Şimdi Ara

Gündeme dair (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.080
Cevap
0
Favori
22.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
    Muhalefet bir oyun. Halk bunu anlamalı. Meral Akşener muhalefet değil, düzen oyuncusu. Tayyip ile sarmaş dolaş, son derece yakın fotoğrafları olan bir Akşener, Tayyip'e muhalefet değil ancak muhalefet görüntüsü altında destek olabilir. Tele 1 kanalında Merdan Yanardag dün akşamki yorumlarında Akşener'in bu karanlık yönünü çok iyi açıkladı. Bu kadının amacı muhalefeti yada CHP'yi bölmek dedi. Bu kadının yaptıklarını saray destekler, dedi.

Heyy gidi Merdan Yanardağ, Akşener'in gerçek yüzünü şimdilerde sezinledi isen, Akşenerin bu yüzünü yıllaaar önce sezinlemiştim :)

Sandık Tiyatrosu öncesi, partilerdeki tiyatro oyuncuları debelenmeye başlıyor :)

Bu Tayyip 21 yıldır ülkenin başında, artık adamın yüzü yere bakmaya, gövdesi çökmeye, gözlerinin altındaki deri çekilmeye, kanı çekilmeye, yüzü sararmaya başladı, kısaca yaşlılıktan çökmeye başladı ancak sahaya iğneyle çıkarılan futbolcu gibi, yine tiyatroda koşturulacak. Tiyatro oyuncuları, bu çökük adamı çakma iktidar yapmak için kendilerine verilen oyun programını uygulamaya başladılar.

Geçen yaz "bu halk yine Tayyip der" den çok "82 milyonun 82 milyonu Tayyip'i seviyor, benimiyor" anlamında bir nesler dedin. Ki o öyle olaganüstü yanlış bir saptamaydı ki, o yüzden ben bunu "sen kendin Tayyip'i çok seviyor benimsiyor olmalısın ki herkesi öyle görüyorsun" gibi tepki koymuştum. Çevremde çok az kişi Tayyipçi. Coğu kişi Tayyip'ten bıkmış usanmış. 10 milyon suriyeli-arap kırması, arap seviciler bu değerlendirme dışında. Normal Türkler arasında Tayyipçi çok az. Ancak şimdi 5 milyon kişiyi mi ne emekli yapıp aylık para bağlanacak bu durum Tayyip avantajına, belki değişebilir. Sonuçta bir oyun oynanıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Ben 82 Milyon Tayyibi seviyor demedim, karsitlarida onu kabullenmisler demistim. Muhalefette Aksener masadan cekilince tum kozlar neden yine Tayyibe geciyor? Madem karsitlari kabullenmemis, neden Kilicdaroglu aday olmayip baska adaya oy atacak kitle, Kilicdaroglu adaylikta diretince secmenlerden muhalefetin alacagi oylarin dusuk olacagini anliyor?

Bir kabullenislik var bunu inkar edemezsin, oyle olmasa eger Adaylik konusu bu denli sorun olmazdi, aday kim okursa olsun oylar Muhalefetin adayina giderdi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Tatilde geldiğin yerde 3-5 kişi ile görüşüp "vay anasını, karşıtlar bile Tayyip'i kabullenmiş"

Heh oldu :)

"Tayyip karşıtları da Tayyip'i kabullenmiş" söylemi usbilime de karşı. Bu şunun gibi oldu:

"Aşı karşıtları aşı olmayı kabullenmiş" :)

Akşener masadan çekilince tüm kozlar neden Tayyip'e geçiyor?

tiyatro oyuncusu Akşener yada Kılıçdarın yaptıgı nesler, vatandasın Tayyip'ten iğreniyor olmasını değiştirmez ki? Tayyip'in kozlar alıp, seçimi alcak olması da değiştirmez. Bu halk, Tayyip'e karşı, Tayyip'ten iğreniyor, tiksiniyor. Ancak Tayyip, badem bıyıklı olsun, Akşener gibi dostları olsun, takım arkadaşlarının yürttüğü çakma sapan oyunlarla "kozlar bana geçti" tiyatrosu ile, hala daha utanmadan sıkılmadan bu halk karşısına çıkmayı sürdürüyor olması, vatandaşın Tayyip'i kabullendiğini değil yalnızca tiksintinin boyutlarının arttıgını gösterir.

Şimdi şu izlediğin akşener tiyatrosunun geçmişni, perde arkasını görelim mi az bir?

Gündeme dair

Bu Akşener, Tayyip ile Tayyip'in takım arkadaşları ile sarmaş dolaş. Ben içkili partilerde arkadaşlarımla bile bu denli sarmaş değilim :)

Şunu gördün mü? Akşener cocugunun düğününe bak kimi çağırmış, o konuştuktan sonra bak ne biçim alkışlıyor :)

Gündeme dair

Böyle bi kişnin masaya oturması, masadan kalkması, yaptığı her bir nes Tayyip'e yarar. Bu kişinin yaptıklarına bakarak

"Tayyip karşıtları bile Tayyip'i kabullenmiş" demezsin artık umarım.

• Bu gece, bilmem ne kandiliymiş. Cocukluğunda zorla islamik eğitim verilmiş bi arkadaş kandillerin islamla ilgisi olmadığını sonradan eklendiğini söylemişti. Özdeş biçimde örneğin Kurban Bayramı nın da sonradan eklendiğini bu eklemenin ne yolla yapıldıgını da anlatmıştı.

Bu gece ancak bir ilginç nes daha gördüm. Bizim evin yan penceresinden 200m gibi uzakta büyük bir islami toplaşka var. Bu gece oranın hoparörleri üzerinden yüksek sesler geliyordu. Kandil gecelerinde bu normal ancak toplaşka çıkışında bir görüntü gözüme çarptı. Toplaşkadan hepsi 10-12, 13 yaşlarında diyebileceğim 30-50 cocuk cıktı!!! Hepsi toplaşka önündeki minibüslere bindirildi, gitti! Belli ki, ilk-ortaokul öğrencilerini toplaşkaya getirmişler o gece. Korkunç. Cocukların tümü erkekti. Cocuklar günboyu okulda yaşamlarını tüketiyor, sonra "kandil" gerekçesi ile gecelerine el koyuluyor cocukların. Boş toplaşkaların içini ancak cocuklarla doldurabiliyorlar. Cocuklara , bu tapınma sistemini begendirmeye çalışıyorlar.

• Yeni felaketin ne olacagini cozdum sanirim, su kitligi! Bu oncekilerden daha etkili olacaktir. Su kitligi sebebiyle suya erisim zorlasip su fiyatlari cok artacaktir. Bundan sonra
    heryerde bolca iklim delaketi ve su kitligi propagandasi yapilacak. Ikisi ayni anda yurutukecek ve iklim
    Felaketini insanlara su kitligi ile yasatip inandiracaklar. Suan kaostan onceki sessizlik donemindeyiz sanirim Mart ayi ile yeni donem basladi bile.

Ancak Cavit 19, Enflasyon, Deprem gibi özel olarak düğmeye basılarak yapılmaya başlanırsa durum değişir.

Barajlardaki suyu bilerek boşaltabilirler bile.

Geçtiğimiz Kandil gecesi, Türkiye'de binlerce 10-13 yaş cocugun minibüslerle sessizce toplanarak Türkiye'deki İslami toplaşkalara götürülmesi konusuna ne diyorsun? 10 - 13 yaş çocuk henüz kendi özgürlüğünün olmadığı yaşlarda, geceleyin islami bi ortama götürülmesini destekliyor musun?

https://www.sozcu.com.tr/2023/dunya/tehlike-kapida-son-45-yilin-en-dusuk-seviyesi-7614699/

Bu arada, üstte kolay bi soru sordum, yanıt alamadım.

Yok eriyen buzullari sadece kuresel isinmayla degil ayni zamanda su kaynaklarinin erimesi olarakta pazarlayabirler. Yakin zamanda Avrupada aniden cikacak savas gibi bir karisiklik olabilir. Hatta su zamanlar terketmek icin en uygun zamanlar olup ilerde terketmek mumkun olmayabilir. Bakalim…

Kapali sorulara cevap vermek zaman kaybidir. Seninki soru degil istedigim cevabi alacakmiyim beklentisi.

soruyu "istediğim yanıtı alabilecek miyim" beklentisi ile sorduğumu nerden çıkardın :) İslami tapınma konusunda sen bana istediğn soruyu sor, yanıtlarım. Ben de sana islami tapınma ile ilgili , ancak o tapınmanın 10-13 yaş cocukların yaşamını ilgilendirdiği gerçek bir olay üzerine soru sordum, yanıtlayamadın :) 10-13 yaş cocukların "kandil" gerekçesiyle gece yarısı minibüslerle toplanıp, islami toplaşkalarda tapınma ritüellerine götürülmesini destekliyor musun, soru bu denli kolay olmasına karşın hem de :) bence o 2 açıdan yanlış.

birincisi cocukların güçsüzlüğünden yararlanıp, kötüye kullanma. Başka deyiş ile, gece yarısı tapınağa islami toplaşka gibi sıkıcı bir ortama degil, cocukların eglenebileceği, örneğin bir lunaparka götürülmeleri bile yanlış olurdu cunku cocuk belki o gece dinlenmek istiyor değil mi? soguk bi Mart gecesi dışarda lunapark ne ayak degil mi?

ikincisi götürülen yer islami toplaşka. "bakın biz bu arap tapınma sistemine inanıyoruz, bu çok iyi bi tapınma sistemidir o yüzden siz de bu sisteme girmelisiniz" dalgasına. İyi de bırakın cocuklar kendileri yargılasın, kendileri isterlerse gitsin deil mi? Ancak o durumda hiç bi cocuk gece gece gitmek istemezdi ki :) Yetişkinler de gitmek istemezdi. Nitekim, o yüzden tüm toplaşkalar bomboş. Gece gece toplaşkada toplanıp, yükünç kılmak gibi bi eylemi, yetişkin, cocuk, kim yapmak ister ki? Yetişkin, film izler, rakı içer, belki biraz müzik dinler, sonra dansetmek ister. sonra da belki seks yapmak ister değil mi :) Az alkol alıp, dansetmek güzeldir. Onu yapan biri çevresine pozitif enerj verir. Ancak onların hiçbirini yapmayıp sen kalk Mart başındaki soguk gecede toplaşkanın soğuk ortamında (hem fiziksel hem soyutsal olarak) yükünç kıl :) Ramazanda 33, Kandilde kaç posta yükünç kılınıyor onu bilmiyorum. 10 var mıdır? Yok 10 karizma olmadı 9 daha güzel durdu. Yada 7. Sayıların İslami tapınma sisteminde özel önemi var :)

Üçüncüsü, bu tip eylemler İslami politikacıların 20 yıldır Türkiye'yi inlettiği, Türkiyenin iyice canına okuduğu dönem sonrası görülmeye başlandı. Salt bu açıdan bile sakıncalı cunku o Uzun Adam'ın Uzun Eli'nin o Uzun Parmağı var bu işte. Başka bi deyişle, cocukları geceyarısı toplaşkaya götürme eylemi, Uzun Elli Uzun Adam deil de, normal, seküler birinin yönetimde olduğu bi dönemde olsaydı o durumda diyecektim ki "kişilerin kendileri öyle istiyor, öyle yapıyor" ancak şu anki durumda onu diyemiyorum. Şu anda örneğin o cocukları taşıyan minibüslerin benzin parası bile devlet kasasından ödeniyor olabilir "İslami tapınma sistemini yaygınlaştırma, özendirme" gibi bi amaç altında.

İşte bu 3 ana nedenden dolayı, gece gece "kandil ayağına" cocukların topluca toplaşkalara götürülmesine karşıyım. Benim duruşum, söylemim, eylemlerim birdir :) Çelişki olmaz bende :)

• Budami tesadüf?

Gündeme dair

Gündeme dair

Gündeme dair

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    tesadüf Arapça. Türkçesi "denk gelme"

Yanıt, evet hepsi sadece birer denk gelme. Diller arasında böyle denk gelmeler olabiliyor.

Bu arada 10-13 yaş cocukların kandil gecesi minibüslerle toplaşkaya götürümesi konusunu arkadaşlara anlatacağım.

Forumda müslüman bir arkadaşa sordum yanıtlamadı, sizce o olayı destekliyor mudur, diye de soracağım, arkadaşlar bakalım ne diyecek :)

Neyse, 1-2 gün önce şu konuda

https://forum.donanimhaber.com/makalenin-yapay-zeka-ile-yazilip-yazilmadigini-ogrenme-rehberi--155280383

konudaki kimi ögeleri eleştiren 2 yorum gönderdim. Konuyu açan Özgür Arslan benim yorumlara kızdı."sen hiç bir nes bilmiyorsun" gibi saygısızca mesajlar attı. Ben oralı olmadım ancak konuyu tıklayan başka kişileri bilgilendirmek amacıyla Özgür Arslan'a YD konusunda 1 soru sordum, doğal olarak Özgür yanıtlamadan saygısızca kızmayı sürdürdü. Benim için bu problem değildi cunku YD konusundaki bilgimi güzelve göstermiştim.

Sonra bir baktım, benim tüm yorumlar silinmiş! forumda iyice silme kültürü, egemen oldu.

Biraz eleştirsen, hemen siliyorlar yorumları.

konu politika değil, tapınma / inanç konusu değil, kişisel/özel konu da değil. Yapay Düşünme / YD üzerine teknik, teknolojik bi konu.

Konuda neleri eleştirdim peki? Konu İng gönderiden çeviri. Öncelikle çeviri kötü dedim, çeviride arapça "intihal" sözcüğünün kullanılmasına değindim. İntihal Türkçede söylenti demek. Sonra bir anlatının YD ile yazılıp yazılmadığını anlamak için program kullanmaya gerek olmadığını yalnızca o anlatıuı bir YD programının yazmış olabileceği kuşkusu ile, değerlendirmek yeterli, sezgileriniz ile anlayabilirsiniz dedim. "çakma çeviri" copy&paste konu diyerek bitirdim.

Özgür Arslan çok kızdı. Bilgisiz kişilerin ego'su tavan yapıyor işte. Kendi bile yazmadığı, sadece copy&paste yaptığı konuyu eleştirilmesine dayanamıyor, cunku oradan dolaylı olarak kendisini eleştirilmiş sayıyor.

Türkiyede kangren olmuş sorundur bu, kişilerin eleştirmeye hiç toleransı olmaması.

Bilgisiz kişiyi, bilgili kişi eleştiremiyor. Şunu diyebilirler: Özgür neye göre bilgisiz, ben Tuğkan, neye göre bilgili ? Süper soru. Yansız biçimde yanıtlayabilirim. Konuda silinen son yorumumda Özgür'e

Peter Norvig'in PAIP belgesi nedir, biliyormusun diye sordum :) Paradigms of AI Programming => "Yapay Düşünme Programlama Yöntemleri" biçiminde Türkçeleştirilebilir. YD alanında öncü belgelerden biridir. Bence Özgür Arslan PAIP belgesinin adını bile duymadı, bilmiyor cunku o belgeyi bilen, YD programlama temellerini bilir, onu bilen de geniş olur, böyle çakma çeviri yazılarla ilgilenmez, repost etmez dedim :)

Örneğin ben Peter Norvig'in PAIP belgesinden 3-5 üniteyi tümüyle çalıştım. Öylesine aydınlatıcı, öylesine yararlı bir belge ki. YD'nin temelllierini özümsüyorsunuz, o belge sayesinde YD'nin neler yapabileceğini, neleri yapamayacağını da öğreniyorsunuz. Şu anda medyada YD konusu şişiriliyor. O belge ile medyadaki bu şişirmenin tersine YD'nin ne denli güçsüz olduğunu da görüyorsunuz.

Peter Norvig, Google 'da ARGE (araştırma geliştirme) Şefi :) Google YD konusunda en ünlü en başarılı firmalardan biri. Arama çubuguna soru deyimi girdiğinizde Google sizin o deyimin arkasında yatan esas sormak istediğiniz konuyu YD algoritmaları ile anlayıp ona göre sonuçlar dönüyor.

Bu denli güzel bir YD uygulamasının arkasındaki tasarımcı Norvig'in belgesi, PAIP bu işin en temel belgesidir. Ben YD üzerine biçok temeli o belge sayesinde öğrendim. Ancak Norvig'in bi o ölçüde başarılı anlatımı sayesinde de öğrendim. Norvig'in anlatımında bilgi var, ego yok, bu çok önemli.

İşte böylesi önemli böylesi güzel belge olan PAIP 'i Özgür Arslan daha duymadı bile. Cunku Türkiye'de cok az kişi, işin esas temelleri ile ilgileniyor.

Sonuç:
    Türkiye'de yazılım, programcılık, teknoloji, teknik, alanlardaki bilgi / deneyim düzeyimiz bir HİÇ. Olabilir ancak daha kötüsü, bu düzeyimizin bir HİÇ olduğunun bilincinde bile değiliz.

bunca bilgisizlik, bunca bilinçsizlikten geriye bir tek "ego" kalıyor işte onu mutlu etmeye çalışıyoruz :) Bilgisizlik, bilinçsizliğin yerini ego büyütmekle doldurmaya / kapatmaya (telafi etmeye) çalışıyoruz.

Konuların temelini , tekniğini bilen ortadan kaldıran bi mekanizma var.

6.Şubat.2023 yeraltı patlaması, konuların temelini bilmediğimizi yüzümüze şamar gibi vurdu. Yine bilinçlenmedik. Tüm Türkiye yıkılsa, tüm kentler düz olsa yine bilinçlenmeyiz gibi geliyor :(

Teknolojik sistemler her konuda abartiliyor. Hicbir sistem kusursuz calismiyor. Yapay zeka sonucta ona islenen bilgiyi aliyor. Yok gelecekte bagimsizligini ilan edip insanligi yok eder gibi yorumlar gülünc ve sacma. Ha o yapaya zekaya birileri insanlari yok etmesi icin birseyler yükler o zaman sistemleri insanlara saldiri icin kullanmaya calisir, sonucta kendine verilen emri yerine getiren bir robot var karsimizda. Zaten amac insanlari sistemlerin kusursuz oldugu düsüncesine alistirmak. Oysa isin icinde olanlar bilir en basitinden isletim sistemleri bile halen daha güncellemelerdeki hatalari oturtamadilar. Sonucta tum sistemler sadece bir elektrik fisinin cekilmesine bakar.

Yapay Düşünme 'nin bir üst versiyonu olan Yapay Sinir Ağları (Artificial Neural Networks, ANN) ile 10-15 yıldır gerçekçi animasyonlar yapılıp, eyge çapında güvenilen Smithsonian, BBC Earth gibi belgesel kanallarından belgesel olarak izlettiriliyor

Gündeme dair

Gündeme dair

Gündeme dair

Bu imgelerin gerçek mi AI/ANN üretimi mi olduğunu program ile saptamak zor. Ancak programa gerek te yok.
    Sadece biraz olsun, beyin kullanmak yeterli. Sorun şu ki, ıslar beynini kullanmıyor :) En alttaki tilki videosu, bir tilkinin hiç yapmayacağı türde
    davranışları gösteriyor. Aldığım bu imgede tilkinin bakışına odaklan. Tilki değil de bir insan gibi.
    Ortadaki zebra videosu, tipik bir ANN üretimi. ANN'den kaynaklı "aşırı keskin" görüntü göze carpıyor.
    En üstteki ayı videosunda yeşillikler arasındaki ayı, tipik ANN üretimi. Kaldı ki o videoda ayının davranışları da doğal değil. Her bir açıdan yapay video oldukları belli. Ne var ki, videoyu izleyen coğunluk gerçek sanıyor.

2018 yıllarında New York'un göbeğinde Manhattan'da otomobili ile kaldırıma çıkıp bircok yayayı ezen terörist videoları cıkmıştı. o videolarda gerçek olmadığını söylediğimde kimse inanmamıştı Videdan imgeler alıp göndermiştim. İmgeye bakınca kaldırımdaki yayaların gerçek olmadığı net biçimde seçilebiliyor. Neden yine de herkes gerçek sandı cunku sadece bu videoya ek olarak, saldırgan otomobil sürücüsünün otomobilden indikten sonra kaçış anını da videoya çekmişlerdi, o kaçış anını da Manhattan sokaklarının başka bir günde çekilmiş gerçek çekimlerini arka plana ekleyerek üretmişlerdi, o yüzden gerçekten gerçek gibi görünüyordu, o yüzden otomobil'in kaldırmda gittiği videoların fake olmasına kimse aldırış etmemişti.911 olayında, kulelerin patlatılmasının gerçek olması gibi, olayın öteki fake görünen bölümlerini kimse umursamaması gibi, o olayda da otomobilin kaldırımda yayalara çarpma anı nın fake olmasını kimse umursamadı. O videolardan birkaç imgeyi buraya ekliyorum.

Gündeme dair
    Gündeme dair
    Gündeme dair
    Gündeme dair

şimdi, ben bu tip videoların donatılmasını (hazırlanmasını) sağlayan ANN konusunu çalıştım, ANN temellerini biliyorum. AI'nin bir üst versiyonu ANN'i hem teori hem pratikte biliyorum. Hoş, bu imgelerin fake / yapay olduğunu anlamak için AI / ANN bilmeye gerek te yok. Dediğim gibi, biraz olsun beyin yeter. Ancak kim bilir, belki Robert Cialdini 'nin dediği gibi, insanların bir kez güçsüz yönünden yakaladığınızda onu her türlü kandırabilirsiniz demesi gibi, insanları bu fake videolarla sapasağlam kandırdılar bile.

• su kıtlığı konusuna ilişkin bir haberi bu akşam ugradığım berberde beklerken sehpadaki gastede gördüm.

normalde sosyal medya, TV izlemediğimden, görmüyordum.

neyse sonra berber saç kesimine başladı. TV açık. TV'de Kılıçdaroglu cıktı. Berber "Bu adama kesinlikle oy vermem" dedi.

Bu durumda Tayyip'e oyvereceksin sanırım dedim. Yorum yok dedi :) Bu durumu başka arkadaşlar da başka kişilerle yaşamış.

Tayyipçiler, Tayyipçi olduklarını direkt söylemiyor :)

b ir de genelde orta yaş ile üstü kesim Tayyipçi. gençler Tayyip'ten bıkmış durumda.

2002-2008 arasında 530 milyon €500 dolaşımdaymış. €500, 2015'te dolaşımda 614 milyon ile pik yapmış ancak sonrasında "suç örgütleri" ? kullandığı için piyasadan çekilmeye başlanarak aralık 2022 'de sayısı 301 milyona düşürülmüş.

"suç örgütleri" banknot para gücünün azaltılıp sanal paraya geçilmesi için bir gerekçe olarak kullanılıyor.

Şimdi nereye geleceğim. Bunu esasında birkaç yıldır söylüyordum. Türkiye'de en büyük banknot 200TL nin degeri tümüyle düştü. 1kg tereyağ 220, 1kg et 300TL. Dolayısı ile 500TL , 1000TL kesinlikle basılmalı. €500 nin gücüne eşdeger olması için 2000TL de basılmalı cunku örneğin Almanya da en düşük aylık €1600 ise o 3-4 tane €500 ediyor ise, TR'deki 8600TL'de de 3-5 tane 2000TL banknotla karşılanabilmeli.

İşbu durumu, Türkiyede kimse dile getirmiyor. Muhalefet denilen Kemal Kılıçdaroğlu örneğin hiç dile getirmiyor. Tayyip de özdeş biçimde hiç konusu bile açılmıyor.

Cunku bu iş böyle planlanıyor, bizim "Türkiyenin ekonomisini planlıyor" sandığımız bu politikacılar da planları uyguluyor. 1kg tereyag 1 kg yogurt, gittiğim süthanede 260TL, tutuyor. Bozuk para gibi 200+100TL çıkarırken ben utanıyorum. Bakalım nereye dek sürecek bu iş.

500€ Banknot daha ilk ciktiginda kaldirilacagi belliydi. Neden diye soracak olursan boyutlari bunun göstergesiydi. Euro para birimi ister kagit ister demir paralar olsun önceki para birimlerine göre boyut olarak cok büyüktür. Eskiden kücücük cüzdana sigan Marklar, Euroya gecildikten sonra kücük cüzdanlara sigamaz oldu. Demir paralarin boyutu ve agirligida cabasi. Euro zaten insanlari dijitale hazirlamanin ilk ayagi olmustur. Insan hareketlerini degistirmeden önce, davranissal olarak buna hazirlanmasi gerekirki degisime tepki göstermesin.

terör bahanesiyle güvenlik sebebiyle insanlarin özgürlügü kisitlandi. Tüm vatandaslara potansiyel terör süphelisi uygulamasi yapiliyor. Havalimanlarinda birkac kapidan gecerken üst arama XRAY taramasi vs. Parayi suc örgütleri kullaniyor diye kaldirip dijitale gecmek icin bahane gösteriyorlar. Suc örgütleri dijitaldede yolunu bulur, zaten suanda bile var. Bahane ettikleri gerekceler üzerinde samimi olsalar önce silahlari yasaklarlar, cunku silahla suc örgütleri insan öldürüyorlar.

Türkiyede Dijital Merkez Bankasi dünyada ilk olarak faaliyete gecti diye biliyorum. Suan denemeler yapiliyor. Bunlar daha iyi günler, dijitale gecince paranin tanimi cok degisecek, nasilmi? Parayi biriktirip artirmaniz imkansiz olacak. Hesabinizda olan para ayni zamanda karbon ayakizinize ilistirilip, istediginiz sekildede harcayamayacaksiniz. Hesabinizda bulunan paralarin gecerlilik tarihleri olacak, o tarihe kadar harcayamadiginiz para buhar olacak. Para adeta insanlari yöneten bir arac olacak.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.