az oranlarina ragmen cok bakanlik isteyip daha sonra insanlarin ve ekonominin basina bela olmalari. Bu parti icin insanlar cevreyi kirleten kolelerdir. Bu sebeple en iyisi seyahat etmemeleri, araba kullanmamalari, devletin onlari zorunlu kildigi Asi, maske veya diger kurallara harfiyen uynalaridir. Insanlar sadece onlarin digru saydiginseyler icin protesto edebilir hakkini arayabilir. Onlarin karsi geldigi konularda hakli bile olsalar haksizlardir.

    Ilerde ulkenin basina bela olacak Parti Yesil Sol Partidir. Sag veya sol her partiyle koalisyon ortagi olabilen bir yapiya sahiptir.

    Turkiyedeki Partilerin Avrupadaki esleri:

    AKP= CDU/CSU Her iki Parti muhafazakar tutum sergiler/ dini kullanir. Isveren haklarini savunur.

    CHP= SDP Her ikiside sosyal demokrat Partisidir. Isci haklarini savunur.

    Zafer Partisi= AFD iki Partinin mliyetciligi yabanci dusmanligi uzerine kuruludur.

    MHP veya iYi Parti benzeri milliyetci bir Parti yoktur. Bu iki partinin milliyetcilik anlayisi Avrupadakinden cok farkli oldugu icin benzeri Almanyada yoktur ama diger avrupa ulkelerinde olabilir. Ornegin Avusturyadaki FPÖ ye benzetilebilir.

    Yesil Sol Parti= Die Grünen her iki Partide asiri ucta Solcudur. Cevrecilik kadin haklari, LGBT haklari, yesil enerji gibi konular uzerinde durup dusunceleri icin eylem yapmaktan aksiyon almaktan geri durmazlar. Yalniz burda bir ayrim yapilmasi gerekiyor oda Turkiyede HDP den Yesil Sol Partiye evrilen Partinin daha yeni yeni bu cizgiye gecmesi oncesinde daha cok PKK nin avukatligini ustlenen bir parti konumunda olmasi tum alanda ona dusen gorevlere hakim degildir ve ayni cizgide olup olmayacagi soru isaretidir. Eger Avrupadakine benzer bir cizgiye evrilirse kendi kitlesindende cok oy kaybedecegi aciktir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki Almanyada da çok beyinsiz var. Yada eleştiri dozajımı şöyle hafifleteyim: Almanya'da da politik tiyatro oynanıyor, Almanlar izliyor :) Ancak, şimdi Almanya'daki son gelişmelere baktım, bu tiyatro yönetime karşı geniş bir tepki var görünüyor yada en azından beynini yitirmemişler fraksiyonundan bir tepki var gibi görünüyor. Tepki sonuç alır mı onu bilemem.

    Politika tiyatro olduğu için, Almanyadaki ile Türkiye'deki part/tiyatro oyuncuları üzerine bu denli ilgi göstermeye gerek yok. Türkiyenin yarısından coğu Kemal Kılıçdaroğlu nu seçeceğini söylüyor. Kemal c.başkanı olursa Arap Kalkındırma Partisinin bıraktığı yıkımı düzeltmesi zor, zaten Kemal'e oyverecek coğu kişi AKP'nin bıraktığı yıkımı Kemal ile partisinin kolay gideremeyeceğini biliyor. Oyveren politika tiyatrosunda her akşam badem bıyıklı İslamcı tip görmekten bezdi, artık biraz normal bir insan olsun istiyor. Kemal normal bir insan Bence, Şeriatçı, .İslamcı olmayan herkes normaldir. Öte yandan 1948 doğumlu olmasına karşın yaşına göre oldukça sağlıklı görünüyor, konuşuyor. Hoş, Kemal sağlıksız, bozuk konuşan biri olsaydı da Türk halkının cogu onu seçerdi, Uzun Adam olmasın da kim olursa olsun modunda herkes. Uzun adamın devlet kasasından yemlendirdiği milyonlarca sakallı adamlar türbanlı kadınlar fraksiyonu, 5 vakit namaz kılmak koşulu ile belediyelere aldırdığı yüzbinlerce işçi ile benzeri hortumcu kesim dışında herkes, tabi ki!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ernährungsminister Cem Özdemir will die totale Kontrolle, was wir essen. Der grüne Sozialismus nimmt immer verrücktere Züge an.

    diyor Almanlar. Was sagst du :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Yeni Dunya= Yesiller ve ve Yeni Dunya Komunizmi

    Turkiyede suana dek Yesiller Partisi yoktu. HDP sanirim o gorevi ustlendi. Diyecegim oki sacma dertleride beraberinde getirecektir bu. Totaliter rejime giden yolda insanlari buna hazirlama ve alistirma gorevi baskici Yesillere verilmistir. Tum ulkelerde yuzde 10 u gecememelerine ragmen yer aldiklari koalisyonlarda cebre bakanligi gida ve tarim bakanligi veya saglik bakanligini alarak baskici tutumlarini hissterimekte ustlerine yoktur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Beni bilirsin cift siyasetin kapali bir sistem icindeki cift kutuplu oyun oldugunu kabul ederim. O oyun icinde darda olsa bir hareket alani vardir buna gore halk kismende olsa sectigi kisiden ne bekledigini belirler, secilende belli konularda o sekilde hareket eder.

    Deprem bolgesinde bile kayda deger oy kaybinin olmamasi, o depremdeki aksakliklari insanlarin umursamadigi ortada. Halk sectigi kisiyi kendi karakterinden yola cikarak secer. Bu tabloya gore halk kendine yapilan yanlisi cezalandirmak yerine odullendiriyor ise ortada anlasilmaz bir durum vardir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gecen yaz tatilde yaptigim gözlemin sonucu aynen cikti, bu iktidar her ne yaparsa yapsin, halk ondan vazgecmiyor. Büyük bir firsati kacirdilar, bundan sonra yapanin yanina kar kalacak hepsi. Kriminlizeyi seven büyük bir secmen kitlesi var. Yazik oldu onca yolsuzluga ragmen AKP kazandi. Ikinci turda CHP nin hic sansi yok gibi. Yapilan yolsuzluklari ve kullanilan degerleri görüpte bunlari anlamayan insanlarin arasinda yasamak gercekten zor, gözü acik insanlara sabirlar diliyorum, o cografyada yasamak zor sanat.


    Enflasyon ucmus, pahalilik nirvanaya cikmis, iktidarin ucurdugu paralar kurdugu sirketler ortada. Halk yinede tum bunlara onay veriyor gercekten aci verici bir durum, simdi daha cok yapacaklar nasilsa artik baska bir 5 sene olmayacak. 5 sene halki inim inim inletecekler artik kaybedecekleri birseyde yok, artik bende acimiyorum herkes kendi kaderini secer, insallah bu secim ülkeyi kötü maceralara sürüklemez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 15 Mayıs 2023; 9:27:23 >




  • Öyle görünüyorki birtakim gücler TR de bir 5 yil daha Erodaganin devam etmesini istiyor bunu isteyen taraflardan birininde CHP oldugunan eminim. Bu konuda daha öncede birtakim süpheler vardi, tüm avantajlari muhalefet yine dezavantaja cevirmeyi basarip secimi kaybetmeyide basardi. Öyle saniyorumki önümüzdeki 5 yil icinde birtakim küresel capta olaylar ve degisiklikler olacak. Bu gücler RTE yi basta tutmak istiyor cünkü Kilicdarogluna süphe ile bakan halk RTE ülkenin resmi dinini degistirse ses cikarmaz. Daha öncedende biliniyorki 2030 yilina dek sürecek bir geci dönemi yasanacak ve 2030 dan sonra hicbirsey eskisi gibi olmayacak. Analog hayat bitip bütünüyle dijital bir hayat baslayacak.

  • Muhalefetin tum yaptigi Kilicdaroglunun adaylikta diretmesi ve ilk turdaki hustanla eline yuzune bulastirdi. Iclerine aldiklari Sinan Ogan, Ahmet Davutoglu ve Ali Babacan bunlarin hepsi iktidarin truva ati idi. Millet ittifaki paramoarca ve bu sefer kandirilan halk oldu evet kandirildiniz. Multecileri geri gondermeyenlerin ve Hizbullahcilarin yaninda yer alman diyenler koltugu kaptiklari gibi taraf degistirdi.

    Ekonomi bilinclice duvara karsi suruluyor. Paranin degeri dustukce faizleride artirmayip elde ne var ne yok harciyorlar. Hicbir ekonomist bunlari anlamiyor, bu secimde iktidarin oyunun yuksek olmasi onemli bir secmen kitlesinin hukumetin verdigi parayla geciniyor olmasi. Bunlara birde Eyt liler katildi. Ulke ifasa gidiyor hemde bunu yapanlar Vatan millet naralari atan paragoz sozde vatanseverler. Bu yolun artik bir donusu kalmadi. Muhalefet Hdp ile arasina mesafe koyup baskasini aday gosterse buyuk ihtimal iktidar olacakti. Muhalefette iktidar olmak istemiyor.

    Bir ulkenin uzaktan batisini izlemek aci verici. Bundan sonra meclise sokulan Hudapar uzerinden cok daha kotu senaryolar yazilacak. Birgun gelecek bugun iktidara katilip tum olanlara ortak olanlar bu yaptiklarini inkar edecekler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Insanlara gelecekte onlarin yerini >Robotlarin alacagi algisini olusturuyorlar. Bu tamamiyla bir yalan, asil amac insanlari birer Robota cevirnektir.

  • "Muhalefet İktidar Olmak İstemiyor" diyerek muhalefeti eleştirmişsin, şu dönemde eleştirilecek başka bir nes kalmamış gibi.

    Ülkeye sokuşturulmuş 14 milyon İslamik Suri, Afgan'ın kaç tanesine oy kullandırıldı, deprem bölgesindeki 10 ilde %80 Tayyip sonucu nasıl cıktı, YSK yazılımına manipülasyon yapıldı, bunlara ilişkin bir düşüncen de yok

    Merak ettim şimdi, sen Kılıçdaroğlu 'na mı oyverdin, Erdoğan'a mı? Ben Kılıçdaroglu'na verdim örneğin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Elestiririm, cunku yapilacak ne kadar yanlis varsa yapti. Kaybedilmeyecek secimi KK adayligiyla kaybetti. Elestirme tarihi ilk turu kaybettikten sonra oldu, cunku 2. turda hicbir sansi olmadigini biliyordum. Basinda KK oldugu surece CHP nin iktidar olmak istemedigini daha oncedende belirtmistim. Artik is isten gecti, sen
    elestirme doyasiya sev.

    Deprem bolgesinde halka ne soz verip kandirdilar ondan haberin varmi? Secim sonuclarini manipule etmekte bir yere kadardir, Istanbul secimlerinde neden basaramadilar oyle ise?

    Ben gecen yaz yaptigim gozlemi yazmistim ta o zaman dedimki yine Erdogani sececekler. Hatta sen bana kizmistin. Surekli o ulkede yasiyorsunuz ama bircok seyi uzaktan gelip bir ayda gozlemleyen insan kadar gozlemleyemiyorsunuz. Bu ulkede iktidar olmak isteyen kisi veya parti PKK ile arasina net bir cizgi cekmelidir. Kilicdaroglu bunu iyi yapamadi ve yapilan algilara yenik dustu. Ayrica Turk insani kararsizligida sevmez, net olunmali. Cumhur ittifakinin adayi hep belliydi, Millet ittifaki ise aday aciklamasini cok sonradan acikladi. Acikladigi adayda kendi adayligini kendi ittifakina kabul ettirmekte zorlandi, nerdeyse masa dagiliyordu. Kendi ittifakina kendini kabul ettirmekte zorlanan bir adayi halk nasil kabul etsin?

    Benim kime oy verdigimi sormussun ben Turk vatandasi degilimki oy kullanayim.

    Baska bir ongorumu yazayim, artik CHP hicbirzaman iktidar olamayacak. Oyle bir sansi kalmadi ve CHP yi iktidara yakinlastiran isimlerde CHP den istifa edip kendi Partilerini kurabilir yada baska Partiye katilip ordan o Partiyi iktidara tasiyabilir. KK CHP nin iktidar olmasini istese koltugunu yeni isimlere birakirdi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.